2018 Ekim Anneleri

Ya disari cikarken bende oyleyim. Eylusun suyu, yemegi, yogurdu kasigi meyvesi vs diye diye 2 canta gezmeye gidiyoruz. Ve diyelim ki unuttum ve alamicak konumdayim disarida ne yedirebilirim hic bilmiyorum
Ne zmn bizim yemeklerden yicekler artik?
Bayramin birinci gunu ben kotu olunci biz apar topar kayinvaldemlere gectik, simdi eve yeni donuyoruz. Ordayken ilk gun pirincli yogurt corbasi vardi, tuzluydu da biz gelmeden yapmis kayinvalden, onu verdiler ben yatarken, ikinci gun incikten sebzeli haslama yapildi, tuzu atilmadan denize ayrildi onu yedi, ucuncu gun taze fasulye, yine tuz atilmadan denize ayrildi. Bugun de salcali kiymali makarna vardi. Salcanin tuzu vardi. Yine verdim ama cok yemedi zaten, eve gecince ona kiymali kirmizi biber corbasi yapcam. Yani aslinda kucuk bi ayarlamayla evde yapilan yemeklerden yediriyorum ben artik. Tuz atilmissa da cok kasmiyorum. Ama atilmamis olmasi tercihim tabi. Ama restoran yemegi henuz vermedim hic. O tarz yerlerde ben tum salatalik alabilir miyim diyorum, biraz garipsiyorlar ama mis gibi oyalaniyor kuzum salataligiyla biz yemek yerken

Tecrube konusuyor biz biraz acemiyiz
mesafeye göre karar veriyorum ne alacağıma. bazen sadece emzik, bazen emzik + suluk + mendil.. bazen de çanta hazırlayıp yedek kıyafet ve bez ekliyorum.. henüz hiç yemek almadım yanıma.. ama 3-4 saatten uzun da kalmadım hiç.. daha uzun kalacağım bir yere gidersem de orda hazırlarım artık bir şeyler..
Yine de evden çıkmak hiç kolay olmuyor, 2 çocuk giydir, hazırlan derken telef oluyoruz :))

Ben yediriyorum biraz biraz. Esim olmasa tamamen yedircem. Az tuzlu yap. Salca ben zaten sevmiyorum kullanmiyorum. Terayag ve zeytinyagi kullaniyorsundur. Patlican bakla verme tamam iste.
Ailem köyden patates getirmiş, kurban etiyle biraz pişirdim, kırmızı toz biberle (salçasız). Eti yemedi ama patatesinden verdim.. Az tuzlu.. Zaten 3 lokma yiyor benim bıdık, perhizde kendisi :)

Ben yediriyorum biraz biraz. Esim olmasa tamamen yedircem. Az tuzlu yap. Salca ben zaten sevmiyorum kullanmiyorum. Terayag ve zeytinyagi kullaniyorsundur. Patlican bakla verme tamam iste.
Ya ben gecen gun turlu yapmistim, fasulyelerinden biraz vereyim yesin dedim, ama patlican bulasmis heralde tam da anlayamadim birden gozlerini ovusturmaya basladi, deli gibi kasiyir gozleri, goz altlari sisti hemen dusa soktum gecti

Hayirlisi neyse o olsun derim ben.
Sonucta riski dusunmek oncesinde gerekiyordu suan bunun terazisine degilde cozumune bakmak gerekir.Yani ne ilk ne son olacaksiniz.Dogunca ne gelir neler getirir bilinmez.2 cocukla nasil anne olacaksin sen bile bilmiyorsun.Allah sabrini mukafatini veriyor herseyiyle.
Onun disinda bisyler kesinlesince dusun bunlari.Cozumunede sıkı sıkı tutunursun.Keyfi korumalar boyle istenmeyen durumlar icin gecerli degil.
'Istenmeyen bebek' olma durumu cok kotu geliyor bana.Plansiz ok ama ilki icin fln bilinmeyen durumlari planlamak gecerli sebepler degil.
Icini rahatlat

Az duzeltme ekleyim dedim :)
Sert bi mesaj gibi geldi.Demek istedigim suan durumu netlestir once.Bebis varsa inan bana 'sevin'.Sen ne kadar sicak bakarsan herseye takilmamak o kadar kolay olacaktir.
Zaman konusu buyusede ayni inan.Anneyiz,yurek ayni atiyor ikisinede.
Allah cidden dengesini,sabrini,guzelligini veriyor.Hersey geciyor arkadasim 3-4 seneden sonra hicbisy kalmaz.
Hayat planlardan öte ailelerimizle ne kadar mutlu oldugumuzdan ibaret❤
Ne olacagini asla bilemeyiz.
Korunma konusunda bende netim ama dusunulmuyorsa cidden ona gore davranmak gerek ciddi anlamda.

Son düzenleme:
Ya disari cikarken bende oyleyim. Eylusun suyu, yemegi, yogurdu kasigi meyvesi vs diye diye 2 canta gezmeye gidiyoruz. Ve diyelim ki unuttum ve alamicak konumdayim disarida ne yedirebilirim hic bilmiyorum
Ne zmn bizim yemeklerden yicekler artik?
Ben rahatim o konuda sanirim..unutursam hemen bi markete girip bi muz seftali aliyorum.kafede catalla eziyorum. Meyve saati gibi yapiyorum.zaten az yiyor kuzumm

Son düzenleme:
Cocuk gastro dr u bize gece beslenmesini azaltin dedi 2 ay olmustur, minimumda mama veriyorum..

Atlas la 2. Kampimiza geldik cadirimizi kurduk denize girdik uyuttum simdi bende kahvemi iciyorum onunde bu sefer daha tedarikli gelip kamerayida getirdim çok iyi oldu keyfim yerine geldi azcik
Harika, nerdesiniz? bizim de cadirimiz, matimiz vs hersey var, hamilelik oncesinde Datca ve bazi kamplarda kaldik..bebekle de harika deneyim,nasip olursa seneye aklimizda, iyi tatiller..

Harika, nerdesiniz? bizim de cadirimiz, matimiz vs hersey var, hamilelik oncesinde Datca ve bazi kamplarda kaldik..bebekle de harika deneyim,nasip olursa seneye aklimizda, iyi tatiller..
assos a geldik normalde isletme olmayan yerlerde kamp yapmayi severiz ama atlasla isletmeli yerler daha iyi oluyo buyuyene kadsr böyle
Oh misss sefanız olsun, tatilin tadını çıkarın
teşekkür ederim canim

U Umudumbitmedi_ şu an bütün karamsarlığının nedeni bulunduğun ev, ben sana diyim.. Kendi evinize geçince işler değişecek gör bak. Hem Mete daha uyumlu olacak evine alışınca.. Sen de sakinleşeceksin.
K kubra2553 var bizim biliyorsun, kızı 6 aylıkken ikinciye bile isteye hamile kalan. Gül gibi de bakıyor tek başına o da..
Yaşınız genç, sağlık engeliniz yok, maddiyat da zorlamayacak... Annen nasıl bakmışsa 4 taneye, sen de bakarsın gülüm benim.. Karartma içini...

Ya ben gecen gun turlu yapmistim, fasulyelerinden biraz vereyim yesin dedim, ama patlican bulasmis heralde tam da anlayamadim birden gozlerini ovusturmaya basladi, deli gibi kasiyir gozleri, goz altlari sisti hemen dusa soktum gecti
Yaa gecmis olsun. Hemen etkiledi demek. Allahim korusun. Patlicani da cok severim ama bana da dokunur.

Bize ne bayram bayram gibi geldi, ne de tatile gitme ihtimalimiz var.. Neyse, sağlık olsun, bu yıl böylesi yazılmış deftere :)
Zaten bayram cocukken bayramdi, artik sıradan oldu..eskiden seker toplardik, o adet de tamamen bitti. Babanne seker, cikolata almis, bozuk para hazirlamis, giderken kapi kenarina koydu, gelenlere verin diye, Eskisehir e kapiya sadece 2 cocuk geldi bayramlasmaya, o da sanirim apartmanin çocukları

Bizim köyde devam ediyor şeker toplama olayı. Önce caminin bahçesinde bayram namazıından çıkanları karşılıyorlar, hepsinden şeker aldıktan sonra köye gelip kapı kapı dolaşıyorlar. Bayramlaşıp çikolatalarını alıyorlar. Eskiden çocuk çoktu, tek tip şekerler verilirdi, fazla seçenek yoktu. Şimdi çocuk sayısı azaldı, insanlar her biri için ayrı poşet hazırlıyor. İçinde sakızından gofretine en az 7-8 çeşit abur cubur (iyi bir şey değil ama bayram işte). Ve bayram günü benim koskoca 16'lık yeğenim sadece topladığıyla beslenir(mahalleye pişi dağıtıyoruz arife günü, o esnada kendisine veriyorlar, artık şeker toplamıyor )
Bir de kurban geleneğimiz var. Tüm köyde kesilen kurbanlardan büyükçe bir pay camiye götürülür, orada büyük kazanlarda topluca pişirilir. Sonra köy ahalisi çoluk çocuk toplanıp gider, orada hep beraber etini yer. Yanlarında hoşaf, ayran götürür paylaşırlar..
Daha sonra gençler ortalığı toplayıp kazanları falan yıkamak için kalır. Hazırlaması köyün büyüklerine, toparlaması da gençlerine düşer :) genelde fazla fazla pişen et artar, herkese eşit olarak pay edilir.
Genelde herkes kurban kestiği için paylaşım olayını böyle sağlamışlar. Kesmeyen 1, en fazla 2 aile olur yılda. Onlara da pişmiş etten ve çiğ olarak pay verilir.

VosVos35 sizin orada bayram, bayram havasindaymis ne güzel.. Ankarada bayramda evde olmuyorum,eminim 1 cocuk gelmiyordur, annemin evine gelmiyormus cocuklar, insanlar hakli olarak korkuyor ve yollamiyolar seker toplamaya..Biz genelde bağışlıyoruz, bu sene kestik, et annemin evine gitti, annem dagitti dün bi parca eve getirdik. K validem de görümcem de bağışlıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…