Iki haftadir yani okul acilali beri nilikonun gunduz uykusu maksimum bir saat bazi gunler hic yok.
Ben artik nasil alistiysam 12den once uyuyamiyorum. Sabaha kadar da niliko yanimda. Bir sagimda bir solumda. Memeler acik yatiyorum. Cocuk kendi gelip buluyor memeyi. Derlerdi de inanmazdim. Oyle uyuyorum ben de. Ama sabah belim cok agriyor. Esime verip bir saat tek basima yatiyorum. O iyi geliyor. Sen yatagina koyup kaldirdigin icin tukeniyorsun.
Bizim evimiz 3. Kat zemin kattaki komsumuza kadar giderdi denizin aglamasi. 15. gunde basladi aglamaya 100. gunde sustu. Allah sabir ve kolaylik versin, cok zor bir durum gercekten.
Dis durumlari neydi? Dis olabilir mi? Ben artik gece uyanmalarinin aclikla alakali oldugunu dusunmuyorum agrisi sizisi ozlemi heyecani olabilir.
Uykusuzluk 3-4 gun cekiliyor da bir yerden sonra vucut ve sinirler isyan ediyor artik. Haftasonu sabah eylulu bir sure disari cikarsinlar o sirada sen evde biraz uyu.
Demek ki agrisi var kuzumun, diş olabilir buSinir sistemim kalmadi artik 2 saatte 1 deli gibi aglayarak uyaniyor ve meme vermeden asla sakinlemiyor hatta bazen emip yatirsam bile 10dk sonra yine ayni
Bugun yarin gelir komsular cocuga napiyosunuz diye oyle agliyor
E exelanss yer yatagi mi yapsan dusmesinden korkuyorsan.
Benim uykum cok hafif. Her hareketine uyaniyorum. Yatagi duvara dayadik. Bebegi duvar kenarina koyuyorum. Ayak ucuna yuksek yastik koyuyorum. Orttugum pike ince. Zaten ortuden nefret ediyor. Onu hic ortmuyorum. Ama kisin nolcak bilmiyorum. Ben yoksam gunduz ancak bayilip uyuyor. 20 dk sonra da uyaniyormus. Bir kac gunde bir uyandiginda sallayarak geri uyutuyorlar. O da artik uykudan bitap dustugu icin...
Demek ki agrisi var kuzumun, diş olabilir bu(
-Siz bilirsiniz ama; bal? Bizim dr sakın verme diyor, her seferinde.Eveeett görümcemin inatla hasta haliyle kızımı alması ve yavruma geçmesi sabaha kadar yandı ve çok bitkindi 40.5 oldu ateş ve 38 altına düşmedi yarım saatlik bir 36.6 yı gördüm şuan yine aynı 38 de seyrediyor soğan suyu kestane balı elma sirkesi verdim ılık dula sokuyorum ara ara ayaklar soğuk geri kalan el içleri bile ateş gibi .. Aynı zamanda bana da bulaştı umarım doğal yolla atlatırız .. Farklı önerisi olan doktora gitmemiz dışında ?
Sağ ol canım ben balı 3 hafta kadardır veriyorum bugün kestane balı verdim soğan suyuyla karıştırıp .. kitaptan bakıp yapıyorum bir sıkıntı yok şükür bal şifadır zaten .. Ihlamur kahvaltıda genelde veriyorum çok sever ama şimdi suyu bile zor içirdim vişne suyu yazıyordu birde buzluğumda var sanıyorum kaynatıcam ama beni bırakmıyor buzluğu boşaltamadım ..-Siz bilirsiniz ama; bal? Bizim dr sakın verme diyor, her seferinde.
-Ali ye de benden geçti, burnu akiyo yazik kuzumun, bugün bi huzursuz, ağlaya ağlaya uyudu simdi..uyansin ılık ihlamur icirecem. Ben cok agir hastayim bu ara, annem geldi bakmaya, ona da bulastirdim,hasta ettim, evine yolladim az once, sıra babam ve esim de :))
Size de gecmis olsun..
Her gün olmasa da kahvaltıda yumurta severim, daha çok omlet tarzı.. aşina olmama şansı yok bence :)3 gün verip 3 gün vermeme yapılır genelde. 3 gün alışmak/unutmak için yeterliymiş ama bebekle/çocukla çok alakalı bence.
Bir de biz artık doymak için yer gibiyiz ama bebekler/çocuklar vucudunun sesini dinleyip eksiğini fazlasını anlayıp öyle davranabiliyorlar.
Mercimek kalsiyum, yogurt kalsiyum bi yandan bakınca belki bi süre dinlenebileceği türdendir. Bi zaman yediği şeyleri yememe gibi değişiklikler olur bu normal. Ya agız tadı değişiyor diyoruz biz ama ya da vucut eksikliğini tadını almakla gösteriyor. Şu hamilelikte hormonların daha hızlo oluşuyla canımızın çekmesi gibi.
Yumurtayı bişeyin içinde verebilirsin. Biraz verdiğimiz şekillerde önemli. Bazen nohut seviyor Simay'da. Bazen öyle sade yemiyor mesela humus yapıyorum. Yeşil mercimeği bende mesela ekşili salata haliyle daha çok severim :)
Belki bu sekilde de deneyebilirsin.
Emiyor zaten suan illa bişeyi sevsin gibi düşünme.
Ya da sen yiyormusun yumurta hergün?
Yemediği şeyleri sende ondan 1_2 gün önce yiyerek sütten aşinalık kazandırarak sonra vermeyi deneyebilirsin. Bu da bi taktik :)
Kıyamam yaa, bir yeri ağrıyor olabilir. İdrar tahlili yaptırsan sağlık ocağına veya en yakın polikliniğe gidip? Enfeksiyon falan varsa yazık çok canı yanardun gece bizde de ona benzer bi durum oldu.ciglik cigliga katila katila tepinerek agladi bi sure.ne kucakta ne baska sekilde sakinlesmedi.en son emzirdim yeni emzirmis olsam bile.oyle zar zor uyudu ama bilmiyorum nolucak.2 dis var daha bizde. @dooris123
Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerimBeni tebrik edin,
O kadar hastayim simdi de grip oldum iyi mi :))))
Annem geldi bize bakmaya..
Bizim evde tv açılmıyor ama dışarda görse ilgi ile bakıyor özellikle çocuk yada bebek gördüyse evde açmayan bir süre daha düşünmüyorum ama telefonlara acayip meraklı aldığı gibi kaçıyor elimden alacak diye ekranın üstünde parmaklarını gezdiyor çalışmayan telefonu ise hiç ilgisi yok atıyor elindenEpeydir yazacam firsat bulamadim, tv,telefon olayini.
Biz hiç tv acmayan bi aileyiz, lohusayken ilk aylar ben acip izleyecek birsey bulamayip kapatiyordum, annem bize gelince açıyor, reklam dikkatini cekiyo, animasyonlar vs. Reklam bitince başını çeviriyor.
Cep teline de ilgisi yok. O uyanikken ve yanimdayken telefonu almiyorum elime.
Çok geçmiş olsun bizde bugün yola çıkacaktık kızım dün gece ateşlendi sabaha kadar uyumadık burun tıkanıklığı ne emdi ne uyudu yavrum inşallah bir an önce iyileşir kuzular o halleri çok üzücüHer gün olmasa da kahvaltıda yumurta severim, daha çok omlet tarzı.. aşina olmama şansı yok bence :)
Bu günler denemek ve sonuca varmak için uygun değil galiba. Önce diş zorladı, ardından hasta oldu.. Bugün emerken nefes alamıyor. Hafif atlatıyor sandım ama sadece direnmiş kutucuğum.. 3 gün gecikmeyle sağlam yakalandı. Hırıltı, burun tıkanıklığı, salya sümük... Elim kolum bağlı çözüm bulamadımbanyo ettirdim, akmıyor. İzotonik su damlattım, yine olmuyor. Ememiyor, yatamıyor, uyuyamıyor... Dertli çok yavru
gecen hafta defalarca fiskirarak kusma sikayetiyle acile gitmistik kaka tahlili verdik temiz cikti.idrar cikmadi o sirada.ishal basladi.probiyotik verdi.4 gun tek lokma yemedi emdi sadece.yeni yeni yemeye basladi.ishali de gecti.ama dun cok gazi oldu cikarinca rahatladi.simdi keyfi iyi.yine yasarsak veririz evet.Kıyamam yaa, bir yeri ağrıyor olabilir. İdrar tahlili yaptırsan sağlık ocağına veya en yakın polikliniğe gidip? Enfeksiyon falan varsa yazık çok canı yanar
gecmis olsun size deHer gün olmasa da kahvaltıda yumurta severim, daha çok omlet tarzı.. aşina olmama şansı yok bence :)
Bu günler denemek ve sonuca varmak için uygun değil galiba. Önce diş zorladı, ardından hasta oldu.. Bugün emerken nefes alamıyor. Hafif atlatıyor sandım ama sadece direnmiş kutucuğum.. 3 gün gecikmeyle sağlam yakalandı. Hırıltı, burun tıkanıklığı, salya sümük... Elim kolum bağlı çözüm bulamadımbanyo ettirdim, akmıyor. İzotonik su damlattım, yine olmuyor. Ememiyor, yatamıyor, uyuyamıyor... Dertli çok yavru
Ya vallaha napicam bilmiyorum zaten hastayim grip oldum bunyem Artik kaldirmiyor bu uykusuzlugu
Derdini anlamamak cok kotu babasinda asla susmuyor benim kucagima gelir gelmez susuyor gun icindeki vakitlere bakiyorum zaten yarim gun evdeyim ve surekli oyun oynuyoruz emziriyorum beraber vakit geciriyoruz beni ozluyor dicem aksi olsa
Kafayi yemek uzereyim gece olsun istemiyorum artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?