Malesef bilmiyorum canim. Allah hayirlisini versin.Konu disi ama biseyler danismak istiyorum.
Kizlar bizim isler iyice karisti.
Öğretmen olanlar bilir.özür grubundan tayin istedik.kv nin oldugu ilceye.3 tane muhtemel acik yer vardi.3 ü nü de istedik.
Cikmadi.ilce emrine verdiler istemedigimiz halde.olmasaydi yerimize geri dönecektik.
Simdi böyle oldu.burdaki ilce milli eğitim müdurü teyzemin oğlu.aradik.depo oğretmen olursun dedi.boşluk olursa görevlendiririz dedi.esim istemiyor.iptal ettirmenin derdinde.
Bende ev budum.buraya tayin ciksaydi ev alacaktim.borçsuz bi sekilde.elimizde ne kadar birikim varsa.
Simdi ne olduğu belli degil diye seminere gitmeye calisiyor.seminer döneminde belli olup da bos yer olmazsa iptal ettirecek.bosluk olursa da evi tasicaz.ev alacaz.yerlesecez.
Sizce seminer döneminde belli olur mu?
Bu depo öğretmenlik esimin korktugu kadar kötü mü?
Sizce ne yapalim?
Allah kolaylik versin. Iki cocuk zor. Biz birine yetisemiyoruz.Hiç de kacirmazmis.
Sadece okuyacak zaman buluyorum güzelim ya tam yazicam benim iki küçük yaramaz bir şeyler yapıp dikkatimi kendilerine cekiveriyorlar. Ali 2 buçuk yaşında Mirza 10 aylık.
Her gün parka gidiyoruz tüm enerjilerini atıyorlar. Mirza daha da hareketlendi bu günlerde.
Evde oyunlar oynuyoruz 3lu takım kurup.
Çoğu zaman Alinin kıskançlığı yüksek dozda olunca Mirza zarar görüyor bu durumdan.
Öyle böyle geçiyor ışte zaman. Ek gıda konusunda bazen zorlanıyorum. Ikisinin yediği içtiği farklı damak tatları çok farklı.
Benim kızımda doğru dürüst birşeyyemeyengillerden. Ama tarhanayı seviyor. Yeşil mercimek ve kıymalı yapıyorum. Azıcık koyu yapıyorum. Gene 5 kaşık falan yiyor. Kaşık istemediği zaman da ağzına tabağı getiriyorum dikiyor ağzına biraz da öyle içiyor.Kızlar benim mirza hiç kg almıyor kaç aydır. 10 kg üzeri olanlara sesleniyorum ne yiyor bebekler tarif yazın lütfen.
Öncelikle şunu belirteyim çok hareketli bir çocuk. Emeklemeye başladıktan sonra bir bakiyorsun salonda bir bakiyorsun mutfakta.
Çok iştahlı bir bebek değil ama seçici. Bazı şeyleri çok severek yiyor.
Çorbayla barisamadi. Tahilli mamalardan aldım en fazla 1 yemek kaşığı sonra istemiyor.
Sevdiği şeyler krep, pankek meyve ve yoğurt.
Krep ve pankeki yoğurtla ve yumurta sarisiyla yapıyorum severek yiyor.
Ama yemek yediremiyorum.
Bana bebeklerinizin bayilarak yediği çorba ve yemek tariflerini verirseniz çok sevinirim. Bugün sizin tarifleri yapicam.
Kahvaltiyla aramız iyi bende sizlere kahvaltıda neler yedirgimi yazayım.
Önceleri haslanmis yumurta sarisini ezip anne sutuyle karıştırıp veriyordum öyle sevdi yumurtayi. Yumurta yediremeyenler muhakkak öyle bir denesin. Severler inşallah.
Şimdilerde anne sutu yerine ev yoğurdu ile karıştırıp veriyorum onu da sevdi.
Dün sabah krep yaptım o da beğenilen listeye alındı.
Yeşil zeytine iki çocuğum da bayılıyor. Ama ev zeytini olacak hazilari ben de sevmiyorum onlar da :)
Mirza özgüveni yüksek bir çocuk. Meyve yerken yardım istemiyor. Sinirleniyor elimden kavunu alıyor ve kendisi isirarak yiyor. Ben öyle bakakaliyorum. Ben yedirirdim ama diyorum :)
Eskiden çok temiz bir kadindim. Şimdilerde temiz yer göremiyorum ( ağlama elbet buyuyecekler ( züğürt tesellisi) kendimi böyle teselli ediyorum )
Bana ayy ben cocuklar varken de çok temizdim diyen komsumla görüştüm.
Ayy ben sırf çocuklarım mutlu oluyorlar diye gaz veriyorum dökün dağıtın diyorum dedim
Mutluluk 1. Sırada. Çoğu işimi ya uyurlarsa yapıyorum ya da eşim evdeyken.
Misafire ara verdim bir müddet kimseleri cagirmicam. Eşim görüşmek isteyen 3 aile saydı daha dün. Sanırım haftaya çağırmaya başlarım çay içmeye
Bir dediği bir dediğini tutmayan hatun☺
Ne kadar dolmusum farkındayım anlattıkça anlattim konu ordan oraya sıçradı. Sıkılmadan okuyun inşallah :)
Saat 07 : 08
Herkes uyuyor ben uyanık bunları yazıyorum. Birazdan benimkiler uyanır. Siz yazın ben okicam fırsat buldukca. Hadi hepinizi öptüm.
Esimi bi stres sardi zaten.ben hergun takimla mi dolasacam diyor.merkeze alinmak sürgün diyor.diyor diyor duruyor.Eşinin branşı da önemli canım. Depo öğretmen bulunduğum ilçede çok var yazık sürekli başka okullarda görevlendiriyorlar aidiyet sıfır. Hakkınızda hayırlısı olsun inş bunu iptal ederler mi bilmiyorum
Cam rende de benlik degil, 3-4 kez kullandim sadece, normal rende kullaniyorum aylardir..Benim kiza bi haller oldu ben puturlu vermeye korkttukca o benden cesur cikti :) kahvaltida bulamac yapiyordum bu sabah artik acmadi kasiga agzini ve bende normal salatalik domates isirttip peynir koparip koparip verdim bi guzel yedi :) oglende pirincli kabak yaptim ve bir ilk ne blendir ne catalla ezme yapmadim daha guzel yedimeyveyi hala cam rende yapiyodum verdim eline seftali armut baya kemirdi aksamda kofte ayran yedi bi guzel demek ki kizda bikmis bulamaclardan blendirlardan
Ac kalmaz, yikar ortaligi :))Pazartesi işe başlıyorum artık evdeyken sorun etmiyordum da ben yokken aç kalırsa diye çekiniyorumyemezse meyve çorba devam edecekler artık yapacak bir şey yok
Yer değiştirmesi zor bir branş umarım verirler canım iptal bu sene biraz karışık olmuş atama işi forumlardan takip ediyorum da. Hayırlısı olsunEsimi bi stres sardi zaten.ben hergun takimla mi dolasacam diyor.merkeze alinmak sürgün diyor.diyor diyor duruyor.
Bransi da felsefe grubu.yapisi geregi cok konusan be sürekli felsefe hakkinda konusmayi bi türlü engelleyemedigim tipten.
Ben ders anlatmazsam çatlarim diyor.
Kiminle felsefe yapacam diye diye kendini yiyor.bide cok goze batmak istemeyen idarecilerden uzak duran,herkesle resmi duran biri.cok zorluk cekecek çok.
Iptal isinin olmama durumu var mi?
Denemeye değer tarif bende tereyaginda yumurta yaptım orda beyaz yemiş bulundu alerji de olmadı. Haslanmista hiç denemedim beyaz kısmını . Kuruyemiş zaten kg yapmıştır büyük ihtimal kalorisi yüksek olduğu için. Ben kuruyemiş olarak sadece ceviz verdim. Kahvaltı işini bir şekilde hallediyoruz şükür doyuyor ama ögle ve akşam yemekleriyle aramız iyi değilNevvreste benimki bazi ogunleri cok yiyor bazilarini hic yemiyor secici bir bebek. Yumurtayi 9. Aydan beri tam veriyorum. 8,5 ken hafif hafif beyazini denemeye basladim. Doktora soyleyince kizdi ama bazi doktorlar da verin diyor ben kendi icsesimi dinledim verdim sipam da cok sevdi sanki ondan sonra kilo almaya basladi. Cunku bizim yumurta yogurt meyve agirlikli bir beslenmemiz var ha bir de kuruyemisler onu unutmiym. Hemen hemen hergun ceviz badem findik rendesi veriyorum, bazen omletine bazen meyvesine katiyorum. Sebze ve etli seyleri cok az yiyor, bi tarhana corbasi bide kirmizi biber corbasini(kirmizi biber havuc bir dis sarimsak kiyma ve cok az patates buharda haslayip blendir yapiyorum) cok seviyor. Omletci benim kuzum, cesit cesit omlet yapiyorum ona. Aralarindan biri farkli sipam da cok seviyor onun tarifini verebilirim, VosVos35 e de vermistim. 1 yumurta 1 cay kasigi badem rendesi 1 ck findik rendesi yarim ck keciboynuzu unu(yoksa kakao da olabilir ama ben hic denemedim oyle) cirpip tereyaginda pisiriyorum hatta son birkac seferdir bu karisima yarim parmak da muz ekler oldum. Elime saldiriyor muz da ekleyince:)
Allah kolaylık ve sabır versinHiç de kacirmazmis.
Sadece okuyacak zaman buluyorum güzelim ya tam yazicam benim iki küçük yaramaz bir şeyler yapıp dikkatimi kendilerine cekiveriyorlar. Ali 2 buçuk yaşında Mirza 10 aylık.
Her gün parka gidiyoruz tüm enerjilerini atıyorlar. Mirza daha da hareketlendi bu günlerde.
Evde oyunlar oynuyoruz 3lu takım kurup.
Çoğu zaman Alinin kıskançlığı yüksek dozda olunca Mirza zarar görüyor bu durumdan.
Öyle böyle geçiyor ışte zaman. Ek gıda konusunda bazen zorlanıyorum. Ikisinin yediği içtiği farklı damak tatları çok farklı.
Ben dogum gunu işini icin direk parti evi ayarladim konsept bisiler icin bi suru malzeme almam gerekiyordu bide saydim 40 kisi çıktı cagirmasam olmaz kisiler o kadar kisiye hazirlifi agirlamasi temizligi derken nerdeyse kafa kafaya geliyodu.Dun parti malzemeleri satan yere bakayim dedim. 1 seklinde bi balon 45 lira.. Bi seyler alan var mi?
Kızım 9 aylık kontrolde 11,5 kiloydu fakat yemekle değil anne sütüyle alıyor kiloyu. Ben de buradan gördüklerimi yapmaya çalışıyorum. Pankek tarifini deniycem, yumurtayı da yoğurtla deniyim bakalım ne olacak. Hoş artık yoğurdu da yemiyor benim cadı..Kızlar benim mirza hiç kg almıyor kaç aydır. 10 kg üzeri olanlara sesleniyorum ne yiyor bebekler tarif yazın lütfen.
Öncelikle şunu belirteyim çok hareketli bir çocuk. Emeklemeye başladıktan sonra bir bakiyorsun salonda bir bakiyorsun mutfakta.
Çorbayla barisamadi. Tahilli mamalardan aldım en fazla 1 yemek kaşığı sonra istemiyor.
Ama yemek yediremiyorum.
Bana bebeklerinizin bayilarak yediği çorba ve yemek tariflerini verirseniz çok sevinirim. Bugün sizin tarifleri yapicam.
Önceleri haslanmis yumurta sarisini ezip anne sutuyle karıştırıp veriyordum öyle sevdi yumurtayi. Yumurta yediremeyenler muhakkak öyle bir denesin. Severler inşallah.
Yeşil zeytine iki çocuğum da bayılıyor. Ama ev zeytini olacak hazilari ben de sevmiyorum onlar da :)
Mirza özgüveni yüksek bir çocuk. Meyve yerken yardım istemiyor. Sinirleniyor elimden kavunu alıyor ve kendisi isirarak yiyor. Ben öyle bakakaliyorum. Ben yedirirdim ama diyorum :)
Eskiden çok temiz bir kadindim. Şimdilerde temiz yer göremiyorum ( ağlama elbet buyuyecekler ( züğürt tesellisi) kendimi böyle teselli ediyorum )
Ayy ben sırf çocuklarım mutlu oluyorlar diye gaz veriyorum dökün dağıtın diyorum dedim
Misafire ara verdim bir müddet kimseleri cagirmicam. Eşim görüşmek isteyen 3 aile saydı daha dün. Sanırım haftaya çağırmaya başlarım çay içmeye
Ne kadar dolmusum farkındayım anlattıkça anlattim konu ordan oraya sıçradı. Sıkılmadan okuyun inşallah :)uru
Herkes uyuyor ben uyanık bunları yazıyorum. Birazdan benimkiler uyanır. Siz yazın ben okicam fırsat buldukca. Hadi hepinizi öptüm.
Kızlar benim mirza hiç kg almıyor kaç aydır. 10 kg üzeri olanlara sesleniyorum ne yiyor bebekler tarif yazın lütfen.
Ama yemek yediremiyorum.
Ne kadar dolmusum farkındayım anlattıkça anlattim konu ordan oraya sıçradı. Sıkılmadan okuyun inşallah :)
2 gecedir sürekli aglama halinde benim kuzu. Uykusuzlukta zirveyi zorluyoruz.
Dun gece 2 de uyanmis, besikten kalkmis, saçlarımı kökünden çekiyo:))
Aldim, dogru salona, ayagimda salladim, geri besige koydum, 10 dk sonra tekrar aglama hali, su verdim, mama verdim, uyudu, 1.5 saat sonra yine uyandi,ayni seyler tekrardan :))
Esime dedim, biraz bak, saç baş darmaduman, geldim kuaföre..boya, fön.azicik bi seye benzeyim :))
Ne kadara malolacak peki?Ben dogum gunu işini icin direk parti evi ayarladim konsept bisiler icin bi suru malzeme almam gerekiyordu bide saydim 40 kisi çıktı cagirmasam olmaz kisiler o kadar kisiye hazirlifi agirlamasi temizligi derken nerdeyse kafa kafaya geliyodu.
Saçımı en son Ocak 2018'de kestirdim.. Ne zaman boyattığımı hatırlamıyorum bile.. Uçları çalı gibi oldu taranmıyor.. En azından ucundan aldırsam biraz canlanır.. Aah ahh..2 gecedir sürekli aglama halinde benim kuzu. Uykusuzlukta zirveyi zorluyoruz.
Dun gece 2 de uyanmis, besikten kalkmis, saçlarımı kökünden çekiyo:))
Aldim, dogru salona, ayagimda salladim, geri besige koydum, 10 dk sonra tekrar aglama hali, su verdim, mama verdim, uyudu, 1.5 saat sonra yine uyandi,ayni seyler tekrardan :))
Esime dedim, biraz bak, saç baş darmaduman, geldim kuaföre..boya, fön.azicik bi seye benzeyim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?