Benim de pertim çıktı nasıl başım ağrıyor nasılben cok yoruldum. Bir sey de yapmis degilim. Ben yokken 20 dk uyumus. Geldigimden beri kendini paraliyor. 2 saat oldu. Simdi uyudu.
Emzik de biberon da kullandim, hala da kullaniyorum ve iyi ki emzik var diyorum..Aktivite masasi artik dikkatini cekmiyor mesela biz de..Arkadaşlar ben mirzaya bardakta iciriyorum suyu hep ilk başlarda üzerine dökme püskürtme çok oldu ama şimdi rahatça içiyor. Biberon bizde hep sıkıntı oldu hiç sevdiremedim. Iyi ki de böyle olmuş şimdi nerde olsak da bardak buluyoruz daha rahatladim.
Emzik ve biberon çene ve dis yapısını bozuyor diye iki çocuğuma da vermedim.
Maşallah aranızda yürüyenler varmış çok sevindim. Bizimki tutunarak kalkiyor daha siralamiyor ama tutunarak bir yerde durmayi çok seviyor.
Aktivite masası mi alsam diyorum?
Ya da yurutec mi ?
Orumcegi var ona bindiriyorum ona da çok zararlı diyorlar 10 dakikayı geçirmeden geri çıkarıyorum. Kafam tarhana çorbası
Calismak size iyi gelecek bence, geldi mi k valide, k peder? Onlar bakacak de mi?ben cok yoruldum. Bir sey de yapmis degilim. Ben yokken 20 dk uyumus. Geldigimden beri kendini paraliyor. 2 saat oldu. Simdi uyudu.
Benimki biraz uçlarda canım yaa... Cumartesi günü biraz kıyafetlerini düzenledim, dolabını yerleştirdim. Okula hazırlık dedim.. Hemen çantasını aldı sırtına, hadi gidelim. Okullar pazartesi açılacak, şimdi cumartesi tatil dedim. 5 dakika sonra yine kalktı, hadi gidelim. Kafasına koyduğu an gidecek. Mazeret kabul etmiyor asla. Cumartesi de olsa gidecek çocuk, okul kapalı da olsa gidecek. Bu sabah okula gidiyoruz dediğimde ise gitmek istemedi. Zar zor kıyafetlerini giydi, isteksiz gitti. Yolda gördüğü özel anaokuluna girmek istedi, bizim okulumuz değil bu dedim. İyice soğudu okul fikrinden. Yani çok hızlı alevlenip, sönünce tam soğuyor...Önyargılı olmaz belki ya rahatlayın en güzeli bak bizimki de başlayacak iki haftadır her gün soruyor sabah ben okula giderken de sordu üç gün var dedim geldiğimde sordu iki gün var dedim ama üç gün demiştin diyor:) başlayınca gerisi gelecek inş. Sen rahat ol oğluşun rahat olsun canım okul hepimizin başından geçecek bir macera
Geldiler bugun basladilar bakmaya. O da ayri bi stres aslinda. Insallah iyi gelir.Calismak size iyi gelecek bence, geldi mi k valide, k peder? Onlar bakacak de mi?
Yabancinin bakmasindan iyidir, bizim de babanne ameliyat olacak, gelemiyo maalesef. Annemle idare ediyoruz, yüzde 100 guvenecegim bi bakici bulsam..Geldiler bugun basladilar bakmaya. O da ayri bi stres aslinda. Insallah iyi gelir.
Merak ettigim icin soruyorum, kac aylik oglunuz, anaokulu baslama yasi için soruyorum..Benimki biraz uçlarda canım yaa... Cumartesi günü biraz kıyafetlerini düzenledim, dolabını yerleştirdim. Okula hazırlık dedim.. Hemen çantasını aldı sırtına, hadi gidelim. Okullar pazartesi açılacak, şimdi cumartesi tatil dedim. 5 dakika sonra yine kalktı, hadi gidelim. Kafasına koyduğu an gidecek. Mazeret kabul etmiyor asla. Cumartesi de olsa gidecek çocuk, okul kapalı da olsa gidecek. Bu sabah okula gidiyoruz dediğimde ise gitmek istemedi. Zar zor kıyafetlerini giydi, isteksiz gitti. Yolda gördüğü özel anaokuluna girmek istedi, bizim okulumuz değil bu dedim. İyice soğudu okul fikrinden. Yani çok hızlı alevlenip, sönünce tam soğuyor...
Bana da arkadasim verdi bundanMama önlüklerini itiyorlar ya, yeni bi önlük buldum. Hem kolay giyiyor, kollar balon kol gibi, hem de uzun. Paylasmak istedim..
Evet. Bugun aldim,hosuma gitti. Sortu batiyordu, bu uzunluk iyi. Bi de evdekinden elini geciremiyordum..Bana da arkadasim verdi bundan
Denediniz mi?
Ben genelde pipetli suluk ile su veriyorum onda bile agzinda biriktirip puskurtuyor son yudumlarini, oyun yapiyor:) biz surekli kiyafet degistiriyoruz o yuzdenArkadaşlar ben mirzaya bardakta iciriyorum suyu hep ilk başlarda üzerine dökme püskürtme çok oldu ama şimdi rahatça içiyor. Biberon bizde hep sıkıntı oldu hiç sevdiremedim. Iyi ki de böyle olmuş şimdi nerde olsak da bardak buluyoruz daha rahatladim.
Emzik ve biberon çene ve dis yapısını bozuyor diye iki çocuğuma da vermedim.
Maşallah aranızda yürüyenler varmış çok sevindim. Bizimki tutunarak kalkiyor daha siralamiyor ama tutunarak bir yerde durmayi çok seviyor.
Aktivite masası mi alsam diyorum?
Ya da yurutec mi ?
Orumcegi var ona bindiriyorum ona da çok zararlı diyorlar 10 dakikayı geçirmeden geri çıkarıyorum. Kafam tarhana çorbası
Ben de iyiki emzik var diyorum ama bir yandan da nasil birakticagim konusunda stres oluyorumEmzik de biberon da kullandim, hala da kullaniyorum ve iyi ki emzik var diyorum..Aktivite masasi artik dikkatini cekmiyor mesela biz de..
Bundan ben de almistim ilk ek gida zamaninda bir iki kere giydirdim sonra biraktim. Ben cok uzun zamandir mama onlugu olarak yikanabilir onluk kullaniyorum.Mama önlüklerini itiyorlar ya, yeni bi önlük buldum. Hem kolay giyiyor, kollar balon kol gibi, hem de uzun. Paylasmak istedim..
62 aylıkMerak ettigim icin soruyorum, kac aylik oglunuz, anaokulu baslama yasi için soruyorum..
Yiğenim 2 yasinda bıraktı,1-2 gün agladi, alıştı, ayrıca bi dişleri var inci gibi :))Ben genelde pipetli suluk ile su veriyorum onda bile agzinda biriktirip puskurtuyor son yudumlarini, oyun yapiyor:) biz surekli kiyafet degistiriyoruz o yuzden
Ben de iyiki emzik var diyorum ama bir yandan da nasil birakticagim konusunda stres oluyorumbir yasina gelmeden biraktirmak istiyordum ama cesaret edemiyorum bir turlu.
Ben arada eline yarim seftali veriyorum, yemiyo da, eliyle vıcık vıcık eziyo, tepsisi, ust baş, yerler fena oluyo, yerler tepsi degil de üst degistirmek zor oluyo, uzun olsun diye aldim bunu..Bundan ben de almistim ilk ek gida zamaninda bir iki kere giydirdim sonra biraktim. Ben cok uzun zamandir mama onlugu olarak yikanabilir onluk kullaniyorum.
Uzun zamandır alt silme yok bizde, direk yıkama var. Pişik kremine gerek kalmadı gibi. Bazen yediği bir şeyden hafif kızarınca, yıkama sonrası kurulayıp sürüyorum. Sonra el çabukluğuyla bezin ayaklarını geçiriyorum, hemen ayağa kaldırıyorum, gerisini ayakta toparlıyorum :) yorucu her haliyle :)Tamamen külot beze gectim, goon dan da memnun kaldim, sagolun arkadaslar. Ama hala alt silmek mucadele halinde, pisik kremini nasil suruyorsunuz, var mi bi taktik?
K bez oncesi daha da zordu alt degistirmek, simdi silmek zor. Elimde güç derman olsa yikarim da, imkansiz gibi.. 2 hafta sonra fizik tedaviye başlayacam. Uykuya daldiktan sonra kollarima kramplar giriyo, gece yariuykulu sürekli şu haldeyim, "kollarim cok agriyooo"Uzun zamandır alt silme yok bizde, direk yıkama var. Pişik kremine gerek kalmadı gibi. Bazen yediği bir şeyden hafif kızarınca, yıkama sonrası kurulayıp sürüyorum. Sonra el çabukluğuyla bezin ayaklarını geçiriyorum, hemen ayağa kaldırıyorum, gerisini ayakta toparlıyorum :) yorucu her haliyle :)
Ben oğlumda da çok sıkıntılıydım. Sol omzum yana yana ağrıyordu.. Beşikten alırken hep canım yandı. Şimdi aynı kol ve omuz sorunlu. Hep sağ kola yükleniyorum. Kucakta gezdirirken %95 hep sağ kolumda. E tombiş de sağ olsun :)K bez oncesi daha da zordu alt degistirmek, simdi silmek zor. Elimde güç derman olsa yikarim da, imkansiz gibi.. 2 hafta sonra fizik tedaviye başlayacam. Uykuya daldiktan sonra kollarima kramplar giriyo, gece yariuykulu sürekli şu haldeyim, "kollarim cok agriyooo"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?