Aslinda salmistim durumu ama isyerinden sevdiğim bir arkadasimin babasi kanser hastasi ona anne sütü vermeye çalışıyorum hal boyle olunca cokta veremiyorum gunde 20 cc anca kizada diyemiyorum sutum yetmiyo diyeOyy oyy.. ramazan bayraminda biz de oyle olmustuk. Zordur. Gun bir sekilde atlatilinca ertesi gun rutine donuluyor kolay gelsin
Sut biraz da bebegib ihtiyacina gore. Atlas iyi yiyen bir bebekti yanlis hatirliyosam, oyuzden 10 cc bile onu tatmin ediyor olabilir. Donemsel olarak daha cok emmek daha cok sut istedikleri zaman oluyor ama ona da yapabilecek cok birseyimiz olmuyor malesef. Sonucta vucut alismiz belli bir miktar sut uretmeye. Moralini bozma, arz talep meselesi, daha cok sut isterse atlarsa birkac gune sutun de artar zaten. Beslenmene ve elinden geldigince dinlenmene dikkat et yeter
Su ara bizimde oyle sabah 7 bucuk en gec 8 de kalkardi 9 kadar uyuyo 2 gundur sabah oksadim sevdim uyansin diye banamisin demedi. Haliyle 12 de geri uyumasi gerekirken 1 de uyudu sarka sarka 10 da olan gece uykusu 11 e kaldi. Uyandirip bi sonraki uykuyu erkene almak lazim heraldeKizlar Eylul gunduz 10-12 ve ogleden sonra 3-4 arasi uyurdu 2 gundur duzenini degistirdi 1-3 ve aksamustu 5-6 arasi uyuyor bu sebeple gece uykusu 11 e uzuyor
Neden olabilir sizce var mi bebisi bu sekilde duzen bozan :)
O emerken o kadar az gelmiyordur.Bende birakmistim sagmayi o zaman lar benimde 40 50 fln cikiyodu anca emmesini tatmin etsin yeter diyodum. Bende 4 5 kere emziriyorum gunde ama 10 cc zor cikti moralim bozuldu baya
Tek uykuya gecis zamani gelmis olabilir. Kacta kalkiyor sabah? 5 6 arasini uyutmasan 9 10 gibi uyusa daha iyi aslinda.Kizlar Eylul gunduz 10-12 ve ogleden sonra 3-4 arasi uyurdu 2 gundur duzenini degistirdi 1-3 ve aksamustu 5-6 arasi uyuyor bu sebeple gece uykusu 11 e uzuyor
Kizlar Eylul gunduz 10-12 ve ogleden sonra 3-4 arasi uyurdu 2 gundur duzenini degistirdi 1-3 ve aksamustu 5-6 arasi uyuyor bu sebeple gece uykusu 11 e uzuyor
Oyy oyy.. ramazan bayraminda biz de oyle olmustuk. Zordur. Gun bir sekilde atlatilinca ertesi gun rutine donuluyor kolay gelsin
Sut biraz da bebegib ihtiyacina gore. Atlas iyi yiyen bir bebekti yanlis hatirliyosam, oyuzden 10 cc bile onu tatmin ediyor olabilir. Donemsel olarak daha cok emmek daha cok sut istedikleri zaman oluyor ama ona da yapabilecek cok birseyimiz olmuyor malesef. Sonucta vucut alismiz belli bir miktar sut uretmeye. Moralini bozma, arz talep meselesi, daha cok sut isterse atlarsa birkac gune sutun de artar zaten. Beslenmene ve elinden geldigince dinlenmene dikkat et yeter
Tek uykuya gecis zamani gelmis olabilir. Kacta kalkiyor sabah? 5 6 arasini uyutmasan 9 10 gibi uyusa daha iyi aslinda.
Bizimki de yalnizken 2 kere uyuyordu. Simdi ben gelince ne kadar uyutabilirsem. Aksam da 8 bucukta yatiyor. Dun 2den 8bucuga kadar uyanikti.
Bugun ben yokken iki kere 5 dk uyumus. Simdi memede bayildi.
Bu aydan itibaren baslayabilir diye okudum ama.plojovic İste normalde sabah 8 de kalkar 10 bucukta yatar 12-12:30 gibi kalkardi
Ben isten gelince emzirirdim 3 te uyumus olurdu
Aksamda 9 da besiginde olurdu
Ama bu sekilde duzen kacti 2 gundur
Dun 5 te deli gibi uykusu geldi eger uyutmazsam 9 a kadar asla durmucakti ve bence tek uyku yapacakti bugunden itibaren
Tek uyku icin erken degil mi?
Kızım 1 ayı aşkın süredir bilinçli olarak 'baba' diyor. Laptopta konuşuyoruz babasıyla, elimde laptopu görsün hemen bana bakıp 'baba?' diyor, hızlıca emekleyip geliyor. Babası kamerayı açınca da görür görmez baba diyor, ellerini uzatıyor babaa diye.. Ben söyleyince 'mama' diye arkamdan tekrarlıyor ama kendi istemeyi bilmiyor. Bazen su içmek isteyince 'mam-mam' diyor. Eliyle gel işareti yaparken 'del-del' diyor. Bana da arkamdan ağlarken eeennneee diye sesleniyor :) anne zor kelime vesselam...Bizimkinin de pek kelimesi yok, babababa bilincli degil bence.. oynarken dadadada kedileri gorunce gehgehgeh(heralde gel oluyor) baska rutin olarka soyledigi bir sey yok. Bana da gec konusacak gibi geliyor:) ve gec yuricek, emeklemek favorisi cunku:)
Bizimki suyu agziyla sap sap yaparak istiyo ben her seferinde su mu istiyosun su gibi tekrarliyorum sap sap yapmaya devam ediyoKızım 1 ayı aşkın süredir bilinçli olarak 'baba' diyor. Laptopta konuşuyoruz babasıyla, elimde laptopu görsün hemen bana bakıp 'baba?' diyor, hızlıca emekleyip geliyor. Babası kamerayı açınca da görür görmez baba diyor, ellerini uzatıyor babaa diye.. Ben söyleyince 'mama' diye arkamdan tekrarlıyor ama kendi istemeyi bilmiyor. Bazen su içmek isteyince 'mam-mam' diyor. Eliyle gel işareti yaparken 'del-del' diyor. Bana da arkamdan ağlarken eeennneee diye sesleniyor :) anne zor kelime vesselam...
Yürümeden konuşabilir benim kuzu. Dengesi çok iyi değil ve emeklerken de gayet mutlu :) öte yandan sürekli ayağa kalkmaya da çalışıyor.. Hayırlısı artık :)
En azından her seferinde aynı şeyi söylemesi de anlaşılır. Benim kızçe ağlıyor, niye olduğunu anlamıyorum bazen. Sonra mam-mam diyor, elini uzatınca anladım bir keresinde. Meğer su istiyor ama sabit bir ifadesi yok. Kendi de farkına varmıyor galiba susadığının. Şişeyi görünce eliyle uzanıyor, bazen içiyor, bazen diş kaşıyorBizimki suyu agziyla sap sap yaparak istiyo ben her seferinde su mu istiyosun su gibi tekrarliyorum sap sap yapmaya devam ediyo
Simay da o düzene geçmişti son günlerde. Sabah erken kalkarsa öğleden önce uyuyor, daha geç kalkarsa 1'den sonraya kalıyor uyku. Kalkış saatini de biraz sabaha karşı kaçta emdiği etkiliyor. Bu sabah mucizevi bir şekilde 9'da kalktı mesela. Normal kalkış saati 7:30 civarı son zamanlarda. Önceden 6-6:30 uyanırdı, buna da şükür :) gerçi biri kalkmasa öbürü kalkıyor, oğlum 7:30 gibi ayaktaydı bu sabah :)Kizlar Eylul gunduz 10-12 ve ogleden sonra 3-4 arasi uyurdu 2 gundur duzenini degistirdi 1-3 ve aksamustu 5-6 arasi uyuyor bu sebeple gece uykusu 11 e uzuyor
Sizde adaptasyon olacak mı? Bizim öğretmenler seminere gidecekmiş, adaptasyon yok. Pazartesi direk başlıyorlar.Sezen'de yorgun olunca uyudu sagolsun dinlendik 2 saat :)
Yarın hic uyuyamayiz heralde okul heyecanından
Bizim de yarın veli toplantısı cuma çocuklar gidecek. Sizin çocukların sınıfının hepsi ilk kez pazartesi öğretmenleriyle karşılaşacağı için sorun olmaz canımSizde adaptasyon olacak mı? Bizim öğretmenler seminere gidecekmiş, adaptasyon yok. Pazartesi direk başlıyorlar.
plojovic İste normalde sabah 8 de kalkar 10 bucukta yatar 12-12:30 gibi kalkardi
Ben isten gelince emzirirdim 3 te uyumus olurdu
Aksamda 9 da besiginde olurdu
Ama bu sekilde duzen kacti 2 gundur
Dun 5 te deli gibi uykusu geldi eger uyutmazsam 9 a kadar asla durmucakti ve bence tek uyku yapacakti bugunden itibaren
Tek uyku icin erken degil mi?
Sizde adaptasyon olacak mı? Bizim öğretmenler seminere gidecekmiş, adaptasyon yok. Pazartesi direk başlıyorlar.
Sadece öğretmenle karşılaşma değil ki, ilk defa okula gidiyor. Okul ortamı, sınıf, yeni arkadaşlar.. Bakalım ne bekliyor biziBizim de yarın veli toplantısı cuma çocuklar gidecek. Sizin çocukların sınıfının hepsi ilk kez pazartesi öğretmenleriyle karşılaşacağı için sorun olmaz canım
BizzzKizlar Eylul gunduz 10-12 ve ogleden sonra 3-4 arasi uyurdu 2 gundur duzenini degistirdi 1-3 ve aksamustu 5-6 arasi uyuyor bu sebeple gece uykusu 11 e uzuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?