Benimki fazla temkinli bu konudaNiliko da kendi kendine ayaga kalkiyor, biraz durup yavasca oturuyor ama yurumuyor.
Yakındır kuzunun yürümesi inş :) bizimki daha yeni tutunup ayağa Kalkıyor emekledikten sobra kendine güveni geldi :) tutunuyo ama Öylece duruyor sağa sola gitmiyor,bir o kaldı yürüme dışında bakalım ne zaman başlayacaklar :)Benimki siraliyor, elinden tutup yuruteyim diyorum biraz yuruyor sonra kendini yere birakip emekliyor. Bugun ayaktaydi ben tutuyordum yavasca biraktim 2-3 sn durabildi, devrilirken geri tuttum. Kendisi sirtini yada karnini bir yere dayamadiysa asla ellerini birakmiyor:)
sultan_gibi nin kizi birkac aydir yuruyor, eylul dogumluydu galiba. Onun disinda var mi ben de merak ettim:)
Tam olarak yuruyo diyemesemde basladi yurumeye bazen guzel yuruyo bazen bi kac adim atip oturuyo poposunun ustune biz hep ayaktayiz ama :)Merhabalar arkadaşlar :)
Herkes iyidir inşallah bizim oğluş çok hareketlendi emekleyerek koşuyor çok daha Düşüyor
Sizlerde durum nedir yürümeye Başlayan var mi merak ettim :)
Maşallah Atlas'aTam olarak yuruyo diyemesemde basladi yurumeye bazen guzel yuruyo bazen bi kac adim atip oturuyo poposunun ustune biz hep ayaktayiz ama :)
Ay inş kızlar ya menopoza girmiş gibiyim sürekli gergin sürekli ter boşalır haldeyim ha derseniz ki sıcak bir yerde misin derseniz gündüz sıcaklığı 29 u geçmiyor düşünün halimi. Hayırlısıyla olsam da kurtulsam
Canım benim kız ayağa kendi kalkabildikten bir kaç sonra yürüdü yakındır sizindeNiliko da kendi kendine ayaga kalkiyor, biraz durup yavasca oturuyor ama yurumuyor.
En güzeli temkin biz benim kiz yürümeyi bıraktı koşuyor evin içinde ve hızını ve dengesini ayarlayamadığı için sürekli düşüyor gözüm hep üzerindeBenimki fazla temkinli bu konudatutunmadan asla:)
Sen odayi ayirmistin dimi canim.cok iyi oluyor.Ben gece uyanmadiysa emzirmiyorun babasi gidersede su verip uyutuyo. Bizimde oyle 4 5 duruma gore isten gelis ve uyuma saatleri anca oluyo zaten. Hafta sonuda normalde emme saati değil ve keyfi yerindeyse oyun oynamak daha cazip geliyo kalkip kaçtığıni biliyorum :)
Simoşun tombis butlarıni ısırır ısırır yerim ben.minnos.Üst bacak kısmı toplu canım, yukarı çekemiyorum yatay haldeyken külot bezi. Pantolonları da aynı şekilde. Genetik yatkınlık var kiloya (eşimin sülalede hanımlar oldukça tombul). Hiç yemek yemiyor, sadece meyve ve salatalık, az bişey yoğurt yiyor. %90 anne sütüyle gidiyoruz. Süt yarıyor sanırım. Babaanne kilosuna etki edecek kadar uzun süre baş başa kalmıyor zaten kızımla. O da dışarıda arabasıyla gezdiriyor. Saçma bir şey yedirse gören olur bana ispiyonlarlar diye dışarıda veremez. Evde de şimdiye kadar toplam 4 kere falan bakmıştır. Ki zaten sıkılıyor çocuk, kapı önüne çıkıp oturuyorlar, geleni geçeni izliyorlar oyalansın diye.
Abisiyle oynamayı çok seviyor. Yatağına yanaşıp ayağa kalkıyor, elindeki oyuncakları istiyor :) alamazsa da yerde oturup başka oyuncaklarla oyalanıyor. Ama mutlaka yanında yöresinde duruyor.. Bu akşam oğlumu yıkadım, havluya sarıp içeri yolladım. Yatağına oturup havlunun altına saklandı. Kızım hemen gitti yanına, havluyu kaldırıp ce-ee yapıyor, sonra kapatıyor. Öyle aç kapa oynadılar epey :) kahkahalar eşliğinde
Oyuncaklar konusunda haklısın, tamirci setinin civataları var, kaldırmıştım, yine dökülmüşler ortaya... Saklamam lazım. Ağzına atmasa bile düşüp kendini incitebilir, bir sürü lego var boy boy... bazen yanlışlıkla üstüne basıyorum nasıl canım yanıyor. O da düşse üstüne, canı yanar
Simoş iste.sorun cikarmaz minnos.hele emzik almasi geri uyumasi cok tatli.3 kere kalkarsa 2sini suyla geçiştiriyorum ben de. Gün içinde düzgün beslenmediği için acıkabiliyor. Gece 2-3 gibi kalktığında emziriyorum. Onun dışınakilerde su veriyorum, emziğini verip uyutuyorum. Biraz mızmızlansa da uyuyor..
Ayniymis o zaman.metehan da 8 bucuk gibi emerek uyuyor.9 da yatmis oluyor.sonra da hic mama yada meme istemiyor.Gece beslenmesinden kasıt bizde aksam 8bucuk en son gida olarak o da babasi ile oturdugundan.Ondan sonra emerek uyuyup gece bazen su bazen emme ile geciyor.Kalkis rutin degil.Bazen daha cok bazen 1 bazen 2.
Ben cocuga birakiyorum.Cok meme agzimda dursun tavrinda degil zaten.Guveniyorum Simay'a
Gece beslenmesinden kasıt bizde aksam 8bucuk en son gida olarak o da babasi ile oturdugundan.Ondan sonra emerek uyuyup gece bazen su bazen emme ile geciyor.Kalkis rutin degil.Bazen daha cok bazen 1 bazen 2.
Ben cocuga birakiyorum.Cok meme agzimda dursun tavrinda degil zaten.Guveniyorum Simay'a
Metehan tamamesn gece beslenmesini kesti canim.hatta uyku öncesi mama yapiyirdum uzun uyusun diye.hani yarim saatte bir kalkiyordu ya.U Umudumbitmedi_ Cocuk gastro dr u bu aylarda gece beslenmesini minimumda tutun hatta su verin demisti, ama Ali mama istiyo, biraz mama veriyoruz, pesine biraz su iciyo..
Niliko senin kokunu mu cok seviyor acaba.ne memeci kız bu:)Keske biraksa. Ayda bi gece izin veriyor diger gunler her gece sabaha kadar. Dun erken yattik. 10da uyuduk diyelim. 4 mu 5 kere mi ne kalktim. Sabah olmustur artik dedim. Bi baktim saat 2.
Su da icmiyor gece biberon da almiyor. Kucaktta da sallanmiyor. Kendi haline birakirsan da 1 saatten fazla agliyor.
Bizde kalkip tutuna tutune yürüyoruz.duvara cekyatlara tutunup gidiyor.Benimki siraliyor, elinden tutup yuruteyim diyorum biraz yuruyor sonra kendini yere birakip emekliyor. Bugun ayaktaydi ben tutuyordum yavasca biraktim 2-3 sn durabildi, devrilirken geri tuttum. Kendisi sirtini yada karnini bir yere dayamadiysa asla ellerini birakmiyor:)
sultan_gibi nin kizi birkac aydir yuruyor, eylul dogumluydu galiba. Onun disinda var mi ben de merak ettim:)
Ferhundenin cocuguMetehan tamamesn gece beslenmesini kesti canim.hatta uyku öncesi mama yapiyirdum uzun uyusun diye.hani yarim saatte bir kalkiyordu ya.
Simdi emiyor.üstüne icmiyor bisey.uyuyor.
Gece kalkip suyunu icip geri uyuyor.
Ali gündüz yemiyor ya pek belki ondan acikiyordur.
Niliko senin kokunu mu cok seviyor acaba.ne memeci kız bu:)
Ay bu meme emmeleri de cok tatli.basta iskence gibi geliyordu.gögsümuz yarayken tıkanıkken.simdi kucagima aliyorum.öpe koklaya emziriyorum.
Metehan bide artik gece uyanmiyor.9 da yatis.6 gibi kalkis.ferhundenin cocugu gibi oldu.ama gündüz uyumuyor pek.2 kere uyuyor en fazla.
Bizde kalkip tutuna tutune yürüyoruz.duvara cekyatlara tutunup gidiyor.
Ferhundenin cocugu
Kesinlikle koku cunku dun gece yine bunaldim. Ben bakmiycam sen ilgilen dedim. mama yapmis. Agzina bile surmemis yine biberonu. Bir saat ugrasti adam. Yine ben emzirdim de uyudu. Bosuna aglattik cocugu.
Dur ya daha gecmesin tek ogle uykusuna:) iki iyidir iki candir:) 15 aylikken falan gecirsek olmuyo muU Umudumbitmedi_ bu aylarda gündüz 2 kere uyuyorlar zaten, daha fazla yatmasını bekleme :) hatta tek öğle uykusuna geçmesi yakındır :)
Günler kısalınca teke düşer diye tahmin ediyorum canım. Yine de bebekten bebeğe fark eder. Belki seninki o zaman geçerDur ya daha gecmesin tek ogle uykusuna:) iki iyidir iki candir:) 15 aylikken falan gecirsek olmuyo mu
Alt değiştirmek zorlu oluyo, onceden eline oyuncak verip hallediyordum, külot beze gectik, ama kaciyo kuzum, havada giydiriyorum, sadece cişse kucagıma oturtup giydiriyorum, ama digeriyse temizliğini yapmak da zor oluyor, tavsiyesi olan var mi?
Bugün bayram diye uyumamıştır bence NilikoUyanis saatiyle de alakali. Bugun evde babasi var diye uyumadi bizim evdeki kiz.
6dan beri simdi zorla uyuttum. Babasi isteyken simdi yeni uyanmis oluyordu.
Kaka yaptığı fark ediliyorsa tuvalete oturtmayı denediniz mi? Veya kendi özel lazımlığı olsa daha güzel olur. Şöyle eğlenceli şekilli müzikli bişey.. Kakayı oraya yaparsa yıkayıp kurularsınız. Oyun kısmı lazımlıkta geçeceği için yıkayıp kuruladıktan sonra rahatlayıp bezi takarken biraz sakin kalabilir. Yine de kalkmayı denerse yerde ayakları geçirdiyseniz gerisi kolay. Ayağa kalksın, omzunuza tutunsun çekin bezi yukarı.Alt değiştirmek zorlu oluyo, onceden eline oyuncak verip hallediyordum, külot beze gectik, ama kaciyo kuzum, havada giydiriyorum, sadece cişse kucagıma oturtup giydiriyorum, ama digeriyse temizliğini yapmak da zor oluyor, tavsiyesi olan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?