Antepe 5 sene once kuzenimin dugunu icin gitmistik erkek tarafı orali biz kadinlar olarak butun gunu kuaforde gecirirken erkekler gommustu ne varsa hic gezemedim yani. Ama kocaktan arada bir baklava siparisi veririz 1 gunde geliyorBen bir antepli olarak pek baklava sevmem desem:) ama tadi gercekten farkli burdakinin ozellikle bir kac baklavaci var cok guzel yapiyorlar. Ben daha cok katmerciyim, antep kahvaltilarinin vazgecilmezidir. Umarim bir gun gelme firsatin olur hatta denk gelirsek benim misafirim olursunuz tadindan yenmez
Balığı yesin istiyor insan yine de :) hani fosfor, omega açısından.. Sebze çorbasını zaten sevmedikleri için balıktan iyice soğuturum çocukları :) geçen gün 4-5 sebzeyi haşladım az suda, blenderdan geçirdim koyu bir püre elde ettim. Sonra buzluğa koydum, sebze tabletleri elde ettim. Çorbalara atarım dedim. Madem sebze çorbası yemiyor, yediği çorbalara az da olsa katıp faydasını almasını sağlarım belkiVosVos35 Yağsız tavada hafif cevirip sebze corbasina koyabilirsin.Ya da kapakli camda firinda pisirebilirsin.Belki kolaylik olur.
Her balik kokmuyor aslinda ama sevmeyince eminim bi baskadir o koku bile :)
Kayinvalidem sevmez benimde.Eskiden balik tutarlarmis kucakla o cok kokmus yemezmis hic evdede pisirmez.
Bizimkiler aksine baba,amca,abim taa dededen balikcilar :) hem tutmayi cok severler hem yemeyi severiz.
Esim sadece hamsi bilir onu yerdi simdi cok severek yiyor tatlarini ogrendikce :)))
Yazarken canim cekti
Baba gelsinde bi mangal partisiyle o neseyle yer bıdıklarda
Zaten herseyide yemeleri gerekmiyor ya asil herseyi yemiyorsa bilincli geliyor bana cocuk.Secimini,vucudunu dinleyebiliyor demek ki.
Hayırlı olsun ilk dişiniz, diş buğdayı yapacak mısınSelamlar,
10.5 aylık olduk neredeyse dün ilk dişini farkettim kızımın sonunda
Inci gibi olsunlar canim. Bizimde yine 2 dis ayni anda geliyoSelamlar,
10.5 aylık olduk neredeyse dün ilk dişini farkettim kızımın sonunda
Bende umudu kesmiştim dün elime sert bişey geldi kaşıkla bakayım dedim çıt çıt vurdu resmenHayırlı olsun ilk dişiniz, diş buğdayı yapacak mısın
Kızım 10 ay 4 günlük. Henüz diş yok :) hunharca kaşıyor bu aralar :)
İnşallah :)Inci gibi olsunlar canim. Bizimde yine 2 dis ayni anda geliyo
I. Cagdas a gidin..en meshur orasi, kapida sira beklemistik..Komple damak zevki değişmesin de eniştemizinama benim de çok gidesim var aynı sebeple.. Hiç olmazsa ömrümde 1 kere o baklavayı yerinde yemek isterim, eminim çok başkadır tadı @dooris123 ?
Koku alerjiniz olabilir mi, alerji bolumleri var bazi yerlerde,test yaptirabilirsiniz, ben de astım var, en cok da kokulara karşı..Kizlar bez kokusundan bahsetmissiniz ben kokuya karşı baya hassasım rahatsız olurum. Bez paketini açıp bezleri serip kapali balkonumuz var camları sürekli açık orda bekletiyorum. Sleepy kullandığım halde o bile kokuyor gibi geliyor bekletince pek koku kalmıyor.
Canım yazmıştır belki arkadaşlar ben okuya okuya yeni gelebildiğim için görmedim yazayım yine de mezgit dip balıklarından olduğu için yanlış hatırlamıyorsam ağır metalleri bünyesinde barındırıyormuş bebeklere pek önermiyorlar bakarsın yine internetten de aklında bulunsunKızlar balık çok yemem, isimlerini de karıştırır dururum. Kokusunu sevmem balığın, annem küçükken balık yağı hapı içirirdi zorla, tiksinmişim.. İstavrit ya da mezgit emin değilim, bir balık yemiştim Trabzon'da... Konserve harici pişmiş balığı ilk defa yemiştim o gün ve hiç kokmamıştı bana. O balığı bulursam çocuklar da yer diye tahmin ediyorum. Ki ızgara balığı (çipura sanırım) oğlum yerdi geçen yaza kadar. Kızıma henüz yedirmedim, babası gelince yaparız bir mangal partisi
Ben de bir gün gelmek gezmek isterim antep hatay taraflarını katmer o taraflarınkini hiç yemedim merak ediyorum mesela. Eşimin arkadaşı vardı antepli düğününde yakın arkadaşları gitmişler antepe girmişler bir çiğköfteciye. O taraflarda acı baharat çok tüketildiği için çiğköftenin yanında acı turşulara baya şaşırmışlar. Çiğköfte acı biber ondan acı hesabı:) ah ah bahsetmişken canım çekti olsa da yesek:)Ben bir antepli olarak pek baklava sevmem desem:) ama tadi gercekten farkli burdakinin ozellikle bir kac baklavaci var cok guzel yapiyorlar. Ben daha cok katmerciyim, antep kahvaltilarinin vazgecilmezidir. Umarim bir gun gelme firsatin olur hatta denk gelirsek benim misafirim olursunuz tadindan yenmez
Öğlen emzirmedim sırf iki kaşık çorba yedirebilmek için geldi yapıştı yine meme meme açıyor kendisi :) dayanamadım yine çorbayı yediremedim emdi hanımefendi balık deneyincede hemen emmek ister diye veremedim bi türlü ama dediğin gibi sezon açıldı bu hafta denerimEn az haftada 1 veriyorum ben. Baslarda somon veriyordum ama sonra cok sert geldi. Levrek cipura veriyodum simdi artik sezon acildi uskumru veririz ardindan hemen emzirdigim olmadi ama bir problem olcagini hic sanmiyorum
Evet benim kızım kuzu eti yoğurtlu ve mercimek çorbası kemik suyu çorba seviyor ama inan onu bile ağzını büze büze 3 yemek kaşığı zor içiriyorum inşallah iştahı açılır bir an önce :)Eylüş vejetaryen olmak istiyor sanırsam :) sebzesever bir yavru geliyor savulun
B Bir mucize köfteler yumuşacık olursa yiyebiliyor benimki 2-3 lokma. Ama her gün kıymalı bir şeyler vermeye kalksam toptan reddediyor.
Tam gurme bu bebeler, damağına hitap etmeyi öğreneceğiz mecbur
Kızımın dişi olduğu için önüne koyuyorum iki üç burgu yerse yiyor gerisi yerlerde :))) dişi varsa öyle verebilirsin yoksada burgunun büyüklüğüne göre ikiye üçe bölebilirsinKızlar merhaba, bugün akşam yemeği için kıymalı makarna yaptım ilk kez, yiyebilir mi acaba, makarna burgu şeklinde eziyim mi yoksa biraz, siz nasıl veriyorsunuz?
Elimle ezip veriyorumKızlar merhaba, bugün akşam yemeği için kıymalı makarna yaptım ilk kez, yiyebilir mi acaba, makarna burgu şeklinde eziyim mi yoksa biraz, siz nasıl veriyorsunuz?
Kızlar balık verdikten sonra mama ya da meme vermemeliyiz mı?
Yıkanabilir olanları çişe alıştırırken almayı düşünüyordum. Gece uyanmaları azalsa olurdu aslında ama bu aralar çok sık kalkıyor, her kalktığında da çiş yapıyor, dolduruyor bezi. Yıkanabilir olanlar koruyor mu? Hiç kullanmadığım için fikrim yok bu konuda
Ben onune koyuyorum direk haslayip burguyu butun koyuyorum kalem makarnayi 2 ye boluyorum hepsini birden agzina atmaya calisiyor. Kalem makarba tam ellerine goreKızlar merhaba, bugün akşam yemeği için kıymalı makarna yaptım ilk kez, yiyebilir mi acaba, makarna burgu şeklinde eziyim mi yoksa biraz, siz nasıl veriyorsunuz?
O zaman istavrit deneriz teşekkürler canımCanım yazmıştır belki arkadaşlar ben okuya okuya yeni gelebildiğim için görmedim yazayım yine de mezgit dip balıklarından olduğu için yanlış hatırlamıyorsam ağır metalleri bünyesinde barındırıyormuş bebeklere pek önermiyorlar bakarsın yine internetten de aklında bulunsun
Ne bileyim yıkanabilir olunca sanki çiş akıp gidecek gibi geliyor insanaİç müslini yedeklersen bez degistirir gibi degistiriyorsun.Akitinca bi su zaten makineye atarken,sonra yikaniyor.Adet farkediyor tabii yikanma asamasinda.
Kurumada da muslin cabuk kurudugu icin sorun olmuyor.
Koruyor mu kismini anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?