Canım ben gelişmişlik olarak geride olan bir ülkedeyim eşim inşaat mühendisi bir projeden dolayı Afrika ülkesi olan Uganda dayız, aslında Türkiye de kalabilirdim ama eşimi yalnız bırakmak istemedim hemde miniğimiz bizimle olmazdı şimdiHangi ülkedesiniz acaba Türkiye de niye doktorlar israrla teste yönlendiriyor
Anladım canım teşekkür ederim :)Canım tedavisi olan şeyler değil onlar down sendromu ve edwards sendromuydu sanırım zeka geriliği olan durumlar olabiliyor down sendromu doğumdan sonra uzun yıllar yaşayabiliyorken edwards da anne karnında ya da doğduktan kısa bir süre sonra bebek kaybı olabiliyor. Tabi bakılan değetlerden biri riskli çıktı diye engelli olacak diye bir durum söz konusu olmadığı gibi risk düşük çıkıp yine de engelli doğumlar olabiliyor. Bu testlerde 1:250, 1:5000 gibi atıyorum riskler çıkabiliyor yani 250 de bir bu riskin var olması gibi. Burada ailenin tavrı önemli oluyor bazı aileler engelli bireylerle yaşayamayacaklarını düşünüp aldırabiliyorlar.
Valla canım önce yoktu sonradan cikabiliyormu bide gebeligin ne oldu anladıktan sonra gecmi olmuştuBalkupumm
Benim önceki gebeligimde de gerisim geriliği vardı kanda pıhtılaşma varmış test yapılmıştı plasenta tıkanıp kan gitmiyormus bebek tam büyümüyormuş ondan sormuştum var mi diye.
Ayrıntılı ultrason Dediğin 4 boyutlu renkli ultrason mu ?Hadi hayirlisi❤
Bana ayrintili ultrason en mantiklisi geliyor.
2li 3lu 4lude yapabilecek bisy olmadigindan sanirim.Ama iste fikir fikirdir.Doktorla karsilikli konusmak en guzeli.
Bende öyleydim.Yemek yedigime pisman oluyordum.Cok hafifledi artik.11 hafta bitti.
Insallah gecicidir seninde
Ben pazartesi gitmeyi dusunuyorum canim.Bulantilarim da devam ediyor.Biraz azaldi ama hala her sabah kusuyorum.Kızlar nasılsınızz ıkılı taramaya ne zaman gıdıyorsunuz ben ıkı hafta sonra gıdıcem sıkıntısı olan varmı bulantı olarak yada baska bısey benım bulantım var grıbım hala atlatamadı
Canım naptın ne dedi doktor ??Benim lekelenmeler bitmedi bende dayanamadim baska doktora geldim sira bekliyorum bakalim o ne diyecek
Gece yanina muz koy.kalkar kalkmaz yeBen pazartesi gitmeyi dusunuyorum canim.Bulantilarim da devam ediyor.Biraz azaldi ama hala her sabah kusuyorum.
Canim bebegin anomalili dogma riski yuksek cikarsa ilerleyen haftalarda baska testlerler yapilir.Down sendromunun tedavisi yok.Riskli cikmasi da bebegin kesin oyle oldugu anlamina gelmiyor sonucta.%99 sonuc veren pahali bir test de var bildigim kadariyla.Bebegin dunyaya gelip gelmeyecegi karari aileye birakiliyor.Arkadaşlar bu ikili testler falan muhakkak yapılmalı yani Allah korusun bu testlerin sonucunda bir sorun çıktı diyelim tedavi gibi birşey oluyor mu yoksa öğrendiğimiz o sorun ile doğum yapmayı mı bekliyoruz bana bu konuda bilgi verir misiniz
Tamam canim deneyecegim, tesekkurlerGece yanina muz koy.kalkar kalkmaz ye
aminnn canımalttanda baktı canım ama kizimda rahimde bir terslik var demediler sonradan donebiliyormu bilmiyorum
ben kadın doğumdan aldım kan pihtilasmam yok canım
[QUOTE
Rahimde terslik doğuştan olur.
Çok geçmiş olsunIstedigin en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik geçirirsin insallah. Amin canım
Bugün duyduğum 3. oldu boşuna demiyorlar sanırım en tehlikeli aylar dikkat et diye. Rabbim bizimkileri korusun inşallah
Ins canim.Haftaya gitmek daha mantikli haklisin canim.
Ben de pazartesi gitmeye karae verdim ama hic korkum falan yok baya rahatim, tavsiye ederim.Hersey yolundadir merak etme
Rica ederim canim.Tamam canim deneyecegim, tesekkurler
Adam akıllı yemek yemiyorum ki aşırı mide bulantısı var. Vitamini bi tek meyveden alıyorum. Olabilir belki vitaminsizliktendirVitaminsiz mi kalıyorsunuz acaba arkadaşlar
Zor ısın ben kusmadm ama bazen cok asırı oluyo cok sıkıntılı ya gıt bakalkm ne dıcek nasıl beslenıyosn nelere dıkkat edıyosun gobusler cıktımıBen pazartesi gitmeyi dusunuyorum canim.Bulantilarim da devam ediyor.Biraz azaldi ama hala her sabah kusuyorum.
Sen nbyn hıc yazmıyon kızRica ederim canim.
Bende özel bi hastaneye sordum 300tl dediler bana çok pahalı geldi gerçekten de çok uçuk fiyatkızlar ben sordum gittiğim hastaneye muane ücreti dahil ikili tarama testinin fiyatı 300 tl dedilerbiraz pahalı değilmi?
dusuk riskin devam ediyo sebebi belli degil dedi kalp atisini duydum ama hala devam ediyo leke ilaca devam et artarsa bekleme gel dedi 15 gun sonra tekrar cagirdii yatip dinleneceksin dedi benim raporumda yarin bitiyo bilmiyorum napicamCanım naptın ne dedi doktor ??
Bulanti ve tiksinmelerin izin verdigi olcude dikkat ettim.Cevizi, yogurdu ihmal etmedim sadece.Neyi canim cekiyorsa onu yedim.1kg anca aldim.Gobegim cikmadi.Kizimda da gec belli olmustu zaten.Zor ısın ben kusmadm ama bazen cok asırı oluyo cok sıkıntılı ya gıt bakalkm ne dıcek nasıl beslenıyosn nelere dıkkat edıyosun gobusler cıktımı
Dr bi hafta sonra çağırdı canım beniKızlar nasılsınızz ıkılı taramaya ne zaman gıdıyorsunuz ben ıkı hafta sonra gıdıcem sıkıntısı olan varmı bulantı olarak yada baska bısey benım bulantım var grıbım hala atlatamadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?