2018 Ekim Anneleri

tam yuruyene kadar olur heralde bi kucuk numara alma bence
Ayakkabi nasıl ozellikle ic kismi ben hala kokopatiklerle gezdiriyorum ama havalar soğudu duzgun bir ayakkabi almam sart
Bu ayakkabiyi gecmiste 3 cocuk kullandi diye cok saapmadim. Nike. Bildigim kadariyla ortopedik degil anatomik almamiz gerekiyor. Alirken yine arastiririm.

Masallah simaya.
Nilikonun babasi ince yapili. O da babasina cekmis. Ilk dogdugunda ayak parmaklari E.T. gibiydi. Simdi sadece ince uzun duruyor. Insallah da oyle devam eder. Gerci uzun olacagini sanmam ama benim gibi tontis olmasin bari...

Bende ilk adim ayakkabisi ne zmn alalim dicektim
Suan Eylul siraliyor tek ellede olsa tutuyor illa ki bi yerleri dogum gunu elbisesinin altina patigimsi bir sey aldim henuz ilk adim ayakkabisi almadim ama olctuler 21 cikti ayak numarasi

Masallah simaya.
Nilikonun babasi ince yapili. O da babasina cekmis. Ilk dogdugunda ayak parmaklari E.T. gibiydi. Simdi sadece ince uzun duruyor. Insallah da oyle devam eder. Gerci uzun olacagini sanmam ama benim gibi tontis olmasin bari...
Aynen benim kız da babası gibi kalıplı olacak. Ben çok zayıf bir çocuktum, kızımı taşırken bütün eklemlerim gıcırdıyor
Niliko'nun zarif bir kız olacağını düşünüyorum. Sağlıklı olsunlar da, ayakkabıyı çorapla denersin zaten

Bende ilk adim ayakkabisi ne zmn alalim dicektim
Suan Eylul siraliyor tek ellede olsa tutuyor illa ki bi yerleri dogum gunu elbisesinin altina patigimsi bir sey aldim henuz ilk adim ayakkabisi almadim ama olctuler 21 cikti ayak numarasi
Dışarıda elinden tutup yürüteceksen bence alabilirsin artık

Ayakkabılar konuşulmuş. Ben Denize evde giymeye kış için kokopatik aldim 21-22 numara anca olur diye. Şu an kocaman geldi. Daha mi küçük alsam dedim. Şu an çorap giyiyor sadece aykkabiya geçmedik. Çoraplı pantolonları şiddetle tavsiye ederim geçen sene çok rahat ettik bu sene de alicam mutlaka.

Trendyolda botlarda indirim vardı ama bizim kızın ayak numarası ne çözemedim olur mu olmaz mı alamadım. 19 numara Nike vardı anca oluyor küçük gelmeye başladı. 20 numara çarıklı patik vardi evde kocaman oluyor.

Bot tarzı ayakkabı alırken neye dikkat etmemiz gerekir ? Şimdi içinde almam lazım henüz yürümüyor ama dışarı iki adım attırmaya çıkacak illaki.

Var mı alan önerisi olan?

Dün dışarı çıktık dolaşalım dedik. Uyku vakti geldi, eskiden olsa bebek arabasında uyuyakalirdi. Saatlerce ağladı resmen. Emzirdim yine fayda etmedi. Yatağını arıyor yatarak keyifle emerek uyuyacak hanımefendi. Dün sadece 1 saat 14-15 arası uyudu koca gün o da dayanamadı sızdı.

Ne uyku vakti ben dışarı çıkabiliyorum ne Denizle cikabiliyoruz. Mümkün değil uyumuyor düzeni bozuluyor. Dışarıda çalışmam lazım arada ne olacak bilmiyorum.

Yavaştan emerek uyumasini engellemem unutturmam lazım kıyamıyorum

Merhabalar kızlar bu sıralar çok yoğunum okuyup okuyup çıkıyorum yazamıyorum hiç. Hafta sonu çocuklar hasta eşim evde yokken mahvoldum kâbus gibi geçen iki gündü soğuk algınlığı oldular kizim iyi de oğlum fena oldu burnu hep dolu gece uyuyamiyor açsam da. U umudumbitmedi canım evin ve eşinin tayini hayırlı olsun umarım mutlu olursunuz. E ELAELIF canım geçmiş olsun umarım çabucak toparlarsin hakkında hayırlısı nasılsa öyle olsun

Gittim 30 seans. Doktor %99 basarili dedi. Kalan da seneler icinde belki acilir belki acilmaz dedi. Dirsekte bayagi tutukluk oluyormus. Bu kadar acilmasi bile mucize.
Benim dirsekten çocukken kırılmıştı. Kırık mi çatlak mi emin değilim. Direk göstermeden farkedilmiyor ama dümdüz kolumu uzattigimda hafif şekil bozukluğu var. Zamanla düzeliyor oynatması, açıp kapaması. İnşallah sende de bişey kalmaz zamanla düzelir muhtemelen.
Evimiz kombili ve maalesef binada yalitim yok, ne kadar yaksak da ısınma problemimiz var, petek temizligi belki ise yarar bir tık, yaptiran var mi?
Geçen sene önceki evimizde yaptırmıştık. Petekler tıkanmış inanılmaz farketmişti.
Bileğin için yaşamamıştım çok geçmiş olsun. Ameliyata gerek kalmaz umarim.
Zorlamamak gerekiyor ama ne mümkün.

Atlasa bir ayakkabi almam lazim ama anatomik mi ortapedik mi nasıl olmali bu ayakkabilar tecrubeli anneler beni bir bilgilendirse :)

Anatomik olmalı. Ayagına uygun yani. Seklini alabilecek yumusak. İlk adım önemli cidden kalıcı bi bozukluk olmaması adına. Bir de ayaklar cok hızlı buyuyecek ama buyuk numara alınmamalı.
Ortopedik düz taban ya da içe basma varsa öyle alınır o da ayagına göre olur yine işi bilen
Ne kadar ayakkabısız yurumeye alişsa o kadar bir de yani ev içi kullanım önerilmez

Ayagını hissederek yurumeyı geliştirecek.
Yurumeye başlayınca alabilirsin acele etme derim o zaman ayagına göre elindekı olmazsa alırsın

Eskiden olsa dediğin zamanla bu zaman arasında bayaa var sanırım.Yani hiç olmayan bişeye alişmaları için görmeleri gerekiyor. Sen dısarda oldukca alişacaktır.

Çok ağır olmamasına dikkat etmelisin.
Ve yine ayagına göre şekil alabilip kavramasına
İlk adımlarda genelde boğazlı bileğini kavrar.

Geçmiş olsun.
Galiba hem hava hem okul etkili oluyor.
Bizde de ben dahil hafiften limoniyiz. Kızların burunlar daha dolu

Bot alırsan kolay giyilen bir şey olsun tabii ki :) bir de anatomik olmaları önemli. Gerisi senin zevkine kalmış :)

Geçmiş olsun canım bizde de durum benzer.. Oğlum özellikle sürekli öksürdü gece. Şu an daha iyi ama bütün gece uyumadık desem yeri.. Kızım hapşırarak geçiriyor galiba :) küçük meleğim benim, maşallah ona.. Azıcık keyifsiz, azıcık burnu aktı ama atlattı gibi.. Tabi abisinden tekrar kapmazsa.. Oğlum bir hapşırıyor, her yer salya sümük.. Akıp gider inşallah, okuldan geri kalmasını istemem...

Bu ayakkabiyi gecmiste 3 cocuk kullandi diye cok saapmadim. Nike. Bildigim kadariyla ortopedik degil anatomik almamiz gerekiyor. Alirken yine arastiririm.
3 cocuk ne kadar kullanmis olabilir ki zaten, temizdir o, arkadasim da adidas verdi ama 21 no.ymus, epey büyük.
geranio pessinus tesekkur ederim, size de gecmis olsun. VosVos35 ben de sabah uyandim yutkunamiyorum, ihlamur icecem birazdan..size de cok gecmis olsun..
-hoscakal yaz, hosgeldin kış ve hastaliklar :))

Mevsim geçişleri âni olunca sonuçlar da böyle ne yazık ki.. Kiminle konuşsam ailesinden en az biri hasta.. Ben şu an direniyorum ama vücut sinyal veriyor. 1 gece daha uyumazsam işim bitik demektir :) geçmiş olsun.. bol bol ıhlamur, limonlu ballı sıcak su.. zencefille aranız varsa taze zencefil rendeleyip balla karıştırıp yemek boğaza iyi gelirmiş. Şifa olsun

Eskiden olsa dediğin zamanla bu zaman arasında bayaa var sanırım.Yani hiç olmayan bişeye alişmaları için görmeleri gerekiyor. Sen dısarda oldukca alişacaktır.
Var var daha da bebekken henüz bilmiyorken :)
Şimdi direniyor o meme gelecek keyifle emicem diyor çünkü cidden keyif yapıyor küçük hanım eskiden iki ağlar uyurdu mecbur.
İnatçı bişey oldu :)

Çok ağır olmamasına dikkat etmelisin.
Ve yine ayagına göre şekil alabilip kavramasına
İlk adımlarda genelde boğazlı bileğini kavrar.
Ağır olmasın aynen bi bunu biliyorum. Kızımla gidip canlı görüp bakmak lazım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…