2018 Ekim Anneleri

Afiyet olsun yarasin kuzucuga :) saglam tok tutar ama :))

Acaba gunde iki tam yumurta bizimkilere cok olur mu? Var mi bir fikriniz.

Bu Deniz'in isteği ise olabilir.Cunku gecici bi sure olabilir,vucudunun istegi olabilir.Bu gun icindeki diger beslenmelerini etkiler ama yani baska bisy yemiyor diye dusunme sonra.Takip edersin durumu.Hava sicakligi etkileyebilir buarada ve istedigin gibi yumurta bulamiyorsan hic vermemek daha iyi bence.

Kadınların çantası eğer 10 tane gözü yoksa dağınık olur, normal bence. Her ihtiyacı içine atıyorum evden çıkarken. Islak/kuru mendil, kalem, bebek kolonyası, ufak bir defter, kızımın aşı karnesi... Cebin birinde kimlikler, kartlar, para... Bunlar fiks içinde bulunur. Günlük ekstra attığım her şey kalabalık yaratıyor, bir şey bulmak zorlaşıyor :) Bazen boşaltıyorum, tanıtım broşürü, alışveriş fişi gibi bir sürü fuzuli şey çıkıyor.. Unutuyorum atmayı, geziyorlar benimle çantada.. Çöp bulamazsak atamadığım ambalajları da yanımda gezdiririm genelde... Oluyor yani :)
Evi de temizlemeye girişsem önce dağınıklığı toplamak gerekiyor ki o daha uzun sürüyor

Ben de bu ara dolabı açıp açıp çocuklara ne versem diye düşünüyorum. Yumurtayı pazardan almıştım(gezen tavuk diyorlar), hiç elim gitmiyor kahvaltıda. Komşudan aldıklarımı oğlum bile yiyor, lezzet farkı var... Tekrar sorayım birikmiştir inşallah :) çok talep var, sıra gelmiyor

Benimde arkadasimin kizi cok yurutece binmekten tek ayakta kaval kemiginde oldu.Yani prof kapidan girince direkt yurutec sebepli demis.Ki kullaniyordu kayinvalidesi bakiyordu.Kiz bilmiyor ne kadar kaldigini gun icnde yurutecte.Herneyse.
Deniz önerip gunes gorsun demisti doktor bol bol sadece.Kumda yurusun demisti.Kisa surede toparladi.
Hikaye cok tabii boyle seylerde sinirsiz :))))
Sen farkederdin bence olumsuz sekilde olsa.Zatrn piti pito yuruyorlar :) yeni gelisiyor

Asi karnesini niye her yere goturuyorsun?

Cook buyuk bir fark var.Sende yiyorsan anliyorsundur hatta pisirirken kokusu bile net.
1 yumurta sarisi,1 tatli kasigi karabugday unu,yarim sarimsak,az kimyon ve dereotu yapiyorum bazen omleti onu cok seviyor.Taze soganlida seviyor onu hemen hafif hafif karistira karistira yumusak yapiyorum.Degisiyor.Bazen yumurta olmuyorda.Gelisine :)
Ama bazen cidden kafa duruyor :)

Icine 2-3 tane badem rendeleyip koyuyorum, bazen buna cay kasiginin ucuyla keciboynuzu unu ekliyorum, bazen findik rendesi de ekliyorum. Badem illaki var yanindakiler degisiyor. Deniz peynirli omleti de cok seviyor aslinda ama buara laktozu kestigim icin yapamiyorum bir haftaya baslarim yavas yavas.
Dedigin gibi diger ogunler hep az az, sabah uyaninca ac oluyor buyuk ihtimal. Yumurtayi seviyor belki de benden kaynaklidir bu durum:) ben 365 gunun 360i iki yumurta yerim. Anne karnindan iki yumurtaya alisik

Karabugday ununu aldigin belli bir market var mi? Girdigim her markette bakiyorum bulamadim ben bir turlu son care internetten alcam artik

E exelanss pirinci ezmiyor musunuz demistin ya. Bu nilikonun oglen yemegi. Semizotu yapacagim diye biraz pilav olmus. Aynen bu sekilde yiyor. Sadece bir disinin ucu var.

Oglen ve aksam icin iki kere degisik yapmiyorum. Bunun yarisi kaliyor. Onu da aksam yediriyorum. Kahvaltida da muhallebi gibi bir sey oluyor. Onun kalanini da ara ogun yapiyorum.

Eklentiler

• 20190828_124836.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 32
Karabugday ununu aldigin belli bir market var mi? Girdigim her markette bakiyorum bulamadim ben bir turlu son care internetten alcam artik

Esime aldiriyorum canim bildigi bi abimizden.Bilinen bi market degil.
Migrosta oluyor genelde boyle urunler?
Bazilarinida organikgurmem'den aliyorum site satisi var dukkan bizim burda.Bizzat gidip aliyorum ama karabugday unu yok galiba sitedede.Bakliyat unlari vs var ama.

Kiz bu bildigin yemek 'aa boyle yedirilir mi bogazinda kalir cocugun, ver suna ben bi biiizzt yapayim' diye 10 kere almistim simdiye elinden hahahah :) saka bi yana asiyorum kendimi blendir bayadir yok meyveleri isiriyor yada ben kucuk kup dogruyorum yemekte elimde eziyorum yada catalla. Napayim tek pimpirigim bu benimde

Bak sen sorunca fark ettim ki ben genelde sağlık sebepli çıkıyorum evden :) nadiren başka yere giderim, onun için de çantadan çıkarıp sonra arayıp bulamama riskini göze alamıyorum :)
Çocuklarla gündelik gezmelere çantamı almıyorum, mahalle dışına çıkmıyoruz, yürüme mesafelerinde dolaşıyoruz

Ilk dogumumda annem benden giderken agladigim tek sey emerken bogazina kacarsa ne yapacam diyeydi
Halbuki onu bile cocuk ayarlayabiliyor.
Bence atlatmissin bile gerisi minigin davranislarina gore gelir zaten :) anne hisleri onemlidir olsun o da hizlica gecis yaptiysa demek artik daha kolay en azindan alisik

Bak sen sorunca fark ettim ki ben genelde sağlık sebepli çıkıyorum evden :) nadiren başka yere giderim, onun için de çantadan çıkarıp sonra arayıp bulamama riskini göze alamıyorum :)
Çocuklarla gündelik gezmelere çantamı almıyorum, mahalle dışına çıkmıyoruz zaten
Çift sarılı bebek yarasın ikinize de, iyidir yumurta.. Canan hoca yırtınıyor yumurta yiyin diye...

Ben geçen sene migrosta dolanırken görmüştüm. Siyez buğdayından tut da bir sürü çeşit vardı, çok da pahalıydı. Epeydir bakmadım, alacaksam da önce bir aktara sorarım, market uzakta kalıyor biraz.. Çocuk yemiyor diye sızlanıyorum ama daha bir yulaf alamadım çocuğuma buradaki marketlerin hiç birinde yok...

Ama semizotlari kakasindan butun cikti. Belki blenderdan gecse iyiydi. Karpuz zeytin ve kapya biber de cikiyor. Buyuk verdigimden. Bi de incirin cekirdegi.
Izmirde de ne guzel incir vardir simdi.

Bu fotograf seni biraz gaza getirsin o zaman:)
gecen gun eve nereden geldigini bilmedigim bi paket susamli cubuk vardi. Posetiyle oynasin diye eline verdim. Kenarindan yirtip acmis bir tane almis kitir kitir onu yiyor afiyetle gozumun onunde. Okadar mutluydu ki ellemek istemedim. Isirip tukurur sandim ama minik bir tanesini bile tukurmeden o sert seyi yedi.

Eklentiler

• 7FCA917B-97CD-40EF-B995-0702810EF4A8.webp
    25 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…