2018 Ekim Anneleri

ferhunde001 deniz de 10 gundur falan cok sik uyaniyor, dun gece kisisel rekorunu kirmis olabilir. 8-12 arasi 5kere falan uyandi, sonra ben de uyudum gerisini hatirlamiyorum, kac kere uyandim ne yaptim, kac kez emdi sersem gibiydim uyanip uyanmaktan. Ama bir ara denizi ayagimda sallarken uyayakalmisim, oyle otururken falan da degil, ben de yatmisim kafami yastiga koymusum derin uykuya gecmisim, deniz de ayagimda uyuyor. Cok kizdim sonra kendime ama ya uyanip hareketlenseydi ve yataktan dusseydi.

Onceden acaba nezmana deliksiz uyuyacak ne yapsam, hangi uyku egitimini versem kafasindaydim. Cok stres yapmistim senin gibi ama ben de saldim, alistim da, onceden her sabah esime gider soylenirdim hep ben uyaniyorum bir kere de sen duy uyan cok uykusuzum falan diye, gecen gun bana bak uykulari duzeldi artik dedi bunu nerden cikardin dedim e sabahlari artik uykunu almis uyaniyorsun diyo:) hayir canim sipamizin uykulari duzelmedi ben torpulendim dedim:) bundan 4-5 ay once bu dun geceyi yasasaydim suan evde surunerek gezerdim, uykusuzluga hic dayanamazdim. Ama simdi denizi uyutuyorum o uyusun ben de denizin ogle yemegini hazirlayip salonu supurcem

Uyansaydi sen de uyanirdin canim.

E exelanss dun gece niliko 7.45ten 2 bucuga kadar kalkmadan uyudu. Her gunle ayni yemisti. Acliktan degil demek. Cunku bu kadar ucurum olamaz yani.

Bazi irklar laktoza karsi daha alerjik bazilari tolare edebiliyor ya. Amerikalilar litrelerce iciyor. Asyalilar daha az tolerant. Bireyeel farkliliklar iste. Sisirmiyorsa icsin kuzucuk. Afiyet olsun.
Aslına bakarsan amerikalıların %40'ı obez olmuş. Obezitede dünya birincisi. Onlar da pek tolere edemiyor galiba... En az obez ise Japonya'da %3.8 onlar da sumo güreşçisi olur artık :)

cidden alisiliyor yani bebegin hareketleri ne olursa olsun hayatin devam etmesine.biz odasina aldigimizdan beri esim daha rahat uyur oldu.telsizden ses gelince gidip emzirip geliyorum.beyefendi hic uyanmiyor bir dun aksam uyandi benim kalkacak halim yoktu.esim gidip su icirmis pispislamis.bana geldi emzir bak uyumaz geri diyor.bi yandam hafif bi aglamakli ses geliyor.sonrasini hatirlamiyorum.ben uyumusum bebek de uyumus belli ki.her kalktiginda emmeden uyumaz diye bisey yok belli ki.

Bu gece uykusuzlukta zirve yaptik ailece :)))
Eve de yardimci kadin geldi, keske yarin gelseydi diyorum icimden, bi yandan da ev darmaduman.
Nilsibel VosVos35 plojovic Dün joker e gittik. Esime dedim, goon k. bez al, ben surda bi seye bakacam, 2 dk sonra geldi, mutlu bebek paketi elinde. "yok o degil, arkadaslar prem.soft olan iyi dediler, onu alacaz" esim "hangi arkadaslar" "k k.deki arkadaslarim" :)) Aldik, şimdi giydirdim..

Ben Sezen'le konustum.Zaten süt icmiyor.Kuru üzüm,ceviz vb seyler evde var.
Gitmedende yer.Ben izin vermedigimizi,o yuzden vermeyeceklerini soyledim.Canin cekersede evde yeriz dedim.
Sezen verselerse ben yemiyorum deyip almaz.
Evde kuru üzüm hiç yemez oğlum. Ama eminim okulda birileri yerken görürse ister, çocuklar da vermez, üzülür..
Süt konusu ayrı bir boyut bizde. İçme desem de dinlemez evde, alır dolaptan içer. Okul için de, ben izin vermedim diye anlatsam da içenleri görünce boynu bükülür.. Yanına kutu süt koysam onu ilk fırsatta içer zaten, süt saatinde yine çocukların karşısında bakar melül melül. Yeme / içme konusu tam bir faica bizde zaten. Ye desem yemez, içme desem dinlemez... Evin içinde özerk hayat sürüyor çocuk...

uyurken sese çok duyarlı olduğu için işleri kızım uyanıkken yapıyorum. bu sabah oynarken bulaşıklara giriştim, salondan gelen gürültüye koştum. 3lü zigon sehpaya tutunup kalkmış, sehpaları ittire ittire kapıya getirmiş, sonra onlarla birlikte parkeye yapışmış. sehpalar da üstüne düşmüş eski tip ahşap cilalı sehpalar, kenarları oldukça sert. kafasının üstüne düşmüş, sehpanın kenarı da alnına gelmiş..... ağladı sakinleşti, oyuna devam... sehpaları yata odasına götürdüm...
Kahvaltı sonrası da mutfağı süpürürken salonun kapısını kapattım, oğlum orda nasılsa diyerek.. yine bir düşme sesi, abisine seslendim kaldır kardeşini diye.. süpürge sesinden korkuyor miniğim ama hep sese gelmeye çalışıyor. kapı arkasına gelmiş, kaymış düşmüş yine. yanağı kızarmış... bazen tüm günü yanında geçiriyorum, gözümden ayırmıyorum ama bu sefer de ev leş gibi oluyor.. iş yapmaya kalkınca da böyle kazalar oluyor... En son uyudu da benim dinlenme saatim geldi..

Güle güle giysin Ali bebiş rahat edersiniz inşallah.. Pişik olursa müsebbibi biz oluruz, enişteye ayıp olur, Ali'ye yazık olur

Dün gece 1 kere emzirdim, sonra her ağladığında su verdim. Sabah acıkmış, 7'de benim yanıma tırmanmaya çalışıyordu.. Süt de dolmuş, güzelce doyurdu karnını, 1 saat oynadı keyfince (düşmeden önce)

Aslına bakarsan amerikalıların %40'ı obez olmuş. Obezitede dünya birincisi. Onlar da pek tolere edemiyor galiba... En az obez ise Japonya'da %3.8 onlar da sumo güreşçisi olur artık :)
Beslenme şekilleriyle alakalı canım bir dizi izliyorsun amerikan yapımı adamların evinde yemek pişmiyor pizza çin yemeği meksika yemeği tayland yemeği derken bitiyor:) gerçekte de hızlı tüketim tarzı hakim olduğu için kilo alıyorlar japonlarınsa çook bambaşka beslenme tarzları deniz ürünleri çoğunlukta. Onlar kriter olamazlar bizde:) günde 2-3 bardak normal çok da abartılı içmedikten sonra sorun yok bence

Geçmiş olsun canım en zor dönemlerindeler inan gün içinde kaf defa düşüp kafasını vuruyor bilmiyorum hep bir yerleri kızarık hiç yalnız bırakamıyorum utku da sürekli kapıya geliyor tutunup kalkmaya çalışıyor o da açık olduğundan hareket ediyor bir sakatlık çıkacak diye korkuyorum

Cok gecmis olsun canim. Ben de hic bir is yapamiyorum. Evi b.k goturuyor. Ancak aksam esim gelince bir tane is yapabiliyorum. Dun banyoyu yikadim mesela. Bugun her yeri supururum. Surekli prizlerde. Evet koruma var ama bu kiz onlari da becerebilir. Aklina gelmeyecek seyleri bulup agzina sokuyor.

Uzmanlar kaliteli zaman diyor ya, onlarin dedikleri gibi "dört dörtlük kaliteli zaman" olmasi icin, evde 2-3 yatili daimi calisan, temizlige ayri vs vs, cepte bol para gerek.. hic temizlik yapmadigim halde bazen Ali m sandalyesinde ben yemek yapma derdindeyken bile huzursuz oluyorum, yemegi biri yapsa da oyun oynasak diye..

Uyansaydi sen de uyanirdin canim.

E exelanss dun gece niliko 7.45ten 2 bucuga kadar kalkmadan uyudu. Her gunle ayni yemisti. Acliktan degil demek. Cunku bu kadar ucurum olamaz yani.

Hahaha bak bizimkiler cidden birbiriyle iletisim kuruyor olabilirler :) dun gece 10 da eylus yatti 10 bucuktada ben sonra gece bir uyandim saat 4 bucuk!!! Bak aylar sonra ilk kez 6 saat kesintisiz uyudum :) bunun şokunu atlatip yataktN firlamam yarim sn bile surmedi resmen eyvah dedim kesin bisey oldu nefesine bakiyorum atesine bakiyorum yok cocuk misil misil uyuyor dememe kalmadan kokumu aldi sanirim ( babasiyla klimada salonda yatiyorlar) emmeye kalkti sonra sabah sordum esime gece 2 kez kalkip su icip yatmis dun aksam ne yedi dersen adam akilli oglen yememis gun icinde 1 kez emdi aksamda biraz balik patates yedi emdi uyudu yani dedigin gibi belkide az yiyince rahatsiz olmayip guzel uyudu bilmiyorum ama gece cok uc duygulari yasadim ayni sn icinde :)

Kesinlikle benim emmeden uyuttugum cok oluyor, aslinda ben esimi kaldirmaya kiyamiyorum, uyanip ise gidecek diye, fazla mi simartiyorum onu bilemedim:) ama pazar gunleri benim, deniz uyaninca kalkip onu emzirip esime pasliyorum, o kahvaltisini yaptirip, oynatip uyutuyor. 9-10a kadar uyuyorum cok iyi geliyor.
Ay o zigonlarin uzerine dususu gozumun onune geldi icim gitti ya, cok gecmis olsun, ben olabildigince yanindayim ama yine de kasla goz arasinda dusuyor, kafayi biryerlere carpiyor. Allah esirgesin hepsini.
Ah o prizlerden ve kablolardan cektiklerimiz. Suan klimanin fisini cekti aldi onunla oynuyor. Oynatmamam lazim oyuncak olarak gormemeli ama yildim artik gercekten

Bi arkadasim psikolog, paylastiklari:
Şunu yapmaliyim, bunu yapmaliyimlardan kurtulmali insan, yoksa kendini perisan eder..
pessinus bazi velileri konusmustuk ya dun, Asiri mudaheleci anne bilmiyor ki cocukta anneye bagimli, özgüveni zayıf cocuklara zemin hazirlar. Bazi anneler var ki cocugu kurstan kursa surukleyen oysaki cocugun oyle bi yetenegi yok, onu da yapmali bunu da yapmali diye direten, ben gidemedim o gidecek dayatmasi..anne biraz relax olmali ki çocuğa bu duygudurumu sirayet etsin, diyor

Haklısın canım ama tanık olduğum veli profilleri çoğu zaman çocuk adına düşünüp karar veren onun adına yapan daha çocuk bir şey istemeden temin eden profiller. Özgüveni eksik, tatminsiz ve çabuk sıkılan hiçbir şeyi devam ettiremeyen bireyler yetiştiriyorlar. Bu durum bir yere kadar yani ergenliğe kadar öyle böyle devam ediyor aile idare ediyor ama ergenlik gibi bir dönem var ki o yetiştirdikleri çocuklar başlarına bela oluyor bu kez de bunlar için çareler aramaya başlıyorlar. Üniversiteden mezun olduğunda herkes idealisttir ya ben de bir hevesle başladım çalışmaya anne baba eğitimleri çocuklarla yapılan etkinlikler... karşıma çıkan şey yetişkinler ben zaten biliyorumculuktan vazgeçmeden hiçbir şey onları değiştiremiyor. Ben de bunun bezginliğini yaşıyorum şimdilerde. Kendi arkadaş çevremde bile.. söylediğim şeyi umursamıyor bile bazıları varsa yoksa kendi doğruları sonra diyorum içimden ne halin varsa yaşa da gör. Daha cuma günü bir bayanla konuşuyoruz ortak arkadaşımız için toplanmıştık 8. Sınıfa geçen çocuğu için ders çalışsın diye hayatı durduracaklarından yaşadığımız yerin imkanlarının kısıtlı olmasından(burnu havada tavırlarla öyle bir anlatıyor ki çocuğu bir dahi burada gittiği kurslardaki hocaların da zeka engelli olduğunu sanırsın) bahsediyor. Neyse dedim bir yerde şu an çevresi daha dar ergenliğe girmedi ilerleyen zamanda bazı konularda zorlanabilirsiniz kendi tezini doğrulamak için benimki zayen çok ergen dedi. Ve konuşmaya devam etti. Ben artık bunu duyduktan sonra konuşmayı bıraktım çok ergen nedir ki? İşte karşılaşacağımız bazı veliler de böyle olacak maalesef. Ay hep olumsuz tarafından baktım daha çok var sizlerin olanla olması gerekenin farkını şimdiden düşünüp dertlenmeyin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…