Yatarak temizlemeye çalışmıyorum ben. Direk götürüyorum tuvalete, ayakta çıkarıyorum bezine yapmışsa. Klozete oturtup yıkıyorum hemen. Bunlar hep hareket halinde yapılan işler olunca itiraz etmiyor. Tuvalet kağıdını uzatıyor, koparıyor falanAyni durumdayiz inan ki :) kulot bez kolaylik hemen ayaga kaldiriyorum tamam ama kaka yapmissa oyalamak cok cok zor oluyor :)
Aparat da var ama artık kullanmıyorum, ucuna oturtuyorum, yıkarken kolay oluyor.VosVos35 Teşekkürler bilgi icin,
-Klozete aparat mi koydunuz?
-Benim el kol sinir sıkışması nedeniyle hala sıkıntılı. Kucaklayip oturtmak cok zor bana. Bi de yakalayamiyorum ben o anı :))
Sen klozette yikiyorsun ne guzel ya, benim esek sipasi klozette isini bitirir bitirmez atlamaya calisir durmazdi. Simdi hicbirsey yapmadan atlamaya calisiyor. Lazimlik da var aslinda yarin lazimligi deneyeyim ben. Klozet cok rahat aslinda simdi bide lazimligi yikicamAparat da var ama artık kullanmıyorum, ucuna oturtuyorum, yıkarken kolay oluyor.
Benim de kollar kötü, resmen acı çekiyorum çocuğu kucaklarken ama çare yok şu an için.
Sabah uyanınca oturtmayı deneyin, klozetten korkabilir, lazımlık daha ideali bence. Hem ayakları yere değer. Ben alamıyorum çünkü oğlum yeni bıraktı lazımlığı, özenip yeniden dönebilir...
O an;VosVos35 Teşekkürler bilgi icin,
-Klozete aparat mi koydunuz?
-Benim el kol sinir sıkışması nedeniyle hala sıkıntılı. Kucaklayip oturtmak cok zor bana. Bi de yakalayamiyorum ben o anı :))
Lavabo da kolundan dolayi seni daha da zorlar. Muzikli isikli bir oyuncak belki altini degistirirken onu oyalayabilir ama gunluk hayatta eline verme sadece kaka temizlerken yoksa cok cabuk sikilabilir.
Ben aslinda kaka yaptigi an farkediyorum ama olaylar cok hizli gelisiyor. Bi de klozette durmaz bizim kiz. Gerilirim falan. Kendimi ona hazir hissetmiyorum. Ben bu ara altini acip islak mendille silip ya lavaboda yikiyorum ya toptan banyo yaptiriyorum.E elaelif123 E exelanss ben klozet aparati kullanarak klozete oturtuyorum ama son anda farkettiysem aparatsiz tutuyorum, tutuyordum daha dogrusu. Bu aralar klozete karsi biraz mesafeli kendileri, oturmak istemiyor ben de bir sure birakmaya karar verdim. Kakayi yattigi yerde temizlemem imkansiz benim, heryer pislenir, o yuzden ben de altini acip yikiyorum, dusakabinde yikayabiliyorum anca orda o ayakta dururken karnini dizime yasliyorum rahat oluyor.Nilsibel de lavaboda yikiyordu yanlis hatirlamiyorsam. Onu beceremedim ben:)
Senin kizce kac kilo olduKaka yaptığı fark ediliyorsa tuvalete oturtmayı denediniz mi? Veya kendi özel lazımlığı olsa daha güzel olur. Şöyle eğlenceli şekilli müzikli bişey.. Kakayı oraya yaparsa yıkayıp kurularsınız. Oyun kısmı lazımlıkta geçeceği için yıkayıp kuruladıktan sonra rahatlayıp bezi takarken biraz sakin kalabilir. Yine de kalkmayı denerse yerde ayakları geçirdiyseniz gerisi kolay. Ayağa kalksın, omzunuza tutunsun çekin bezi yukarı.
Ben yaz başından beri tuvalete oturtuyorum kızımı, altını yıkayıp kurulamak rahatlatıyor. Hiç çiş veya kaka yapmasa bile birkaç saniye oturtup yıkıyorum. Kurularken ses etmiyor da bezi giydireceğim zaman ayaklarını kaçırıyor, şaklabanlıkla ayakları geçirip hemen kaldırıyorum ayağa, bana tutunup çevreye bakarken de çekiyorum beline. Sonra bacak kısmındaki lastikleri düzeltiyorum, düzeltmezsem mutlaka iz yapıyor. Bizim iş biraz daha zorlu çünkü toplu bir bebek, kaldırması da zor. Benim bel, omuz, dirsek ağrılı... İdare ediyoruz artık. Yeter ki onlar iyi olsunlar...
Olsun poposuna sıvanmış kakayı yıkamaktan kolaydır lazımlığı yıkamak :) kaçmıyor bir de Deniz gibi :)Sen klozette yikiyorsun ne guzel ya, benim esek sipasi klozette isini bitirir bitirmez atlamaya calisir durmazdi. Simdi hicbirsey yapmadan atlamaya calisiyor. Lazimlik da var aslinda yarin lazimligi deneyeyim ben. Klozet cok rahat aslinda simdi bide lazimligi yikicam
9 ay kontrolünde 11,5 kiloydu. 2 gün sonra 10 aylık olacak.. En az 12 vardırSenin kizce kac kilo oldu
Canim esine kendi kokundan sür biraz.belki gözleri kapali biberonu alir uyku arasinda.tabi gözü acilmadan ıh diyince hemen versin ağzina.bu minnoslar cok fena ya.kokuna alisiyorlar.ne var yani o da baban.babanin elinden icsene mamayı:)Ferhundenin cocugu
Kesinlikle koku cunku dun gece yine bunaldim. Ben bakmiycam sen ilgilen dedim. mama yapmis. Agzina bile surmemis yine biberonu. Bir saat ugrasti adam. Yine ben emzirdim de uyudu. Bosuna aglattik cocugu.
Bi niliko da eylüş.grubumuzun memeci bebeleri:)Bizde de durum ayni canim. Dun gittim hipp mama aldim bugun gun icinde vericem once bi alissin baksin tadina ona gore gece yatmadan vereyim diyorum. Dun gece saat basi uyandi emmeden uykuya dalmadi inan ki uyuyup uyanmak uyanik kalmaktan daha zor saat basi sersem oldum
Canim genellile tek uyku.cok nadir 2 uyku.ama beim de pilim bitiyor.düsmesin bi yere carpmasin diye pesinde geziyrum.hicbir is yapmiyorum.wc yada banyoya gideceksem de esim pesinde geziyor.hatta esim daha cok dolaniyor.keske 3 kere 2 saat yatsa:)evime gecince ne yapacam bilmiyorum.esim giderse ne yemek ne temizlik.U Umudumbitmedi_ bu aylarda gündüz 2 kere uyuyorlar zaten, daha fazla yatmasını bekleme :) hatta tek öğle uykusuna geçmesi yakındır :)
Aynen.hatta 3 kere 2 saat uyusunlar.Dur ya daha gecmesin tek ogle uykusuna:) iki iyidir iki candir:) 15 aylikken falan gecirsek olmuyo mu
Ben metosu yere yatiriyorum.altina bez seriyroum.bacakarimi uzatip arada hapsediyorum:)Alt değiştirmek zorlu oluyo, onceden eline oyuncak verip hallediyordum, külot beze gectik, ama kaciyo kuzum, havada giydiriyorum, sadece cişse kucagıma oturtup giydiriyorum, ama digeriyse temizliğini yapmak da zor oluyor, tavsiyesi olan var mi?
Metos onceden bi ara 8 e kadar yatardi.ama son zamanlarda iyice alisti.5 5.5 6 da kakmaya:)U Umudumbitmedi_ Hic hatirlamiyorum 7 de veya 8 de uyandığını..8-9 ay olmustur, hep 5-5.5 ta uyaniyor :))
Gec yatirmayi denedim, banyo yaptirdim, black out perde aldim, sonuc degismedi, saglik olsun :))
Ben yattigi yerde temizliyorum.ama az yapmissa.cok.doldurmussa yikiyorum.E elaelif123 E exelanss ben klozet aparati kullanarak klozete oturtuyorum ama son anda farkettiysem aparatsiz tutuyorum, tutuyordum daha dogrusu. Bu aralar klozete karsi biraz mesafeli kendileri, oturmak istemiyor ben de bir sure birakmaya karar verdim. Kakayi yattigi yerde temizlemem imkansiz benim, heryer pislenir, o yuzden ben de altini acip yikiyorum, dusakabinde yikayabiliyorum anca orda o ayakta dururken karnini dizime yasliyorum rahat oluyor.Nilsibel de lavaboda yikiyordu yanlis hatirlamiyorsam. Onu beceremedim ben:)
Masallah simosa.9 ay kontrolünde 11,5 kiloydu. 2 gün sonra 10 aylık olacak.. En az 12 vardır
9 aylıkken 74 santimdi canım, enli boylu benim kızım :) her bebeğim yapısı farklı oluyor işte. Zaten fazla boğum kalmadı ama yine de zor oluyor bezi giydirmek. İnce bacaklardan tek seferde çekilir gibime geliyor da, bizim butlardan öyle geçmiyor külot bez :)Masallah simosa.
Yeni halini merak ediyorum.nasil oldu acaba.ben onun tombul pamuk yanaklarini yerim.
Bu arada simosun boyu kisa herade.yoksa 12 kiloda öyle bogum filan cok olmaz.biz 76 cm iz.
Ince bacaklardan sesleniyorum:) evet tek seferde cekiliyor kulot bez:)9 aylıkken 74 santimdi canım, enli boylu benim kızım :) her bebeğim yapısı farklı oluyor işte. Zaten fazla boğum kalmadı ama yine de zor oluyor bezi giydirmek. İnce bacaklardan tek seferde çekilir gibime geliyor da, bizim butlardan öyle geçmiyor külot bez :)
Maşallah benim tombiş simosuma.9 aylıkken 74 santimdi canım, enli boylu benim kızım :) her bebeğim yapısı farklı oluyor işte. Zaten fazla boğum kalmadı ama yine de zor oluyor bezi giydirmek. İnce bacaklardan tek seferde çekilir gibime geliyor da, bizim butlardan öyle geçmiyor külot bez :)
Çok seviliyorlar dimi :) o sevgiyle sabrediliyor işte... her zorluğa rağmen gidip bir tane daha doğuruyor insan :)Maşallah benim tombiş simosuma.
Annesi o butları ısır.Ben olsam dayanamazdim.her alt açmada daha temizlemeden öpüp kokluyorum.annelik bu galiba.o kokuya rağmen öpüyoruz.nerdeyse poposunu öpecem pis pis.
metosun önceden butlari vardi biraz.ayaga kalkinca onlar da gitti.yanaklar epey süzüldü.ins daha da zayiflamaz.6.aydan beri ayni kilodayiz.
Çok sukür yine de.
Hey masallah ben atlasi zor taşıyorum valla ona kilolu derdim simay kus baya zorluyodur. Biran once yuruselerde ellerinden tutup gezirsek9 ay kontrolünde 11,5 kiloydu. 2 gün sonra 10 aylık olacak.. En az 12 vardır
Merhabalar arkadaşlar :)
Herkes iyidir inşallah bizim oğluş çok hareketlendi emekleyerek koşuyor çok daha Düşüyor
Sizlerde durum nedir yürümeye Başlayan var mi merak ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?