2018 Ekim Anneleri

Kızlar biz rota aşısı olmuştuk ama rota virüsü gaitada pozitif çıktı bizim gibi aşıya rağmen hasta olanlar var mı?

Makarna yada pilavi nasil veriyorsunuz ezerek mi pirincler rahatsiz ediyor mu
Makarnayi minik minik bolebilirsin. Pilavi da oldugu gibi yiyor. Cay kasiginin ucunda 3 4 tane olunca.
Yedirdiklerini yazmissin ya. Ac kaldigini sanmiyorum. Biz onun yarisi kadar yiyoruz. Surekli meme emdigi icin hic ac olmuyor. Bir kavanoz corbayi (kucuk bal kavanozu) kahvalti oglen aksam ancak bitiriyor. Yaninda da o sirada yedigimiz bir seylerden veriyorum. Ama corbalarimizin kivami pure gibi. Genelde evdeki butun sebzeler, bir kofte kadar kiyma veya tavuk, mercimek, pirinc bulgur veya sehriye oluyor. Ara ogun olarak 4 kasik yogurda 1 kasik yulaf ve biraz da keciboynuzu unu katiyorum. Ama her gun degil.
Bizim uyku saatimiz yok. Kimi gun 6da uyuyor. Kimi gun 10da. Erken uyudugunda tok tutan mamayi vermiyorum. Uyumazsa 8 gibi veriyorum. Icine ceviz ve pekmez de katiyoruz. Yemezse ertesi gun kahvaltida yiyor. Dedigim gibi uyumayip huysuzluk yapip surekli meme istedigi gunler bazen neredeyse hic ek gida yemiyor desem yeridir.
Pazar gunu her ogununu meyvesini cok guzel yedi. Ertesi gun kakasi les gibi kokuyordu.

Evet dort gun 11.30-5.30 arasi geliyor. Ben evde oldugum surece birbirlerine cok alisamicaklar gibi, cunku evdeysem ben uyutmak istiyorum, ben yedireyim, altini ben degistireyim, yabanci biri yapsin istemiyorum:) ama yavastan cikmaya basladim. Denizi uyutup cikiyorum, o uyaninca bana haber veriyor ablamiz, ben de yarim saat bir saat icinde geliyorum. Eylul ortasinda spora baslicam, daha uzun sure basbasa kalacaklar, o sirada iyice alisirlar diye dusunuyorum.
Allah korusun ya mama sandalyesinden cok pis duserler bi de, dusunmek bile istemiyorum...
mama sandalyesi demisken bir yerde okumustum, bizimkilerin aylarinda bir bebek mama sandalyesinde, biyerden ayaklariyla destek alip kendini kafa ustu deviriyir ve kafatasi catliyor. Oyuzden ben hep dikkat ediyorum ayaklarinin onunde destek alacagi birsey var mi yok mi diye. Buzdolabinin uzerindeki magnetlerle oynayacaksa eger hic yanindan ayrilmiyorum. Ayaklariyla kendini ittirip devirmesin diye. Sizlerin de aklinda olsun. Ozellikle ikea antilop tipindeki mama sandalyeleri devrilebiliyor. Bizimki de ebebekten alinmis en basit model

E elaelif123 ari mama nin cesitlerinden aldim (ozellikle secmedim denk geldi) 1.5 kasiga 2 cay bardagina yakin su katip pisiriyorum.hoop alistirma bardagina 125-150 ml arasi oluyo.haftada birkac gun yapiyorum bazi gunler hicbirsey yemek istemediginde.

Canım kırmızı biber alerjik .. Kırmızı meyve ve sebzeler alerjik hatta ondan olmuş olabilir inşallah alerjilik bir durum değildir

Zaten şu anda alışıyordur bakıcıya..
-Ali bi gun m. sandalyesinde, bi baktim ayaklariyla yemek masasindan destek alip kendini geriye ittiriyor. Simdi m. sandalyesini yanastirmiyorum masaya..

Aman Allah korusun bebişleri sürekli yüreğim ağzmda.Mama sandalyesinde ayağa kalkma girişiminde bulunacakları hiç aklıma gelmezdi ben de dikkatli olayım.Annemdeyiz biz yatakta yatırıyorum ve yataktan düştü bit keresinde ondan beri uyuyunca daha çok korkuyorum etrafını kale gibi kuşatıyor olsam bile.allah korusun ne zor işler çocuğun var derdin var cümlesi bu gibi durumlar için söylenmiş galiba :)

Arkadaşlar yoğurtlu çorba konserve yapmıştım denemek amaçlı tatilde yanıma almak için bugün açtım tadı aynı şimdide kuzu etini haşlamıştım suyuyla beraber iki küçük şişede ondan vakumladım bozulmaz inşallah cmtsi sabah yola çıkacağız yarında sebzeler den yaparım ordada meyve falan yer genel olarak emiyor zaten başka önerisi olan var mı pratik bir şeyler

Kızlar su içmiyor benim oğlan, eskiden iyi kötü içerdi, sürekli teklif ediyorum ağzına bile almıyor üç gündür kabız birde ishal sonrası kabız oldu

Kızlar su içmiyor benim oğlan, eskiden iyi kötü içerdi, sürekli teklif ediyorum ağzına bile almıyor üç gündür kabız birde ishal sonrası kabız oldu
Bizim doktor kabiz olunca üzüm suyu ver dedi.faydasini gördüm. Suyunu sıkıp biberonla verdim. yemeklere zeytinyagini az fazla ekleyin isterseniz buara

ellerine sağlık :) ben sadece saklama olarak öneride bulunabilirim. karanlık ve kuru yerde muhafaza edersen uzun süre dayanır. bir de kavanoza doldururken su değmesin, kavanoz da kapak da kuru olsun. çok sıcak şekilde doldurup kapatınca ters çeviriyorsundur zaten kavanozu afiyet olsun kızçene

Aman Allah korusun ya zihinde canlandırırken bile ürperiyor insan

Sağol canım oto buzdolabı vardı ona koyacaktım gidincede otelin dolabına olmaz mı acaba

Kizlar kızımın ateşi var. Ateş düşürücü 1 ölçek mı veriliyor 1 çay kaşığı mı?

Kizlar kızımın ateşi var. Ateş düşürücü 1 ölçek mı veriliyor 1 çay kaşığı mı?
Ben ateş düşürücü vermiyorum en son ateşlendiğinde ılık duş ve limonlu çorap yapmıştım iyi geldi birde arpacık soğan aldım kızım için rendeleyip bir çay kaşığı suyunu içiriyorum sabah akşam enfeksiyon varsa iyi geliyor antibiyotik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…