plojovic bu arada bebeklere doğduktan 1 hafta sonra hacamat yapılıyormuş özellikle sezaryen olanlara .. İlaç kullanımını uzun süredir bir arkadaşımın vesilesiyle bırakmıştım arada mecbur kaldıklarım oldu doğada tam olarak neyin neye iyi geldiğini öğrenemedim çünkü .. Kitabı okumak daha yararlı oldu bana çok mantıklı geldi aksini düşünen herkesede saygı duyarım ilaç torbasıyla gezmeyi tercih edenlerde var tabii .. Arkadaşıma anlatıyorum bana şu iyi geldi şunun için bu uygulanıyor vs amaann sende ya ne uğraşıyosun bir sürü kişi ilacı içiyor bir şey mi oluyor antibiyotik içmeden iyi olunmaz falan diyor e ben oldum işte anlatıyorum bir sıkıntısı var sülükle tedavisi mümkün yok ben ameliyat olacam diyor :) hatta bırak şu kadını kafayı yedin diyolar bana :)))) doğal yaşamanın nesi delilik :))) ilaç içtikçe ilaca bağımlı olunuyor ..
Neredeyse herşeyi eline veriyorum canım zaten vermezsem çok ağlıyor istiyor ama oynuyor sadece sıkıyor mıncıklıyor ağzına hiç götürmüyor önce salatalık havuç elma falan ağzına götürüldü şimdi hiç ağzına almıyor. Ben ne meyve ne çorba ne yoğurt ne de yemek asla yediremiyırum ağzını kilitliyor başını yana çeviriyor ağlıyor asla istemiyor işin kötüsü memeyi de açlık canına tak edince emiyor o da 2-3 dakika sonra istemiyor doyuyor mu doymuyor mu hiç anlamıyorum canımKızım da pek iştahlı değil. Biraz meyve, az yoğurt, bazen kıymalı yemeklerden 2-3 lokma yiyor. Reddetmediği tek şey salatalık. Eline vermeyi denediniz mi? Severse cacık da yapabilirsiniz...
Kaşık maması denemiştim yemedi. Zor zamanlar için kavanoz püre aldım, meyve sevdiği için tadını çok da yadırgamadı ama yarısından fazla yemedi hiç. Bazen de sadece 2-3 kaşık yiyip bıraktı. Her şeyi denemek lazım. Artık çok hareketliler, anne sütünün yanına takviye lazım..
Ya da şu kavanoz mamalarını kullanan var mı tadı nasıl acaba
Son 3 gecedir bizde de aynı durum var canım sanki korkuyor gibi birde kendini geri atarak ayaklarıyla tepinerek ağlıyor ama gözleri kapalı. Önce uyanınca ya emziir ya sallar uykuya geçirirdim ama 3 gecedir mahvoldukUykuda aglama var bu ara, uyutuyorum, bi çığlık, nasil agliyo, koşup beşiğe kucagima aliyorum, gözü kapali nasil agliyoo? Baktim gecmiyo, aglama giderek artiyor, Aliii, diyerek sessizce seslenerek uyandiriyorum. Ama aglama devam..sonra duruyo, biraz su veriyorum, oyunlarla dikkat dagitiyorum, ama üzülüyorum, kuzum yaa..
Sanırım haklısın bakmak gerekiyorTadina bakmadam bilemezsin :)
Denemedim ama.
Sampuanin tadina bakmisligim var
Uykuda aglama var bu ara, uyutuyorum, bi çığlık, nasil agliyo, koşup beşiğe kucagima aliyorum, gözü kapali nasil agliyoo? Baktim gecmiyo, aglama giderek artiyor, Aliii, diyerek sessizce seslenerek uyandiriyorum. Ama aglama devam..sonra duruyo, biraz su veriyorum, oyunlarla dikkat dagitiyorum, ama üzülüyorum, kuzum yaa..
Maşallah yesin kuzular dediğin gibi memede uyumak istiyor olabilir. Canım bende odasını ayırdım bir haftadır ayrı, evimizde sıcak değil, ama dişte olabilir daha hiç dişimiz çıkmadı ya da doymuyor bana daha çok açlıktan uyanıyor gibi geliyor ama son 3 gecedir korkarak çığlık çığlığa uyanıyor.dilekyildizim
Merhaba, bizim kizlar gunduz tum ogunlerini yiyor hatta neler yedigini yazmistim bir kac sf once olmasi lazim ama dr a sordum gece gunduz emiyor ve ogunlerde tmm ama gece saat basi kalkip beni istiyor bazen emzirmesemde kucagjma almam yeterli pluyor cunku aglayarak uyaniyor dedim ilkten sicak geliyordur dedi pas dedik odalari ayirin dedi zaten onu denedik babasiyla klimada yattilar dedim onada pas dedik en son dis dedi veya doymuyordur dedi napcagimizj sasirdikNilsibel bizimkide ay basinda 8870di yani artik cisli bezlerden degil kg sundan doyuyordur diyorum ben
Ama ben biliyorum neden kalktigini memede uyutuyoruz ya hafif uykudan derin uykuya gecerken meme ariyor zink diye kalkiyor
Ooo süpermiş hem hacamatlı hem aşısız :))) Evet benim ailemde var şuan böyle biri engelli bir kuzusu var bedensel ve aşırı kilolu fakat bir sürü sağlık sorunu olmasına rağmen ilacını dahi kolayla içiyor su hiç içmiyor ve aşırı yemek tüketimi var bir kere acaba zayıflaması ilacı su ile içmesi onun için daha mı iyi olur dedim aldım payımı oturdum malesef insanlara kötü geliyor bazen söylediklerimiz yükleri çok ağır zor gerçekten Allah yardımcıları olsun halimizede bin şükür .. Ben bu uyarıda bulununca şöyle bir yorumda bulunmuş benim çocuğum zaten herşeyden mahrum kalıyor bunları yemek içmek istiyor birde ben onları mı alayım elinden sanki ben bilmiyorumSenelere mâl olacak tabii bu degisimler,insanlarin kabullenmeleri,bu alerji meseleleri ile ugrasmalar.
Bu gece eve gelirken cok uzuldum.Down sendromlu bi ufakligin elinde kola sisesi vardi.Keske annesi bilseydi özel cocuklarin beslenmesinde bile bunlarin nasil etkili oldugunu.Gluten,paket urun,koruyucular vb onlara daha fazla sorun demek.
Bende de notlar var biiiirsürü.Birbiriyle baglantili enerji,bitkiler alinti alinti oldukca birlestiriyorum.
Buarada ben bebekken yapilmis hacamatım :) aşılarımı yaptirmamislar.
2 dogum sonrasi bikac hastalik gecirdim sadece.O da cok net kendimi bastirip,ihtiyaclarimi gecistirmemin etkisi buyuk.Enerji bile buyuk etken hastaliklarda.
Iste velhasil cooook derin konular,baglantili bilgiler,harmanlama.
Kafayi yedin diyenlere nazaran ben bunlari yazarken bile memnuniyetle gulumsuyorum farkindaligin icin❤evladin icin❤
Yemeyen çocuk çok zor. Allah kolaylık versin... Sofrada siz yerken de mi atmıyor ağzına hiç?Neredeyse herşeyi eline veriyorum canım zaten vermezsem çok ağlıyor istiyor ama oynuyor sadece sıkıyor mıncıklıyor ağzına hiç götürmüyor önce salatalık havuç elma falan ağzına götürüldü şimdi hiç ağzına almıyor. Ben ne meyve ne çorba ne yoğurt ne de yemek asla yediremiyırum ağzını kilitliyor başını yana çeviriyor ağlıyor asla istemiyor işin kötüsü memeyi de açlık canına tak edince emiyor o da 2-3 dakika sonra istemiyor doyuyor mu doymuyor mu hiç anlamıyorum canım
Bu arada su konusunu es geçmişim evet dondurup çözdürüp içiyorum genelde :)Senelere mâl olacak tabii bu degisimler,insanlarin kabullenmeleri,bu alerji meseleleri ile ugrasmalar.
Bu gece eve gelirken cok uzuldum.Down sendromlu bi ufakligin elinde kola sisesi vardi.Keske annesi bilseydi özel cocuklarin beslenmesinde bile bunlarin nasil etkili oldugunu.Gluten,paket urun,koruyucular vb onlara daha fazla sorun demek.
Bende de notlar var biiiirsürü.Birbiriyle baglantili enerji,bitkiler alinti alinti oldukca birlestiriyorum.
Buarada ben bebekken yapilmis hacamatım :) aşılarımı yaptirmamislar.
2 dogum sonrasi bikac hastalik gecirdim sadece.O da cok net kendimi bastirip,ihtiyaclarimi gecistirmemin etkisi buyuk.Enerji bile buyuk etken hastaliklarda.
Iste velhasil cooook derin konular,baglantili bilgiler,harmanlama.
Kafayi yedin diyenlere nazaran ben bunlari yazarken bile memnuniyetle gulumsuyorum farkindaligin icin❤evladin icin❤
Bu su meseleside bunlarla baglantili.Yani hepsi denge.Canlandirma konusu biliyorsundur?
Yok canım yemeklerle oynamayı tercih ediyor. Birde konuşuyor yemeklerle herşeye ogligo ogligo diyorYemeyen çocuk çok zor. Allah kolaylık versin... Sofrada siz yerken de mi atmıyor ağzına hiç?
İletişim kuruyor yavrucak :) örnek alabileceği küçük birileri olsa aslında... Benim minnak abisine bakarak ağzını açıyor mesela. Yine 3 lokma sonra kapatıyor ama olsun, tadını alıyor hiç değilse.. Abisi sofraya gelirse kızım da bize baka baka çiğnemeye çalışıyor verdiğimi. Yine de net zevkleri var küçüğümün. Sebze çorbasını yediremiyorum. Baskın lezzetleri seviyor...Yok canım yemeklerle oynamayı tercih ediyor. Birde konuşuyor yemeklerle herşeye ogligo ogligo diyorne demekse ogligo
Ooo süpermiş hem hacamatlı hem aşısız :))) Evet benim ailemde var şuan böyle biri engelli bir kuzusu var bedensel ve aşırı kilolu fakat bir sürü sağlık sorunu olmasına rağmen ilacını dahi kolayla içiyor su hiç içmiyor ve aşırı yemek tüketimi var bir kere acaba zayıflaması ilacı su ile içmesi onun için daha mı iyi olur dedim aldım payımı oturdum malesef insanlara kötü geliyor bazen söylediklerimiz yükleri çok ağır zor gerçekten Allah yardımcıları olsun halimizede bin şükür .. Ben bu uyarıda bulununca şöyle bir yorumda bulunmuş benim çocuğum zaten herşeyden mahrum kalıyor bunları yemek içmek istiyor birde ben onları mı alayım elinden sanki ben bilmiyorum
Arkadaşımın bebeği var o da Ekim doğumlu maşallah herşeyi yiyor geçen beraberdik benimkine bir lokma yediremedik. Kızım sadece onu görünce heyecanlnıyor ona sarılıyor öpmeye çalışıyor sıkıyor kendine çekiyor. Tepkilerini görsen hiç insan görmemiş gibiyiz birini görsün heyecanlanıyor herkese mavi boncuk dağıtıyor gülüyor görende hiç insan yüzü görmüyoruz mağarada yaşıyoruz sanacakİletişim kuruyor yavrucak :) örnek alabileceği küçük birileri olsa aslında... Benim minnak abisine bakarak ağzını açıyor mesela. Yine 3 lokma sonra kapatıyor ama olsun, tadını alıyor hiç değilse.. Abisi sofraya gelirse kızım da bize baka baka çiğnemeye çalışıyor verdiğimi. Yine de net zevkleri var küçüğümün. Sebze çorbasını yediremiyorum. Baskın lezzetleri seviyor...
insan yüzü görmeyen çocuk yabani olur :) annesinin omzuna saklanır, kimseye yanaşmaz.. sosyal bir böcükmüş bu maşallahArkadaşımın bebeği var o da Ekim doğumlu maşallah herşeyi yiyor geçen beraberdik benimkine bir lokma yediremedik. Kızım sadece onu görünce heyecanlnıyor ona sarılıyor öpmeye çalışıyor sıkıyor kendine çekiyor. Tepkilerini görsen hiç insan görmemiş gibiyiz birini görsün heyecanlanıyor herkese mavi boncuk dağıtıyor gülüyor görende hiç insan yüzü görmüyoruz mağarada yaşıyoruz sanacak
Sanırım fazla sosyal benimki canım birde o şekilde deneyelim belki azıcık yemesi gerektiğini öğrenir. Benim kızım dünyada yemek olduğunu bilse gelmeyecekmiş sanırım doğduğu günden beri meme reddi biberon reddi mama reddi şimdi de ek gıda reddi hepsini yaşadık. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi oluruzinsan yüzü görmeyen çocuk yabani olur :) annesinin omzuna saklanır, kimseye yanaşmaz.. sosyal bir böcükmüş bu maşallahyere bir örtü serip ikisini oturtun, hem oynasınlar hem yesinler.. muhakkak ağzına atacaktır bir şeyler
Amiinn evet çok çok zor heleki sorguladıklarında öyle zor ki ben neden böyleyim diyormuş bazen kardeşim neden öyle istediğini yapıyor geziyor ben niye böyleyim ben neden hep seninleyim niye arkadaşım yok niye kardeşim benide almıyor vs vs .. Umarım yükleri hafifler ve evlatlarının sağlığı için bilinçlenip ona göre hareket ederler dışardan söylenen herşey onlara daha yük oluyor bunu anladım benAma bu konunun sizintili bagirsakla cok alakali olusunu,onlari cok etkiledigini bilememeleri ulkece buyuk bir acik galiba.Egitim egitim dedik yillarca ama saglik sektorunun doktorlarin geldigi noktada cok iyi degil genel gorunuse gore.Istisnalarda belli sehirlerde,az,herkesin gidebilecehi gibi degil.Hepsi guncellenmeli sanki....
Peki cocugunun durumunun iyiye gidebilecek sekilde etkileri oldugunu bilse yapar miydi?
Mahrumiyet degilde belki de cidden emanet olarak gorebilmek aslolan.
Ama dedigin gibi yükü,yasanilanlar,kabullenme,bambaskadir.Bir de bende 2li test fln yaptirmadigimda ne olursa olsun evladim o benim dedim.Ama dogduktan sonra anladim ki 'acaba o ne hissediyor' kısmı cok cok daha agir basiyor.Evladinin ne istedigini,ne hissettigini dusunmesi bile ne zordur.Allah sabir,guc versin.
Alternatif tip adina yaptigim tek sey sogukalginligi durumunda ihlamur adacayi vs icmek heralde:) inanmadigimdan degil aslinda bilmiyorum oyuzden. Cok doktorcu cok ilacci bir insan da degilim aslinda, hic ilgimi cekmedi, ilgi meselesi olmamali belki de, okumam gerek.'Gibi geldi' kısmı acıklıyor aslinda :)
Yani okuyup bilgi edindikce tek birsey olmadigini goruyorsun.Zaten artik alternatif tıp olarak arastirma hastanelerinde bile var.
Yani sadece hacamat degil ilgilendigim.
Alternatif tip,homeopati,bach cicekleri vs enerji,ritueller,esmalar vb bicok sey birbiriyle baglantili aslinda.
Her sabah bezi agir oluyor. Degistirince de dolu dolu miciyor. Buyuk insan gibi. Ac brbe bu kadar micar mi?dilekyildizim
Merhaba, bizim kizlar gunduz tum ogunlerini yiyor hatta neler yedigini yazmistim bir kac sf once olmasi lazim ama dr a sordum gece gunduz emiyor ve ogunlerde tmm ama gece saat basi kalkip beni istiyor bazen emzirmesemde kucagjma almam yeterli pluyor cunku aglayarak uyaniyor dedim ilkten sicak geliyordur dedi pas dedik odalari ayirin dedi zaten onu denedik babasiyla klimada yattilar dedim onada pas dedik en son dis dedi veya doymuyordur dedi napcagimizj sasirdikNilsibel bizimkide ay basinda 8870di yani artik cisli bezlerden degil kg sundan doyuyordur diyorum ben
Ama ben biliyorum neden kalktigini memede uyutuyoruz ya hafif uykudan derin uykuya gecerken meme ariyor zink diye kalkiyor
Yine de icerigine bak tabi. Alerjik miydi bebegin? Sonucta bazi devam sutlerindeki proteinler inek sutunden yapiliyor. Her mama uygun degil ya alerjiklere.Çok teşekkür ederim canım ben o sütlü yazanları inek sütü sanıyordumbir tane alıp deneyeyim belki sever de rahat ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?