- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Evet takılmıyordum hatta gülüp geçiyordum doğumdan sonra ne oldu bilmiyorum herşeye takılır oldum aşırı batıyorlar bana yani belki yanımda olup görsen illallah dersin o dereceler .. Bende ilk zamanlara göre daha iyiyim toparlandım ama tam anlamıyla onları görmezden ve duymazdan geldiğim günlere dönmek istiyorum umarım başarabilirim :)Oyy minişin hali iyi bile desene :)
Takılma, düzeltmeye calışma.Kimse kimseden sorumlu değil. Onlarında anlamanı sağladıkları bişy var elbet hayatta bunu gör, geç...
Takılmamaya basladıkça her yaptıkları söyledikleri doldurmaz kafanı
Ayy geçmiş olsun benimde görümcem hastaydı dün bana bulaştı hemen ıhlamur ve kuşburnuna başladım :)))Beni tebrik edin,
O kadar hastayim simdi de grip oldum iyi mi :))))
Annem geldi bize bakmaya..
Damacana olayı bizde çok sık oluyor.. Ben kızımı kucağımda tuttuğum elimin ucuyla sürahiyi tutuyorum, yere çömelip öbür elimle basıyorum.. Kimi içine kimi dışına, çünkü miniğim elin sokuyor araya, sürahiyi kurcalıyor.. Bir elimde kızımla çamaşır serdim 2 gün önce... Tek elle çamaşırı al, ipe yay, mandal al, tuttur... Minik minik çamaşırlar, bitmek bilmiyor.. 40 parça çamaşırı kucakta 12 kiloluk yavruyla sermek.. Sağlam kolumda kızım, ağrıyan kolumla iş yapıyorum.. Olduğu kadar...D dooris123 tabii, mama sandalyesinde bi 10 dk dursa yemek yapabiliyorum,
O kadar cok kucakta gezdik kiii, ooooo
Bi anı: Yere koydugumda yikiyordu ortaligi, bi gün kettla a su koyacam, nasil mi koydum?
-bi elimde Ali, kettle yerde, diger elimde damacanadan su icin basiyorum, tabi su kettla in icine akarken beraber yere de akiyor..sonra kettla tezgaha konur, havlu mendil koparilir, yere egilip bi elimde Ali, bi elimde havlu yer silinir..
Bunlar normal şeyler ama bize fazla geliyor çünkü sürekli maruz kalıyoruz :)) ben kızmı severken 'beyaz kızım, pamuk kızım' derim.. Ooo daha küçük o, esmerleşir daha diyor KV (kendisi esmer, ben beyaz tenliyim). İstiyor ki benim çocuklarım full onlara benzesin, ben taşıyıcı anneyim sanki.. Oğlum %90 baba zaten, bırakın da bu bana benzesin yahu...Şu aynı apartmanda olmak modumu daha çok düşürüyor zaten burdan çıksam hep uykusuz kalsam yinede enerjik olurum sanırım o derece takığım bunlara :))) kızım teyze dedi hala kudurdu çok saçma şeyler ya abime aşırı düşkün e normal kız çocukları erkekleri sever diyor abin erkek değil galiba dedim çünkü 3 amcası var 3 ünede gitmiyor ve ağlıyor neyse ya sabır diyorum :)
cumartesı kontrole goturucem de gelemedı bı turlu dudak bagınıda sorucam aklımda.Annemde ıyıce huylandırdı benı zaten tatilde zayıflamıs bu cocuk yuzu kuculmuş bıdı bıdı dert ettım kendıme :)Hep değişiyor aslında. Yuz buyudukce cene yapısıda buyuyor dişlerde değişiyor. Yani şuan ilk çıkan dişler değil gibi Sezen'in :)
Sütlerde genelde yamuk olmaz ama parmak emme, nazal kronik hastalıklar gibi bikaç unsur var çene yapısını değiştiren bildiğim.
Ne zaman kontrolunuz?
Demekki herkeste var bu .. Gerçekten dediğin gibi sürekli olunca batıyor artık çocuk sağlıklı mı ona şükredin bi yaBunlar normal şeyler ama bize fazla geliyor çünkü sürekli maruz kalıyoruz :)) ben kızmı severken 'beyaz kızım, pamuk kızım' derim.. Ooo daha küçük o, esmerleşir daha diyor KV (kendisi esmer, ben beyaz tenliyim). İstiyor ki benim çocuklarım full onlara benzesin, ben taşıyıcı anneyim sanki.. Oğlum %90 baba zaten, bırakın da bu bana benzesin yahu...
D dooris123 E elaelif123Nilsibel ilk 8-9 ay daha sabirliydim sanki.son birkac aydir epey tukendigimi hissediyorum.bunda uykusuz gecelerin etkisi cok.ve tabi arada gecirdigimiz hastaliklar derken... acikcasi allah yokluklarini gostermesin tabi ama annelik hic benlik degilmis :) bir an once buyuse de rahat etsem diye bekliyorum.deliksiz uykular, canin istediginde o an istedigini yapabilme luksu ah ah :)
Evet takılmıyordum hatta gülüp geçiyordum doğumdan sonra ne oldu bilmiyorum herşeye takılır oldum aşırı batıyorlar bana yani belki yanımda olup görsen illallah dersin o dereceler .. Bende ilk zamanlara göre daha iyiyim toparlandım ama tam anlamıyla onları görmezden ve duymazdan geldiğim günlere dönmek istiyorum umarım başarabilirim :)
cumartesı kontrole goturucem de gelemedı bı turlu dudak bagınıda sorucam aklımda.Annemde ıyıce huylandırdı benı zaten tatilde zayıflamıs bu cocuk yuzu kuculmuş bıdı bıdı dert ettım kendıme :)
Ben sevmedıgı seylerı seydıgı seylerle verıp o sekılde alıstırmaya calısıyorum yogurdu sevdıgı ıcın bı kasık yogurt bı kasık ıste o an ne yedırmeye calısıyosan ama yogurduda sevmıyosa meyve puresı yapıp deneyebılır mısın acaba?plojovic kızıma ara ara mercimek çorbası hazırlıyorum. 2 haftadır yapmamıştım, tekrar deniyim dedim. Bu sefer biraz suyunu az tutup kıvamlı verdim, yine yemedi. Bebekler tatlar konusunda muhafazakar olur, ara ara denemeye devam edin diyordu bir yazıda.. Bunu yemiyor demek için 10 sefer deneyin falan diyordu. Ben 7-8 kere vermişimdir herhalde, saymadım ama fazlası var eksiği yoktur. Şimdi bu çocuk kırmızı mercimek veya havuç içeren şeyleri yemeyecek gibi duruyor. Bunu düşünmek için erken mi?
Hastalığı da etkiliyor iştahını ama şu an elde var sıfıır.. Yoğurdu da bıraktı, yumurtayı yemiyor.. Öğünler boş geçiyor, yemediği taktirde yerine koyacak bir şey bulamıyorum.. Sürekli meyveyle de beslemek istemiyorum, şeker müptelası olacak çocuk
Oğlumu okula yolladım(tabi 5 gündür evde, alıştı, gitmek istemedi), kendim hastayım şimdi.. Boğazım şişti yanıyor...
Meyve püresini birkaç kez yaptım ağız ucuyla yiyor. Zor zamanlar için hazırını bulunduruyorum evde, onu da maksimum yarım kavanoz yiyor. Bazen 2 kaşık yiyip sıkılıyor. Yoğurt yerdi, birkaç gündür tükürüyor. Hiç olmazsa çeşitli omletler yapıp protein almasını sağlasam diyorum, yumurtaya tavırlı, direk tükürüyor. Ne zaman tekrarlamak gerektiğine karar veremiyorum. Abartıp iyice tiksindirmek de istemiyorum ama ara ara sunmak da gerekiyormuş.. İki çocuğum var ama yemek konusu hep kabusum oldu...Ben sevmedıgı seylerı seydıgı seylerle verıp o sekılde alıstırmaya calısıyorum yogurdu sevdıgı ıcın bı kasık yogurt bı kasık ıste o an ne yedırmeye calısıyosan ama yogurduda sevmıyosa meyve puresı yapıp deneyebılır mısın acaba?
benımde 2 gundur bogazlarım fenaydı evde maskeyle gezıyorum cocuga gecmesın dıye ıhlamur ıcıp duruyorum yumusadı gıbı bide annem sirkeli suyla gargara yaptırmıstı bana tadı kotu ama faydası olmus olabılır
plojovic kızıma ara ara mercimek çorbası hazırlıyorum. 2 haftadır yapmamıştım, tekrar deniyim dedim. Bu sefer biraz suyunu az tutup kıvamlı verdim, yine yemedi. Bebekler tatlar konusunda muhafazakar olur, ara ara denemeye devam edin diyordu bir yazıda.. Bunu yemiyor demek için 10 sefer deneyin falan diyordu. Ben 7-8 kere vermişimdir herhalde, saymadım ama fazlası var eksiği yoktur. Şimdi bu çocuk kırmızı mercimek veya havuç içeren şeyleri yemeyecek gibi duruyor. Bunu düşünmek için erken mi?
Hastalığı da etkiliyor iştahını ama şu an elde var sıfıır.. Yoğurdu da bıraktı, yumurtayı yemiyor.. Öğünler boş geçiyor, yemediği taktirde yerine koyacak bir şey bulamıyorum.. Sürekli meyveyle de beslemek istemiyorum, şeker müptelası olacak çocuk
Oğlumu okula yolladım(tabi 5 gündür evde, alıştı, gitmek istemedi), kendim hastayım şimdi.. Boğazım şişti yanıyor...
Bizim evimiz 3. Kat zemin kattaki komsumuza kadar giderdi denizin aglamasi. 15. gunde basladi aglamaya 100. gunde sustu. Allah sabir ve kolaylik versin, cok zor bir durum gercekten.Sinir sistemim kalmadi artik 2 saatte 1 deli gibi aglayarak uyaniyor ve meme vermeden asla sakinlemiyor hatta bazen emip yatirsam bile 10dk sonra yine ayni
Bugun yarin gelir komsular cocuga napiyosunuz diye oyle agliyor
dun gece bizde de ona benzer bi durum oldu.ciglik cigliga katila katila tepinerek agladi bi sure.ne kucakta ne baska sekilde sakinlesmedi.en son emzirdim yeni emzirmis olsam bile.oyle zar zor uyudu ama bilmiyorum nolucak.2 dis var daha bizde. D dooris123Sinir sistemim kalmadi artik 2 saatte 1 deli gibi aglayarak uyaniyor ve meme vermeden asla sakinlemiyor hatta bazen emip yatirsam bile 10dk sonra yine ayni
Ben artik nasil alistiysam 12den once uyuyamiyorum. Sabaha kadar da niliko yanimda. Bir sagimda bir solumda. Memeler acik yatiyorum. Cocuk kendi gelip buluyor memeyi. Derlerdi de inanmazdim. Oyle uyuyorum ben de. Ama sabah belim cok agriyor. Esime verip bir saat tek basima yatiyorum. O iyi geliyor. Sen yatagina koyup kaldirdigin icin tukeniyorsun.Sinir sistemim kalmadi artik 2 saatte 1 deli gibi aglayarak uyaniyor ve meme vermeden asla sakinlemiyor hatta bazen emip yatirsam bile 10dk sonra yine ayni
Bizim evimiz 3. Kat zemin kattaki komsumuza kadar giderdi denizin aglamasi. 15. gunde basladi aglamaya 100. gunde sustu. Allah sabir ve kolaylik versin, cok zor bir durum gercekten.
Dis durumlari neydi? Dis olabilir mi? Ben artik gece uyanmalarinin aclikla alakali oldugunu dusunmuyorum agrisi sizisi ozlemi heyecani olabilir.
Uykusuzluk 3-4 gun cekiliyor da bir yerden sonra vucut ve sinirler isyan ediyor artik. Haftasonu sabah eylulu bir sure disari cikarsinlar o sirada sen evde biraz uyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?