2018 Ekim Anneleri

Ada çayı gebelikte fazla tavsiye edilmiyor ama emziren annelere bir zararı olacağını sanmıyorum. Ihlamur için hiç bir uyarı yok bildiğim kadarıyla, gayet masum bir bitki :)

Aynı etkilerle sütü azaltabileceği için önerilmiyor. Hatta nane maydonoz abartmadan yenebilir ama adacayına hiç gerek yok bildiğim kadarıyla :)
E exelanss anabelgunes
Ama illa içilmesede adacayı ile gargara yapmak boğaza iyi geliyor

Geçmiş olsun ayrı ayrı
Bizde aynıyız :)

Son düzenleme:
Kv nilikoya biraz bal yalatti. Bir sey olur mu ya? Cok korkuyorum.1 yasina geldi sayilir.

Alerjisi yoksa yapmaz ama daha kuçukken alerjinin şekline göre daha agır atlatabilir diye önerilmiyor.
Gözlemlediğin hiçbişy yoksa 2 gun daha cok az mıktar verip alerji için gözlemleyebilirsin olup olmadığını görebilirsin.
Ama bu kişiler sen yokken Niliko'ya bakan insanlar değil mi

Nane limon kime yasak? Dun deniz az az kusuyodu, midesini usutmus olabilecegini dusunup nane limon yapip verdim, okadar cok ictiki zor aldim elinden. Dun geldik ankaraya ne kadar sogumus hava, cok sevindim ama, yazin kanguru olmuyodu, dun kanguruyla ciktik rahat rahat gezdik:)

Kangruyuyada bibdunya para verdim 2 yada 3 kez kullandim simdi yurucem diye hiç durmaz heralde

-geriye dönük size de gecmis olsun..Nane limon verme dedi bizim dr sadece ihlamur yeterli bebeklere dedi.Arada burnu akinca vs sadece ihlamur yapip ılıkken 2-3 y kasigi veriyorum..
-Evet, nasil sogumuş hava de mi :)) boba 4 g bizimki kalin kumaş, yazın kullanışlı olmuyor. Simdi zamani..

Son düzenleme:
VosVos35 Yok, yasak, bizim dr gecen hafta yasak dedi, tekrarlamasinlar bence
Biliyorum canım yasak olduğunu. Zaten ben de bir an önce büyüsünler de verelim diyorum :) 1 yaş sonrası izin veriliyor. Yasak olan bir çok şeyi verdim ben ama siz bana uymayın :))) yani bilerek veriyorum çoğunu.. Büyüyor, yavaştan tatsın diye.. Zaten çok az yiyor hâlâ.. Beklemediğim, yasak olmayan şeylerden de sorun çıkıyor, o yüzden biraz deneme yanılma yaptığım oluyor. Bu arada bal kendi akrabamın köyde kendi kovanından aldığı bal (şeker ilavesiz), Rodopların bağrından :))

Aynı o kusmalı ateşli hastalıktan çok var İzmir'de.. Haftasonu aileden 3 kişi hastanelik oldu. Salgın olduğunu söylüyorlar.. Çok geçmiş olsun... İnşallah çabuk atlatırsınız.. İşe gidebiliyor musunuz?

Gargarayı ben de duymuştum, hatırlattığın iyi oldu antiseptik özelliği ile mikrop kırıyor

VosVos35
-evdeyim.
-Ben de cok kati degilim, dün 1 cay kasigi asurenun suyundan yedi.
-Oglunuz ne yapiyo, alisti mi iyice okula?
Afiyet olsun Ali'ye :) biz aşurenin tuzlu versiyonunu yaparız (meyvesiz, tereyağlı ve etli). İçinde yeşil mercimek, nohut, fasulye, barbunya, bulgur, pirinç, tereyağı, et, bazen mısır, ve bol nane oluyor. Biz çok seviyoruz, kazanlar dolusu yapıp mahallenin tamamına dağıtıyoruz köyde :) burda ise sadece kısıtlı bir çevreye..
Bu genel bilgiden sonra :)) ben de bu çorbadan kızıma yedirdim 2 sefer, toplamda yarım kase yemiştir. Tatlı da getiren oldu, suyundan ve pirinçlerinden verdim 2-3 çay kaşığı. Onu fazla sevmedi..

Oğlum pazar gününden beri hasta, öksürüyor. 2 gündür evde, göndermedim okula. Onun dışında alıştı sayılır. Yarın gidecek misin diyorum, evet diyor. 3 gündür ilk defa 1,5 dilim tereyağlı ballı ekmek yedi bu arada az önce. Kaç gündür içecek ve elmayla duruyordu.. Öksürük azaldı, oturdu çekirdek çitledi 1 saat oyunca

Ya zaten bence bir suru sey yediriyorlardir ben yokken... allahtan doktor kendi yediklerinizden yedirin artik dedi.

Ya zaten bence bir suru sey yediriyorlardir ben yokken... allahtan doktor kendi yediklerinizden yedirin artik dedi.

Aslında en çok bu zamanda ürünlerin üretiminde sıkıntı olması söz konusu içeriklerinden sebep.
Çoğu büyük bu sekilde düşünmeden, kendi zamanlarındakı gibi görüyor diye düşünüyorum bilmem yanlış mı ama...
Evin çeşidi belliyse için rahattır,

Akşam benimkini kutladık Cumartesi küçük kelebeğimin inşallah
Piknik planı iptal olacak gibi hava yağmurlu görünüyor. Cumartesi akşamı ailelerle bi yerde otururuz diye düşündük eşimle ama bakalım nasip :)
Evet anımsadıklarım var bnmde nice yılları olsun

İyi akşamlar güzel anneler bayadır buraya giriş yapamıyordum biz her türlü mamayı denedik kaşık mama ve kavanoz olanlarda geçerli hiç bir tanesini asla yemedi yemek görünce başını çevirip ağzını kilitliyor yani ek gıda hiç almıyor sadece emiyor ve bu aralar sabaha kadar hiç uyumuyor gözü kapalı ağlıyor iki tane dişi göründü ama üstteki sağ ön diş alttaki sol ön diş çok tuhaf değiş mi çapraz çıkması

Yanlarinda bir suru kislik getirdiler. Her sey bahceden toplama. Ev yapimi. Tavugu da koyden getirtiyoruz. Cok kasmadan saglikli beslenmeye calisiyoruz. Ben salca ve tuz vermesin diye ugrasiyordum ama doktor yiyebilir deyince ondan da cok sakinmiyorum. Kendim cocuga yemek yapiyorum. Ustune bir sey verse de sorun degil ne diyim...

Nice yillariniz olsun insallah.
E elaelif123 de az kaldi galiba dogum gunune.

Corapli alt aldim. Ebebek 2 tane 30 lira. Yikayim da giydireyim.
Kismetse haftaya d günü, saglikla kutlamak nasip olsun..
not: bir hasta duasi :))
plojovic dedi, ben de aldim.saglikla giysin Nil. Ali cekiyo corabi cikaramayinca bi sinirleniyor..cok komik oluyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…