2018 Ekim Anneleri

Merhaba bzm de 7 ay olmamıza 4 gün var.bugun muayeneye goturduk.bizim kız da yüzüstü olmayı hiç sevmiyor yüzüstü koyduğumuz an kendini yana atıp sırt üstü yapiyor ama sırtustunden yüzüstü yapamıyor.doktor normal dedi dondurememesi
Kızımdan 2 ay küçük arkadaşımın oğlu var o mesela dönebiliyor.her bebiş farklı :) bunu genelde unutuyoruz

Biz 10 gün ancak takabildik sanırım eldiven şapka sevmiyor çocuk ne yapalım sıcağı. Ben oğlumdan çekiniyorum valla yalan yok babası da çocukken haşinmiş erkek kardeşim hiperaktifti ve zor bir çocukluk dönemi olmuştu oğlum da hareketli ve şimdiden vurmaya saç çekmeye başladı. Tabi öyle olacak diye bir şey yok muhakkak sadece bir çekince

Merhaba, babanne evinde yilda bikac kez kullanmak icin ucuz ama iş görür bi park yatak onerisi olan var mi?

VosVos35 baktım da ikisinde de çocuk nöroloji bölümü yok. Normal rutin kontrolleri için buralardan bu doktor bulurum yakın olur bize.
Sen dediğin gibi randevu aldığın noroloğa gidersin, inşallah hiç bir sorunu yoktur kuzucuğun. Rutin kontroller için de Buca'daki hastaneleri denersin. Hatta Buca Tıp da var, özel hastane. Tavsiyem, madem özel sigortan var, özellerden başla. Devlet hastanesi oldukça kalabalık oluyor. Tınaztepe çok ferah bir hastane, personel çok ilgili. Akrabam oğlunu orda sünnet ettirmişti, çevresinde pervane oldular çocuğun

Bir çay kaşığı aynısıni yaptı bize ama biz zaten alerjigiz tekrar ne zaman denesem bilmiyorum

Suan yuzumde oglumun tirnak izleri var dun de alt dudagima yapisti icerden kanatti. Yoldugu saclarimi soylemiyorum bile artik. Hergun evde bogusuyoruz resmen, iki aya guresiriz bence. Bizde de esim akilliymis ama ben cok hareketliymisim ki hala da oyleyim pek yerimde duramam. Esim enerjinizi birbirinizle atin iste diyor kenardan kiskis guluyor halime, yurumeye kosmaya baslayinca salacam cayira kos oglum hic durma dicem anca oyle bu enerji biter

Ha ha süpersin:) sanırım ben de çocukları babasına atıp kafa dinlemeliyim eşim çok konuşur kızım ona çekmiş bir sn susmaz oğlum da hareketliliğini ondan almış biraz büyüsün ben de onları salayım çayırlara kırlara az kafa dinlerim hiç olmazsa:)

Valla cocuk dogdugundan beri gordugu elimizde telefon. Bi de yemek yiyoruz. Hayatta baska bir sey yok gibi. Ben cok kitap okurdum. Simdi gunde 15 dk ancak. O da cocuk ortada yokken.
Zeka kartlarina da bakmadi ya bizimki. Posetle oynar kasikla oynar.

Onlarda hep gelisimleri icin canim taniyorlar,ilk evleriyle basliyorlar.Daha dolap bosaltacaklar :) illa kitap,gelistirici oyuncak fln beklemiyorlar yani.En onemlisi doğa,vakit gecirmeleri.Buyudukce ogrencek daha cok seyleri oluyor ama kucukken detaylara bakmak bile goz gelisimleri icin cok iyimis.

Acikcasi denedikce kaslar guclendikce oluyor.
Uzanabilecegi bi oyuncakla deneyebilirsin.Bide 1 kez deneyince arkasi geliyor.
Ya da sevmiyordur ama o kadar meraklilar ki onu cezbedecek kucucuk biseyi almak icin bile döner.Keyifli olmasida arti kolaylik olur.

Bizim ki 4 aylikken dönmeye baslamisti.Buyuk kizimda erkenciydi boyle seylerde.
Suan Simay otururken emekleme pozisyonuna geciyor.Tam diz ustunde durmuyor ayagini alttan kurtarmayi ogrendi.Duzlestirince uzaniyor :) Ama ileri gidiyor o halde ve daha uzaktaysa once sirtustu sonra yuzustu dönüp öyle ulasiyor istedigine veya dolaniyor :) Otururkende yana döne döne yön degisitiriyor.Yani hep yaptikca oldu bunlar.Yapamayinca agladigida oldu elbet.Masallah azcik totolarinin ustunde duracaklar diye korkuyor benimkiler
En sevdigi ellerinden tutunca yurumek ama :)

Ama her cocuk farkli.Yani mesela cocuklar ne zaman yurur sorusunun cevabinda bile misal 9 aydan 18 aya kadar deniyor.Erken ya da gec olanin bi sorunu oldugu dusunulmez hemen.

Öyle yapicam aynen. Çok sağol, Buca'da olması çok rahat ettirecek bana yakınlığından dolayı. Bu hastaneleri bilmiyordum teşekkür ederim canım
Bir çay kaşığı aynısıni yaptı bize ama biz zaten alerjigiz tekrar ne zaman denesem bilmiyorum
Alerjik bebeklerde nasıl olur bilmiyorum ben 1-1,5 sonra anca tekrar denerim diyorum. Bi daha o sanciyi cektirmem kuzuma. Yemeyiversin avokadoyu da.
Bizimde aynı bu şekilde. Saç kulak burun ağız elini bi savuruyor ne gelirse geçiriyor parmaklarını. Bide tırnakları uzadıysa vay halimize

Ohh ne guzel :)
Benimde cok bas agrim var ama bahar,gunes carpiyor diyorum heralde bi sicak bi soguk :)
Daha olmadim.21nde 8 aylik olacak.
Aslinda yazida boyle atlatsam diyorum bi yandan ama biliyorum ki cok rahatlayacagimda.

Benimde boyun fln cizik,memisler harita.Hele ki şu tam enseye yakin yerden cekince sac ne cok aciyor.Buyugude ustume atliyor.Tek tek geliiiiiin diye ikisini birden minciriyorum
Evlerimizin neşesi minikler❤
Suan buyugu daha zor ya dusunuyorumda :))) hic bitmez bu şunu yapti bunu yapiyor demeler :)))))

aynen beni de abisi yoruyor daha fazla. çocuk itinayla talep sıralıyor. kızıma vakit bulamıyorum resmen :)
kızım da saç, kulak, ense.. ne bulursa yapışıyor :) şimdilik kazasız atlattım.. biraz ellerimin üstü çizik, kucağımdan yere inmek isterken geçiriyor parmakları. ben de yerde güvende olacağı ortamı ayarlamadan bırakamıyorum, haliyle kucakta 'bırak beni anne' diye tepinirken ellerimi epey tırmalıyor :))

Sizin yazılarınızı okudukça huzur buluyorum. Maşallah ne güzel bir annesiniz ya o kadar mantıklı ki söyledikleriniz yaptiklariniz, örnek alınası bir insansiniz

evet ama bizimki o kadar merakli degil.hep oyuncak koydum yanina yattim filan her gun koydum yuzustu keyifli oldugu anlarda da.hemen agliyor.oyuncaga bir iki uzatiyor kolunu sonra parmagini emip etrafina bakiniyor.hic doneyim de alayim demiyor masallah simaya.evet bir arkadasimin kizi 18 aylik yurudu.biri de 10 aylik yurudu.

Kızlar bu adım adım serisinin kaçıncı ayını aldınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…