2018 Ekim Anneleri

Vardi.Simdilerde geciyor.Yere oturuyor mesela eöaaa diye bagiriyor bakiyor napacaz diye :) Yoklama yapiyor yani biraz daha duruldu.Denemelerde :)
Çok gecmis olsun.
Hepsi farklidir tabii ama bizde ay dönümleri farkediyor cidden.Daha fazla emiyor yine mesela buara.(21inde 11 aylik olacak)
Ama hergun bisy ogreniyor cok tatliiiii

Bizimkide oynuyor oynuyor beni gorunce mızıl mızıl :) gece esim kalkarsa annee diye cagiriyor.Bazen uyuduguda oluyor yine de babayi hep deneyin :) alisirsa meme biraktirirkende kolaylik olabilir.
Bizde hala damak yarık dış gorunuyor ama ısrarla bekliyor :))))

Nilsibel Temizlik yapmadimda evi supururken koltuklari cevirdim :) köşe koltuk bide Sezen'in evi var,tam tersi yaptim koltugu cam kenarina alip evi duvar tarafina koydum :)
Boyle arada eser bana koltuklarim hafif,cevirdim degisiklik olsun,cok severim :)
Haftasonu gezmeler dugun dernek kosturmacasi vardi.
Sen nasilsin?Nil nasıl?

Bu simarikliklarina ne yapmamiz lazim? Resmen simarikliktan bagiriyor. El kadar bebeye de simarik dedim ya. Konu komsu es dost ilgilenmeyin bagirir bagirir susar diyor.

Ben de cok seviyorum odadaki seylerin yerini degistirmeyi. Bazen odalari da degistiriyoruz. Gerci artik tv izlemek yok ya degistirmeye gerek kalmiyor.
Nil su anda tisortunde bi kurdale var onu koparmaya calisiyor.

Y
A insanin aklina gelmiyor. Hep de tehlikeli seyleri buluyorlar.

Ben de cok seviyorum odadaki seylerin yerini degistirmeyi. Bazen odalari da degistiriyoruz. Gerci artik tv izlemek yok ya degistirmeye gerek kalmiyor.
Nil su anda tisortunde bi kurdale var onu koparmaya calisiyor.
Kızıma düğünde sade bir beyaz elbise giydirdim, tek numarası yakasındaki beyaz güldü, onu da 15 saniyede kopardı
Oyalansın diye ipten topladığım çamaşırları veriyorum arada, hemen içlerindeki çamaşır yıkama talimatlı etiketi bulup kemirmeye başlıyor
Bu arada tatil nasıl geçiyor?

Tatilimiz 3 gundu. Coktan dönduk. Bekledigimizden iyiydi. Iki gece 10da yatti tabi. Biz artik bayiliyorduk. Bi de otel odasinda yere de koyamiyor insan. Keske yazligimiz olsa.

YA insanin aklina gelmiyor. Hep de tehlikeli seyleri buluyorlar.
ferhunde001 2 gün önce benimki yerde abisiyle oynarken üstümü değişmeye gittim. Bir patırtı ve ağlama sesine koştum. Baktım kanepeye kalkmış laptopu çeke çeke ayağına düşürmüş kıvranıyor. Aklım gitti öyle yağını havada görünce üzerinde boydan kırmızı bir çizgi... ne kadar da masumlar, dünyadan, acıdan bihaber.. Yüzüme bakıp ağlıyor, yaralı kuşlar gibi minik ayağını kaldırmış hemen buz tuttum havluya sarıp, rahatlayınca da kantaron yağı sürdüm, morarma şişme olmadı çok şükür, dün emeklerken biraz zorlandı, bugün daha rahat.. böyle vakalar (düşme, çarpma, yara, morluk, şişme v.s.) için biberiye yağı öneririm ama evde yoktu..
Bugün telefonu düşürdüm ayağıma, parmağım o kadarcık şeyden acıdı da aklıma onun minicik ayağı geldi nasıl acıdı kim bilir...

Tatilimiz 3 gundu. Coktan dönduk. Bekledigimizden iyiydi. Iki gece 10da yatti tabi. Biz artik bayiliyorduk. Bi de otel odasinda yere de koyamiyor insan. Keske yazligimiz olsa.
Aslında yazlık öyle çok da pahalı bir mülk değil (bizim bu taraflarda) ama uzakta almanın anlamı yok. Hafta sonu kaçabileceğiniz mesafede olursa kıymetli. Bizim burda çoğu akrabada, komşuda var. Bir tek bizde yok yakın akraba çevemde

Çok geçmiş olsun canım. Tam yeni atak başlıyor 42. haftada.. Kızım da benzer şeyler yapıyor. Kırmızı döküntü bizde de var kollarda..
Doktor tembihlemisti bizi döküntü için fotoğrafını gönderdim evet enfeksiyondan dedi. Bı iki güne geçti güneşe çıkartmayın denizden uzak tutun kalabalığa sokmayın bol bol dus aldirin demişti geçti şükür. Sıcak olunca daha da arttı bizimki serin yerde kayboluyordu. Geçmiş olsun sizin döküntü sıcaktan olmuştur hasta değildi inşallah.

Bu atak yeni basladiysa vay halimize.

Deniz de öyle ben ya da babası uzaklassin kıyameti kopartiyor. Sonra bi anda susuyor.
Çok geçmiş olsun. Bazı çocuklar narin olur kızım da 2-3 ayda 1 bı hastalik yokladi resmen ki çokta titiz davranmiyorum ben hassas olmasın diye. İshal ateş döküntü viral enfeksiyon salgını var demişti doktorumuz bı yerden kapmış olabilir eğer o ise.
Aynen bizimki de bı çığlığa başlıyor aman Allahım
Bazen bağırıyor ağlıyor kimse tepki vermediğinde susuyor kendi kendine. İstemediği bişey için ağlarsa hiç tepki vermemeye başladım. Bakıyor sıpa geri dönüş yok kimseden normal oynamaya devam ediyor
Gece ağlayarak uyandı 4'te 7'yr kadar gezdirdii evde oturdum oyun oynadım onunla hiç huyu değildi böyle kalkmak bı iki gündür burnumuzdan getiriyor
Ama dediğin gibi o kdra çok değişti ki resmen akillandi ayağa kalkıp tay tay duruyor hoop geri düşünce kendini alkışlıyor Bişey istediğinde eliyle işaret ediyor ananesine her seferinde camdan baktirtiyor kendini mesela
Çabuk geçsin şu ahlak sancılı günleri burnumuzdan getiriyor resmen küçük cadı.
Bu simarikliklarina ne yapmamiz lazim? Resmen simarikliktan bagiriyor. El kadar bebeye de simarik dedim ya. Konu komsu es dost ilgilenmeyin bagirir bagirir susar diyor.
Ben bazen aynen öyle yapıyorum. Hiç tepki vermiyorum susana kadar. Simariklik mi bilmrm ama istediği olsun diye ağlıyor atıyor kendini resmen. Şarj kablolarını aldlsin ağzına soksun bayılıyor mesela. Alayım elinden ooovv kıyamet kopuyor hiç tepki vermiyorum baktı ki kablo geri gelmiyor normale dönüyor sonra Ama uyku sersemi ya da can açısından ağlarsa susana kadar kucakta sarılıp gezdiriyorum.

Babayla oynamasi eglenmesi hatta bazen cilvelenmesi super ama gece oldu mu cok nadir babada su icip tekrar uyuyor vallaha onu dusunuyorum sanirim 2 yasa kadar emcuk devam bizim yani doymasada (zaten doyuracak kadar sutum oldugunu sanmiyorum cunku yemekte yiyor) emzik gibi kullanmak onu rahatlatiyor
Bizimde biliyorsun ilk disler 5 aylikken geldi ust 2 daha yeni cikmaya basliyor arada 6 ay var neredeyse

Hu hu kizlar. Bayram sonrasi temizlik mi yapiyorsunuz? Herkes nerde?
Ben hastayım, evde dinlenmeye calisiyorum. geranio Ali de bu ara surekli aglama durumunda, citine koyup 2 dk mutfaga gitsem koridora cikmadan hüngür hüngür.. kucak istiyo, çitin icine oturuyorum, oyuncaklarla oynasin diye, kalkiyo citleri salliyo, illa kucak ve gezdir diyo :))

Gelisim sasirtici oluyo.. Ali de gecen mama sandalyesinin guvenligini babasi takmamis, mutfaktalardi, esim bi sarkti gormen lazimdi, hemen kitledim dedi. Oysaki oyle bi sey yapmiyordu..

Yazlık da yildan yila ve hep ayni yere gidilen yer, esimin ailesininkine biz gitmiyoruz bile..baska yerler kesfetmek daha cezbedici, görümcem seneye Marmaris veya Akyakadan ev kiralayalim dedi, ok dedim. Kahvaltiyi evde yapip diger ogunleri disarda yeriz, rahat ederiz..

Oy gecmis olsun.. ya iste bizim yanimizda oluyo, bakici yaninda olsa gunahlarini aliriz, bakmadi bi cocuga diye :)) gecen annem bakti, eve 3geldim, icerdeydim, bi şeye kizmis Ali, bi agliyo, annem diyo ki bak bakici olsa kafanda soru isaretleri olurdu, bi sey mi yapti diye :)) ben de saka yaptim, anne cabuk soyle, ne yaptin cocuguma :))

Teşekkür ederim içi gidiyor insanın aman onlara bir şey olmasın bize olsun razıyım..
Size de geçmiş olsun bu arada.. Bebeler de döküntülü bu günlerde, bakalım ne çıkacak altından. İsilik diye düşünüyorum ama yeni banyo ettirdim, hala kırmızı.. Hiç mi sönmez..

Biz trakyaliyiz ama karadeniz veya marmara denizi istemiyorum. Geriye bir saros kaliyor. Orasi da soguk. Kp kv mersin'de. Orasi asiri sicak. Fiyatlar uygun aslinda. Iskenderun'da esimin anne tarafi ama daha once gittigimde cok dalgaliydi ve ruzgarliydi. Sevmedim. En sevdigim marmaris ama cok uzak. En uygun gittigimiz gibi akcay ayvalik altinova civarlari. Hem aksamlar hava cok guzel oluyor. Klima acmadan yatilabiliyor. Arabanin kredisi bitince dusunuyorum. Uygun daireler var ama guzel bahceli yazlik olsa keske. Piyango ciksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…