Çok geçmiş olsun, salgın herkesi yakaladı kışa ne yapıcaz bakalım çok korkuyorum bende tekrar hasta olacak diye.Arkadaşlar merhabalar umarım her biriniz bebişlerimizle iyisinizdir.
Benim oğlum 1 yaş aşısı olmadan hemen önce el-ayak-ağız Hastalığını kapmış nasıl olduysa..aşı bir hafta ertelenerek oldu fakat ayni gün grip de oldu kuzucum grip geçiyor derken Öksürük başladı ara ara öksürüyor gıcık yaptı Boğaz'ındabebişler hastayken çok zor Allah hepsine sağlık versin.
Sizlerde durumlar nedir ?
Çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatır kuzucuk.Yine ateşli bir geceden selamlar. Gecenin şu vaktinde yine kızımın ateşlenmesiyle uyandım gazamız mübarek olsun bakalım bu kez bizi ne bekliyor
Teşekkür ederim canım benim ben de arkadaşların yazdıklarına cevap yazamadım zaten herkesten özür diliyorum yoğunluğum o kadar fazla ki görüyorum beğeniyorum mesajları ama cevap yazamıyorumpessinus geçmiş olsun canım gözümden kaçmış mesajın şimdi gördüm .. Ateşi düştü mü ?
Benım doktorumda ortada bu konuda yıyeceklerın ıcıne koyabılırsın dedı ama bır anne sutu yada formul sut kadar fayda sağlamaz dedı bende oyle dusunuyorum acıkcası.Emdıgı surece zaten ınek sutu ıcmesıne gerek yokSüt konuşulmuş. Benim izlenimim artık doktorların süt içmeye teşvik etmediği yönünde. Daha çok fermente halini tavsiye ediyorlar ama süt içirmeyin gerek yok diyorlar.
Karışığım bu konuda, ben henüz vermedim düşünmüyorumda sadece yemeğine poğaça kekine vs gerekirse o kadar. İçimi rahatlatan verin yararlı diye bi makale okusam da versem diye bakmıyor değilim ama.
Süt ürünleri peynir ve yoğurt çok tüketiyorum, yağ olarak geri dönüyor sanırımEvet tam olarak ağırlık yaparmış.Yağ birikimide yapar. Bana da yapıyor 1 parça yiyorum sadece. Kavurma ya da sote ise de az.
Aslında kuzu kokmaz, koyun daha cok ama. Zevk :)
A ve 0'da süt ürünleri yenmemesi gerekenlerde metabolizmayı yavaşlattığı için.
Yani bu da bi detay. Yiyebildiğimiz kadar bide vucudu arındırmak gerekiyor aslında arada.
Arada 21 günlük sureçlere girmek, detoks, alkali,oilpulling vs. Biçok sey var zevkle yapılabilecek.
Benim de öyle bir denemem oldu. Oğlum makarna seviyor iye ton balıklı vereyim dedim. Çocuk makarnayı da bırakmıştıÖrnekler bile güzel oldu konuya :)
Balık bizde de belli olmuyor,bazen 1-2 lokma alıyor bazen hiç.
Hadi bakalım nasıl bulacaksınız yolunu :) Makarnayı seviyor dedin ya onunla yer belki, denemediysen
Geçmiş olsun canım benim, inşallah toparlanmıştır biraz kızçeYine ateşli bir geceden selamlar. Gecenin şu vaktinde yine kızımın ateşlenmesiyle uyandım gazamız mübarek olsun bakalım bu kez bizi ne bekliyor
Bu sabah kızımı babaannesinin yanına bırakıp abisini servise bindirdim. Kapı önünden yaprakları süpürüp içeri girdim, tarhana yiyorlardıSenin isin ayri bi zor zaten ne diyeyim ki Allah yardimcin olsun. Esin gelecekti diyordun, belki biraz degisiklik olur cocuklar sizi gore gore babayi ozleye ozleye huyu degismistir tabak tabak yerler insallah amin
Evet ayni gundu. Guzel yillari olsun miniklerinDenızın de bugun dımı dogum gunu nıce senelerı olsun
Teşekkürler canım denize de geçmiş olsun daha kötüden korusun AllahDeniz de dilin nerde diyince dil cikariyor, alkis, bay bay, alo, bi de kac yasindasin diyince eliyle bir yapiyor. Tabi atlas gibi cani isterse:) bazen sokakta birileriyle konusuyoruz ayrilacagimiz zaman hadi denizcim bay bay yap diyorum bos bos bakiyor suratima neyse yapmiyor biz gidelim diyorum konustugunuz kisinin yanindan ayrilir ayrilmaz bay bay yapiyoryeteneklerini sadece bana gosterir oglum nazardan korktugu icin zeki cocuk iste
Bizim de 10 gundur yakamizda hastalik. Su aralar cok salgin var, bagisiklik sistemi herhangi bir hastalikla dusunce digerleri de sira sira geliyor galiba. Bugun 1 yas asisi olacaktik ama haftaya erteledim artik. Cinara da cok gecmis olsun. Bol bol su ver bogazini nemli tutmaya calis.
Oy oyy. Ne yamanmis bu mevsim gecisi. Cok gecmis olsun. Kisa zamanda saglikla atlatirsiniz umarim.
Âmin canım teşekkür ederizÇok geçmiş olsun, salgın herkesi yakaladı kışa ne yapıcaz bakalım çok korkuyorum bende tekrar hasta olacak diye.
Çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatır kuzucuk.
Aynı anda aynı şeyleri yazmışız hemen hemenD dooris123anabelgunes kızlar iyi ki oğluşlarınızı doğurmuşsunuz ve iyi ki tanışmışız sizlerle burada. Hayırlı ömürleri olsun kuzucukların inşallah hayırlı insanlarla karşılaştırsın Allah
Canım benim cidden okul dönemi kırdı geçirdi hastalıklar bizi oğlum daha yeni yeni toparlanıyor balgam sökmedi bir türlü sıkıntısı o kızım da akşam ateşlemişti ateş düşürücü verdim düştü şimdilik bakalım bu ateş ne kadar sürecek. Daha iki hafta dolmadı acillik olalı yarın yine dr a götüreceğimBenim de öyle bir denemem oldu. Oğlum makarna seviyor iye ton balıklı vereyim dedim. Çocuk makarnayı da bırakmıştı
Okulda her şeyi yiyor çok şükür
Geçmiş olsun canım benim, inşallah toparlanmıştır biraz kızçesenle ben mahfolduk bu ilk okul yılı macerasında.. 1 aydır ailecek hastayız... 2 gün geçmiş gibi oluyor, sonra yine başa sarıyoruz. Şu an oğlum iyi gibi şükür, kızım da düzelmek üzere, ben yeni yeni terleme ve balgam atma dönemine girdim. 5 gündür çektiğim boğaz ağrısı korkunç.. Yine de çocukların iyiye gitmesi acıma merhem... Balgam da fena öksürtüyor.. Antibiyotik içmeye başlayınca, 2 gün içinde boğazım iyi olurdu eskiden. Şu an 4 gün geride kaldı, şişlik hala tam inmedi... Ağrı kesici de aldığım halde gün boyu ağrıyor boğazım.. İçmesem nasıl olacak bilmem
Bu sabah kızımı babaannesinin yanına bırakıp abisini servise bindirdim. Kapı önünden yaprakları süpürüp içeri girdim, tarhana yiyorlardısonra benimle de kahvaltıya oturdu, 2 tane yeşil zeytin yedi. Gün içinde biraz üzüm geveledi (suyunu emip tükürüyor). Akşam da yayla çorbası içirdim 1/3 kase.. Bu hastalık sürecinde bir rekor. Çok şükür iyileşiyoruz galiba.. Yalnız ilaç yan etki yaptı galiba, sabah ishaldi, doldurmuş bezi. Şişeyi bitir diyordu aile hekimi ama daha çok var. Koca şişeyi bitirmek için 15 gün içmesi lazım. Gerek yok bence..
Sorma yazdıklarını okuyup ben de bunları yazmadım mı diyorum kendi kendimeAynı anda aynı şeyleri yazmışız hemen hemen
İnşallah bağışıklığına katkısı olur da sonraki yılları daha sorunsuz atlatırlar.. Çok üzülüyor insan ama hayatın bir parçası maalesef...Canım benim cidden okul dönemi kırdı geçirdi hastalıklar bizi oğlum daha yeni yeni toparlanıyor balgam sökmedi bir türlü sıkıntısı o kızım da akşam ateşlemişti ateş düşürücü verdim düştü şimdilik bakalım bu ateş ne kadar sürecek. Daha iki hafta dolmadı acillik olalı yarın yine dr a götüreceğim
D dooris123anabelgunes kızlar iyi ki oğluşlarınızı doğurmuşsunuz ve iyi ki tanışmışız sizlerle burada. Hayırlı ömürleri olsun kuzucukların inşallah hayırlı insanlarla karşılaştırsın Allah
Teşekkür ederiz teyzeleri burdaki herkesi ayri ayri cok seviyorumD dooris123 ,anabelgunes ve başka kaçırdığım kim varsa.. Doğum günü kutlu olsun kuzucukların sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum bıdıklara... İyi ki doğmuşlar, sayelerinde sizleri tanıdım
Iyiyim canim.bu aralar ev isleri bitmiyor.ne cabuk gece oluyor anlamiyorum.iş cok.cocuk uyumuyor.gece 12 yatis.gün icinde de 1 kere azcik uyku.ben pert.
Bu minnaklar herseyin farkinda.kandirilmiyorlar aslinda.yiyecekleri varsa yiyorlar.sadece biz öyle zannediyoruz.hic ağzini açmayan tipoşlar da var:)Ben cok guzel buldum yolunu cocugu hipnoz etmek!yemek saati geldiginde ilkten mama sandalyesinin ustune daha once hic gormedigi bisey koyuyorum ( dun araba anahtari denk geldi misal) sonra dikkatini oraya cekiyorum aa bu ne senin mi vs gibi sonra gel bakalim oturalim bu neymis diyorum bi 5-10 dk yemek vermeden mama sandalyesinde hayatimda duymadigim en sacma hikayeleri anlatiyorum anahtarla ne anlatilacaksa ama iste sonra mesela yogurt seviyor allahtan ilk kasik yogurt veriyorum sonrasi ne verceksem iste corba vs diyelim anahtarla sıkıldı 2. Bi kurtaris mutlaka oluyor ozellikle kitap karisimtirmayi cok seviyor mama sandalyesinde resimlerle hikaye uyduruyorum ama 1 sn bile susmadigim icin gozlerini ayirmiyor benden
Bende hic zorlamiyorum.metostan meme yemek gibi laflar duymadan ne meme ne yemek nede meyve veriyorum.@exelanss biz kahvaltiyi birlikte yapiyoruz.yagda yumurtayi minik parcalara bolup onune koyuyorum birkac lokma yiyor.sonra koyduklarimi yere atmaya baslayinca zeytin veriyorum.1 zeytini iki yarim halde bazen yiyor bazen yere atiyor.yere attiklarini geri tepsisine koyuyorum bazen yiyor bazen yine atiyor.rondodan gectigim ceviz badem findigi pekmeze tahine ya da bala (donusumlu) karistirip 2-3 cay kasigi yediriyorum.oglen bazen 1 kase corba.bazen kasiga vuruyo icmek istemezse ac kaliyo bikac saat sonra 1 muz yiyor.tek hayir demedigi sey muz.aksam da corba ve yedigimiz yemekten az az yiyor.ama bazi gunleri birkac lokmayla gecirdigi oluyor.ne biliyim ben bir iki kasigi agzina sokmaya calisinca itiyorsa israr etmiyorum o ogun bisey yemeden geciyo.bende mi tuhaflik var acaba.butun gun bisey yemedigi gunler de oluyor bazen.sık sık emiyor belki ondandir diyorum.ha bu arada bazen yere dokulen yiycek parcalarini temizlemeyi unutmus oluyorum.ertesi gun emeklerken denk gelip kurumus yemek artigini agzina atiyor
Canim minnoşumun doğumgünü kutlu olsun.iyi ki doğmuş.annesinin babasinin neşesi evin en tatlı süprizi.kalp kalp.Teşekkür ederiz teyzeleri burdaki herkesi ayri ayri cok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?