- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Teşekkür ederim canım dün akşam calpol başladım ağrısı var diye. Az önce 1 kaşık daha verdim. Her şeye ağlıyor, oyuncak elinden düşse, yanından geçerken ona bakmasam, kucağımdan yere bıraksam, abisinin her hareketine ağlıyor.. Hiç böyle bir bebek değil normalde gülücükler saçıyor tüm gün.. Ihlamuru sevdi ama çok ılık içiyor, inşallah fayda eder. Burnu akıyor ve hapşırıyor bol bol..Geçmiş gitmiş olsun canım ıhlamur içir iyi gelir verebilirsen öay kaşığı ile sabah akşam soğan suyuda verebilrsin
Bakıcının evindeki işleri kim yapıyor merak ettim şimdi
Aynı durumdayım annemdeyim diye gece emmesini kesmedim dün gece evimdeydim denedim yakamı çekiştiriyor memeyi vermedende uyumadı ağlamasa yine vermeyecektim ama ortalığı yıktı ve sonra yine yarım saatte bir emmeyle sabahı bulduk
Gece emmesini kesmek için annenden yardım alabilirsin. Çünkü ona alışkın ve sen yokken onunla uyuyabilir mecbur kalınca. Bir süre annen akşam size gelecek, Eylül'ün odasında birlikte yatacaklar, siz de eşinle o uyuyana kadar dışarı çıkacaksınız ki evde olmadığının farkına varsın. Biraz ağlayacak elbette ama seni görmezse kabullenir diye düşünüyorum. Böyle böyle sadece gündüz emzirmeye alışır umarım.Ne yapacagiz boyle? Neti biraz kurcaladim da kizim 2 yasinda hala gece memeye kalkiyor saat basi diyenler var.
Haftaya cmtsi 1 yas kontrolune goturecegim bakalim ne diyecek dr u
Gecen sali da dun de ben gelmeden aglaya aglaya uyumus. Iki gece de cok kalkmadi. Yani 4 kere falan kalkmistir. Demek ki memede uyumazsa cok kalkmiyor olabilir mi?Evet memeden once ilk suyu deniyorum cok nadir suyu alip uyuyor o sekilde uyusa bile yarim saat sonra aglayarak uyanip yine meme istiyor aglayarak kalkmasi beni cok geriyor
İste dinleniyorum evet 2 de evde oluyorum aksam esim gelene kadar pertim cikiyor ayni seyi annemler icin dusunuyorum eylule bakiyorlar ama gece uyuyorlar hic degilse
Teşekkür ederiz dün kutladık kızımın Doğum gününü bir süredir memleketteyiz ananesinde babası olamayacak diye üzülüyordum dün sürpriz yapıp o da geldi spontane kutlamış olduk (hiç böyle hayal etmemiştimKızlar bu arada doğum günleri geldi çattı :) ilk doğum günü adaşımızın sanırım. 4 gün sonraplojovic pasta kesecek
Ayrıca Eylül grubundan arada bize katılan arkadaşsultan_gibi de bugün kutluyor yanılmıyorsam. Nice güzel yaşları olsun minik yavrunun
Eşiyle durumu atlatanlarda olmuş ama bu ara eşim yoğun çalışıyor sabah 5 bazen 6 da işe gidiyor gece 10 11 geliyor kalk çocuğu al diyemem haliyle .. Sizin evde durumlar nasıl bilmiyorum tatilde denemediğime pişmanım bari teke düşse sürekli kalk yat kalk yat başağrısı ve gerginlik başladıNe yapacagiz boyle? Neti biraz kurcaladim da kizim 2 yasinda hala gece memeye kalkiyor saat basi diyenler var.
Haftaya cmtsi 1 yas kontrolune goturecegim bakalim ne diyecek dr u
Nice güzel sağlıklı mutlu başarılı yılları olsun kuzunun .. Aramıza hoşgeldin (uykusuz geceler)Teşekkür ederiz dün kutladık kızımın Doğum gününü bir süredir memleketteyiz ananesinde babası olamayacak diye üzülüyordum dün sürpriz yapıp o da geldi spontane kutlamış olduk (hiç böyle hayal etmemiştim) o kadar çok özlemiş ki babasını bütün gece oynamaya öpmeye doyamadı yavrum
Bu arada bizde de gece uykuları hiç yok nerdeyse saat başı kalkıyoruz annem uyumak istedi bi gece o kadar çok ağladı ki dayanamadım yine memeye geldi o olmadan sakinlemiyor bakalım eve döndüğümüzde ne yapıcaz (aç olduğu içim kalkıyordur dediler bir kaç gün bişyler yedirdim yatırdım yine fark etmedi) normalde meme dışında gece bişy vermiyorum
Bize temizlige gelen yardimci kizin sekiz yasinda kizi var, ve 7 gun 7 farkli eve yarim gun gidiyor..ogleden sonra kendi eviyle ilgileniyor, zor olmaz olur mu, her gun cam kapi ev temizligi. Ama hayat işte.Bakıcının evindeki işleri kim yapıyor merak ettim şimdiyemeğini, ütüsünü, temizliğini, çocuklarıyla nasıl vakit geçiriyor kim bilir... Özellikle de ev işlerine gelen yardımcıların işi ayrı bir zor... Bütün gün işyerinde temizlik v.b. işleri yap, eve git kendi evinin işini yap, çoluğunu çocuğunu doyur... Zor hayatlar....
Benim de eşim iş için yurt dışında, kızım o kadar özlüyor ki.. Sürekli baba baba diyip geziniyor. Bilgisayarda görüntülü konuşuyoruz, ekranı seviyor minik parmaklarıyla, laptopun kapağını kapatıp arkasına bakıyor acaba orda mı diyeTeşekkür ederiz dün kutladık kızımın Doğum gününü bir süredir memleketteyiz ananesinde babası olamayacak diye üzülüyordum dün sürpriz yapıp o da geldi spontane kutlamış olduk (hiç böyle hayal etmemiştim) o kadar çok özlemiş ki babasını bütün gece oynamaya öpmeye doyamadı yavrum
Ne guzel bi surpriz olmus, Allah ayirmasin.Teşekkür ederiz dün kutladık kızımın Doğum gününü bir süredir memleketteyiz ananesinde babası olamayacak diye üzülüyordum dün sürpriz yapıp o da geldi spontane kutlamış olduk (hiç böyle hayal etmemiştim) o kadar çok özlemiş ki babasını bütün gece oynamaya öpmeye doyamadı yavrum
Bu arada bizde de gece uykuları hiç yok nerdeyse saat başı kalkıyoruz annem uyumak istedi bi gece o kadar çok ağladı ki dayanamadım yine memeye geldi o olmadan sakinlemiyor bakalım eve döndüğümüzde ne yapıcaz (aç olduğu içim kalkıyordur dediler bir kaç gün bişyler yedirdim yatırdım yine fark etmedi) normalde meme dışında gece bişy vermiyorum
Yani.. Kim bilir hangi şartlar onu zorluyor ki bizim kaçmak istediğimiz işlere gidiyor kadıncağız. Allah yardımcıları olsun.. Kimse bu işi uzun süreli yapmak zorunda kalmasın inşallah.. Kendi evimizde kaytarma lüksümüz var ama onlar dip köşe pırıl pırıl yapmak zorunda... Ve yorucu da bir iş.. Allah eline koluna dert vermesin...Bize temizlige gelen yardimci kizin sekiz yasinda kizi var, ve 7 gun 7 farkli eve yarim gun gidiyor..ogleden sonra kendi eviyle ilgileniyor, zor olmaz olur mu, her gun cam kapi ev temizligi. Ama hayat işte.
Bi an ilk gorecegi andaki mutlulugu geldi gozumun önüne :))Benim de eşim iş için yurt dışında, kızım o kadar özlüyor ki.. Sürekli baba baba diyip geziniyor. Bilgisayarda görüntülü konuşuyoruz, ekranı seviyor minik parmaklarıyla, laptopun kapağını kapatıp arkasına bakıyor acaba orda mı diyebeni yazarken görürse hemen hızlıca emekleyip geliyor, baba? diye bakıyor yüzüme.. 2 ay oluyor babası gideli, her akşam kamerada gördüğü için unutmuyor kuzucum.. Daha yaşına da 1,5 ay var, babasıyla o zaman görüşecekler.. İnşallah yadırgamaz canlı görünce
En rahat geldigi ev olabilirim, cam kapi silerken de diyorum, onemli olan senin sagligin. Uzanamadiginiz yeri birak oylece. Dolaptan meyve vs var, kahve/cay ne istiyorsan ye diyorum. Hersey oldugu kadar. O da elinden geleni yapiyor.Yani.. Kim bilir hangi şartlar onu zorluyor ki bizim kaçmak istediğimiz işlere gidiyor kadıncağız. Allah yardımcıları olsun.. Kimse bu işi uzun süreli yapmak zorunda kalmasın inşallah.. Kendi evimizde kaytarma lüksümüz var ama onlar dip köşe pırıl pırıl yapmak zorunda... Ve yorucu da bir iş.. Allah eline koluna dert vermesin...
Canim sen de sabah 6 aksam 11 arasi bebege yalniz bakiyorsun. Ben hic acimam valla. Ama cocuk babayi istemiyor...Eşiyle durumu atlatanlarda olmuş ama bu ara eşim yoğun çalışıyor sabah 5 bazen 6 da işe gidiyor gece 10 11 geliyor kalk çocuğu al diyemem haliyle .. Sizin evde durumlar nasıl bilmiyorum tatilde denemediğime pişmanım bari teke düşse sürekli kalk yat kalk yat başağrısı ve gerginlik başladı
Benim kız babacı derler ya tam öyle ama işte babada uykucu top atsan kalkmıyor ben kalk desem kalkıyor ama ellemiyorum işi arabayla çünkü dalar falan diyorum arabada korkuyorum ..Canim sen de sabah 6 aksam 11 arasi bebege yalniz bakiyorsun. Ben hic acimam valla. Ama cocuk babayi istemiyor...
Benim kız babacı derler ya tam öyle ama işte babada uykucu top atsan kalkmıyor ben kalk desem kalkıyor ama ellemiyorum işi arabayla çünkü dalar falan diyorum arabada korkuyorum ..
Surda doğum yaptigimiz ilk gunlerdeki yazdiklarimizi okusak heralde neleri dert etmisiz diyecez daha okullari ergenlikleri var hey gidi hey:)Canım eğer ciddi manada bişy yapmak istiyorsan biraz ağlayıp kabullenmesini bekleyeceksin ilk geceler zorlar. Ya da biri yardımcı olacak.
Aromaterapi için olan ucucu yağlardan olabilir aklıma gelen.
Biraz olumsuz olacak ama artık tamamen ardarda diş dönemleri hastalıklarda olur malesef geçirdiğimiz 1 seneden çok daha kolay olmayacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?