2018 Ekim Anneleri

Ayni ayni. Kablolar prizler fisler.
Bugun iki kere iki saat uyudu ama sorun bir sey anladim mi. Yanindan kalkinca aciyor gozlerini. Galiba aslinda uyumuyor. Gozunu dinlendiriyor. Bi kalktim cayin altini actim. Bagirdi geri yattim. Kv kp burdayken beni yaninda tutmuyorlardi. Gel cay icelim kahve icelim diyorlardi. Cocuk hic uyumuyordu. Boyle uyuyo bari. Film dizi izlemekten kuscam artik. Ama olsun. Uyuyunca keyfi yerinde oluyor. Diger turlu kendini yerden yere vurup agliyor.

Sen hic doktora sordun mu? Ne diyor bu gece memede geri uyuma durumuna. Ben sordum oyle yapmayin diyor ama yorgun oluyor insan. Bi de aglamasina dayanamiyorum.

Orasi oyle haklisin ama ben cocukken hayal ederdim yazligimiz olsa sitede arkadaslar olsa. Altinovada kuzenin yazligina gittik bir geceligine. Cocuklari zaten üçüz gibi. O kadar rahat ve mutlular ki. Onlar nisan eylul arasi kaliyor. Ben de ogretmen oldugum icin iki ay kalirim diyorum. Yoksa normal 15 gun maasli insan olsam mantikli degil bence de. Ikinci bir ev gibi istiyorum yani.

babamlarin ayvalika yarim saat mesafede yazligi var.bu sene 20 gun kaldim.onumuzdeki yaz beraber gidelim bebislerle :)

babamlarin ayvalika yarim saat mesafede yazligi var.bu sene 20 gun kaldim.onumuzdeki yaz beraber gidelim bebislerle :)
Yaa ne guzel. Ben de kuzenimde kalirim bir hafta diyordum. Kesinlikle goruselim. Aslinda bu sene bile niye kalmadim bilmiyorum. Bi suru cagiran var da cocugun duzeni bozulcak diye cesaret edemiyorum galiba.

Yaa ne guzel. Ben de kuzenimde kalirim bir hafta diyordum. Kesinlikle goruselim. Aslinda bu sene bile niye kalmadim bilmiyorum. Bi suru cagiran var da cocugun duzeni bozulcak diye cesaret edemiyorum galiba.
-Görümcem de öğretmen, Akçayda yazligi vardi,sattı, hep ayni yerden sıkıldım diye. Artık bizimle takılacak :))
Ben Ali ye bakarim, denize girersiniz siz diyor. Ben de tum tatillerde bizimlesiniz, vazgecmek yok diyorum :))
-Evde bakmak daha yorucu geliyo bana, dışarda uyaranlar var, h sonu esimle baktik çok yoruluyoruz, arabaya binip Odtüye gidiyoruz, çimenlerde oturuyoruz, kafeden bi şeyler yiyoruz, hem bize de iyi geliyor.

Annemlerinde silede yazligi var bu sene dogru duzgun gitmedim bile. Yazlik cocukken guzeldi okul kapaninca gider acilinca dönerdik. Simdi gidince birde orda yuk olmayayim diye temizlik yemek e yardim ediyorum hiç tatil gibi olmuyor

Gelisim sasirtici oluyo.. Ali de gecen mama sandalyesinin guvenligini babasi takmamis, mutfaktalardi, esim bi sarkti gormen lazimdi, hemen kitledim dedi. Oysaki oyle bi sey yapmiyordu..
Aman dikkat deniz artik mama sandalyesinde ayaga kalkiyor hem de goz acip kapayana kadar... ben kullanmiyorum diye mama sandalyesinin kemerlerini cikarmistim geri taktim.

Nilsibel cocuklugum mersinde yazlikta gecti:) cok guzel gunlerdi. Lisedeyken de cok severdim arkadas ortamimiz cok guzeldi haftada bir iki gece toplasip sahilde sabahlardik, cok ozluyorum o gunleri. Ama suan yazlik olayindan pek keyif almiyorum, sidede kayinvaldemlerin yazligi var, ilk kez bu yil gidip 9 gun kaldik, bundan once hep 1-2 gece kalirdik. Cocuk icin yazlik biraz daha mantikli dedigin gibi ogretmensin gider kalirsin iki ay niliko icin de iyi olur bence.

Ama suan ay itibariyle hicbirimiz birilerine pek birakip gidemiyoruz cunku suan cok anneciler. Benim bir isim varsa uyutup cikiyorum. Uyandiktan 1 saat sonra hala gelmemis olursam kiyamet kopuyor ama her gecen gun bu sure uzuyor sanki. Gece uyutup ciktigimda ise cok zor sakinlestirdiklerini soyluyorlar hep. Benim de eylul sonu yakin arkadasimin dugunu var, uyutup cikcam yine. Dugune 9 gibi falan gidebilecegim. Sizinle dugune gelse, belki cevredeki hareket ilgisini ceker huysuzluk yapmaz, uyku saatinde de arabada uyutabilirsin esin de basinda bekleyebilir o gun icin. Tabi onu en iyi sen taniyorsun, en uygun yolu sen bulursun.

Kizlar buarada tek tek etiketleyemiyorum hasta bebislere gecmis olsun, her dokuntu kizariklik dediginizde el ayak hastaligi mi acaba diye tedirgin oluyorum valla. Su salgin bir gecse...
E elaelif123 size de cok gecmis olsun, dinlenmek mumkun olmuyor, beslenmelere dikkat

Sagolun, inanin sizi etiketleyip nerelerdesiniz yazacaktim ki siz yazmissiniz :))

Dun babam nilikoyu butun gun bi iceri bi disari gezdirdi. Cok rahat ettim. Ama kendim o kadar tasiyamam. Kollarim kaldirmiyor. Belki babam da her gun tasisa tasiyamaz.

-Bebek deterjani bitti, artik gerek var mi yenisini almaya, yoksa evdeki deterjani az koyarak yikasam mi, bi doktor arkadasimiz ayri yikiyo ama evdeki deterjanla.
-Yastik kullanimi bazi yerlerde 1 yas bazilarinda 2 yaş yazıyor, dr a sormak gerek..

Boron diye deterjanimsi bir sey var ya. Onunla yikiyorum ben. Bizimkileri ayri, bebisinkileri ayri.

Sen hic doktora sordun mu? Ne diyor bu gece memede geri uyuma durumuna. Ben sordum oyle yapmayin diyor ama yorgun oluyor insan. Bi de aglamasina dayanamiyorum.

Odalari ayirin diyor bizimki ama ben suan ayiramam cunku cocuk odasi yatak odamin uzaginda e bide sabah kalkip ise gidiyorum tum gece ay ses mi geldi ay cit mi dediyle gecicek
Ne olacak ki memede uyumaya alisti derin uykuya gecerken bakiyo meme yok uyaniyor

Kizlar bebislerinizin gun ici ogunlerini yazabilir misiniz? Eylul bayadir geceleri yalnizca memede sakinleyip yeniden uyuyabiliyor o da 1 saat falan artik acaba acikiyor mu diyorum cunku asiri hareketli gun icinde ve baya terliyor o kadar harekete ben deli acikirim :)
Ben kendiminkini yazayim ornek olarak
8 bucuk civari uyanis 9 da kahvalti
Kahvaltisinda 4 adet hunnap bebe biskuvi 1 tatli kasigi pekmez 1 kup peynir 1 cay kasigi tereyagi 1 yumurta sarisi ve anne sutu
Oglen corba iciyor yogurtla beraber 1 corba kasesi kadar
İkindide normalde meyve yedirmeye gayret ediyorum ama 1 gun yiyorsa 1 gun yemiyor
Aksamda yine oglenki kadar dolu olmasada corba yogurt beraberinde
Ek gidaya gectigimiz zaman dr bize yatmadan 1 saat once kasik mamasi vermisti ama eylul onu istemedi bizde ustelemedik zaten 7 bucukta aksam yemegi yiyor hangi ara gece mamasi yicek dedik dr guldu yer yer dedi acaba denesem mi onu diyorum

Atlasinkileri yazayim ben yiyemem o kadar sanirim
Sabah 7 bucuk gibi emiyor
9 da kahvalti küçük küçük ekmeklere peynir terayag pekmez surup salatalik domates koyuyoruz önüne yarisini yiyip yarisini atiyor
11 de meyve puresi
12 bucuk emiyor uyku
2.5 gibi bebek kavonozunun hepsi dolu olmuyor sebze puresi 1 tane kofte yanına 2kasik makarna yada pilav
5 te yogurt
6 bucuga dogru emiyor uyku
8 gibide corba
Emiyor dediklerim dolu dolu degil sagsam biberon kirleniyor anca

Sagolun, inanin sizi etiketleyip nerelerdesiniz yazacaktim ki siz yazmissiniz :))
Aslinda bir cok zaman hizlica okuyorum deniz uyuyunca yazayim diyorum sonra ise guce daliyorum :) deterjan konusunda karar sizin ama ne kullanirsaniz kullanin cifte durulama yapmanizi tavsiye edebilirim. Bazi makinelerde allergyplus yada baby programlari var bunlar cifte durulama yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…