2018 Ekim Anneleri

Kizlar kızımın ateşi var. Ateş düşürücü 1 ölçek mı veriliyor 1 çay kaşığı mı?
Geçmiş olsun geçenlerde oğlum ateşlenmişti acile götürdük ayağına Çorap giydirin ellerini yüzünü yıkayın dediler yaptık bunları yapın siz de..Ertesi gece Ateş'i yine çıktı ama önceki kadar değildi bu sefer hastaneye götürmedim alnına ve koltuk altlarıma Islak bez koydum düştü ama tabi verilen calpolü de içirmiştim korkuyorum Ateş'ten ben..bir ölçek verdim 8 saat arayla

Teşekkür ederim kızlar.
Ben de duş aldırdım elini yüzünü yıkıyorum.
38.4u görünce verdim şurup.

Teşekkür ederim kızlar.
Ben de duş aldırdım elini yüzünü yıkıyorum.
38.4u görünce verdim şurup.
Bu ayda iki cay kasigi verebilirsin.
Bizim doktor 38i gecince verin dedi. Eski doktor 38.5 diyordu. Esime gore 37.
Bi de atesi yok ama huysuz huzursuzsa agrisi vardir. Calpol rahatlatir demisti doktor.

Kizlar kızımın ateşi var. Ateş düşürücü 1 ölçek mı veriliyor 1 çay kaşığı mı?
Geçmiş olsun. Arkadaslar ölçüleri yazmis, aklinizda olsun, kullanimdan bi sure sonra çöpe döküyorum. Dr dedi..Kutusuna tarih atiyorum. Şu tarihte açıldı diye.
Nilsibel evi doldurmayim diye almadim :))

Geçmiş olsun. Arkadaslar ölçüleri yazmis, aklinizda olsun, kullanimdan bi sure sonra çöpe döküyorum. Dr dedi..Kutusuna tarih atiyorum. Şu tarihte açıldı diye.
Bu aralar ev bile kaka kokuyor. Evde sadece ikimizken guzel uyuyor demistim ya. Uyuyunca da ogunlerini bol bol yiyor. Sonra da buyuk insan gibi kaka yapiyor. Bizim ev cok esen bi yerde. Bugun camlar da kapaliydi. Boyle giderse kisin bayiliriz.
anabelgunes bi bakayim internetten ne kadarmis. Cop kovasina da bi suru para bayilcaz.

Hamarat 2 :)) Ben hiç ugrasamiyorum disarda, evdeyken ne kadar ozenliysem disarda o kadar spontaneyim :))
Ben disarda kasik mamasini sulandirip veriyorum biberonla. Hazirda kavanozua varsa evden aliyorum ancak. Ev oturmasiysa orda bir seyler yapiliyor zaten. Restoran da falan da yedigimiz uygunsa veriyorum. Pilav et doner falan.

Bu ayda iki cay kasigi verebilirsin.
Bizim doktor 38i gecince verin dedi. Eski doktor 38.5 diyordu. Esime gore 37.
Bi de atesi yok ama huysuz huzursuzsa agrisi vardir. Calpol rahatlatir demisti doktor.

Bize de doktorumuz calpol ve dolven yazmıştı.dolven yarım ölçek verdim 2 çay kaşığına tekabül geliyordur heralde.eger tekrar yükselirse calpolu vericem canım.
Teşekkür ederim canım.evet o mevzuyu biliyorum.yanlis hatırlamıyorsam 10 15 güne kadar kullan sonra at demişti doktor.ilac israfindan başka bsy degil.keske teker dozluk olacak şekilde satilsa.

Biz de bir ay icinde calpolu atiyoruz dedik. Doktor 3 ay kullanabilirsiniz dedi. Sukur ki cok lazim olmuyor.

Cop kovasi posetinin yaninda para degil :) ozel posetiyle kullanman gerekiyor

anabelgunes Nilsibel Bana korbelli arkadasim vermisti dogumdan once. Baslarda kakalar pek kokmuyordu ya hep oyle olacak sandim, ekstra bir cop kovasini fazlalik olarak gormeye basladim, hem de ozel cop posetine okadar para vermek sacma gelmisti arkadasima geri verdim. 6. Aydan sonra git gide kotulesen kakalardan sonra oglumun odasinin balkonuna bitane plastik cop kovasi aldim, o balkon kullanilmiyor zaten, sadece bez atiyorum oraya. Birkac gundur yakalayamiyorum ama bircok zaman kakalari yakalayip klozete yaptiriyorum zaten, bas sifona bitsin:) mis gibi oluyor.

Bu simarikliklarina ne yapmamiz lazim? Resmen simarikliktan bagiriyor. El kadar bebeye de simarik dedim ya. Konu komsu es dost ilgilenmeyin bagirir bagirir susar diyor.

Aslinda nasil iletisim kuracaginida ogreniyor boyle deneyerek.Ama bakiyorum ki cidden deneme,dikkatini baska yere cekiyorum.Bazen o tatli manasiyla 'şınartmakta' yerinde oluyor :)

Bence cocuguna yuklenme bosuna.Gun ici alirsa zaten gece almasina gerek yok.
Toplumca en buyuk kaygimiz yemek nedense,oysa yasamak icin yiyoruz :)
Ögle corbasinin yerine ya da yanina bi sebze daha ekleyebilirsin denemek icin.Su ihtiyacida cok uyandirabilir.Bir de gunduz uykulari aksiyorsa uykusu geldiginde,her bi sonraki uyku yorgunluktan daha zor olabilir.

Oyy Allah korusun.Simay'da kemeri hic sevmiyor cekistirip kendisine eziyet ediyor resmen,cok sıkı yapmiyorum bu seferde kemerden bile cikiyor.Mama sandalyesindeyse ve gozumu ayiracaksam cikariyorum hic bos birakmadan.

Kızlar biz rota aşısı olmuştuk ama rota virüsü gaitada pozitif çıktı bizim gibi aşıya rağmen hasta olanlar var mı?

Aşı daha yumusak atlatmaniza sebep oluyordur diye umuyorum.Hafifletiyor.Zaten bagisiklio boype bisy hic olmamak degilde alisik olmak mikroba.
Cok gecmis olsun❤

S Sevdeeee1 Gecmis olsun.Aslinda mudahale edilen ates cikmaz.En azindan gozetimin altinda olur.
Bebegin durumuna gore diyorum ben cunku bazilari cidden daha fazla etkileniyor atesten.
Ama baktin 38e dogru geldi mudahale zamani zaten.Ilık duş/oyun sonrasi vucudu cok kurulamamak,limon,cok yardimci olacaktir.Ates birden dusmez,zaten ilacta 1-1bucuk arasi deger inecektir.
Dönüşümlü cok 'moda' fakat tavsiye edilen bi yontem degil aklinda olsun.Daha agir hastaliklar gecirmiyorlar bile birazda boyle dusunmek vucuda yardimci olmak lazim

Teşekkür ederim canım.38.4 lere geldik duş limon eklem yerlerine kompres hepsini yaptım.00.30 gibi calpol verdim.simdi ölçtüm 37.4.
Kaç derecede ilaç verilmesinde ayrımlar olduğu gibi ateş düşürücü ilaçlar hakkında da ne yazık ki yine doktor ayrımları mevcut...
Paracetamol grubu ilaçları öncelikli kullanıp baktın düşmüyor ibuprufen gruptan ilaç kullanıp ondan devam edileceğini söyleyenler olduğu gibi; bı o bı bı gruptan dönüşümlü kullanılacak diyenler var.
Akşam doktorumuza yazmıştım.6 saat arayla 1er olcek dönüşümlü söyledi.
Fakat tekrar vermem gerekirse parasetamol grubu calpolden devam etmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…