Ben zeytinyagini yiyeceklere katiyorum, ayri vermiyorum.. her bebegin sureci farkli.. ben hep blendarla veriyordum ya..Dün dr daydik..dr artik pütürlü yiyecek ver dedi. Dun denedim, kuzu eti kattim sebze corbasina ve blendarda az cevirdim..cocuk bikac kasik yedi..sonra bi kötü oldu..bi korktum.. hemen cevirdim, yediklerini geri cikardi ama o kadar korktum ki.korktu, aglar aglar... simdi bi sure daha puturlu vermeyecem. Bu sefer de çigneme durumunu geç ogrenmis olacak..off poff :)))))
Ay kıyamam alışkın olmayınca zorlandı, korktu kuzucuk..Ben zeytinyagini yiyeceklere katiyorum, ayri vermiyorum.. her bebegin sureci farkli.. ben hep blendarla veriyordum ya..Dün dr daydik..dr artik pütürlü yiyecek ver dedi. Dun denedim, kuzu eti kattim sebze corbasina ve blendarda az cevirdim..cocuk bikac kasik yedi..sonra bi kötü oldu..bi korktum.. hemen cevirdim, yediklerini geri cikardi ama o kadar korktum ki.korktu, aglar aglar... simdi bi sure daha puturlu vermeyecem. Bu sefer de çigneme durumunu geç ogrenmis olacak..off poff :)))))
Evet kefir verdikten sonra olmustu, basta kefiri de suclamistim ama kefiri tekrar vermedim ve cok uzun surunce acaba hergun verdigim yumurta mi dedim. Ama haklisiniz kefir mayam yillarin mayasi, degistirmek gerekebilir. bizi etkilemiyor ama ogluma dokunmus olabilir bagirsagin eski halini almasi da uzun surmustur. Zaten artik cooook uzun bir sure kefir vermeyi dusunmuyorum. Hatta buraya yazdigim kabizlik varsa kefir verin mesajimi da silebiliyorsam silecegim:)Kefir vermistin degil mi o zaman?Yanlis mi hatirliyorum.
Kefir zorlamis olabilir.
Kefirin yogurda gore mayalanmasi cok dikkatli yapilmali,bakteri acisindan daha nazik olunmali.
Boyle fermante urunlerde hassasiyet yapabilir.
Ete geçebiliyor muyuz artık?
Biz çok fena pişik olduk poposu çok kötü ek gıdaya geçince normal sanirim
Bizimki de öğlen çorba arada meyve aksamyoğurt yiyor
Evet canım 6 ay 13 günlük. Muz gün aşırı az az veriyordum, 2 gündür vermedim. Zeytinyağı arada her yemeğe olmasa da kattım hep. Kızıma da en son 3-4 gün önce verdim patates. Zeytinyağını yediğine katarsam sevmiyor, Kaşıkla verirsem içiyor bir şekilde. Sek seviyorsu aklıma geldikçe veriyorum ama daha sık vermek gerekir belki. İzmir sıcak, kızım da tospik, ihtiyacı daha fazladır muhtemelen..
Evet kefir verdikten sonra olmustu, basta kefiri de suclamistim ama kefiri tekrar vermedim ve cok uzun surunce acaba hergun verdigim yumurta mi dedim. Ama haklisiniz kefir mayam yillarin mayasi, degistirmek gerekebilir. bizi etkilemiyor ama ogluma dokunmus olabilir bagirsagin eski halini almasi da uzun surmustur. Zaten artik cooook uzun bir sure kefir vermeyi dusunmuyorum. Hatta buraya yazdigim kabizlik varsa kefir verin mesajimi da silebiliyorsam silecegim:)
Bendeki hurmalar sert baya sıcak suda beklettim yine ezilmedi :)Afiyet olsun. Biz de haslamadan suyla ezdik biraz. Guzelce soyup. Afiyetle yedi.
Kefir konusunda takip ettigim bir doktor guvendiginiz markadan hazir alin demisti.Evet kefir verdikten sonra olmustu, basta kefiri de suclamistim ama kefiri tekrar vermedim ve cok uzun surunce acaba hergun verdigim yumurta mi dedim. Ama haklisiniz kefir mayam yillarin mayasi, degistirmek gerekebilir. bizi etkilemiyor ama ogluma dokunmus olabilir bagirsagin eski halini almasi da uzun surmustur. Zaten artik cooook uzun bir sure kefir vermeyi dusunmuyorum. Hatta buraya yazdigim kabizlik varsa kefir verin mesajimi da silebiliyorsam silecegim:)
Masallah.diş görmek isteyenler için
Brokoli ekliyorum 2-3 parca. Semizotu arada, arada ispanak. Balkabagi 1 minik parcaKabak patates harici bu ay sebze ne verebilirim kızıma
Brokoli sevmişti ama bulamıyorum şuan balkabağıda yok semizotunu sevmedi ıspanak alerjen diye korkuyorum daha deneyemedim .. alerjiden dolayı zaten şaşırıyorum ne vereceğimi .. Yoğurt denememizde ertelendi bu hafta deneyeceğiz inşallah sıkıntı olmazBrokoli ekliyorum 2-3 parca. Semizotu arada, arada ispanak. Balkabagi 1 minik parca
masal kitabı aldım ben oğlumun önüne koyuyorum bir yandan okurken resimlerden de gosteriyorum o da sayfaları geliştiriyor gülüyor bazen de hiiiiic oralı olmuyor tam aksine kızıp ağlıyor bırakıyorum hemen. sadece fisher price eğitici tırtıl kitap var ya hani şarkı söyleyen onunla daha uzun vakit geçirebiliyor sayfaları geçirdikçe şarkılarda değişiyor.simdilik bizde durum buBebelerinize kitap okuyo musunuz kizlar? Ben bi kere okuyim dedim bagirdi durdu. Kendi konussun biz susalim istiyor.
Resimli masal kitaplarından almistik bizde ben okurken oda resimlerine bakiyoBebelerinize kitap okuyo musunuz kizlar? Ben bi kere okuyim dedim bagirdi durdu. Kendi konussun biz susalim istiyor.
benimki kitabı elimden söküp alıyor. oğlumun resimli masal kitapları var, resimlerini görünce dayanamıyor kapıyor elimden. sonra da buruş kırış edip ağzına götürüyor, zor kurtarıyorum. ama abisi 'okurken' dinliyor bazen :)Bebelerinize kitap okuyo musunuz kizlar? Ben bi kere okuyim dedim bagirdi durdu. Kendi konussun biz susalim istiyor.
bahçemizde her yıl bir sürü semizotu çıkardı bitiremezdik, o kadar boldu.. bu sene hiç yok. mevsimi gelmedi mi anlamadım. pazardan alınan çok tatsız geliyor bana. bahçede çıksa da yesek kızımla. yemeğini bir ben yiyorum ama yoğurtlu yapınca eşim ve oğlum da yiyor. gerçi bizde sarımsaklı + yoğurtlu + soslu her şey makbuldür :)Brokoli ekliyorum 2-3 parca. Semizotu arada, arada ispanak. Balkabagi 1 minik parca
Oyy masallah :)))diş görmek isteyenler için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?