2018 Ekim Anneleri

Yakındır kuzunun yürümesi inş :) bizimki daha yeni tutunup ayağa Kalkıyor emekledikten sobra kendine güveni geldi :) tutunuyo ama Öylece duruyor sağa sola gitmiyor,bir o kaldı yürüme dışında bakalım ne zaman başlayacaklar :)
Bi de bıdı bıdı bişeyler dşyo kendinde çok tatlılar Allah'ım esirgesin

Merhabalar arkadaşlar :)
Herkes iyidir inşallah bizim oğluş çok hareketlendi emekleyerek koşuyor çok daha Düşüyor
Sizlerde durum nedir yürümeye Başlayan var mi merak ettim :)
Tam olarak yuruyo diyemesemde basladi yurumeye bazen guzel yuruyo bazen bi kac adim atip oturuyo poposunun ustune biz hep ayaktayiz ama :)

yakındır seninki de :) E exelanss ve D dooris123 nasıl peş peşe oldular, eli kulağındadır..
pessinus da varmis:) ben de unutmusum kim var kim yok.
pessinus sen de yakin da olursun, az kalmistir:)
Ay inş kızlar ya menopoza girmiş gibiyim sürekli gergin sürekli ter boşalır haldeyim ha derseniz ki sıcak bir yerde misin derseniz gündüz sıcaklığı 29 u geçmiyor düşünün halimi. Hayırlısıyla olsam da kurtulsam

Niliko da kendi kendine ayaga kalkiyor, biraz durup yavasca oturuyor ama yurumuyor.
Canım benim kız ayağa kendi kalkabildikten bir kaç sonra yürüdü yakındır sizinde
Benimki fazla temkinli bu konuda tutunmadan asla:)
En güzeli temkin biz benim kiz yürümeyi bıraktı koşuyor evin içinde ve hızını ve dengesini ayarlayamadığı için sürekli düşüyor gözüm hep üzerinde

Sen odayi ayirmistin dimi canim.cok iyi oluyor.
Emzirmeler azalinca birakir mi diye endise etmistim.yasitlariyla ayniysa sorun yok o zaman.icim rahatladi.
Simoşun tombis butlarıni ısırır ısırır yerim ben.minnos.
Abi kardes oynamalari cok tatlidir.ins heo birbirlerini severler.
Simoş iste.sorun cikarmaz minnos.hele emzik almasi geri uyumasi cok tatli.
Ayniymis o zaman.metehan da 8 bucuk gibi emerek uyuyor.9 da yatmis oluyor.sonra da hic mama yada meme istemiyor.
Suyu yakinda bi yere birakiyorum.gece bulmak kolay olsun da verim diye.bu minnos kalkip suyunu kendisi aliyor.icip yatiyor.masrafsiz oldu epey.
Ama iste cok erken gune basliyor.5 de uyaniyor.hava daha karanlikken.geri yatmiyor.bunun icin ne yapabilirim?

U Umudumbitmedi_ Cocuk gastro dr u bu aylarda gece beslenmesini minimumda tutun hatta su verin demisti, ama Ali mama istiyo, biraz mama veriyoruz, pesine biraz su iciyo..
Metehan tamamesn gece beslenmesini kesti canim.hatta uyku öncesi mama yapiyirdum uzun uyusun diye.hani yarim saatte bir kalkiyordu ya.
Simdi emiyor.üstüne icmiyor bisey.uyuyor.
Gece kalkip suyunu icip geri uyuyor.
Ali gündüz yemiyor ya pek belki ondan acikiyordur.
Niliko senin kokunu mu cok seviyor acaba.ne memeci kız bu:)
Ay bu meme emmeleri de cok tatli.basta iskence gibi geliyordu.gögsümuz yarayken tıkanıkken.simdi kucagima aliyorum.öpe koklaya emziriyorum.
Metehan bide artik gece uyanmiyor.9 da yatis.6 gibi kalkis.ferhundenin cocugu gibi oldu.ama gündüz uyumuyor pek.2 kere uyuyor en fazla.
Bizde kalkip tutuna tutune yürüyoruz.duvara cekyatlara tutunup gidiyor.

Ferhundenin cocugu
Kesinlikle koku cunku dun gece yine bunaldim. Ben bakmiycam sen ilgilen dedim. mama yapmis. Agzina bile surmemis yine biberonu. Bir saat ugrasti adam. Yine ben emzirdim de uyudu. Bosuna aglattik cocugu.

Ferhundenin cocugu
Kesinlikle koku cunku dun gece yine bunaldim. Ben bakmiycam sen ilgilen dedim. mama yapmis. Agzina bile surmemis yine biberonu. Bir saat ugrasti adam. Yine ben emzirdim de uyudu. Bosuna aglattik cocugu.

Bizde de durum ayni canim. Dun gittim hipp mama aldim bugun gun icinde vericem once bi alissin baksin tadina ona gore gece yatmadan vereyim diyorum. Dun gece saat basi uyandi emmeden uykuya dalmadi inan ki uyuyup uyanmak uyanik kalmaktan daha zor saat basi sersem oldum

Uyanis saatiyle de alakali. Bugun evde babasi var diye uyumadi bizim evdeki kiz.
6dan beri simdi zorla uyuttum. Babasi isteyken simdi yeni uyanmis oluyordu.

Alt değiştirmek zorlu oluyo, onceden eline oyuncak verip hallediyordum, külot beze gectik, ama kaciyo kuzum, havada giydiriyorum, sadece cişse kucagıma oturtup giydiriyorum, ama digeriyse temizliğini yapmak da zor oluyor, tavsiyesi olan var mi?

Ayni durumdayiz inan ki :) kulot bez kolaylik hemen ayaga kaldiriyorum tamam ama kaka yapmissa oyalamak cok cok zor oluyor :)

pessinus da varmis:) ben de unutmusum kim var kim yok.
pessinus sen de yakin da olursun, az kalmistir:)

İnsallah sende tez zamanda olursun bende bi @dooris123 bi ben kaldim sanmistim cogu arkadasimiz oldu cunku inan gordugume cok sevindim derler ya resmen o ani yasadim :))

Uyanis saatiyle de alakali. Bugun evde babasi var diye uyumadi bizim evdeki kiz.
6dan beri simdi zorla uyuttum. Babasi isteyken simdi yeni uyanmis oluyordu.
Bugün bayram diye uyumamıştır bence Niliko yine de uyutman iyi olmuş, uyumadıkça sıkıntıya giriyorlar çünkü.. Benim sıpa öğleden önce 2 saat uyuduğu halde 4'te esnemeye başladı. Emzirip yatırayım dedim, memede gözlerini kapatıyor, yerine bırakınca kalkıyor. Ben de yattım dinlendim, hatta arada kestirdim de bölük pörçük :) oynadı yanımda kendi kendine.. En son baktım çok mızmız etti, tekrar emzirip verdim emziği yatırdım. Bakınıyordu, bir de baktım tırmanmış yastığa uyuyor.. Anasının kızı, uykuyu seviyor oyundan fırsat buldukça uyuyor maşallah

Kaka yaptığı fark ediliyorsa tuvalete oturtmayı denediniz mi? Veya kendi özel lazımlığı olsa daha güzel olur. Şöyle eğlenceli şekilli müzikli bişey.. Kakayı oraya yaparsa yıkayıp kurularsınız. Oyun kısmı lazımlıkta geçeceği için yıkayıp kuruladıktan sonra rahatlayıp bezi takarken biraz sakin kalabilir. Yine de kalkmayı denerse yerde ayakları geçirdiyseniz gerisi kolay. Ayağa kalksın, omzunuza tutunsun çekin bezi yukarı.

Ben yaz başından beri tuvalete oturtuyorum kızımı, altını yıkayıp kurulamak rahatlatıyor. Hiç çiş veya kaka yapmasa bile birkaç saniye oturtup yıkıyorum. Kurularken ses etmiyor da bezi giydireceğim zaman ayaklarını kaçırıyor, şaklabanlıkla ayakları geçirip hemen kaldırıyorum ayağa, bana tutunup çevreye bakarken de çekiyorum beline. Sonra bacak kısmındaki lastikleri düzeltiyorum, düzeltmezsem mutlaka iz yapıyor. Bizim iş biraz daha zorlu çünkü toplu bir bebek, kaldırması da zor. Benim bel, omuz, dirsek ağrılı... İdare ediyoruz artık. Yeter ki onlar iyi olsunlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…