2018 Ekim Anneleri

Ben ha uyandi ha uyanacak diye uyuyamadim ki.

pessinus Zaten bizim nesilde sadece veliler degil disarda karsilastigimiz insanlarda da dinleme diye bi sey yok. Herkes herseyi cok biliyo, belki yanlis yapiyorum diye bi sey yok. Hata yaptigimda birileri beni uyarsin isterim. En basiti: sacimi kesim veya boya yaptirdigimda oyle net arkadaslarim var ki, acikca bu renk seni acmamis diyor, ne güzel. Belki o an bana cazip gelen gercekten absurd bi sey olabilir. Ben de gecen yakin bi arkadasim bi bluz giymis, valla bu renk senin rengin degil, seni yorgun gostermis dedim. Evet ya ben de sonradan oyle dusundum dedi.
-Ali uyudu ya, costum :))

Kızlar benim kızım halen odada tek kalmak istemiyor.. emekliyor ama arkamdan gelmiyor mesela.. oturup ağlıyor çiktim diye..gel diyorum kolunu kaldiriyor sen al gibisine.. tutunup kalkmalarada başladı ama sadece dizime tutunup kalkmak derdinde.. otururken bile ayağimin dibinde sürekli.. başkalari odadayken böyle yapmiyor sadece bana karsi böyle..bu durum nezaman gecicek..

En çok da zoruma giden, bulaşık yıkarken eteğime tutunup kucağıma gelmeye çalışması. Bir an önce durulayıp alayım diye bekletiyorum kuzumu ama içim gidiyor. Oğlum yürümeyi öğrendiğinde tezgahla arama girip beni iterdi, bulaşık yıkatmazdı. Kızım henüz o raddeye gelmedi ama yakınımdaysa hemen emekleyip bana tırmanmaya çalışıyor...

Nilsibel ben de dediğin gibi yapıyordum ama artık eşim evde olmadığı için gün içinde fırsat bulunca yapmaya çalışıyorum.. Çok başarılı sayılmam ama şu ana kadar idare ettik diyelim... Şimdi babaanneye bıraktım da geldim, çamaşır asmaya gidiyorum

Teşekkür ederim o bantları da söker benimkiler. Ama sehpanın 4 bir yanını dolanmak da mantıklı olmaz zaten. Salonun girişindeydi sehpalar, kaldırdım
Bizim salonda ki cekmecelere guvenlik seysinden taktim onuda acmayi öğrendi parmagini takip aciyor valla

Baktim cok istiyo kucak, hemen ocağin altini kapayip, gel buraya kuzuu diyorum :))

Ay benimki de oyle ya o gezerken pesinden geziyorum ayakta genelde kucak istemiyo, ama mutfakta lavaboda birseyler yapiyorsam hemen dizlerime tirmaniyor, uzerimde uzun bir esofman vs varsa tutup onu indirdigi bile oldu. Bana ozel saniyordum ama bugun bakan ablamiza da yapti. Bulasiklari yikiyordu o ben de denizin pesinde dolaniyorum, mutfaga girip ablanin dizlerine yapisti al beni kucagina diye. Galiba yukarda olup biteni merak ediyor:) biraz buyusun ona ogrenme kulesi yaparim:) birlikte yemek yapariz

Yani şöyle düşünmek lazim.
Zorluklara ugrasan cocuk,biz aliskanliklarimizin kölesiyiz :)
Evet surekli uykudan uyanmak uyanik kalmaktan daha zor ama demek ki bi zorluk var.Hastaliklarda fln daha zor ama nasil iyi olsun yeter ki diye o gücü buluyoruz kendimizde.Normalde de demek ki var bi rahatlama istegi diyebiliriz.
Ben hep bakiş açısı diyorum.
Deneyimledikce goruyorsun sende hersey degisiyor.Onceden neleri konusuyorduk simdi neler var.Hayat bu zaten boyle guzel❤

Sadece cocuk icinde degil her alanda boyle.
Cocukla olan kisim kendi istedigimiz gibi olmasini,en fazla istedigimiz konu ve mekan (ev) sadece.Ama onlarda bizim disimizda bi birey.

Bu yuzden islerimizin cokluguna,cocugun uykusuna,yorgunlugumuza degil,bunlari tekrar etmeye degil,enerjimize odaklanmaliyiz :)
Yani o an iyi gelebilecek ne varsa en kisa yoldan onu gerceklestirmek❤

Bizim ilk hallerimize dönmüş,kizlarda şöyle dedi,onlarin bebekte ayniymis fln diye konusuyorduk.Sezen'de katildigim kk grubunda :) Simdi ismen biliyor tabii gorustugumuz icin :) Artik şunun dişi sallaniyor bunun okulu basladi fln diye konusuyoruz :)
Komik olmus sizinkide.
Insallah Ali'ye iyi gelirde bez enistenin diline dusmeyiz

Ben bisey desem Sezen 'neden' der hemen :) Sebebini soyle sebebini soyle diye bekler basimda :)
O yuzden sut meselesini -ki icerdi,severdi- konusarak atlattik.Uzun zamandir icmiyor yararinida gorduk.(Alerji sebepli degil buarada ona ragmen)
Neden yogurt yemesi gerektigini biliyor.Bagirsaklarina ne yapacagina kadar :))
Bu bebekliginden beri boyle ama.
Yiyecekler arasinda gercek/yapma kismini biliyor.Muhabbetcidir sagolsun :)
Bide bunlari arkadaslarinada anlatiyor :)

Bizimkininde ceviz,findik,kaju en sevdigi.Onun disinda da yer,leblebi ile az üzüm bende severim.
Yani muhtemelen sabah kahvalti yaparak gonderecegim yemis olacak bunlardanda,illa canin cekerse kismini konustuk.
Yani muhtemelen hepsi oturup yemeyecek zaten duruma gore de hareket edecegiz.Illa yemesi gerekiyorsa ben verecegim yanina ama onlardan yemesini istemiyorum.Hissiyatim bu yönde.

Ahh kuzucuk cok gecmis olsun.
Bizimkide sabah annemde dustu balkonda.Ahsap bi masa var alt bolmeye şakağının ustunu vurdu tam.Cocuk resmen döne döne garip bi sekilde düstü gozumuzun onunde birden.Allah beterinden korusun.

Aslinda kaliteli zamandan kasit cocukla oyun oynarken sek onunla olmak.Yani bedenende,ruhende.Hisleri cok net aldiklari icin.
Yoksa hic ia yapmayip yaninda durmak onemli degil.
Oyun oynarken goz temasi,anlatmadan ogretmek vb durumlar yani.Seninde neşeni ve keyif aldigini gormesi❤

Bizim salonda ki cekmecelere guvenlik seysinden taktim onuda acmayi öğrendi parmagini takip aciyor valla
Salonda çekmece yok ama ünitenin dolapları var, kapakları da aşağı açılıyor. Daha oğlum bebekken söktük kulpları, 4,5 yıldır kulpsuz açıp kapatıyoruz mutfak çekmecelerinin kulplarını da sökmüştük ama çok çabuk öğrendi açmayı, biz de baktık nasılsa açıyor, geri taktık, alttan açmaya çalışırken daha beter sıkışmasın diye eli. Kızım emeklemeyi öğrendi, 3 gün sonra karyolanın çekmecesini boşalttı. Ertesi gün de mutfakta boyunun yettiği çekmecelere girişti.. Güvenlik şeysi olarak başında dikiliyorum ayağımı araya sokuyorum falan.. Alsın hevesini çocuk, abisini bilinçsizce çok engelledim, bir çok şeyi serbest bıraksam da ev kurcalama yasaktı :)

Baktim cok istiyo kucak, hemen ocağin altini kapayip, gel buraya kuzuu diyorum :))
Ben ocağın altını kapatmam da, kucağıma alıp karıştırmaya devam ederim yemeği :) bulaşık uzun sürecek gibiyse elimi yıkayıp yarım bırakıyorum zaten, durulamaya geçtiysem bekletiyorum yavrumu

Oğlum gücü yetttiği andan itibaren yanıma sandalye getirip izlemeye başladı. Galiba farkında olmadan ben öğrettim. Sıkılmasın diye koydum sandalyeyi yanıma, kahve yaparken izledi falan. Sonra kek yaparken izledi.. Derken kendi alıp getirmeye başladı sandalyeyi. Ve bahanesi de, yardım edeyim sana tabi iş iki katına uzuyor ama ne yapalım merak ediyor çocuk...

İstediğim kadar açıklama yapayım, işine gelmeyen bir durum varsa tatmin olmaz benim oğlum. Her şeyi deneyimleyerek öğrenir. Faydalı yiyecekleri tüketmezse vücudunun savunan askerlerin yorgun düşeceğini, mikropların onları yenip kendisini hasta edeceğini anlatıyorum. Biliyor konuyu ama çok da takılmıyor. Dolaptan soğuk içecek içtiğinde boğazının ağrıyacağını söylüyorum, içtim bir şey olmadı diyor. Anında sonuç alınmıyorsa dikkate almıyor uyarıları. Bardağı düşürürsen kırılabilir diyorum, düştü kırılmadı mesela, onun için bu geçerli, yani düşse de kırılmıyor.
Şimdi desem ki sütler bozuk olabilir, içtim bir şey olmadı der :)

Ahh kuzucuk cok gecmis olsun.
Bizimkide sabah annemde dustu balkonda.Ahsap bi masa var alt bolmeye şakağının ustunu vurdu tam.Cocuk resmen döne döne garip bi sekilde düstü gozumuzun onunde birden.Allah beterinden korusun.
Size de geçmiş olsun, inşallah bir şeyi yoktur adaşımızın hep en olmadık yerlerde geziyorlar. Mesela 2-3 kere düştün o sehpalardan uzak dur dimi... Laptopu ayağına düşürdün, 10 dakika sonra yine çekme, düşecek... Daha küçük olmasına yoruyorum, tehlikeyi kodlayamıyor benimki.. Haftaya bugün 10 aylık olacak minnakım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…