2018 Ekim Anneleri

Senelere mâl olacak tabii bu degisimler,insanlarin kabullenmeleri,bu alerji meseleleri ile ugrasmalar.
Bu gece eve gelirken cok uzuldum.Down sendromlu bi ufakligin elinde kola sisesi vardi.Keske annesi bilseydi özel cocuklarin beslenmesinde bile bunlarin nasil etkili oldugunu.Gluten,paket urun,koruyucular vb onlara daha fazla sorun demek.

Bende de notlar var biiiirsürü.Birbiriyle baglantili enerji,bitkiler alinti alinti oldukca birlestiriyorum.

Buarada ben bebekken yapilmis hacamatım :) aşılarımı yaptirmamislar.
2 dogum sonrasi bikac hastalik gecirdim sadece.O da cok net kendimi bastirip,ihtiyaclarimi gecistirmemin etkisi buyuk.Enerji bile buyuk etken hastaliklarda.
Iste velhasil cooook derin konular,baglantili bilgiler,harmanlama.
Kafayi yedin diyenlere nazaran ben bunlari yazarken bile memnuniyetle gulumsuyorum farkindaligin icin❤evladin icin❤
Bu su meseleside bunlarla baglantili.Yani hepsi denge.Canlandirma konusu biliyorsundur?

Son düzenleme:
Neredeyse herşeyi eline veriyorum canım zaten vermezsem çok ağlıyor istiyor ama oynuyor sadece sıkıyor mıncıklıyor ağzına hiç götürmüyor önce salatalık havuç elma falan ağzına götürüldü şimdi hiç ağzına almıyor. Ben ne meyve ne çorba ne yoğurt ne de yemek asla yediremiyırum ağzını kilitliyor başını yana çeviriyor ağlıyor asla istemiyor işin kötüsü memeyi de açlık canına tak edince emiyor o da 2-3 dakika sonra istemiyor doyuyor mu doymuyor mu hiç anlamıyorum canım

Son 3 gecedir bizde de aynı durum var canım sanki korkuyor gibi birde kendini geri atarak ayaklarıyla tepinerek ağlıyor ama gözleri kapalı. Önce uyanınca ya emziir ya sallar uykuya geçirirdim ama 3 gecedir mahvolduk

Aliiii deyisini hayal edip,onunda yumuş yumuş olusunu,kokusunu hissettim sanki❤
Bu düşme kalkmalar,gun ici ruyalari etkiliyor bence.Diş tabii en basrol kahraman :)
Insallah bi sikintisi yoktur baska.
Bizde de biara vardi (ben hep ay donumunde farkediyorum degisiklikler,o son 1 hafta fln),11 ayı doldurdu eskiye donmeye basladi yavas yavas.Yakin mi tarih sizde de merak ettim?

Maşallah yesin kuzular dediğin gibi memede uyumak istiyor olabilir. Canım bende odasını ayırdım bir haftadır ayrı, evimizde sıcak değil, ama dişte olabilir daha hiç dişimiz çıkmadı ya da doymuyor bana daha çok açlıktan uyanıyor gibi geliyor ama son 3 gecedir korkarak çığlık çığlığa uyanıyor.

Ooo süpermiş hem hacamatlı hem aşısız :))) Evet benim ailemde var şuan böyle biri engelli bir kuzusu var bedensel ve aşırı kilolu fakat bir sürü sağlık sorunu olmasına rağmen ilacını dahi kolayla içiyor su hiç içmiyor ve aşırı yemek tüketimi var bir kere acaba zayıflaması ilacı su ile içmesi onun için daha mı iyi olur dedim aldım payımı oturdum malesef insanlara kötü geliyor bazen söylediklerimiz yükleri çok ağır zor gerçekten Allah yardımcıları olsun halimizede bin şükür .. Ben bu uyarıda bulununca şöyle bir yorumda bulunmuş benim çocuğum zaten herşeyden mahrum kalıyor bunları yemek içmek istiyor birde ben onları mı alayım elinden sanki ben bilmiyorum

Yemeyen çocuk çok zor. Allah kolaylık versin... Sofrada siz yerken de mi atmıyor ağzına hiç?

Bu arada su konusunu es geçmişim evet dondurup çözdürüp içiyorum genelde :)

Yok canım yemeklerle oynamayı tercih ediyor. Birde konuşuyor yemeklerle herşeye ogligo ogligo diyor ne demekse ogligo
İletişim kuruyor yavrucak :) örnek alabileceği küçük birileri olsa aslında... Benim minnak abisine bakarak ağzını açıyor mesela. Yine 3 lokma sonra kapatıyor ama olsun, tadını alıyor hiç değilse.. Abisi sofraya gelirse kızım da bize baka baka çiğnemeye çalışıyor verdiğimi. Yine de net zevkleri var küçüğümün. Sebze çorbasını yediremiyorum. Baskın lezzetleri seviyor...

Ama bu konunun sizintili bagirsakla cok alakali olusunu,onlari cok etkiledigini bilememeleri ulkece buyuk bir acik galiba.Egitim egitim dedik yillarca ama saglik sektorunun doktorlarin geldigi noktada cok iyi degil genel gorunuse gore.Istisnalarda belli sehirlerde,az,herkesin gidebilecehi gibi degil.Hepsi guncellenmeli sanki....
Peki cocugunun durumunun iyiye gidebilecek sekilde etkileri oldugunu bilse yapar miydi?
Mahrumiyet degilde belki de cidden emanet olarak gorebilmek aslolan.
Ama dedigin gibi yükü,yasanilanlar,kabullenme,bambaskadir.Bir de bende 2li test fln yaptirmadigimda ne olursa olsun evladim o benim dedim.Ama dogduktan sonra anladim ki 'acaba o ne hissediyor' kısmı cok cok daha agir basiyor.Evladinin ne istedigini,ne hissettigini dusunmesi bile ne zordur.Allah sabir,guc versin.

Arkadaşımın bebeği var o da Ekim doğumlu maşallah herşeyi yiyor geçen beraberdik benimkine bir lokma yediremedik. Kızım sadece onu görünce heyecanlnıyor ona sarılıyor öpmeye çalışıyor sıkıyor kendine çekiyor. Tepkilerini görsen hiç insan görmemiş gibiyiz birini görsün heyecanlanıyor herkese mavi boncuk dağıtıyor gülüyor görende hiç insan yüzü görmüyoruz mağarada yaşıyoruz sanacak

insan yüzü görmeyen çocuk yabani olur :) annesinin omzuna saklanır, kimseye yanaşmaz.. sosyal bir böcükmüş bu maşallah yere bir örtü serip ikisini oturtun, hem oynasınlar hem yesinler.. muhakkak ağzına atacaktır bir şeyler

Sanırım fazla sosyal benimki canım birde o şekilde deneyelim belki azıcık yemesi gerektiğini öğrenir. Benim kızım dünyada yemek olduğunu bilse gelmeyecekmiş sanırım doğduğu günden beri meme reddi biberon reddi mama reddi şimdi de ek gıda reddi hepsini yaşadık. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi oluruz

Amiinn evet çok çok zor heleki sorguladıklarında öyle zor ki ben neden böyleyim diyormuş bazen kardeşim neden öyle istediğini yapıyor geziyor ben niye böyleyim ben neden hep seninleyim niye arkadaşım yok niye kardeşim benide almıyor vs vs .. Umarım yükleri hafifler ve evlatlarının sağlığı için bilinçlenip ona göre hareket ederler dışardan söylenen herşey onlara daha yük oluyor bunu anladım ben

Alternatif tip adina yaptigim tek sey sogukalginligi durumunda ihlamur adacayi vs icmek heralde:) inanmadigimdan degil aslinda bilmiyorum oyuzden. Cok doktorcu cok ilacci bir insan da degilim aslinda, hic ilgimi cekmedi, ilgi meselesi olmamali belki de, okumam gerek.

Her sabah bezi agir oluyor. Degistirince de dolu dolu miciyor. Buyuk insan gibi. Ac brbe bu kadar micar mi?

Çok teşekkür ederim canım ben o sütlü yazanları inek sütü sanıyordum bir tane alıp deneyeyim belki sever de rahat ederiz
Yine de icerigine bak tabi. Alerjik miydi bebegin? Sonucta bazi devam sutlerindeki proteinler inek sutunden yapiliyor. Her mama uygun degil ya alerjiklere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…