2018 Ekim Anneleri

Brokoli marketten aliyorum. Bal kabagini Ankarada bulamadik. Babannemiz, buzlugundan getirdi..10 minik parca kadar var buzlukta..

En sevdigim yemek semizotu..Yakın arkadasim takiliyo, insanin en sevdigi yemek, sarma olur, manti olur, iskender olur, semizotu ne alaka diye :))

Minik nokta halinde kızarıklık hep var ama yine de vermeye devam ediyorum yoksa hiçbir şey vermemem lazım

Eklentiler

• IMG_20190430_172957.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 61
Canım sen alerji yüzünden mi zeytin yiyorsun sadece? Tarhana denemiş mıydın? Tarhana alırsan, evde yaptığın peyniri at üzerine, nefis olur
Yok canım sevdiğimden :) Çok şükür alerji çıkmadı şimdiye kadar.
Dün akşam yaptım :) 1 litre süt kaynattim 2 küçük kase yoğurt mayaladim kalanını 2 kaşık yoğurtla kestirdim. Astımbdun bugün dolaba koydum gayet güzel oldu yarın başlıyoruz kısmetse :)

Zeytin bize köyden geliyor ama bittirdik yeşilleri hazır alıyoruz gelene kadar. Eşim hiç sevmez kayinvalidemle ikimiz çok tüketiyoruz.
Kabak patates harici bu ay sebze ne verebilirim kızıma
Havuç, pırasa, enginar, avokado bugüne kadar verdiklerim. Özellikle pirasaya bayılıyor.
diş görmek isteyenler için
Oyy maşallah kuzucuga.

Kızımı 6 ay kontrolüne hala goturemedim 2 kere titreme yaşadı uykusunda 2-3 ay arayla. Belki evham yapıyorum ama annemde epilepsi vardı, içim rahat etsin diye çocuk nöroloji doktoruna götüreceğim. Bu ayki kontrol böyle geçecek :/

Cocugun durumuna,alerjisine,zamanina gore evet.
Pisik normal degil.Bazilarinin teni daha hassastir olur tabii
Dişte cikacagi donemde yapabilir. Tukettigi biseyde.Insallah cabuk gecer.
Mama yedirirken alt dişlerininolduğu yer cız ediyor kaşık değdikçe sert belli ama görünürde dişyok

Bende artık kuzu eti vermek istiyorum. Biz çorba içiyoruz bezelyeli soğanlı havuçlu yeşil kabaklı...vb çeşit çok

Aslında ben ek gıda kitabı almıştım bi defa bile bakmadım. Hep içinde bulgur irmik bebe biakuvisi...vb yedirmek istemiyorum bunları bu sebebledebakmıyorum içine hic

Mevsiminde ne varsa 3 gün yediyse tamam karıştırıyorum çorba yapiyorum eline fileli einzige muz armut ohh miss

Çilekkarpuz alerjen diye 12.aydan sonra değil mi?

Aaa buyrun gelin İzmirimize neresine kismetse?
Karşıyaka tarafina
Insallah birsey cikmayacak..iyi düşünün iyi olsun, de mi :)))

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götür canım, uzman çocuk doktorları var. İnternetten randevu alabilirsen işin kolaylaşır. MHRS yüklü mü telefonunda? Kızın için bir kullanıcı açıp randevu alanilirsin. İnşallah epilepsi yoktur kuzucukta ❤

Ohh afiyet olsun :)

Bildigim kadariyla baska farkedilecek seylerde olurmus.Insallah dusundugun gibi degildir.Yine de dikkatli olman cok guzel ❤
6 ay aşıları ne oldu?

Cilek 10-12 ay gibi.Alerji durumuda onemli.
Karpuz 8.aydan sonra verilebilir ama bazi bebeklerde kasinti gibi alerji yapabilir.Bide sivi olarak dusunuruz hep ama idrar söktürücüdür onu unutmamak lazim.
Bildigim bu siz yine de doktorunuza sormayi ihmal etmeyin.

Taze sebze meyve her zaman öncelik bence de.Cok pisirmemeye oyle cesitlendirmeyede dikkat ediyorum elden geldigince.

Nilsibel Bizde ablaya okurken goruyor alışık.Bazi kitaplarinin cizimi cok iyi Sezen'in yani hem siyah beyaz hem yumusak goruntu detaysiz vs onlari ayrica ona gosteriyorum.
Benim kitap konusunda dikkat ettigim cocuklar gorerek alisir.Gorup onunla ne yaptigimiza aşina olmasi bile guzel.Cunku bizi izleyip sonrasinda gorduklerini yapmaya baslayacaklar :) Iste azicik bile buyuyunce eline alip okuyormus gibi yapmak gibi mesela :))))
Bide buyugunede uyku oncesi okumadim.Ben uyku ile bagdastirsin istemedim.Yani kitap okuyunca uykusu gelmesin buyuyuncede diye :)))))
Artik buyuyunce naparlar bilinmez :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…