Inşallah kafanız rahat bir hamilelik geçirirsiniz ve bebeğinizi Sağlıcakla kucağınıza alırsınız Rabbim korusun gözetsinŞimdi netten araştırdim toxoplazma testin pozitifligini toxoplazma enfeksiyonu geçirme belirtilerine lenf bezi şişmesi yazıyor ve ben 3hafta önce lenf bezlerim enfeksiyon kapmisti antibiyotik kullanmıştım. İnşallah bebeğime geçmemiştir bu toxoplazma nette çok kotu şeyler yazıyor. Düşük tehlikesi, bebekte felç, gerilik ölü doğum gibi. Allah korusun düşünmek bile istemiyorum
Benim igm negatif igg pozitif. Kedim vardı onun tüyü kaçmış herhalde bağışıklık olmuş. Ama şu var yeni hamile kaldığında yapilmismiydi kaç haftaliksin yeni geçirmiş olmayabilirsin o yüzdenŞimdi netten araştırdim toxoplazma testin pozitifligini toxoplazma enfeksiyonu geçirme belirtilerine lenf bezi şişmesi yazıyor ve ben 3hafta önce lenf bezlerim enfeksiyon kapmisti antibiyotik kullanmıştım. İnşallah bebeğime geçmemiştir bu toxoplazma nette çok kotu şeyler yazıyor. Düşük tehlikesi, bebekte felç, gerilik ölü doğum gibi. Allah korusun düşünmek bile istemiyorum
İyi akşamlar arkadaşlar.. toxoplazma testim pozitif çıktı neler yapmam gerekiyor?
Ağlayacağım simdi dişim kırıldı dolgum çıktı. Dişçiye gidiliyor mu bu aylarda?
Çok geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu geldi aklıma çok feci ağrır doktora gidin bence hemenKızlar, deli gibi bir sağ böbrek ağrısı başladı bu saatte uyandım yaşayan var mı acaba? Nefesimi kesiyor
çok saçma öyle bir anlamı olmaz benım içinAraştırdığıma göre 32.hafta doğum öncesi izne ayrılmayıp yıllık izinler alırsak, aldığımız kadar izin doğum sonrasında düşülüyormuş. Diyelim 37.haftada izne ayrılacaksınız ama 1 hafta yıllık izin aldınız, doğum sonrasına kalacak olan 13 hafta olmuyor. 1 hafta eksik oluyor malesef.
teşekkur ederım canım haklısın bir personel kalemıne soracagım :)
Doğum izninin sonuna ekleseniz yıllık izni olur mu ki ?yıllık izin arada kaynamasın diyeçok saçma öyle bir anlamı olmaz benım içinbenım geçen seneden 2 hafta fazla iznim var yane 32. haftadan itibaren 3 hafta daha çalışırım 35. haftada izne ayrılırım diye düşünüyordum doğumdan sonra ki iznimden keseceklerse öyle birsey yapamam offfff
Çok teşekkür ederim, amiin inşallahÇok geçmiş olsun dikkat edin kendinize inşalllah en kısa sürede geçer hepsi de rahatlarsınız
Olabilir aslında ben belkı ağırlaşırsam kendimi iyi hissedemezsem o zamanda kullanabilirmiyim diye düşünmüştümDoğum izninin sonuna ekleseniz yıllık izni olur mu ki ?yıllık izin arada kaynamasın diye
Çok sağ ol canım, amiin inşallah Allah beterinden esirgesinGecmis olsun canim. Daha kotuleri olmasin da bunlarla kalsin, tekrari da olmasin insallah
Kızlar nasılsınız? Benim sorum olacaktı. 1 hafta önce detaylı ultrasonum vardı. Herşey yolunda dedi çok şükür. Minigim muayene boyunca bir yerde durmuyordu, çok hareketliydi masallah. Ben geçen haftalarda hareketlerini hissediyordum sanki, yani o hissettiğim şey hareketleri diye düşünüyorum daha doğrusu. Şu an 18 haftaya girdik. Bu aralar pek bişey hissedemiyorum ve bunu takıntı haline getirmeye başladım, kendimi fazla dinliyorum. Geçen hafta mide bulantılarım geri gelmişti ama bu hafta daha iyiyim. Koku hassasiyetim hala var ama eskisi kdr değil. Eskiye göre daha çok iş görebiliyorum evin içinde, kendimi daha iyi hissediyorum çok şükür. Sorum şu siz ne kdr sıklıkta hissediyorsunuz bebeğinizi? Yanı benim durumum normalmidir?
Bugün muayene günüm Dr a gittiğimde soracağım inşallah bişey olmaz zaten riskli gebelik yaşıyorum. Sağolasin cnmIgg nin pozitif olması bağışıklık var demek
Igm de pozitifse bir test daha yapıp aktif bir enfeksiyon varsa antibiyotik tedavisi yapılıyor, yakın bir arkadaşımda süreç bu şekilde işlemişti, inşaallah faydalı olmuşumdur, hamilelik eşittir evham olduğu için, hepimiz aslında sürekli endişe edecek bir şeyler buluyoruz :)
Sağolasın canım hepimiz inşallah sağlıkla kucağımiza alalım yavrularimiziInşallah kafanız rahat bir hamilelik geçirirsiniz ve bebeğinizi Sağlıcakla kucağınıza alırsınız Rabbim korusun gözetsin
Biri pozitif biri negatif olunca sorun olmuyor dediler rubella ve CMV öyle çıktı. Ama toxoplazma ikisi de negatif Dr toxoplazma var sende demişti bugün ayrıntılarını soracağım. 11haftalikken yapıldı cnm bu testler. Şimdi 16+2deyiz. Kedi fobim var benim de..Benim igm negatif igg pozitif. Kedim vardı onun tüyü kaçmış herhalde bağışıklık olmuş. Ama şu var yeni hamile kaldığında yapilmismiydi kaç haftaliksin yeni geçirmiş olmayabilirsin o yüzden
Ne tükettin son zamanlarda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?