Bayramin birinci gunu ben kotu olunci biz apar topar kayinvaldemlere gectik, simdi eve yeni donuyoruz. Ordayken ilk gun pirincli yogurt corbasi vardi, tuzluydu da biz gelmeden yapmis kayinvalden, onu verdiler ben yatarken, ikinci gun incikten sebzeli haslama yapildi, tuzu atilmadan denize ayrildi onu yedi, ucuncu gun taze fasulye, yine tuz atilmadan denize ayrildi. Bugun de salcali kiymali makarna vardi. Salcanin tuzu vardi. Yine verdim ama cok yemedi zaten, eve gecince ona kiymali kirmizi biber corbasi yapcam. Yani aslinda kucuk bi ayarlamayla evde yapilan yemeklerden yediriyorum ben artik. Tuz atilmissa da cok kasmiyorum. Ama atilmamis olmasi tercihim tabi. Ama restoran yemegi henuz vermedim hic. O tarz yerlerde ben tum salatalik alabilir miyim diyorum, biraz garipsiyorlar ama mis gibi oyalaniyor kuzum salataligiyla biz yemek yerkenYa disari cikarken bende oyleyim. Eylusun suyu, yemegi, yogurdu kasigi meyvesi vs diye diye 2 canta gezmeye gidiyoruz. Ve diyelim ki unuttum ve alamicak konumdayim disarida ne yedirebilirim hic bilmiyorum
Ne zmn bizim yemeklerden yicekler artik?
mesafeye göre karar veriyorum ne alacağıma. bazen sadece emzik, bazen emzik + suluk + mendil.. bazen de çanta hazırlayıp yedek kıyafet ve bez ekliyorum.. henüz hiç yemek almadım yanıma.. ama 3-4 saatten uzun da kalmadım hiç.. daha uzun kalacağım bir yere gidersem de orda hazırlarım artık bir şeyler..Tecrube konusuyorbiz biraz acemiyiz
Ailem köyden patates getirmiş, kurban etiyle biraz pişirdim, kırmızı toz biberle (salçasız). Eti yemedi ama patatesinden verdim.. Az tuzlu.. Zaten 3 lokma yiyor benim bıdık, perhizde kendisi :)Ben yediriyorum biraz biraz. Esim olmasa tamamen yedircem. Az tuzlu yap. Salca ben zaten sevmiyorum kullanmiyorum. Terayag ve zeytinyagi kullaniyorsundur. Patlican bakla verme tamam iste.
Ya ben gecen gun turlu yapmistim, fasulyelerinden biraz vereyim yesin dedim, ama patlican bulasmis heralde tam da anlayamadim birden gozlerini ovusturmaya basladi, deli gibi kasiyir gozleri, goz altlari sisti hemen dusa soktum gectiBen yediriyorum biraz biraz. Esim olmasa tamamen yedircem. Az tuzlu yap. Salca ben zaten sevmiyorum kullanmiyorum. Terayag ve zeytinyagi kullaniyorsundur. Patlican bakla verme tamam iste.
Bakiyorum da tatillere gidilmis resimler çekilmiş.darisi basima.
Kizlar bikac gun önce bi test aldik.miratech marka.daha idrari damlatir damlatmaz ikinci cizgi cikti.koyuydu ama 1.cizgi kadar degildi.
Neyse ertesi günü bekledim.kan vermek icin.
Kostuk saglik ocagina gittik.kapaliydi.nöbetci eczane de kim bilin bakalim.cok.yakin bi akrabamiz.utandik baska bi test alamadik.
Burasi cok kücük bi yer.tek nöbetci eczanede o.
Neyse metehani da alip aclie gittik kan vermeye.
Acilde bhcg bakmiyorlarmis.bayramin bitmesini beklemeliymisiz falan filan.doktor da zaten kadrosu burda degil.merkezden geliyor.
Baya bi bekledik.bi sonuc elde edemedik.
Geldigimiz yerdr ne güzel acilden ne zaman istesem yapiyorlardi.yarim saate cikiyordu.güya orasi doğu.
Yemin ediyorum burasi o kadar sacma sapan bi yer ki.sabır ya rabbi.
Neyse ben en son ne zaman adet oldum hatirlamiyorum.
Ya temmuzu 13 üne yada 10 una.
Bugunde ayin 14 ü.adet olmadim.
Belirti yok.ne bel agrisi ne bisey.ayrica asiri kuruyum.
Adet öncesi mi yoksa hamilelik oncesi mi kuruluk olur unuttum.
Acikcası hamile kalmak istemiyorum.metehan daha cok kücuk.
Onunla bile ucu ucuna ilgileniyorken simdi ona verecegimiz ilgi azalacak diye uzülüyorum.
Ins hamile degiimdir diye dua ediyorum.
Dualariniza ihtiyacim var.
Ben rahatim o konuda sanirim..unutursam hemen bi markete girip bi muz seftali aliyorum.kafede catalla eziyorum. Meyve saati gibi yapiyorum.zaten az yiyor kuzummYa disari cikarken bende oyleyim. Eylusun suyu, yemegi, yogurdu kasigi meyvesi vs diye diye 2 canta gezmeye gidiyoruz. Ve diyelim ki unuttum ve alamicak konumdayim disarida ne yedirebilirim hic bilmiyorum
Ne zmn bizim yemeklerden yicekler artik?
Cocuk gastro dr u bize gece beslenmesini azaltin dedi 2 ay olmustur, minimumda mama veriyorum..Nilsibel gece yine saat basi kalkti ve bir tek emerek sakinliyor 1 hafta guzel uyuyorsa 1 hafta berbatiz
Guvenli baglanmami ne bilmiyorum pekte inanmiyorum oyle seylere ama gun icinde hep beraberiz hic yalniz birakmiyorum hadi ise gittigim zmn yarim gunde olsa ozluyo diyelim ama bayram dolayisiyla kac gundur beraberiz yine ayni
Acaba diyorum ki memede uyuyor ya uyudugunda cekiyorum ve yatagina koyuyorum acaba midesine sikintimi veriyor o tum gece al emzir koy yerine?
Harika, nerdesiniz? bizim de cadirimiz, matimiz vs hersey var, hamilelik oncesinde Datca ve bazi kamplarda kaldik..bebekle de harika deneyim,nasip olursa seneye aklimizda, iyi tatiller..Atlas la 2. Kampimiza geldik cadirimizi kurduk denize girdik uyuttum simdi bende kahvemi iciyorum onunde bu sefer daha tedarikli gelip kamerayida getirdim çok iyi oldu keyfim yerine geldi azcik
Oh misssAtlas la 2. Kampimiza geldik cadirimizi kurduk denize girdik uyuttum simdi bende kahvemi iciyorum onunde bu sefer daha tedarikli gelip kamerayida getirdim çok iyi oldu keyfim yerine geldi azcik
assos a geldik normalde isletme olmayan yerlerde kamp yapmayi severiz ama atlasla isletmeli yerler daha iyi oluyo buyuyene kadsr böyleHarika, nerdesiniz? bizim de cadirimiz, matimiz vs hersey var, hamilelik oncesinde Datca ve bazi kamplarda kaldik..bebekle de harika deneyim,nasip olursa seneye aklimizda, iyi tatiller..
teşekkür ederim canimOh missssefanız olsun, tatilin tadını çıkarın
Yaa gecmis olsun. Hemen etkiledi demek. Allahim korusun. Patlicani da cok severim ama bana da dokunur.Ya ben gecen gun turlu yapmistim, fasulyelerinden biraz vereyim yesin dedim, ama patlican bulasmis heralde tam da anlayamadim birden gozlerini ovusturmaya basladi, deli gibi kasiyir gozleri, goz altlari sisti hemen dusa soktum gecti
Zaten bayram cocukken bayramdi, artik sıradan oldu..eskiden seker toplardik, o adet de tamamen bitti. Babanne seker, cikolata almis, bozuk para hazirlamis, giderken kapi kenarina koydu, gelenlere verin diye, Eskisehir e kapiya sadece 2 cocuk geldi bayramlasmaya, o da sanirim apartmanin çocuklarıBize ne bayram bayram gibi geldi, ne de tatile gitme ihtimalimiz var.. Neyse, sağlık olsun, bu yıl böylesi yazılmış deftere :)
Bizim köyde devam ediyor şeker toplama olayı. Önce caminin bahçesinde bayram namazıından çıkanları karşılıyorlar, hepsinden şeker aldıktan sonra köye gelip kapı kapı dolaşıyorlar. Bayramlaşıp çikolatalarını alıyorlar. Eskiden çocuk çoktu, tek tip şekerler verilirdi, fazla seçenek yoktu. Şimdi çocuk sayısı azaldı, insanlar her biri için ayrı poşet hazırlıyor. İçinde sakızından gofretine en az 7-8 çeşit abur cubur (iyi bir şey değil ama bayram işte). Ve bayram günü benim koskoca 16'lık yeğenim sadece topladığıyla beslenir(mahalleye pişi dağıtıyoruz arife günü, o esnada kendisine veriyorlar, artık şeker toplamıyorZaten bayram cocukken bayramdi, artik sıradan oldu..eskiden seker toplardik, o adet de tamamen bitti. Babanne seker, cikolata almis, bozuk para hazirlamis, giderken kapi kenarina koydu, gelenlere verin diye, Eskisehir e kapiya sadece 2 cocuk geldi bayramlasmaya, o da sanirim apartmanin çocukları
Yakın arkadasim dis hekimi, sorabilirim..Kizlar kanal tedavisi olacagim yarin
Olanimiz var mi?
Kac saat emzirmemeliyim sonrasinda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?