Ben pekmezini veriyorum ozu daha mi iyi oluyo
Hiç arastirmamistim tesekkur ederim bilgiler icin. Ozunu alayim bende o zamanCanım aldigim ek gıda setinde hurma ve keçiboynuzu özü vardı. Özellikle almadım aslında.sen diyince araştırdım.şoyle diyor Google amca
Keçiboynuzu Pekmezi ile Keçiboynuzu Özü Arasındaki Farklar:
Klasik yöntemlerde uzun süre ısıya maruz kalan pekmezde HMF değeri yükseliyormuş. HMF (hidroksi metil furfuralin) maddesi, miktarının yüksek olması kanserojenlerin yüksek oranda oluştuğunun da göstergesi oluyormuş ve üretim yapılan yerlerde de belirleyici olarak kontrolü yapılan bir bileşikmiş. Özellikle bizimde aldıktan sonra kek, puding gibi şeyler yaparken tekrar ısıya maruz kalacağını düşündüğümde gerçekten çok önemli bir konu olduğunu anladım.
Keçiboynuzu özü üretiminde ise keçiboynuzu vakum altında olduğu için sıcaklık 60 dereceyi geçmediğinden HMF değeri de yükselmiyor sağlıklı bir oluşum elde edilmiş oluyor yani keçiboynuzu özü ve pekmezi arasında ki en önemli fark burada açığa çıkıyor ancak burada da bitmiyor çünkü keçiboynuzu özü yapımında şeker ilavesi, çökeltici olması için toprak vs. de bulunmuyor ve böylece keçiboynuzunu en sağlıklı formda kullanmış oluyoruz.
ben hamile oldugumu ogrendikten birkac hafta sonra bir gunde butun karnim catlamisti hic kilo almamistim daha karnim cikmamisti.hindistan cevizi yagi surdum.o krem cok pahali diye almamistim bi de inanmadim acikcasi catlak oldu nasil olsa nasil gecirecek ki dedim.simdi akisina biraktim.eger ikinci kez dogurursam ondan sonra kalici cozumler arastiririm.ama bu sefer hemen baslarim krem yag vs kullanmaya.nasip...Hamileyken Lierac? 4 aylikken kirmizi cizgiler olusmustu, lierac cok iyi dendi, 2-3sürüşte o kirmiziliklari yok etmisti, sasirmiştim kalan 5 ay her gun sürmüştüm..karnimda hic catlak yok ama bende de ergenlikten kalan dizkapagimin arkasi yani alt bacaklarimda catlaklar var.
Aynen benimki de meyveye ktilan toz. Kalsiyumun demir emilimini azalttigini biliyorum, yogurdun peynirin demirle alakasi yok ama benimki sacma sapan bi cirpinis iste
Ya aslinda sebebi su, yogurdu peyniri kesmenin yaninda meyveyi de sadece aksam yatmadan vermeye karar verdim. Boylece gun icerisinde az da olsa sebze yer diye umuyorum, dun o simidi yemese bence eve gelince yemegini yerdi. Yani meyveyi de azalttigim icin takviyeye baslayayim dedim. Bir kac gun boyle denicem, yemezse meyveden devam artik napalim.
Canım şuan yoldayız ve sorunum kızımın kabız olmasızorlanıyor baya az az dün ve bugün yaptı ama çok katı ve hala zorlanıyor rahatlayamadı poposunun arasında bi kanama vardı korktumda ne yapsam bilemedim yağ içirdim gün kurusu verdim eline başka daha iyi gelir dediğiniz bir şey var mı
Evet evet onu daha onceden de gormustum. Onceden sebze yerdi bir suredir yemiyor, meyvenin de glisemik endeksi cok oldugu icin karnini sadece onunla doyursun istemiyordum acikcasi, hamurisi de cok olmuyor evde, anca orda burda ekmek simit vs bulursa ona saldiriyor:) dun karabugday hasladim, galiba degisik geldi ondan yedi, sebzeyi yine reddetti ama karabugday bile benim icin bir adim:)Sebze yemezse meyve diye bi tablo atmistik galiba gordun mu?
Meyve gün ışığı varken tuketilirse sandigimizdan daha yararli imiş.
Buarada minik gozumde canlandida nasil tatli
Bazen hislerimizle cagiriyoruz bazen hissediyoruz o meseleleri :) bazen cocugumuzu taniyoruz iste :)
Boyle seyler onlarla o kadar cogaliyor ki daha guzel sirin bakiyoruz herseye galiba.Bu durumlarin videolarini 2-3 sene sonra izlediginde icinden gecen duygularin tarifi yok❤
Evet evet onu daha onceden de gormustum. Onceden sebze yerdi bir suredir yemiyor, meyvenin de glisemik endeksi cok oldugu icin karnini sadece onunla doyursun istemiyordum acikcasi, hamurisi de cok olmuyor evde, anca orda burda ekmek simit vs bulursa ona saldiriyor:) dun karabugday hasladim, galiba degisik geldi ondan yedi, sebzeyi yine reddetti ama karabugday bile benim icin bir adim:)
Pahalı ama uzun sure gidiyor. Ben de yag suremedim, o vıcık vıcık his hosuma gitmedi,kullanamadim, arkadasima vermistim..ben hamile oldugumu ogrendikten birkac hafta sonra bir gunde butun karnim catlamisti hic kilo almamistim daha karnim cikmamisti.hindistan cevizi yagi surdum.o krem cok pahali diye almamistim bi de inanmadim acikcasi catlak oldu nasil olsa nasil gecirecek ki dedim.simdi akisina biraktim.eger ikinci kez dogurursam ondan sonra kalici cozumler arastiririm.ama bu sefer hemen baslarim krem yag vs kullanmaya.nasip...
Tahin pekmez karıştırıyorum bazen yemiyor suyuna katıyorumB Bir mucize kızlar keçiboynuzu özünü kahvaltıda sulandırıp iciriyorum. Siz nasıl veriyorsunuz?
Muzu sevdi diye her gün bir tane verdim eline kabız oldu yavrum bir şey yemiyor bari onu yesin dedim hala aynı eşim fitil almış atmadım henüz başımda konuşuyor sürekli bir şey olacak at diyeOncelikle sebebini biliyorsan onu kes ne olursa olsun bi sure
En etkilisi bence oturma banyosu.Ilık suya oturt,sogudukca ekle ama.
Suya antiseptik yag eklersen (adacayi ya da lavanta ya da cay agaci yagi) catlagina iyi gelir.
Suya oturtmadan erik suyu,kayisi fln yiyecekle ya da suyuyla desteklersen ilik suda daha iyi gelir.
Muzu sevdi diye her gün bir tane verdim eline kabız oldu yavrum bir şey yemiyor bari onu yesin dedim hala aynı eşim fitil almış atmadım henüz başımda onuşuyor sürekli bir şey olacak at diye
Kinoayi bikere denemistim ama 8aylik gibiydi galiba sebzesine katip vermistim huylanip tukurmustu, ama tekrardan deneyebilirim. Kinoayi ben de hep salatada tuketirim, karabugdayin da domatesli yada patlicanli pilavini yaparim, bulgur pilavi gibi o da cok guzel oluyor:)Guzel ama bende cok severim salata gibi kizlarda seviyor.Kinoa'da sever o zaman yogurtla ya da yine salata gibi?Bazende sarimsakli sebzeli yapiyorum pilav gibi.
Hergun vermiyorum ben haftada 3kere falandir heralde. Bide kahvaltida kahvaltinin sonlarina dogru veriyorum, yoksa surekli ondan istiyor yumurtasini yemiyor.S Sevdeeee1 D dooris123anabelgunes Benimki de k. özü. Ben hic sulandirmiyorum, meyve saatinde 1 cay kasigi kadar ekliyip meyveyle veriyorum. Her gün mü veriyorsunuz,haftada bikac gun mu? Sonuçta o da bi nevi şeker
Bence cocugun sorularina duzgunce cevap verilmeli. Cocuk bu anlamaz diye dusunulmemeli. Bana sorarsa ki umarim sorar:) onu karnimda tasidigimi, gobegimin kocaman oldugunu, oyuzden orda izlerin kaldigini elimden geldigince anlatmaya calisacagim. Simdiden heycanlandim:) herseyi tek tek anlatmak istiyorum, dunyayi sifirdan kesfediyorlar inanilmaz heyecanli❤
Biri menopoza girdiyse o benim:) bazen inanilmaz sicak basiyor terliyorum, bazen de sicak yaz gunu battaniyeyle yatiyorum. Zaten daha gelen giden de yok regl olmadimKızlar bu aşırı terleme bir tek bende mi var acaba? Menopoza falan mı giriyorum nedir, gece gündüz sırılsıklam geziyorum
Ben oğluma çok rahat cevap verebiliyorum şu an çünkü hamilelik olayına baştan sona şahit oldu, karında büyüyen bebek olayını kavradı :) hep mantıklı mantıklı sorular soruyor, ben de dilim döndüğünce açıklayarak anlatıyorum. Dünyaya gelme kavramı var artık, böylece düğün fotolarında kendisinin neden olmadığını açıklamak kolaylaştı. Sen dünyaya gelmemiştin diyince anlayış gösteriyor, önceden küserdi ben niye yokum diyeBence cocugun sorularina duzgunce cevap verilmeli. Cocuk bu anlamaz diye dusunulmemeli. Bana sorarsa ki umarim sorar:) onu karnimda tasidigimi, gobegimin kocaman oldugunu, oyuzden orda izlerin kaldigini elimden geldigince anlatmaya calisacagim. Simdiden heycanlandim:) herseyi tek tek anlatmak istiyorum, dunyayi sifirdan kesfediyorlar inanilmaz heyecanli❤
Senin adet yerini bulmadı dimi.. Allah kolaylık versin, coşturmuşsun hormonlarıBiri menopoza girdiyse o benim:) bazen inanilmaz sicak basiyor terliyorum, bazen de sicak yaz gunu battaniyeyle yatiyorum. Zaten daha gelen giden de yok regl olmadimikinciyi dusunmedigimi o kadar cok dillendirdim ki yukardaki sesimi duyup bana dogal korunma yontemi bahsetmis olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?