- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Oyy kuzum yaa.. dr u geri dönüş yapar birazdan.Eki Görüntüle 2299127 Eki Görüntüle 2299128 sivrinsinekler mahvetti altasi doktoruna yazdım ama gormedi varmi önerisi olan
Geçmiş olsun çokcaÇok çok sağol canım iyiyiz Allah'a şükür, serumu aldığı gün ishalimiz bitti tam altı gün sürdü keşke önceden taktırsak dedik, eski haline geri döndü sadece herkese giden çocuk bana bağımlı oldukimseye gitmiyor ağlıyor bende de hep kucakta olmak istiyor hasta olmasınlar da yeter ki bana bağımlı olsun
Tesekkur ederiz ablasi.Öncelikle çok tatlı havalı bir bebiş maşallah kuzuya
Küp şekeri suya batırıp ısırık yerlerine tutarak hafiflemesini sağlayabilirsin. Yeni ısırıkta daha etkili ama diğerlerinde de işe yarar inşallah.
Bunlar da Medikalpark sayfasından alıntı:
ALKOL
Özellikle izopropil ya da etanol türü alkoller, buharlaşırken yarattığı serinletici etki sayesinde sivrisinek kaşıntısını geçirir. Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir unsur, alkolun fazla sürülmesinin cildi tahriş edebileceğidir.
ÇAY POŞETLERİ
Siyah ve yeşil çay poşetleri şişmeyi geçirmek için kullanılabilir. Çay içtikten sonra kullandığınız poşetleri bir naylona sarıp buzdolabında saklarsanız, soğutucu etkiden de yararlanabilirsiniz.
ALOE VERA
Aloe veranın anti-enflamatuvar etkisi yüzünden kullanım alanı çok geniştir. Evinizde bulundurduğunuz aloe vera bitkisinin yaprağının içerisinde bulunan jeli, ısırılan yerin üzerine sürebilirsiniz.
SEYRELTİLMİŞ, KIYILMIŞ SARIMSAK
Sarımsağın yara iyileştirici ve antiviral özelliği uzun süredir bilinmektedir. Fakat sarımsak cilde doğrudan uygulandığında, cildi irrite edip daha fazla enflamasyona yol açabilir. Bu nedenle kıyılmış sarımsağı hindistan cevizi yağı gibi hafif bir yağ ile seyreltip ısırılan yere uygulayabilirsiniz.
YULAF EZMESİ
Yulaf ezmesi, böcek ısırıklarını, alerjik reaksiyonları, su çiçeği ve kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. İnce yulaf ezmesine biraz su ekleyip maske haline gelen karışımı etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. 15 dakika sonra ılık suyla yıkadıktan sonra bir kremle nemlendirebilirsiniz. Bu karışıma antibakteriyel etkisi nedeniyle bal da eklenebilir. Bal daha fazla sivrisinek çekebileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.
FESLEĞEN
Cildi fesleğen ile ovmak sivrisinek ısırığına karşı yapılabilecek başka bir doğal uygulamadır. Fesleğen kaşıntılı cildi rahatlatabilecek kimyasal bileşiklere sahiptir. Fesleğen yağını losyon olarak uygulayabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Kendi karışımınızı yapmak için, 2 bardak su ve yaklaşık 15 gram kuru fesleğen yaprağı kaynatın. Karışım soğuduktan sonra, karışıma batırdığınız pamuğu etkilenen bölgeye sürün. Daha acil bir tedavi için taze fesleğen yaprağı doğrayın ve cildinize sürün.
Teşekkür ederim dün yoğurtlu çorba yapmıştım iki küçük kavanoza doldurup vakumladım denemek amaçlı tat bozulmuyorsa çorbada götüreceğimAvent in buharli pisiricine patates havuc kabak o an evde sebze ne varsa bi kac çeşit koyup pisiriyorum. Istersen ayri bi yerde irmik pisirip icine ekleyip son kez rondadan geçirip kavanozlara koyup ters çeviriyorum buz akusuyle termos çantada getiriyorum evde yanina kofte pilav yada makarnada yapıyorum ama disarda kofte tasimak zor oluyor. Kucuk kamp tiplerinden var kucuk bi tencerede tarhana corbasi yapip iciriyorum. Ilk zamanlar benim de korkulu ruyamdi disarda ne yer diye alistim artik hazır bile almiyorum
Aaa iyiymiş temiz kullanılmışsa olur tabiki biZ baston konusunu kapattık :)) eşim arabayı sattırmıyor saklayacak galiba :)))B Bir mucize Begendigim model baston pahaliydi. 1000 civari cok bence..2. elini buldum (kılıf yikaniyor). Bakalim, 500 e alacam gibi karsi taraf vazgecmezse..
Alindan olcerle ates olcmek artik cok zor.. yeni bi ateşölcer almak istiyorum. Temassız dışında tavsiyesi olan var mi?
Pek mutfak bilgim yok ama yogurtlu yemekler konserve yada buzluga atilmiyor diye aklimda birsey kalmis eksime olur diye galiba. Sebzeli yapmak daha garanti olabilir.Teşekkür ederim dün yoğurtlu çorba yapmıştım iki küçük kavanoza doldurup vakumladım denemek amaçlı tat bozulmuyorsa çorbada götüreceğim
Hmm olabilir deneyip göreceğim :) normalde ben bir domates bir de sosluklar varya onları konserve yaparım benimde pek bilgim yok konserve ile alakalıPek mutfak bilgim yok ama yogurtlu yemekler konserve yada buzluga atilmiyor diye aklimda birsey kalmis eksime olur diye galiba. Sebzeli yapmak daha garanti olabilir.
anabelgunes cok gecmis olsun atlasa, ah o sinekler tatilde bizi de mahvetmisti.
Geldim canim.epey bi beklemenin ardindan dün sonuca ulastik.ve hamile degilim.hazir hasta olmusken gidip spiral taktirdim dün.
Hadi gozun aydin. Cok dandik bi testmis desen e.Geldim canim.epey bi beklemenin ardindan dün sonuca ulastik.ve hamile degilim.hazir hasta olmusken gidip spiral taktirdim dün.
Bakir uclu takti doktor.ins kayma yapmaz.ara sora gidip kontrol ettiririm diyorum.
Bu ara cok yogundum girip okuyamadim.ne var ne yok.
Beboslar nasil.nilikonun disi cikti mi?metehan in bir disi var ama daha yükselmedi.ısırma griisimleri de yok cok sükür:)
Cesit cesit atesolceri var braunun da..Braun kolalti olcer
Ebebekten almistik
Cesit cesit atesolceri var braunun da..
gecen acile gittigimizdeki atesolcer; atesolcerden bi kablo cikiyo hemsire kablonun ucunu alnin sagindan soluna dogru sürtüyor, acaba markasi neydi ki, cok begendim onu.
Eki Görüntüle 2299127 Eki Görüntüle 2299128 sivrinsinekler mahvetti altasi doktoruna yazdım ama gormedi varmi önerisi olan
Aldigim oyuncaklar nadiren dikkatini cekiyo, selpak, pet şise daha cazip.. oyuncak tavsiyesi olan?
Kizlar tirnak kesme konusunda bir taktiginiz var mi? Ben baslarda emzirirken kesiyordum izin vermemeye basladi, sonra uykusunda kesmeye basladim simdi ona da izin vermiyor hemen uyanip cekiyor elini, hayir zincere vurup mu kesmem lazim nasil kescem ben bu cocugun tirnaklarini isin icinden cikamadim.
Canım hareketlendiler kilo almaması normal değilmi zaten. Ayni hizla surekli kilo almayacak sonuçta. Doktor bi problem yok dediyse takılma.Arkadaşlar bebeğim kg almıyor hatta veriyor. Canım sıkılıyor. 6 aylıkken 9 buçuk olan bebeğim şimdi 9 kg ya düşmüş. 4 ay içinde kg almadığı gibi kg vermiş. Doktor kg su iyi diyor ama kg vermesi nasıl bir durum ?
Anlatamıyorum kimseye derdimi. Kan sayımına baktı kan değeri de 11 çıktı. Erkek bebek. Boyu da 72
Aynı bizim de tutunup kalkıyor, sağa sola birkaç adım atıyor ama henüz emekleme favorisi. Henüz diş yok kızımda. Seninki çıkardı mı?
Benimkinin dişi yok ama çiğneyerek yemek istiyor bir şeyleri. Öyle çorba, püre, kaşık maması gibi şeylerden tiksinir gibi titriyor, 2 kaşık sonra ağzını açmıyor. Varsa yoksa salatalık ve meyve kemirsin. Tabi eline aldığının %70'ini geri tükürüyor geveleyip :) anne sütü hariç yediği şey, kahvaltıda labne, minicik tam buğdaylı ekmek, bazen 1 tane zeytin. Gün içinde yoğurt (veya cacık), günde 1 tane bebe bisküvisi (kemirerek), soyulmuş salatalık (ezip ezip tükürüyor), doğranmış meyve. Akşam çorba yerse 2-3 çay kaşığı Bitti.Ay maşallah kuzuya5.5 ayda alt iki diş 7. Ayda üst iki diş çıktı diğerleri yolda dişi var ama yemek yedirmek işkence hanımefendiye
Ali de 10. ayda emekledi, gelisimler farkli ayni biz yetiskinler gibi. Nasil bizlerin kilosu, boyu farkliyiz, onlarin da farkli olmalari gayet normal. Gecen bi arkadasimla karsilastim, esi dogum yapti. Bebek 5.5 aylik olmus, yakinda disi gelir dedim. "2 tane cikti bile" dedi.. Ali nin ilk disi 8.5 aylikken cikmisti :))Bizim de sekiz dişimiz var eller hala ağızda ama, kızlar o değilde ayın 29 unda 11 aylık olacağız yürüme yi geçtim ama emekleme yok hala kafama takılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?