Ada çayı gebelikte fazla tavsiye edilmiyor ama emziren annelere bir zararı olacağını sanmıyorum. Ihlamur için hiç bir uyarı yok bildiğim kadarıyla, gayet masum bir bitki :)
Kv nilikoya biraz bal yalatti. Bir sey olur mu ya? Cok korkuyorum.1 yasina geldi sayilir.
Nane limon kime yasak? Dun deniz az az kusuyodu, midesini usutmus olabilecegini dusunup nane limon yapip verdim, okadar cok ictiki zor aldim elinden. Dun geldik ankaraya ne kadar sogumus hava, cok sevindim ama, yazin kanguru olmuyodu, dun kanguruyla ciktik rahat rahat gezdik:)E exelanss gecmis olsun. Dün gece de ben bi kotu oldum. ates, istigfar, vucut agrisi vs hic uyumadim, Ali de sürekli uyanip agladi, su verip geri uyuttum 2 saat sonra bi daha. Sabah kalktim yutkunamiyorum, bogazim yaniyo, mide bulantısı kronik faranjit var bi de ben de, mecbur ilaca basladim, baska türlü gecmiyo. Tesadüf annem geldi şimdi. Ali uyudu, bitki cayi icecem.
-ihlamuru ben Ali ye veriyorum.. dr : nane limon yasak dedi, size de yasak degildir bence emzirme durumunda
Kangruyuyada bibdunya para verdim 2 yada 3 kez kullandim simdi yurucem diye hiç durmaz heraldeNane limon kime yasak? Dun deniz az az kusuyodu, midesini usutmus olabilecegini dusunup nane limon yapip verdim, okadar cok ictiki zor aldim elinden. Dun geldik ankaraya ne kadar sogumus hava, cok sevindim ama, yazin kanguru olmuyodu, dun kanguruyla ciktik rahat rahat gezdik:)
-geriye dönük size de gecmis olsun..Nane limon verme dedi bizim dr sadece ihlamur yeterli bebeklere dedi.Arada burnu akinca vs sadece ihlamur yapip ılıkken 2-3 y kasigi veriyorum..Nane limon kime yasak? Dun deniz az az kusuyodu, midesini usutmus olabilecegini dusunup nane limon yapip verdim, okadar cok ictiki zor aldim elinden. Dun geldik ankaraya ne kadar sogumus hava, cok sevindim ama, yazin kanguru olmuyodu, dun kanguruyla ciktik rahat rahat gezdik:)
Biliyorum canım yasak olduğunu. Zaten ben de bir an önce büyüsünler de verelim diyorum :) 1 yaş sonrası izin veriliyor. Yasak olan bir çok şeyi verdim ben ama siz bana uymayın :))) yani bilerek veriyorum çoğunu.. Büyüyor, yavaştan tatsın diye.. Zaten çok az yiyor hâlâ.. Beklemediğim, yasak olmayan şeylerden de sorun çıkıyor, o yüzden biraz deneme yanılma yaptığım oluyor. Bu arada bal kendi akrabamın köyde kendi kovanından aldığı bal (şeker ilavesiz), Rodopların bağrından :))VosVos35 Yok, yasak, bizim dr gecen hafta yasak dedi, tekrarlamasinlar bence
Aynı o kusmalı ateşli hastalıktan çok var İzmir'de.. Haftasonu aileden 3 kişi hastanelik oldu. Salgın olduğunu söylüyorlar.. Çok geçmiş olsun... İnşallah çabuk atlatırsınız.. İşe gidebiliyor musunuz?E exelanss gecmis olsun. Dün gece de ben bi kotu oldum. ates, istigfar, vucut agrisi vs hic uyumadim, Ali de sürekli uyanip agladi, su verip geri uyuttum 2 saat sonra bi daha. Sabah kalktim yutkunamiyorum, bogazim yaniyo, mide bulantısı kronik faranjit var bi de ben de, mecbur ilaca basladim, baska türlü gecmiyo. Tesadüf annem geldi şimdi. Ali uyudu, bitki cayi icecem.
-ihlamuru ben Ali ye veriyorum.. dr : nane limon yasak dedi, size de yasak degildir bence emzirme durumunda
Gargarayı ben de duymuştum, hatırlattığın iyi olduAynı etkilerle sütü azaltabileceği için önerilmiyor. Hatta nane maydonoz abartmadan yenebilir ama adacayına hiç gerek yok bildiğim kadarıyla :)
E exelanssanabelgunes
Ama illa içilmesede adacayı ile gargara yapmak boğaza iyi geliyor
Geçmiş olsun ayrı ayrı
Bizde aynıyız :)
Afiyet olsun Ali'ye :) biz aşurenin tuzlu versiyonunu yaparız (meyvesiz, tereyağlı ve etli). İçinde yeşil mercimek, nohut, fasulye, barbunya, bulgur, pirinç, tereyağı, et, bazen mısır, ve bol nane oluyor. Biz çok seviyoruz, kazanlar dolusu yapıp mahallenin tamamına dağıtıyoruz köyde :) burda ise sadece kısıtlı bir çevreye..VosVos35
-evdeyim.
-Ben de cok kati degilim, dün 1 cay kasigi asurenun suyundan yedi.
-Oglunuz ne yapiyo, alisti mi iyice okula?
Ya zaten bence bir suru sey yediriyorlardir ben yokken... allahtan doktor kendi yediklerinizden yedirin artik dedi.Alerjisi yoksa yapmaz ama daha kuçukken alerjinin şekline göre daha agır atlatabilir diye önerilmiyor.
Gözlemlediğin hiçbişy yoksa 2 gun daha cok az mıktar verip alerji için gözlemleyebilirsin olup olmadığını görebilirsin.
Ama bu kişiler sen yokken Niliko'ya bakan insanlar değil mi
Ya zaten bence bir suru sey yediriyorlardir ben yokken... allahtan doktor kendi yediklerinizden yedirin artik dedi.
Kızlar bu arada doğum günleri geldi çattı :) ilk doğum günü adaşımızın sanırım. 4 gün sonraplojovic pasta kesecek
Ayrıca Eylül grubundan arada bize katılan arkadaşsultan_gibi de bugün kutluyor yanılmıyorsam. Nice güzel yaşları olsun minik yavrunun
Yanlarinda bir suru kislik getirdiler. Her sey bahceden toplama. Ev yapimi. Tavugu da koyden getirtiyoruz. Cok kasmadan saglikli beslenmeye calisiyoruz. Ben salca ve tuz vermesin diye ugrasiyordum ama doktor yiyebilir deyince ondan da cok sakinmiyorum. Kendim cocuga yemek yapiyorum. Ustune bir sey verse de sorun degil ne diyim...Aslında en çok bu zamanda ürünlerin üretiminde sıkıntı olması söz konusu içeriklerinden sebep.
Çoğu büyük bu sekilde düşünmeden, kendi zamanlarındakı gibi görüyor diye düşünüyorum bilmem yanlış mı ama...
Evin çeşidi belliyse için rahattır, ♥
Nice yillariniz olsun insallah.Akşam benimkini kutladık Cumartesi küçük kelebeğimin inşallah♥
Piknik planı iptal olacak gibi hava yağmurlu görünüyor. Cumartesi akşamı ailelerle bi yerde otururuz diye düşündük eşimle ama bakalım nasip :)
Evet anımsadıklarım var bnmde nice yılları olsun
Kismetse haftaya d günü, saglikla kutlamak nasip olsun..Corapli alt aldim. Ebebek 2 tane 30 lira. Yikayim da giydireyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?