2018 Ekim Anneleri

Önemli olan bizim değil, dr unuzun yorumu, çocugunuz da saglik yonunden bi sikinti yoksa kiloyu onemsememenizi soyleyebilirim..

D dooris123 Sizin Deniz gibi Ali de fena ısırıyo, ellerim bileklerim hele omzum ısırık içinde, gecen askili elbise giymistim, arkadaslarim omzuna ne oldu diyorlar, sizceeee dedim :))
Bizim onceden sadece beni isirirdi son hafta birkac kez baska insanlari da isirdi... off off her defasinda kiziyorum, yaptigi seye ara veriyorum anlasin diye, cok korkuyorum buyuyunce de devam eder diye

Bizim onceden sadece beni isirirdi son hafta birkac kez baska insanlari da isirdi... off off her defasinda kiziyorum, yaptigi seye ara veriyorum anlasin diye, cok korkuyorum buyuyunce de devam eder diye
Etmez etmez, yaşının hatta ayının gerekleri bunlar, dişim var benimin ispati :))

Limon yağı kovuyormuş sivri sinekleri, narenciye kokusunu sevmiyorlarmış. Bir çizgi filmde izlemiştim

Büyümez mi tutunup mobilyalara adımlamaya başladı yerim onun minik ayaklarını çok güzel bişi oldular sizde durumlar nedir :)
Aynı bizim de tutunup kalkıyor, sağa sola birkaç adım atıyor ama henüz emekleme favorisi. Henüz diş yok kızımda. Seninki çıkardı mı?

Şu an boyuna göre kilosu gayet iyi bebeğin. Sürekli hareket ettikleri için vermesi de çok normal. Çok daha zayıf bebekler var sağlıklı olması önemli olan

OyuncAk bizimde ilgimizi cekmiyor artik varsa yoksa kumanda :) emekleyerek ve tutunup kalkma siralama bizim favorimiz artik oyle oyuncak oyna kurcala sepeti dök bitti
Eskiden ne guzeldi demi koltuga koyuyoduk oylece duruyorlardi :))
Bizimki hic bi zaman koltukta durmadigi icin bilemiyciiim. Kucakta aksama kadar gezdigimiz gunleri unutamiyorum. Pesinden gezmek daha iyi valla.

Bizimki de eme eme atesolceri bozdu. Ya 34 dereceyiz ya 39.

Etmez etmez, yaşının hatta ayının gerekleri bunlar, dişim var benimin ispati :))
Bebeklik dönemi alışkanlıklarının çoğu geçiyor geçmese benim kız gelen geçeni tokatlardı:) cidden kızım 1.5-2.5 yaş arası önüne gelen çocuğu tokatlayıp yüzünü tırmaladı şimdiyse birine zarar vereceğim diye çekinir. Isırma zaten çok fazlaydı hiçbiri kalmadı. Şimdi oğlum halefi olarak devam ettiriyor bu alışkanlıkları bakalım ne zaman geçecek

Bizimki hic bi zaman koltukta durmadigi icin bilemiyciiim. Kucakta aksama kadar gezdigimiz gunleri unutamiyorum. Pesinden gezmek daha iyi valla.

Ayyy demi ya kucakta yasiyorduk bi donem hahahah ama bak simdiki aklim olsa kendime sunu derdim ilk 6 ay hicbir sey bekleme kucagindan indirme bi duzen olusturmaya egitim vermeye kalkisma gunu gecirmeye bak 6 aydan sonra biraz rahatlicaksin inan kendime bunu derdim kabullenirdim yani o donemki hallerimizi plojovic hep derdi ya kabullenmek dAha da kolaylastirir diye
Acaba bundan sonrasi icin ne dicez bakalim :)

Ayyy demi ya kucakta yasiyorduk bi donem hahahah ama bak simdiki aklim olsa kendime sunu derdim ilk 6 ay hicbir sey bekleme kucagindan indirme bi duzen olusturmaya egitim vermeye kalkisma gunu gecirmeye bak 6 aydan sonra biraz rahatlicaksin inan kendime bunu derdim kabullenirdim yani o donemki hallerimizi plojovic hep derdi ya kabullenmek dAha da kolaylastirir diye
Acaba bundan sonrasi icin ne dicez bakalim :)

Alindan olcerle ates olcmek artik cok zor.. yeni bi ateşölcer almak istiyorum. Temassız dışında tavsiyesi olan var mi?

U Umudumbitmedi_ haberlerini bekliyoruz.
T tuanadereli hep aklimdasiniz. Nasil durumlar?
Çok çok sağol canım iyiyiz Allah'a şükür, serumu aldığı gün ishalimiz bitti tam altı gün sürdü keşke önceden taktırsak dedik, eski haline geri döndü sadece herkese giden çocuk bana bağımlı oldu kimseye gitmiyor ağlıyor bende de hep kucakta olmak istiyor hasta olmasınlar da yeter ki bana bağımlı olsun

Eki Görüntüle 2299127 Eki Görüntüle 2299128 sivrinsinekler mahvetti altasi doktoruna yazdım ama gormedi varmi önerisi olan
Öncelikle çok tatlı havalı bir bebiş maşallah kuzuya
Küp şekeri suya batırıp ısırık yerlerine tutarak hafiflemesini sağlayabilirsin. Yeni ısırıkta daha etkili ama diğerlerinde de işe yarar inşallah.

Bunlar da Medikalpark sayfasından alıntı:

ALKOL
Özellikle izopropil ya da etanol türü alkoller, buharlaşırken yarattığı serinletici etki sayesinde sivrisinek kaşıntısını geçirir. Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir unsur, alkolun fazla sürülmesinin cildi tahriş edebileceğidir.

ÇAY POŞETLERİ
Siyah ve yeşil çay poşetleri şişmeyi geçirmek için kullanılabilir. Çay içtikten sonra kullandığınız poşetleri bir naylona sarıp buzdolabında saklarsanız, soğutucu etkiden de yararlanabilirsiniz.

ALOE VERA
Aloe veranın anti-enflamatuvar etkisi yüzünden kullanım alanı çok geniştir. Evinizde bulundurduğunuz aloe vera bitkisinin yaprağının içerisinde bulunan jeli, ısırılan yerin üzerine sürebilirsiniz.

SEYRELTİLMİŞ, KIYILMIŞ SARIMSAK
Sarımsağın yara iyileştirici ve antiviral özelliği uzun süredir bilinmektedir. Fakat sarımsak cilde doğrudan uygulandığında, cildi irrite edip daha fazla enflamasyona yol açabilir. Bu nedenle kıyılmış sarımsağı hindistan cevizi yağı gibi hafif bir yağ ile seyreltip ısırılan yere uygulayabilirsiniz.

YULAF EZMESİ
Yulaf ezmesi, böcek ısırıklarını, alerjik reaksiyonları, su çiçeği ve kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. İnce yulaf ezmesine biraz su ekleyip maske haline gelen karışımı etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. 15 dakika sonra ılık suyla yıkadıktan sonra bir kremle nemlendirebilirsiniz. Bu karışıma antibakteriyel etkisi nedeniyle bal da eklenebilir. Bal daha fazla sivrisinek çekebileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.

FESLEĞEN
Cildi fesleğen ile ovmak sivrisinek ısırığına karşı yapılabilecek başka bir doğal uygulamadır. Fesleğen kaşıntılı cildi rahatlatabilecek kimyasal bileşiklere sahiptir. Fesleğen yağını losyon olarak uygulayabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Kendi karışımınızı yapmak için, 2 bardak su ve yaklaşık 15 gram kuru fesleğen yaprağı kaynatın. Karışım soğuduktan sonra, karışıma batırdığınız pamuğu etkilenen bölgeye sürün. Daha acil bir tedavi için taze fesleğen yaprağı doğrayın ve cildinize sürün.

Geçmiş olsun canım. Hastalık sonra bebişler anneye yapışmaya meyilli olur. İkinizin birlikte oynayacağı oyunlar vardır. Yerde araba yarıştırabilirsiniz veya ilgisini çekebilecek ne varsa.. Zamanla evdeki diğer kişiler de katılır oyuna.. Sen de arada bir kalkıp yeni oyuncak alıp gelebilirsin. Sonra su şişesini falan derken yanından arada bir uzaklaşmana alışacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…