2018 Ekim Anneleri

Arkadaşlar bu ikili testler falan muhakkak yapılmalı yani Allah korusun bu testlerin sonucunda bir sorun çıktı diyelim tedavi gibi birşey oluyor mu yoksa öğrendiğimiz o sorun ile doğum yapmayı mı bekliyoruz bana bu konuda bilgi verir misiniz

merhaba kızlar bende 2 hafta sonra gidicem inşallah tarama testine ben bankada çalışıyorum özel sigorta mensubuyum özel hastanelere para vermiyorum zaten bu test için ekstre ödeme yaparmıyız acep

Eger muayene oldugunuz hastane, ozel sigortaniz ile calisiyorsa ve ozel sigorta anlasmaniz %100 karsiliyorsa bebeginiz dogana kadar 1 tl bile odemiyorsunuz diye biliyorum insallah oyledir yinede sormakta fayda var :)

Ben de her seferinde ayri stres yasamamak icin 7. hafta gittim herseyi belli oluyor kese kalp atisi.. Sen daha garanticiymissin :) Insallah hayirli guzel haberlerle gelirsin

İnsallah haftaya cuma gidicem canim. Bulantim ve koku hassasiyetim devam ediyor malesef daha sabah cikardim hatta ama bende su cikiyor kokudan dolayi midem kalkiyor. Ev, esim, ben sanki hersey kokuyor gibi geliyor birde 10 km otedeki kokuyu aliyor gibiyim k9 tarama kopegi oldum resmen koku konusunda

Sen benim gibisin benimde geç döllenme olmuş ilk gittiğimde bırak bebeği yolk kesesi bile yoktu. Doktor haftaya gel dedi korka korka gittim ve çok şükür Rabbime kalp sesini de duyduk. Sıkıntı yapma o oluşmuş kalbi atmaya başlamıştır bile annesi

Kızlar benim de hafif bulantı oluyor ama akşamları
Bu sabah az hissettim ama şimdi yok. Doktor genetik dedi :) ama anormal kaşık ağrım var ona bisey yapamiyorum işte

kızlar ben sordum gittiğim hastaneye muane ücreti dahil ikili tarama testinin fiyatı 300 tl dediler biraz pahalı değilmi?

Allah Allah ya benim hastane cok cok ucuz dicem ki izmirdeki diger ozel hastanelerle karsilastirdigimda hemen hemen ayniydi yada sizin hastane cok pahali. Hangi sehirdesiniz? Sgkniz var degil mi?

Canim bu testler zaten 100% souc vermiyor. cocukta anomali var mi diye bakiliyor ve allah korusun bisey cikarsa tedavisi edilebilirligi icin degil anomalili bir bebek dunyaya getirmek istiyor musun diye bakiliyor. Eger boyle bir durumda gebeligini sonlandirmayi dusunuyorsan yaptir, ama ne gelirse rabbimdendir basim ustune diyorsan yaptirmanin bir anlami yok cunku tedavisi yok. Sunu da soylemeden gecemeyecegim, benim anneme 14 yil once kardesime hamileyken doktor ikili testte down sendromu teshisi koydu ve derhal kurtaja alin dedi. annem karsi cikinca da 'hem kizin var hem oglun, memleketi sen mi dolduracaksin, cocugun down sendromlu dogacak nasil bakacaksin' diyerek annemi azarladi. Buna ragmen annem 9 boyunca agladi ve dua etti ama kardesimi dogurdu. sonuc kardesim cok saglikli ve hicbir kromozamal veya zihinsel hastaligi yok. tamamen normal saglikli bir bebek olarak dogdu. yine de kisilerin kendi tercihleri tabi. Rabbim herkese hayirli saglikli evlatlar versin.

Allah Allah ya benim hastane cok cok ucuz dicem ki izmirdeki diger ozel hastanelerle karsilastirdigimda hemen hemen ayniydi yada sizin hastane cok pahali. Hangi sehirdesiniz? Sgkniz var degil mi?
istanbuldayım cnm ben memurum zaten sigortam var

Çok te
Canım teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için, Allah ın verdiği cana ne olursa olsun kıyamam zaten ben emanetler bize evlatlarımız, benim olduğum yerde yapılmıyor bu tarz testler acaba Türkiye'ye gelip yaptırsam mı diye düşünmüştüm , şimdi gerek yok bence çektiğim yol eziyetine değmez

cnm hiçbir tedavisi olmuyor bu testlar kromozom ve zeka testleri diye de geçiyor... zaten %100 sizde sorun var yada yok ta diyemiyorlar... sadece düşük yada yüksek risk grubundasınız diye bilgi veriyorlar ... Yüksek risk grubundaysan aminosentez yapıyorlar yane bebekten su alıp daha detaylı invceliyorlar eğer burda bir sorun çıkarsa bazı doktorlar yasal olarak aldrıma hakkının olduğuna dair bilgi veriyorlar ... o karar artık kişiye kalmış, aslında ne olursa olsun bebeğimi doğuracagım diyen kadınlar için bu testlerin çok büyük anlamı yok ...

Teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için , ben yaptırmayacağım büyük ihtimalle şuan eşimden dolayı yurt dışındayım burda o testleri yapmıyorlar zaten acaba gelip de orda mı yaptırsam diye düşünmüştüm ama gerek yok bence :)

Hangi ülkedesiniz acaba Türkiye de niye doktorlar israrla teste yönlendiriyor

Canım tedavisi olan şeyler değil onlar down sendromu ve edwards sendromuydu sanırım zeka geriliği olan durumlar olabiliyor down sendromu doğumdan sonra uzun yıllar yaşayabiliyorken edwards da anne karnında ya da doğduktan kısa bir süre sonra bebek kaybı olabiliyor. Tabi bakılan değetlerden biri riskli çıktı diye engelli olacak diye bir durum söz konusu olmadığı gibi risk düşük çıkıp yine de engelli doğumlar olabiliyor. Bu testlerde 1:250, 1:5000 gibi atıyorum riskler çıkabiliyor yani 250 de bir bu riskin var olması gibi. Burada ailenin tavrı önemli oluyor bazı aileler engelli bireylerle yaşayamayacaklarını düşünüp aldırabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…