2018 Ekim Anneleri

Bugün üstten üçüncü dişi patladı ve iyice uyku problemi arttı sabahtan beri bir kere zorla uyudu pertim çıktı ağlayıncada dayanamıyorum hiç ya sanırım çok zorlanıcam ya da böyle uykusuz her geceeeee :)))

Surda doğum yaptigimiz ilk gunlerdeki yazdiklarimizi okusak heralde neleri dert etmisiz diyecez daha okullari ergenlikleri var hey gidi hey:)
Valla ben sabahtan aksama kadar kucakta gezdigimizi hic unutamiyorum. Su an butun gece uyumasam da daha mutluyum.

Valla ben sabahtan aksama kadar kucakta gezdigimizi hic unutamiyorum. Su an butun gece uyumasam da daha mutluyum.
Bana da her gecen gun daha da kolay geliyor. Ne uyurken ne de uyanikken surekli kucakta tasirdik. Son iki gundur uykuya direnme ve yine kucak isteme basladi, yapisik geziyoruz ama biliyorumki bu gecici bir surec, en azindan uyurken yataginda uyuyor. Arada 5 dk yere koyup dikkatini dagitiyorum belim dinleniyor:)

Surda doğum yaptigimiz ilk gunlerdeki yazdiklarimizi okusak heralde neleri dert etmisiz diyecez daha okullari ergenlikleri var hey gidi hey:)

Düşününce ne komik geliyor ama ınsan yaşadığı zamana gebe işte :)
Okulda cıdden bi değişik ki daha ilk deneyimimiz. Yarın ilk veli toplantım şaka gibi

Yani işte :)
Kendini sakinleştirecek çözümlere odaklan istersen o da bir yol :)
Sen enerjini yükselttikçe minişede iyi gelir. Diş için yemek ve uyku öncesi şu karanfilli karışımı yapabilirsin. Gece uyandığında da denersin bakalım daha uzun uyuyabilecek mi?

D dooris123 tabii, mama sandalyesinde bi 10 dk dursa yemek yapabiliyorum,
O kadar cok kucakta gezdik kiii, ooooo
Bi anı: Yere koydugumda yikiyordu ortaligi, bi gün kettla a su koyacam, nasil mi koydum?
-bi elimde Ali, kettle yerde, diger elimde damacanadan su icin basiyorum, tabi su kettla in icine akarken beraber yere de akiyor..sonra kettla tezgaha konur, havlu mendil koparilir, yere egilip bi elimde Ali, bi elimde havlu yer silinir..

Nice güzel sağlıklı mutlu başarılı yılları olsun kuzunun .. Aramıza hoşgeldin (uykusuz geceler)
Çok teşekkür ederim bir gün bizde uyuruz bugünleri geçer elbet sağlık olsun
Çok teşekkür ederim darısı başınıza unutacağını düşünüyordum bende ilk şaşkınlıktan sonra hemen topladı oynamaya başladı sizinde inşallah öyle olur görüntülü konuşmak çok etkili sanırım en kısa zamanda kavuşursunuz babanıza
Ne guzel bi surpriz olmus, Allah ayirmasin.
Amin Allah razı olsun Evet gerçekten çok özel bi an oldu hiç beklemediğimiz anda gelince

Şu aynı apartmanda olmak modumu daha çok düşürüyor zaten burdan çıksam hep uykusuz kalsam yinede enerjik olurum sanırım o derece takığım bunlara :))) kızım teyze dedi hala kudurdu çok saçma şeyler ya abime aşırı düşkün e normal kız çocukları erkekleri sever diyor abin erkek değil galiba dedim çünkü 3 amcası var 3 ünede gitmiyor ve ağlıyor neyse ya sabır diyorum :)

Sizin bebislerin disleri nizami mi cikiyor ust ortalar güzel ciktida ust yanlar yamuk cikti gibi duzelirmi acaba sonra

D dooris123 E elaelif123 Nilsibel ilk 8-9 ay daha sabirliydim sanki.son birkac aydir epey tukendigimi hissediyorum.bunda uykusuz gecelerin etkisi cok.ve tabi arada gecirdigimiz hastaliklar derken... acikcasi allah yokluklarini gostermesin tabi ama annelik hic benlik degilmis :) bir an once buyuse de rahat etsem diye bekliyorum.deliksiz uykular, canin istediginde o an istedigini yapabilme luksu ah ah :)

Oyy minişin hali iyi bile desene :)
Takılma, düzeltmeye calışma.Kimse kimseden sorumlu değil. Onlarında anlamanı sağladıkları bişy var elbet hayatta bunu gör, geç...
Takılmamaya basladıkça her yaptıkları söyledikleri doldurmaz kafanı

Sizin bebislerin disleri nizami mi cikiyor ust ortalar güzel ciktida ust yanlar yamuk cikti gibi duzelirmi acaba sonra
Hep değişiyor aslında. Yuz buyudukce cene yapısıda buyuyor dişlerde değişiyor. Yani şuan ilk çıkan dişler değil gibi Sezen'in :)
Sütlerde genelde yamuk olmaz ama parmak emme, nazal kronik hastalıklar gibi bikaç unsur var çene yapısını değiştiren bildiğim.
Ne zaman kontrolunuz?

Nacizane fikrim, bu duygudurumunda iseniz işe baslamak daha iyi olabilir (zor gelirse tekrar izne ayrilirsiniz) veya baslamak istemiyorsaniz imkan varsa yarim gunde olsa bi bakıcı..cok faydasi olur hem fiziksel hem psikolojik..bebek onemli ok ama siz de onemlisiniz. Neden bu kadar yipranacaksiniz ki..

O donemlerde ben de tek elle haslanmis yumurta soymayi ogrendim, baslarda zor geliyordu ama suan tek elle gozum kapali soyarim:) tabi birde tuvaleti baska biriyle paylsmayi:) ilk ucak yolculuklarimizdan birinde caprazimizda oturan bir adam ucak indikten sonra bana sizi hayranlikla izledim bir annenin tek eliyle neler basarabilecegini gordum tebrik ederim demisti, ah ahh buyuyecekler kucagimiz ve ellerimiz bombos kalacak, buna sevinsem mi uzulsem mi bilemiyorum:)
Senin ilk aylarin biraz daha kolay gecmisti, hatta her postunu okudugumda masallah diyordum, hic unutmuyorum bir kere siz esinle film izlerken ufaklik koltukta kendi kendine uyuyakalmisti, simdi hareketlenmeye baslayinca daha zor oluyor haliyle. Uykuya direnmeler de basladi. Daha bilincliler kendi istekleri cok net, inatcilar. Kolay degil, sen de ilk kez karsilasinca damdan dusmus gibi oldun. Anne olmak gercekten hic hic kolay degil. Ben de ilk aylar hep senin gibi hissettim, annelik hic bana gore degilmis dusundugum seyler arasinda masum olani:) uykusuzluk insanin sinirlerini mahveden birsey zaten, tahamulun kalmiyor. Ben ilk aylarda hic yapmadim ama sen elinden geldigince yap, kendine zaman ayirmaya calis, yardim iste, esine daha cok sorumluluk ver, gunde yarim saat de olsa canin ne istiyorsa onu yap. Ve emin ol gececek, cok guzel ve rahat gunlerimiz olacak hepimizin

ferhunde001 bu arada ben de psikolojik olarak zor gunleri atlatmama ragmen arada delirmiyor degilim. Dun gece yine karsilikli oturduk agladik mesela, birbirimize kizdik, sonra sarildik baristik, biraz muzik dinledik, kedileri sevdik, birbirimizi boyle kabullendik ve kucakta geze geze uyudu sipam. Delirmek anneligin sanindandir cok da seyapma yani:)

Yapışık gezme modu bizde de var bir kaç gündür. Özellikle hasta olunca daha bir arttı.. El havada, al beni anne.. Gece de sık uyanan bebeler grubuna dahil oldu :) en yorucu büyüme atağında yavrum. Kendi de telef oluyor ben de.. Hasta olmayaydı iyiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…