2018 Ekim Anneleri

Merhaba arkadaşlar , çocuğu hasta olanlara çok geçmiş olsun. Ishal kusma dikkat edin ateş de olursa doktora götürün rota virüs yaygın diyorlar Istanbulda.

Bizim de bugünlerde istahsizlik problemimiz var bazen güzel yiyor bazen hiç bir şey ağzına. Vurdurmak istemiyor. Doydugunu siz nasıl anliyorsunuz?

Benim oğlan 5 tatlı kaşığı sonrası yediğini tukurmeye başlıyor ve artık yemek istemiyor ben doydu deyip başka vermiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. 5.ve 6. Dis çıkmak üzere onun da etkisi var istahsiz olmasında.

Alt değiştirirken çıplak popisle her yere kaçmaya çalışıyor biraksam öyle gezecek. Acayip kablo hastası. Prizlerden fisi çekiyoruz. Her ihtimale karşı.
Ağzına atmadığı yok. Geçen gün bir tane karınca bulmuş nerden bulmuş. Bilmem normalde. Hiç eve gelmez . onu tam ağzına atacakken karincayi oğlumun pencelerinden kurtardım o da bana bir dua etti ve gitti sevinçle. Tabi bizim Oglan çok ağladı avima neden dokundun diye
.
Evin her tarafina yemek mi dagitsam diyorum belki o zaman yemek yer ha ne diyorsunuz ?

Kizlar sosluk domates yapmaya baslayan varmi zamani gelmis gecen sene baya yapmıştik annemle cok iyi olmustu bu sene yapabilirmiyiz bilmiyorum U Umudumbitmedi_ kesin yapar hamarat hatunum
Tsk ederim canim.yapicam bu sene sosluk ve menemenlik.
Şu sira dolmalik kurutuyorum.gecen hafta patlican almistim.
Bu hafta da biber kururttum.haftaya birs daha fazla cesit ve miktar yapicam.
Domateslerin ucuzlamasini bekliyorum.
Pazardan alacaksan arabani gotür kasayla al.
Bursa domatesi cok iyi olur.hem etli hemde eksime yapmiyor.
Bide iyi pazarlik et.
Mesela ben biberi de patlicani da 50 kurusa aldim.
Ah ah domates dedim de aklima geldi.
Evlendigimiz ilk sene pazardan 7 kasa domates aldik esimle.hepsine 20 tl vermistik.
Oturduk ikimzi salca yaptik.cok güzel olmustu tadi.
Rengi o kadar koyuydu ki kasigin ucuyla koymam yetiyordu.öyle olunca 2 sene salca almadik eve:)
Esim hâlâ soyler.cok güzel olmustu yine yapalim diye:)

Hay masallah, hamarat..
Ankaraya tayin ciksa direkt benim komsum olunacak, o kadar!!!
-ya ben daha biber dolmayi elimle bastirip ayiklayamiyorum. Dolduramam da, k valide veya annem doldurup veriyor. Bana bi ders vermelisiniz..
-Biber ve patlicani 4-5 liradan aliyorum marketten, orasi ucuzmus çok..
-Annem Antepten getirtiyor. Bu sene 50 adet patlican kuru 20, biber kurusu 15.
Salcada b salca 15, domates 20 miş, annem kargoyla getirtiyor.

Tsk ederim canim.
Buraya bildiklerimi yazayim.belki birinin isine yarar.
Mesela sebzeyi meyveyi manavdan marketten almak cok pahaliya gelir.
Semt pazarlarindan haftalik alisveris yapabilirsiniz.
Pazardan alisveris yapmanin incelikleir var:)
Aksamüstü gidilmeli pazara.
Bide pazari bi bastan gezmeli
Bütün tezgahlardaki sebze meyveye göz atmali,fiyatlari ve nerde oldukari akılda tutulmali.donuste alisveris yapilmali:)
Pazara girer girmez bisey alinmamali.
Bundan sonrasi gelir zaten.tercihe kalmis.
Biber oymak cok basit.sapli tohumlu kizmi cikarsmiyorsan.biberin baş tarafini yuzeyden tohuma yakin gelecek sekilde kesin.biberi ters cevirip iki elinizle rulo yapar gibi ovalayin.kendiliginden dusecektir.
En onemli nokta ise biberi solgun yani büzüşmüs almak.suyu çekildigi icin 1 kiloya daha fazla duser.
Hem bide oymak icin en az 1 gun soldurmak lazim sebzeleri.yoksa kirılır.
Patlican icin de eski bi oyacak daha iyi olur.
Onu da pazarlarda bulabilirsiniz.
Salcayi da keske yapabilsem ama ona cok kisi lazim.bende bu sene marastan alicam.marasin salcasi da iyi ve daha ucuz.
U Umudumbitmedi_
Uykusu yok diyenleri uc gun uyutmiycan. Sonra da dugune goturup oynayin diycen. Anlasinlar bebisler neler cekiyor.
Aynen canim.zaten bunlarin cani ne kadar ki.günicinde cok hareket ediyorlar.yorgun düsuyorlar.
Muz veriyorum canım ama katı da olsa şiddetle yapıyor yine pantolonun dışına çıkıyor hep, patates pirinç haşlıyorum onu veriyorum
Ayni bizim tablo.kati olsa bile yapma sıkılığı aynı.patates pirinç muz....fayda yok.
Azonce yapti.yikadik getirdik.bezini bağladim.ayağa kalkti az bi zorlamayla cirt diye yapti.yine yikadik
Bezi görsen sanki biriktirmis gibi.ne yiyorki bu cocuk böyle cok yapiyor diyoruz.
Ins iyilesir kuzucuklarimiz.

U Umudumbitmedi_ bu tüyolari bilmiyordum. Pazar eve 1 km. Elimdekilerle yürümek zor olur. Eşimle 1 kez gittik o da ikimizde evdeyken ve arabayla.Eşim eve aksam 7 de geliyor. Mecbur market ve çok pahalı.(pazarda o kadar ucuz değil ayrica)
-Eskisehir'e geldik akşam üstü. Babanne sağolsun, 2 günlük yemek yapip buzdolabina stok yapmış bize, Karadeniz turuna yolcu ettik az önce.
Not: ya bu hamaratliğa gelin beğenmezseniz ilerde, ya gelin ben gibi olursa, eyvah :)))

Pazara aksam 7 de gidebilirsiniz canim.zaten hava kararinca toplanip gidiyorlar.
Arabaniz da varmis bak ne güzel.
Ben metehanin arabasina yüklüyorum:)
Metehanda zaten babasinin kucaginda oluyor.
Kv niz hayırliymis.keske bende bunlari bilecegime iyi bi kv ye düsseydim.
O yapar bende yerdim.
Gelinim olacaksa da oglum kendi beğensin.alsin.
Yemek yapmayi bilmiyorsa da eğer kendiisi isterse ben öğretirim.
Öğrenmek istemezse de karismam.oğlum da sorun cikarirsa yemek konusunda ona da kızarım.sen öğren derim.
Eşim çok uyaniktir bu konuda.mutfakta elini bi yemeğe sürmek istemez.lütfen öğren derim.ben hasta olsam bi yemek bi corba yaparsin diyroum.hayir diyor.
Kv de o kadar anlayissiz ki.desem ki oğlun bi yemek yapmiyor öğrenmiyor.
Yapmasin zaten,ben oğullarimi bosuna mi evelndirdim sen yapacaksin der pişkin piskin konusur.laf altinda kalmaz.çok kere farkli konularda böyle konustu iste.
Iste ben bu kv yi sevemem.eltim de sevmiyor.nefret ediyor.haksız da degilz yani.

Pazarlari cok severim ben, calisirken pazartesileri is yerime yakin pazar olurdu, oraya giderdim. Karnim burnumdayken bile gittim:) her tezgahtan ikram geliyordu hamile olunca, cok yedim doydum desem bile al bir tane at cantana diyorlardi:) simdi de cumalari evime yakin pazar var, Denizle gidiyoruz ordan hemen eline yikayip bir salatalik tutusturuyorum ondan sikilinca elma muz vs o da egleniyor pazarda. Bizim buralarin pazarlari biraz pahali evet E elaelif123 ama market urunleri cok kotu oluyor bence, iyisi de cok pahali.

❤Tesekkur ederim canim.
Iltihaptan sebep oldugu icin ilac kullaniyorun daha iyiyin Buna sukur.

plojovic canim gecen sene festivalde yuksek sesten esiminde kulak kristalleri oynamış ti vertigo dediler. Bi hafta fln ilac kullanmisti geçmişti seninkide geçer hemencicik insallah

Insallah.AZ kaldi ilac bakalim.Tekrarlamaz inşallah.Igne o aksam iyi geldi cidden.
Gerci bu aksamda yemek sonrasi yuruyelim dedik merdivende düşüp kaldim oylece
Kolumu belimi totisi fena acittim

Kizlar sosluk domates yapmaya baslayan varmi zamani gelmis gecen sene baya yapmıştik annemle cok iyi olmustu bu sene yapabilirmiyiz bilmiyorum U Umudumbitmedi_ kesin yapar hamarat hatunum

Cok yapmadim ama ekleyecegim daha bende.Kucuk porsiyonluk ya da 2 kerelik yapiyorum.

Arkadaşlar bebeklerinize tavuk ve balık yediriyor musunuz ?
Ben bu zamana kadar sebze , kuzu eti, kemik sulu çorbalar verdim. Diğerlerine geçsem mi ağır mi olur bilemedim. O yuzd3n size de bir sorayim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…