Günde 1 tatlı kaşığı hakiki arı sütü + bal + polen + propolis karışımı yersen bağışıklık uçuşa geçer. Bizzat denedim. Yılda 3-4 kere faranjit olan, antibiyotiksiz iyileşemeyen biriyken 1,5 yıl gık demeden geçirdim o dönemi. Sonra yaz geldi diye savsakladı eşim, almadı bitince. Ben idare ediyorum ama oğlum zayıf düştü, acele tedarik etmeliyim...Ben hayatimin hicbir doneminde (hamilelik de dahil) emzirme donemindeki kadar cok hastalanmadim, 3 kere yataklara dustum resmen. Sifir hastalikla yil gecirdigim olurdu oysaki. Hem yorgunluk hem emzirmek en onemlisi ise eskiden beslenmeme dikkat cok daha fazla dikkat ederdim..
Geçmiş olsun canım tekrar,Gunaydin kizlar oldum kanal tedavimigeldi gecti cok sukur diyelim 2. seansida olcak 5 gun sonra. Simdi 5 saat emzirme dedi dr 3 e kadar emzirmemem lazim kizi biraktim anneme beni gorurse dayanamaz cunku.
Nilsibel yok yerden 500 kagit gitti sorma ama saglik iste agrisi tuttu mu dayanilmiyor
Tesekkur ederim gecmis olsun dileklerine arkadaslar bu arada.
Kalsiyum evet sart ama zaten yeniyor peynir falan demek ki daha mi cok yemek lazim
Duba gibi olduk zaten nereye kadar bakalim
Bir gıdım süt derken, her gün 0,5 - 1 litre kadar üretiyor olmalıyız. bu miktarın içinde ciddi dozda kalsiyum var. Devamlı depodan çıkış yapılıyor. Yerine koymakta geç kalırsak yandıkEvet evet. Benden 10 yas falan buyuk ablalarim soylemisti. Emzirirken gitti dislerim diye. Bol bol kalsiyum tuketmek sart. Ben basta kalsiyum magnezyum cinko tabletlere bile doktora sorup devam ettim. Bosa demiyorlar degerlerinize baktirin diye. Gunde 3 kere 5 kere emziriyorum demesin herkes demir ilaclarina eksikse d vitaminine devam etsin. Bize bi gidim sutten ne olur gibi geliyor ama tuketiyor depolarimizi.
24 ünde inşallah bizde yola çıkacağız kavanoz yapıp götürmeyi düşünüyorum kızım bir şey yemiyor inşallah tatilde yer sen nasıl yaptın canım rica etsem tarif :))Daha uzakta fark eteeydim ne yapardım bilmiyorum hazir kavanoz mama kac kere denedim yemedi kasik mamasida sevmiyor iyi alisti sipa ev yapimina baska yediremiyorum.
Ben de pek tercih etmem sütü. Yoğurt çok severim, ayran içerim su yerine.. Kefiri de beğendim. Peynir zaten çok severim, her gün yerimSütü sevmem, hamilelikte bebek için süt ve yogurt yedim. Dogum sonrasi 1 su bardagi anca ictim sanirim.
sütü yogurdu peyniri kefiri hepsini cok severim.ama ozellikle sutun icine neskafe katip sicak ya da soguk icmeye bayilirim.gun boyu peynir yogurt domatesle besleniyorum epeydir.bi de ekmek ve makarna.yesilliklerle hic aram yok dereotu haric.dokunmaya bile tiksiniyorum o derece :)Ben de pek tercih etmem sütü. Yoğurt çok severim, ayran içerim su yerine.. Kefiri de beğendim. Peynir zaten çok severim, her gün yerim
Ben yeşil salataya bayılırım ama yapıyorum yarısı kalıyor, yenmiyor.. Demet demet yeşillik çöpe gidiyor yenmediği için.. Günah deyip almıyorum ben de.. Anca lokantalarda yemeğin yanına gelen salatadan faydalanıyorum :)sütü yogurdu peyniri kefiri hepsini cok severim.ama ozellikle sutun icine neskafe katip sicak ya da soguk icmeye bayilirim.gun boyu peynir yogurt domatesle besleniyorum epeydir.bi de ekmek ve makarna.yesilliklerle hic aram yok dereotu haric.dokunmaya bile tiksiniyorum o derece :)
Avent in buharli pisiricine patates havuc kabak o an evde sebze ne varsa bi kac çeşit koyup pisiriyorum. Istersen ayri bi yerde irmik pisirip icine ekleyip son kez rondadan geçirip kavanozlara koyup ters çeviriyorum buz akusuyle termos çantada getiriyorum evde yanina kofte pilav yada makarnada yapıyorum ama disarda kofte tasimak zor oluyor. Kucuk kamp tiplerinden var kucuk bi tencerede tarhana corbasi yapip iciriyorum. Ilk zamanlar benim de korkulu ruyamdi disarda ne yer diye alistim artik hazır bile almiyorum24 ünde inşallah bizde yola çıkacağız kavanoz yapıp götürmeyi düşünüyorum kızım bir şey yemiyor inşallah tatilde yer sen nasıl yaptın canım rica etsem tarif :))
Masallah Atlas bebeye ya. Yiyor hepsini.Avent in buharli pisiricine patates havuc kabak o an evde sebze ne varsa bi kac çeşit koyup pisiriyorum. Istersen ayri bi yerde irmik pisirip icine ekleyip son kez rondadan geçirip kavanozlara koyup ters çeviriyorum buz akusuyle termos çantada getiriyorum evde yanina kofte pilav yada makarnada yapıyorum ama disarda kofte tasimak zor oluyor. Kucuk kamp tiplerinden var kucuk bi tencerede tarhana corbasi yapip iciriyorum. Ilk zamanlar benim de korkulu ruyamdi disarda ne yer diye alistim artik hazır bile almiyorum
Gayet iyi, Ali de bugun epey uyumadi, eve dönüşte taksiye bindik, hareket ettik, 1 dk olmadi uyudu :))Masallah Atlas bebeye ya. Yiyor hepsini.
Nasil gidiyor tatil?
Biz eve döndük. Donerken de 4 saatin 3 bucuk saatinde koltugunda oturdu. Cantadaki sutyen de dahil her sey tek tek cikti oynadi. Yarim saat kala artik bas bas bagirinca aldik kucaga. Yarim saat uyudu yolda.
Masallah Ali'ye de. Her gun degisiyor iste. Bazen avm donusu uyuyor. Uyanmasin diye 2 saat arabada mahsur kaliyorum. Bu sefer de uyumadi sipa.Gayet iyi, Ali de bugun epey uyumadi, eve dönüşte taksiye bindik, hareket ettik, 1 dk olmadi uyudu :))
Sadece bir gun oynuyor degil mi?Aldigim oyuncaklar nadiren dikkatini cekiyo, selpak, pet şise daha cazip.. oyuncak tavsiyesi olan?
biz 6-7 saatlik bir yolculuk yaptik karadenize gittik.yol boyu uyudu.2 saate bir emzirdim.yemek molasinda corba soyledik (mercimek). evde boyle uyumaz ama uzun yolu seviyo.kac kez yolculuk yaptik hep uyuyor.ama ev hayatimiz daha yorucu geciyo.disarida gezmek daha kolay.Masallah Atlas bebeye ya. Yiyor hepsini.
Nasil gidiyor tatil?
Biz eve döndük. Donerken de 4 saatin 3 bucuk saatinde koltugunda oturdu. Cantadaki sutyen de dahil her sey tek tek cikti oynadi. Yarim saat kala artik bas bas bagirinca aldik kucaga. Yarim saat uyudu yolda.
ben pek oyuncak almiyorum.pet sise, buzdolabi poseti, boş islak mendil kutusu, plastik saklama kabi, melamin cay tabagi ve plastik cay tepsisi koyuyorum donusumlu olarak.birkac oyuncagi var onlar da pek ilgisini cekmiyor.Aldigim oyuncaklar nadiren dikkatini cekiyo, selpak, pet şise daha cazip.. oyuncak tavsiyesi olan?
Kiz anlatma anlatmaaa. Sonra nazar degdiriyom.biz 6-7 saatlik bir yolculuk yaptik karadenize gittik.yol boyu uyudu.2 saate bir emzirdim.yemek molasinda corba soyledik (mercimek). evde boyle uyumaz ama uzun yolu seviyo.kac kez yolculuk yaptik hep uyuyor.ama ev hayatimiz daha yorucu geciyo.disarida gezmek daha kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?