Ben ha uyandi ha uyanacak diye uyuyamadim ki.Hahaha bak bizimkiler cidden birbiriyle iletisim kuruyor olabilirler :) dun gece 10 da eylus yatti 10 bucuktada ben sonra gece bir uyandim saat 4 bucuk!!! Bak aylar sonra ilk kez 6 saat kesintisiz uyudum :) bunun şokunu atlatip yataktN firlamam yarim sn bile surmedi resmen eyvah dedim kesin bisey oldu nefesine bakiyorum atesine bakiyorum yok cocuk misil misil uyuyor dememe kalmadan kokumu aldi sanirim ( babasiyla klimada salonda yatiyorlar) emmeye kalkti sonra sabah sordum esime gece 2 kez kalkip su icip yatmis dun aksam ne yedi dersen adam akilli oglen yememis gun icinde 1 kez emdi aksamda biraz balik patates yedi emdi uyudu yani dedigin gibi belkide az yiyince rahatsiz olmayip guzel uyudu bilmiyorum ama gece cok uc duygulari yasadim ayni sn icinde :)
Teşekkür ederim o bantları da söker benimkiler. Ama sehpanın 4 bir yanını dolanmak da mantıklı olmaz zaten. Salonun girişindeydi sehpalar, kaldırdımVosVos35 gecmis olsun. Daha once foto cekmistim, köşelere temizleme pamugu bantladım
En çok da zoruma giden, bulaşık yıkarken eteğime tutunup kucağıma gelmeye çalışması. Bir an önce durulayıp alayım diye bekletiyorum kuzumu ama içim gidiyor. Oğlum yürümeyi öğrendiğinde tezgahla arama girip beni iterdi, bulaşık yıkatmazdı. Kızım henüz o raddeye gelmedi ama yakınımdaysa hemen emekleyip bana tırmanmaya çalışıyor...Uzmanlar kaliteli zaman diyor ya, onlarin dedikleri gibi "dört dörtlük kaliteli zaman" olmasi icin, evde 2-3 yatili daimi calisan, temizlige ayri vs vs, cepte bol para gerek.. hic temizlik yapmadigim halde bazen Ali m sandalyesinde ben yemek yapma derdindeyken bile huzursuz oluyorum, yemegi biri yapsa da oyun oynasak diye..
Bizim salonda ki cekmecelere guvenlik seysinden taktim onuda acmayi öğrendi parmagini takip aciyor vallaTeşekkür ederim o bantları da söker benimkiler. Ama sehpanın 4 bir yanını dolanmak da mantıklı olmaz zaten. Salonun girişindeydi sehpalar, kaldırdım
Ben ha uyandi ha uyanacak diye uyuyamadim ki.
Baktim cok istiyo kucak, hemen ocağin altini kapayip, gel buraya kuzuu diyorum :))En çok da zoruma giden, bulaşık yıkarken eteğime tutunup kucağıma gelmeye çalışması. Bir an önce durulayıp alayım diye bekletiyorum kuzumu ama içim gidiyor. Oğlum yürümeyi öğrendiğinde tezgahla arama girip beni iterdi, bulaşık yıkatmazdı. Kızım henüz o raddeye gelmedi ama yakınımdaysa hemen emekleyip bana tırmanmaya çalışıyor...
Nilsibel ben de dediğin gibi yapıyordum ama artık eşim evde olmadığı için gün içinde fırsat bulunca yapmaya çalışıyorum.. Çok başarılı sayılmam ama şu ana kadar idare ettik diyelim... Şimdi babaanneye bıraktım da geldim, çamaşır asmaya gidiyorum
Ay benimki de oyle yaEn çok da zoruma giden, bulaşık yıkarken eteğime tutunup kucağıma gelmeye çalışması. Bir an önce durulayıp alayım diye bekletiyorum kuzumu ama içim gidiyor. Oğlum yürümeyi öğrendiğinde tezgahla arama girip beni iterdi, bulaşık yıkatmazdı. Kızım henüz o raddeye gelmedi ama yakınımdaysa hemen emekleyip bana tırmanmaya çalışıyor...
Nilsibel ben de dediğin gibi yapıyordum ama artık eşim evde olmadığı için gün içinde fırsat bulunca yapmaya çalışıyorum.. Çok başarılı sayılmam ama şu ana kadar idare ettik diyelim... Şimdi babaanneye bıraktım da geldim, çamaşır asmaya gidiyorum
genel itibariyle rahat bir bebek ama bazi gunlerimiz oldukca yorucu sıkıntılı gectiginde (ozellikle gece sık sık kalkip emdigi zaman) burda buyumus cocuklari olanlarinplojovic VosVos35 pessinus un yazdiklarini okudukca rahatlama geliyor.hicbir sıkıntı surekli degil.hepsi bir donem ve geciyor.belki yeni sıkıntılar eklenecek ama her donem guzellikleriyle de gelecek. :)
Onceden acaba nezmana deliksiz uyuyacak ne yapsam, hangi uyku egitimini versem kafasindaydim. Cok stres yapmistim senin gibi ama ben de saldim, alistim da, onceden her sabah esime gider soylenirdim hep ben uyaniyorum bir kere de sen duy uyan cok uykusuzum falan diye, gecen gun bana bak uykulari duzeldi artik dedi bunu nerden cikardin dedim e sabahlari artik uykunu almis uyaniyorsun diyo:) hayir canim sipamizin uykulari duzelmedi ben torpulendim dedim:) bundan 4-5 ay once bu dun geceyi yasasaydim suan evde surunerek gezerdim, uykusuzluga hic dayanamazdim. Ama simdi denizi uyutuyorum o uyusun ben de denizin ogle yemegini hazirlayip salonu supurcem
Bu gece uykusuzlukta zirve yaptik ailece :)))
Eve de yardimci kadin geldi, keske yarin gelseydi diyorum icimden, bi yandan da ev darmaduman.
Nilsibel VosVos35 plojovic Dün joker e gittik. Esime dedim, goon k. bez al, ben surda bi seye bakacam, 2 dk sonra geldi, mutlu bebek paketi elinde. "yok o degil, arkadaslar prem.soft olan iyi dediler, onu alacaz" esim "hangi arkadaslar" "k k.deki arkadaslarim" :)) Aldik, şimdi giydirdim..
Evde kuru üzüm hiç yemez oğlum. Ama eminim okulda birileri yerken görürse ister, çocuklar da vermez, üzülür..
Süt konusu ayrı bir boyut bizde. İçme desem de dinlemez evde, alır dolaptan içer. Okul için de, ben izin vermedim diye anlatsam da içenleri görünce boynu bükülür.. Yanına kutu süt koysam onu ilk fırsatta içer zaten, süt saatinde yine çocukların karşısında bakar melül melül. Yeme / içme konusu tam bir faica bizde zaten. Ye desem yemez, içme desem dinlemez... Evin içinde özerk hayat sürüyor çocuk...
uyurken sese çok duyarlı olduğu için işleri kızım uyanıkken yapıyorum. bu sabah oynarken bulaşıklara giriştim, salondan gelen gürültüye koştum. 3lü zigon sehpaya tutunup kalkmış, sehpaları ittire ittire kapıya getirmiş, sonra onlarla birlikte parkeye yapışmış. sehpalar da üstüne düşmüşeski tip ahşap cilalı sehpalar, kenarları oldukça sert. kafasının üstüne düşmüş, sehpanın kenarı da alnına gelmiş..... ağladı sakinleşti, oyuna devam... sehpaları yata odasına götürdüm...
Kahvaltı sonrası da mutfağı süpürürken salonun kapısını kapattım, oğlum orda nasılsa diyerek.. yine bir düşme sesi, abisine seslendim kaldır kardeşini diye.. süpürge sesinden korkuyor miniğim ama hep sese gelmeye çalışıyor. kapı arkasına gelmiş, kaymış düşmüş yine. yanağı kızarmış... bazen tüm günü yanında geçiriyorum, gözümden ayırmıyorum ama bu sefer de ev leş gibi oluyor.. iş yapmaya kalkınca da böyle kazalar oluyor... En son uyudu da benim dinlenme saatim geldi..
Uzmanlar kaliteli zaman diyor ya, onlarin dedikleri gibi "dört dörtlük kaliteli zaman" olmasi icin, evde 2-3 yatili daimi calisan, temizlige ayri vs vs, cepte bol para gerek.. hic temizlik yapmadigim halde bazen Ali m sandalyesinde ben yemek yapma derdindeyken bile huzursuz oluyorum, yemegi biri yapsa da oyun oynasak diye..
Salonda çekmece yok ama ünitenin dolapları var, kapakları da aşağı açılıyor. Daha oğlum bebekken söktük kulpları, 4,5 yıldır kulpsuz açıp kapatıyoruzBizim salonda ki cekmecelere guvenlik seysinden taktim onuda acmayi öğrendi parmagini takip aciyor valla
Ben ocağın altını kapatmam da, kucağıma alıp karıştırmaya devam ederim yemeği :) bulaşık uzun sürecek gibiyse elimi yıkayıp yarım bırakıyorum zaten, durulamaya geçtiysem bekletiyorum yavrumuBaktim cok istiyo kucak, hemen ocağin altini kapayip, gel buraya kuzuu diyorum :))
Oğlum gücü yetttiği andan itibaren yanıma sandalye getirip izlemeye başladı. Galiba farkında olmadan ben öğrettim. Sıkılmasın diye koydum sandalyeyi yanıma, kahve yaparken izledi falan. Sonra kek yaparken izledi.. Derken kendi alıp getirmeye başladı sandalyeyi. Ve bahanesi de, yardım edeyim sanaAy benimki de oyle yao gezerken pesinden geziyorum ayakta genelde kucak istemiyo, ama mutfakta lavaboda birseyler yapiyorsam hemen dizlerime tirmaniyor, uzerimde uzun bir esofman vs varsa tutup onu indirdigi bile oldu. Bana ozel saniyordum ama bugun bakan ablamiza da yapti. Bulasiklari yikiyordu o ben de denizin pesinde dolaniyorum, mutfaga girip ablanin dizlerine yapisti al beni kucagina diye. Galiba yukarda olup biteni merak ediyor:) biraz buyusun ona ogrenme kulesi yaparim:) birlikte yemek yapariz
İstediğim kadar açıklama yapayım, işine gelmeyen bir durum varsa tatmin olmaz benim oğlum. Her şeyi deneyimleyerek öğrenir. Faydalı yiyecekleri tüketmezse vücudunun savunan askerlerin yorgun düşeceğini, mikropların onları yenip kendisini hasta edeceğini anlatıyorum. Biliyor konuyu ama çok da takılmıyor. Dolaptan soğuk içecek içtiğinde boğazının ağrıyacağını söylüyorum, içtim bir şey olmadı diyor. Anında sonuç alınmıyorsa dikkate almıyor uyarıları. Bardağı düşürürsen kırılabilir diyorum, düştü kırılmadı mesela, onun için bu geçerli, yani düşse de kırılmıyor.Ben bisey desem Sezen 'neden' der hemen :) Sebebini soyle sebebini soyle diye bekler basimda :)
O yuzden sut meselesini -ki icerdi,severdi- konusarak atlattik.Uzun zamandir icmiyor yararinida gorduk.(Alerji sebepli degil buarada ona ragmen)
Neden yogurt yemesi gerektigini biliyor.Bagirsaklarina ne yapacagina kadar :))
Bu bebekliginden beri boyle ama.
Yiyecekler arasinda gercek/yapma kismini biliyor.Muhabbetcidir sagolsun :)
Bide bunlari arkadaslarinada anlatiyor :)
Bizimkininde ceviz,findik,kaju en sevdigi.Onun disinda da yer,leblebi ile az üzüm bende severim.
Yani muhtemelen sabah kahvalti yaparak gonderecegim yemis olacak bunlardanda,illa canin cekerse kismini konustuk.
Yani muhtemelen hepsi oturup yemeyecek zaten duruma gore de hareket edecegiz.Illa yemesi gerekiyorsa ben verecegim yanina ama onlardan yemesini istemiyorum.Hissiyatim bu yönde.
Size de geçmiş olsun, inşallah bir şeyi yoktur adaşımızınAhh kuzucuk cok gecmis olsun.
Bizimkide sabah annemde dustu balkonda.Ahsap bi masa var alt bolmeye şakağının ustunu vurdu tam.Cocuk resmen döne döne garip bi sekilde düstü gozumuzun onunde birden.Allah beterinden korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?