Aksamustu uykusunu yatirmadim az once artik bayildi banyo yaptirdim emzirdim yatirdim
Sanirim dediginiz gibi kizlar tek uykuya geciyor ama benim icin iki kat yorgunluk olacak cunku isten gelince 1 saatte olsa uyuyordu bende o esnada yemektir camasir utu vs hallediyordum simdi hic uyumadi bakalim nasil olcak
Uyku tamamen kalkincada bu hisler oluyor :) o bebeklik gidince ustelik yorgunluk bindikce cocuga.Alisiliyor yine :)
En kolay zamanlar bebeklik aslinda emsin uyusun emsin uyusun :)))) Ama dogumdan sonra o saskinlik nasil degisik geliyor insana degil mi
-2 cocuklu ailelere zaten hep ekstra kolayliklar diliyorum.Ahhh ahhh sorma burda nasil basinin etini yiyorduk aman gaz mi doydu mu sence 2 saatte 1 mi emziriyoruz simdi ayy salyalar cok akiyo dis mi ki diye diye diye diye koca 1 seneyi yedik :) valla hakkini helal et hepimize yardimin dokundu. Bazen diyorum ki burada 2. Bebeklerini doguran anneler bizim gibi ilk bebekteki saskin isyankar hallerimize ne gulmustur
Oyy masallah simosaKızım 1 ayı aşkın süredir bilinçli olarak 'baba' diyor. Laptopta konuşuyoruz babasıyla, elimde laptopu görsün hemen bana bakıp 'baba?' diyor, hızlıca emekleyip geliyor. Babası kamerayı açınca da görür görmez baba diyor, ellerini uzatıyor babaa diye.. Ben söyleyince 'mama' diye arkamdan tekrarlıyor ama kendi istemeyi bilmiyor. Bazen su içmek isteyince 'mam-mam' diyor. Eliyle gel işareti yaparken 'del-del' diyor. Bana da arkamdan ağlarken eeennneee diye sesleniyor :) anne zor kelime vesselam...
Yürümeden konuşabilir benim kuzu. Dengesi çok iyi değil ve emeklerken de gayet mutlu :) öte yandan sürekli ayağa kalkmaya da çalışıyor.. Hayırlısı artık :)
Oyy masallah simosa❤ Hep derim kizlar daha zeki bence:) detayci bikere, algilar daha acik, daha dikkatli... Cabuk konusur kuzun:) benim sipa da anca yaramazlik pesinde:) ama bitiyorum o hallerine ya, biliyor istemedigim birsey yapacak, once bana bakiyor bi kontrol ediyor gozum uzerindeyse gulumsuyor biraz oyalaniyor yine bakiyor hala ona bakiyor muyum diye, resmen firsat kolluyor. Iste erkekler boyleislerine gelince kafalari calisiyor anca. Bir baba diyeyim, susayinca, acikinca bunu belli edecek birseyler yapayim, iki kelime konusayim yok anca annem gormeden kablolarla oynayayim, banyonun kapisi acik unutulmussa kasla goz arasinda girip tuvalet kagidini hic edeyim, gidip annemin sakladigi terlikleri bulup altini yaliym...
Aynen bu sabah geç kalkan kızçem öğlen uykusuna 1 gibi yattı ve kısa süre sonra uyandı (arabada uyumuştu, içeri girerken uyandı) daha sonra 5 buçukta uyudu, 6 buçukta kalktı. Uyku öncesi banyo ettirmiştim. Akşam eve gelince eline bir armut verdim üstünü başını soyup bezle bıraktım. Sıvadı iyiceBuarada uyku konusulmus, deniz genelde 20.00-21.00 arasi uyur ama haftanin bir iki gunu duzen sasiyor. Mesale pazar gunu gece 23te uyudu. Bugun de daha yeni uyudu, 22.30. Bazen ogleden sonra uykusu sarkiyor oyuzden oluyor, bazen ortam farkli oluyor uyumak istemiyor bazen de sebepsizce uyumak istemiyor yada bana sebepsiz geliyor, bilemiyorum. Ama tek uyku bizim icin suan zor gibi. Dayanabilecegini dusunmuyorum.
Bebek yavaş yavaş uyku düzenini değiştiriyor. Farkına varmıyoruz aslında ama adapte olunuyor kolayca.. Daha şurda 2-3 ay önce günde 5 kere uyuyordu benim kuzu.. 4'e düştü, sonra 3'e, derken 2'ye.. aralarda kendi kendine oyunlar başladı, vakit geçiyor, 3 günde biz de adapte oluyoruz hiç kafana bile takma. Belki sen eve geldiğinde uykuda olacak, teke düşen uyku o saate sarkar zaten...Aksamustu uykusunu yatirmadim az once artik bayildi banyo yaptirdim emzirdim yatirdim
Sanirim dediginiz gibi kizlar tek uykuya geciyor ama benim icin iki kat yorgunluk olacak cunku isten gelince 1 saatte olsa uyuyordu bende o esnada yemektir camasir utu vs hallediyordum simdi hic uyumadi bakalim nasil olcak
Muhakkak öyle de sınıfın hepsi yeni olacak iki gün önce ya da sonra olmasının çok önemi yok diyorum bizim burada da var öğretmeni olmadığı için pazartesi başlayacak olan öğrencilerSadece öğretmenle karşılaşma değil ki, ilk defa okula gidiyor. Okul ortamı, sınıf, yeni arkadaşlar.. Bakalım ne bekliyor bizi
Hadi yaOturmuşken toplu yazıyorum aklıma geleni.Nilsibel , D dooris123 kızlar benim kızçe ne yulaflı muhallebiyi (lezzetliydi halbuki) yedi, ne de bademli omleti(ben bayıldım). Gittim aktardan aklıma gelen ne varsa aldım. Gezen tavuk yumurtasıyla anne tereyağında pişirdim omleti, ne kızım ne oğlum 1 lokma yemedi. Bunlar yemedikçe kalmasın diye ben yiyorum, yedikçe kilo alıyorum hey gidi...
Alıştırma günlerinde önce 1 buçuk saat kalıp eve dönüyor ya çocuklar, benimki gibi annesinden hiç ayrılmamış çocuklar için direk eğitim dönemine başlamak sıkıntı olur diye düşündüm. 2 gün de olsa saat 10'da gidip 11:30'da eve dönmek uyum için iyi gelebilirdi. Şimdi sabah 8'de gidip 12'de dönmesi gerekiyor. Bu benim gözümü korkuttu biraz.Muhakkak öyle de sınıfın hepsi yeni olacak iki gün önce ya da sonra olmasının çok önemi yok diyorum bizim burada da var öğretmeni olmadığı için pazartesi başlayacak olan öğrenciler
Çok iştahlı olacak gibiydi başta. Biz yerken sofraya gelmek için çırpınıyordu. Hatta yeni tadım yaptığımız zamanlarda ne versem yedi. Bir mutlu oldum ki sorma. Sonra sebze püresini reddedince anladım ki bu iş bu kadar kolay değil. Derken kabız olup tamamen yemeyi bıraktı falan.. Anne de kabiliyetsiz olunca denemelerle geçiyor günlerimiz...Hadi yavalla ne sevip ne sevmediklerini bulmak bazen okadar zor oluyor ki sanki evrenin sirrini cozuyoruz!
hangi bez ve kaç numara kullanıyorsun?Off kizlar biktim çiş çıkmasından... bez büyükmü geliyor küçükmü geliyor neden cikiyor anlamiyorum.. günde 3 posta cikiyor bazen.. kizim cok su içiyor dolunca cikiyor dedim ama bugün yeni taktığım bezdede çikti..poposu büyük geliyorda arkasi kavramiyormu çözemedim gitti..
Sleepy 5 numara canim..4+ küçük geliyor cunku..hangi bez ve kaç numara kullanıyorsun?
ben sleepy 5 külot bez kullanıyorum, hiç sızıntı yapmadı. Acaba büyük mü geldi kızına? benim kızım tombik, daha yeni sıkmaya başladı 5 numaraSleepy 5 numara canim..4+ küçük geliyor cunku..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?