- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Güvensiz olduğum içinde sıkıntı oldu bana taze mi değil mi bilemedimHamsi verdim ben, balik taze oldugu surece sorun olacagini sanmiyorum. Yemek ve emme arasinda bizde genelde 2 saat civari oluyor.
Pilavı benim kızım da yiyor az da olsa. Bulgur pilavını da denedim, ikisini de azar azar yiyebiliyor. Bu akşam da kabak dolmasını sevdiğini gördüm, yoğurtla.. Bizim de sihirli yardımcımız yoğurt :) patates haşlayıp, ezip, yoğurtla yedirebiliyorum meselaBen de aynı düşünüyorum. Arada başka gruplara göz gezdiriyorum. Değişik değişik insanlar var.
Ben de az bir kıymayı, zeytinyağ, az soğan ve sarımsak, azıcık da tuzla kavuruyorum. O şekilde yemeyi seviyor.
Benim kız bir de makarnacı ve pilavcı. Ben yerken görse hemen istiyor. Az veriyorum. İki üç kaşık sonra ağzını açmayan kız bunları versen tüm tabağı yiyecek oluyor. O yüzden ben dE mesela o kavurduğum kıymaya biraz pilav atıyorum. Öyle daha çok yiyor. Fikir olsun size de
Benim kızım hala kıyma ve köfte yemiyor ilk zaman yutamadığını sanmıştım ama sanırım sevmedi
Güvensiz olduğum içinde sıkıntı oldu bana taze mi değil mi bilemedim
Gaziantep’e geldim, ailem burada. Ben oglumla ramazan bayrami disinda hep ucakla seyahat ettim. Yanimda sivi da tasidim pure de bakiyorlar bebek mamasi diyorum gecisine izin veriyorlar. Hatta bazilari bebek olunca bu kavanozlarda ne var diye bile bakmiyor:) elektronik aletleri de bagaja vermiyorum(kamera, ates olcer vs) ama tek basina cok zor oluyor, ilk kez esim bana eslik etti ucakta. Cok rahat geldik bu sefer.
E exelanss benim sipam da pek sevmiyor kiyma, ben de corbalarina katip el blendiriyla putursuz hale getiriyorum. Ozellikle tarhananin icine atiyorum kiymayi, cok guzel yiyor, farketmiyor. Putursuz yapmazsam benimki de tane tane agzindan cikariyor.Benim kızım hala kıyma ve köfte yemiyor ilk zaman yutamadığını sanmıştım ama sanırım sevmedi
Antep-hatay-adana bence gastronomi anlaminda gidilmesi gereken sehirler. Bu ayin 22’sinde yakin arkadasimin dugunu var elbisem hazir ama +1 kiloyu kabul etmeyecek bir elbise hatta biraz kilo vereyim diyordum ama on gun antepteyim
-Hatay da masaya gelen mezeler hep aklimda..Gaziantep’e geldim, ailem burada. Ben oglumla ramazan bayrami disinda hep ucakla seyahat ettim. Yanimda sivi da tasidim pure de bakiyorlar bebek mamasi diyorum gecisine izin veriyorlar. Hatta bazilari bebek olunca bu kavanozlarda ne var diye bile bakmiyor:) elektronik aletleri de bagaja vermiyorum(kamera, ates olcer vs) ama tek basina cok zor oluyor, ilk kez esim bana eslik etti ucakta. Cok rahat geldik bu sefer.
E exelanss benim sipam da pek sevmiyor kiyma, ben de corbalarina katip el blendiriyla putursuz hale getiriyorum. Ozellikle tarhananin icine atiyorum kiymayi, cok guzel yiyor, farketmiyor. Putursuz yapmazsam benimki de tane tane agzindan cikariyor.
Antep-hatay-adana bence gastronomi anlaminda gidilmesi gereken sehirler. Bu ayin 22’sinde yakin arkadasimin dugunu var elbisem hazir ama +1 kiloyu kabul etmeyecek bir elbise hatta biraz kilo vereyim diyordum ama on gun antepteyimbakalim nolacak.
Hala 4 kilom var, bunu versem bile duzenli spora tekrardan baslamadan vucudum eskisi gibi olmayacak. Hareket sart:) birkac elbise disinda mevcuttaki elbiselerime girebiliyorum suan cunku geneli belden oturmali, ama bircok kotuma-pantalonuma giremiyorum. Ise baslamadan basen sorunumu halletmem lazim. Yeni pantalon almak istemiyorum, alirsam giyecek pantalon var iste der kilo vermem rahatlarim cunku kendimi biliyorum:)-Hatay da masaya gelen mezeler hep aklimda..
-Tüm kilolari verdim ama bi anim var, mevlut icin bi elbisemi giydim henuz kilo verememistim, esime sirt fermuarini ceker misin dedim, neyse bekliyorum, ee hadi ceksene diyorum ee cekilmiyor ki, olur mu canim, bu elbise cok bol gelir bile bana, hadi cek, valla cekilmiyor, hakikaten bi karis acik kalmisti, hemen baska bi elbise uydurmustumm..
Bi de sey derler ya, kilo vermek istiyorsan tayt giyme, esnek ya, hemen hemen hep sigariz.Hala 4 kilom var, bunu versem bile duzenli spora tekrardan baslamadan vucudum eskisi gibi olmayacak. Hareket sart:) birkac elbise disinda mevcuttaki elbiselerime girebiliyorum suan cunku geneli belden oturmali, ama bircok kotuma-pantalonuma giremiyorum. Ise baslamadan basen sorunumu halletmem lazim. Yeni pantalon almak istemiyorum, alirsam giyecek pantalon var iste der kilo vermem rahatlarim cunku kendimi biliyorum:)
Eylüş vejetaryen olmak istiyor sanırsam :) sebzesever bir yavru geliyor savulunBenimkide ayni sekilde. Corbalarina katiyorum ama ustalikla kiymalari cikarip diliyle pıt disari atiyor :)
Kızlar balık çok yemem, isimlerini de karıştırır dururum. Kokusunu sevmem balığın, annem küçükken balık yağı hapı içirirdi zorla, tiksinmişim.. İstavrit ya da mezgit emin değilim, bir balık yemiştim Trabzon'da... Konserve harici pişmiş balığı ilk defa yemiştim o gün ve hiç kokmamıştı bana. O balığı bulursam çocuklar da yer diye tahmin ediyorum. Ki ızgara balığı (çipura sanırım) oğlum yerdi geçen yaza kadar. Kızıma henüz yedirmedim, babası gelince yaparız bir mangal partisiEn az haftada 1 veriyorum ben. Baslarda somon veriyordum ama sonra cok sert geldi. Levrek cipura veriyodum simdi artik sezon acildi uskumru veririz ardindan hemen emzirdigim olmadi ama bir problem olcagini hic sanmiyorum
Komple damak zevki değişmesin de eniştemizin
Ben bir antepli olarak pek baklava sevmem desem:) ama tadi gercekten farkli burdakinin ozellikle bir kac baklavaci var cok guzel yapiyorlar. Ben daha cok katmerciyim, antep kahvaltilarinin vazgecilmezidir. Umarim bir gun gelme firsatin olur hatta denk gelirsek benim misafirim olursunuz tadindan yenmez
İnşallah çocuklar biraz büyüsün turlarla gezmek istiyorum ülkeyi karış karışBen bir antepli olarak pek baklava sevmem desem:) ama tadi gercekten farkli burdakinin ozellikle bir kac baklavaci var cok guzel yapiyorlar. Ben daha cok katmerciyim, antep kahvaltilarinin vazgecilmezidir. Umarim bir gun gelme firsatin olur hatta denk gelirsek benim misafirim olursunuz tadindan yenmez
Kizlar bez kokusundan bahsetmissiniz ben kokuya karşı baya hassasım rahatsız olurum. Bez paketini açıp bezleri serip kapali balkonumuz var camları sürekli açık orda bekletiyorum. Sleepy kullandığım halde o bile kokuyor gibi geliyor bekletince pek koku kalmıyor.
Yıkanabilir olanları çişe alıştırırken almayı düşünüyordum. Gece uyanmaları azalsa olurdu aslında ama bu aralar çok sık kalkıyor, her kalktığında da çiş yapıyor, dolduruyor bezi. Yıkanabilir olanlar koruyor mu? Hiç kullanmadığım için fikrim yok bu konudaEn garanti içi muslin yikanabilir bez :) gece özellikle cocuklar icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?