2018 Ekim Anneleri

Yine de et digerlerine gore en zoru.En azindan daha yumusak damagiylada ezebilecegi bisy yine deneyebilirsin❤
Damagina deyince ögürme refleksi baslarda yasaniyor.Ama bogaza kacabilme ihtimali her zaman var tabii.

soylediginiz gibi kanguruyla ciktik 15 dk yolculuk yaptik.kisa gidicegim yerlerde kullanirim artik.ama uzun saatler vakit gecircegimde bebek arabasi kolaylik bize (avm, mahallede dolasma market vb.) dun iftara gittigim yerde biber ve kabak dolmasi vardi.bir minik kiymali kabak dolmasi yedi cok mutlu oldum :) kabagini ayri icini ayri verdim.evde olsa yemezdi heralde

Ay kıyamam alışkın olmayınca zorlandı, korktu kuzucuk..
Aynen çiğneme refleksi için minik parçalar hâlinde veriyorum ama çoook az ve yumuşak şeyler hepsi. Gıdım gıdım.. peynir, yumurta sarısı.. miktarı parmak ucunu geçmez toplamda.. en sık verdiğim şey salatalık. Minik minik ısırıyor, ezip suyunu emip çıkarıyor geri kalanı..
İçine zeytinyağı katacak şekilde kasede bir şey vermiyorum henüz. İki kere denedim yemedi, erteledim..
Pirinç unu, bulgur, kıyma falan yok henüz
Sebze püresi yemediği için o aşamaya gelemedik..

E exelanss , anabelgunes , @dooris123
Durum bu kızlar. Sanırım şimdilik suyu artırmak çözüm olur. Yumurtadan önce de aynıydı durum, hatta iki lokma yumurta sayesinde bol su içmeye alıştı, önceden az az içerdi

Kefir vermistin degil mi o zaman?Yanlis mi hatirliyorum.
Kefir zorlamis olabilir.
Kefirin yogurda gore mayalanmasi cok dikkatli yapilmali,bakteri acisindan daha nazik olunmali.
Boyle fermante urunlerde hassasiyet yapabilir.
Evet kefir verdikten sonra olmustu, basta kefiri de suclamistim ama kefiri tekrar vermedim ve cok uzun surunce acaba hergun verdigim yumurta mi dedim. Ama haklisiniz kefir mayam yillarin mayasi, degistirmek gerekebilir. bizi etkilemiyor ama ogluma dokunmus olabilir bagirsagin eski halini almasi da uzun surmustur. Zaten artik cooook uzun bir sure kefir vermeyi dusunmuyorum. Hatta buraya yazdigim kabizlik varsa kefir verin mesajimi da silebiliyorsam silecegim:)

Ete geçebiliyor muyuz artık?
Biz çok fena pişik olduk poposu çok kötü ek gıdaya geçince normal sanirim
Bizimki de öğlen çorba arada meyve aksamyoğurt yiyor

Cocugun durumuna,alerjisine,zamanina gore evet.
Pisik normal degil.Bazilarinin teni daha hassastir olur tabii
Dişte cikacagi donemde yapabilir. Tukettigi biseyde.Insallah cabuk gecer.

Su cok kisisel galiba :) Bizde herkes cok sever.Sicaga kiloya bakmaksizin :)
Bekarken icmesem aklima gelmezdi.Donem donem belki de.Ama su vucudu cok etkiliyor bi gercek tabii.Ki sen sadece anne sutu aldigi donemde bile veriyordun sanirim.Alisiktir.
Insallah yapar doldurur bugun bi rahatlar :)

Herkeste ayni etkiyi yapmaz aslinda.
Yani biseye şu iyi geliyor desekte sonucta bireyin karari.
Cok icmisti galiba bununda etkisi olabilir bagirsagin zorlanmasinda.
Hayvans proteine belki hassasiyeti olurmustur bu donem.
Yesillikler,probiyotige taze taze devam etmek toparlar belki.
Bazi yiyeceklerin bagirsak icin etkisi daha fazla belki siz tuketirsenizde etkiler.Emzirme devam ediyorsa.

Kefir konusunda takip ettigim bir doktor guvendiginiz markadan hazir alin demisti.

Brokoli ekliyorum 2-3 parca. Semizotu arada, arada ispanak. Balkabagi 1 minik parca
Brokoli sevmişti ama bulamıyorum şuan balkabağıda yok semizotunu sevmedi ıspanak alerjen diye korkuyorum daha deneyemedim .. alerjiden dolayı zaten şaşırıyorum ne vereceğimi .. Yoğurt denememizde ertelendi bu hafta deneyeceğiz inşallah sıkıntı olmaz

Bebelerinize kitap okuyo musunuz kizlar? Ben bi kere okuyim dedim bagirdi durdu. Kendi konussun biz susalim istiyor.
masal kitabı aldım ben oğlumun önüne koyuyorum bir yandan okurken resimlerden de gosteriyorum o da sayfaları geliştiriyor gülüyor bazen de hiiiiic oralı olmuyor tam aksine kızıp ağlıyor bırakıyorum hemen. sadece fisher price eğitici tırtıl kitap var ya hani şarkı söyleyen onunla daha uzun vakit geçirebiliyor sayfaları geçirdikçe şarkılarda değişiyor.simdilik bizde durum bu

Bebelerinize kitap okuyo musunuz kizlar? Ben bi kere okuyim dedim bagirdi durdu. Kendi konussun biz susalim istiyor.
benimki kitabı elimden söküp alıyor. oğlumun resimli masal kitapları var, resimlerini görünce dayanamıyor kapıyor elimden. sonra da buruş kırış edip ağzına götürüyor, zor kurtarıyorum. ama abisi 'okurken' dinliyor bazen :)

Brokoli ekliyorum 2-3 parca. Semizotu arada, arada ispanak. Balkabagi 1 minik parca
bahçemizde her yıl bir sürü semizotu çıkardı bitiremezdik, o kadar boldu.. bu sene hiç yok. mevsimi gelmedi mi anlamadım. pazardan alınan çok tatsız geliyor bana. bahçede çıksa da yesek kızımla. yemeğini bir ben yiyorum ama yoğurtlu yapınca eşim ve oğlum da yiyor. gerçi bizde sarımsaklı + yoğurtlu + soslu her şey makbuldür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…