2018 Ekim Anneleri

Senin mesajları okuyana kadar kendimi üşengeç sanıyordum :))) halbuki mantımı sarmamı makarnamı keserim tatlımı köftemi yaparım :)))

Bu arada ben siteyi makarna için sormadım arkadaşlar ismi makarna vitma olduğu için öyle anlaşıldı sanrım .. Ben pekmez sirke yağ tahin vs için sormuştum .. Tarhana alacaktım ama içine baktım birşey yok 500 gr 35 tl demiş kendim yaptım bende vitma pahalı geldi biraz bir kere alışveriş yaptım herşey duruyor olduğu gibi

Geneli oyle aslinda sitelerin baska seylerde var.Benim gittigimde de var.Ama hersey oralardan alinmiyor tabii :) Coguda gereksiz kaliyor yapiliyor.
Yaş tarhana mı yapıyorsun?
Sen sirkeyide yapiyorsundur :)
Site degilde bulundugun yerde ara istersen net uzerinden.

gunaydin anneler. oglum ilk disleri cikana kadar cok sorunsuz bi bebekti uykusu huyu suyu cok rahatti 9 aylik olana kadar.9. ayin icinde iki dis cikti.10.ayin icinde donmeyi ogrendi.11.ayin icinde emeklemeye basladi ve uykusu yeme icmesi degisti.bazi aksamlar 10 da yatip gece bir kere emmeye kalkip sonra sabah 6.30da uyanisi yaparken, bazi aksamlar 2 saatte bir uyanip hem su iciyor hem emiyor.gunduz uykusuni da ne zaman nerede uyudugu belli olmuyor.bazen parka gidiyorum salincakta sallar cimlere koyarim diye.bi bakiyorum uyuyor bebek arabasinda.bazen mama sandalyesinde bi bakiyorum uyumus kalmis(sirti yatiyor)bazen de gunduz hic uyumuyor.ilk kalkis hep 6.30 o pek kaymiyor.bazi gunler dolu dolu kahvaltisi corbasi yemegi.bazi gunler iki lokma.yeme konusunda kendi haline birakiyorum ne kadar yerse.hareketlendiginden beri cok sey degisti yani bizde.en komikleri tuvalete gittigimde pesimden gelip kapiya anne anne anne diye vurmasi :) ha tabi babaya da anne diyerek sesleniyor.acikinca da anne anne anne diyor.sinirlendiginde rap sarkisi soyler gibi hizli hizli nen nen nen mem mem mem diyor kaslari catarak :)

Kolayliklar olsun :)
Iyi idare etti ama annesini di mi :)))

Bizim evde cok yemek yenmiyor galiba, siz bahsedince farkettim. Esim zaten sehirdisinda oluyor birkac gun, ben kendim icin hep gecistiririm, ya mercimek haslar yerim, ya bi salata yaparim, meyveyle gecistiririm, 5 tane kofte pisirir onu yerim vs. Manti, sarma, dolma hic bilmem. Annem geldikce yapar buzluguma atar o buzlukta kalir da kalir suan buzlugum manti ve dolma-sarma dolu misafir geldikce yapiyorum sirf bitsin diye ben severim ama esim cok istahli degildir, yapsam cok az yer, sadece kendime yapasim gelmiyor.
Koftemi, kislik konservemi, ilikli kemik suyumu yapiyorum. Simdi siz bahsedince makarnaya da cok ozendim:) bakliyat unundan sebzeli makarna guzel olabilir:) sirke de hep aklimda umarim bu yil yapcam.
Buarada ben de makarnavedahafazlasini makarna icin degil de cesitli unlar bakliyat vs icin kullaniyorum genel olarak.

Masallah kuzuya. O kadar hizli degisiyorlar ki:) gunleri gunlerine tutmuyor gercekten:)

Karadut suyu onermislerdi.
Ben aftoral ilac kullandim. Yine olsa yine kullanirim. Bir sikmada gecti.

Montlar konusulmus ben bi indirim gorup kimsenin almayacagi evde giyilicek uzun kollu zibin la pijama aldim bitek geri kalanini doğum gunu sonrasina saklıyorum hatta biraz once ablam sordu mont aldin mi yok dedim dogum gununden sonra alicam:)
muhtemelen hediyeler de gelecektir doğum gününde :)

Ben de iyi havalarda kendim götürüp getirmeyi isterdim ama şu an gideceği okul biraz uzak. Mecbur servise veriyorum. Bir de ben Simayla arabasız çıkamıyorum malum, kollarım taşımıyor kuzucuğumu kangurumuz ergonomik değil, yükümü azaltmıyor, sığmıyor da zaten kızım :) aslında ehliyet alıp araba kullanmaya başlayınca kendim de getirip götürebilirim. O zaman biz de bahar anıları biriktiririz inşallah :) dönüşte parklara uğrar eğleniriz maaile

Gecmis olsun. Ben aft olunca sarimsak yerim iyi gelir. Bagisikligi guclendirme acisindan. Yogurda filan konabilir. Karbonatli su da bence iyidir. Ph i dengeler.

Oyy kuzuma bak sen anne dermiş maşallah size
Bizimki baba diyor epeydir, anneyi yeni yeni zorda kalınca eeenneee şeklinde söylüyor, genelde arkamdan ağlayarak..
Hareketlenince değişmesi normal tabi bebelerin. Gün içinde çok heyecanlı şeyler yaşıyorlar, uyaranlar arttı, yeni şeyler öğreniyorlar her an. Bu da uykuya, yemeye yansıyor haliyle.. Sağlıklı olsunlar da, onlar biliyor aslında ne kadar yemeleri, uyumaları gerektiğini :)

Kizlar bugun kontrolumuz vardi. Balik yedikten sonra sut emebilir mi dedim. Tabi ki dedi. Sadece bazen cok fazla protein ust uste alerjik reaksiyon verebiliyor ama cok sık olan bir sey degil dedi.
Bexsero asisinin ikinci dozunu olduk. Artik aci olmadigi muddetce yemeklerinizden verebilirsiniz dedi. Domates de tuz da.
Ben yine kendim yemek pisircem cunku kv cok salcali yapiyor. Damak seklinin sadece salcayla gelismesini istemiyorum.

Simay'da zayif sayilmaz zaten tasidikca daha da agir basiyor her cocuk :)
Yani onu tasimak degil birazda yürümek kastım.Bebek arabasiyla cikacaz zaten cogunlukla sadece cok karda ya da yagmurda kanguru iş görecek,hasta oldular dedigin icin o kismi yazdim sadece ki kötüyü cagirmam genelde :)
Zaten yuruyor ya arabayi bile istemiyor bazen biraz erken cikariz bazen yetisemeyiz arabaya atlariz 2 dkda olsa.
Gelen guzellikleri gorecez napalim bu da bi deneyim hersey planlayarak olmaz :)

Bahara tam istedigin gibi olur insallah

E exelanss
Gece uyanmayi sordum doktora. Emdigi muddetce o olacak dedi. Keske uyku egitimi diye bir sey olsa ama memeye duskun bebege o yok dedi.

Meme bitince ya da az daha buyuyuncede uyanmayacagini dusunme sen yine de canim :) tek suclu meme degil yani.Ama buyuk oranda farkediyor
Gecmis olsun aşınız icinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…