2018 Ekim Anneleri

Benım sımdıden gunde 5 kez falan bebi sertlesıyo karnımda dokununca hıssedıyorum dun drda yuz ustu yatıyodu babasına yaramazlık yaptı donduremedıkte cok guldurdu bızı

Ya galiba erkek bebekte daha cok karin ortasinda catlaklar oluyor karin öne dogru sivrildigi icin galiba :/ benim kizimda cok az yanlarda olmustu o da sonra belirsizlesti zaten hic catlagim yokmus gibi oldu bu sefer kacamicam galiba annemde de var zaten bi de cok hizli kilo aliyorum Off yaa

Muhtemelen canim. O son haftalarda bebek de cok hizli kilo aliyo biz de aliyoruz ya belki de ondan hizlaniyo catlama isi

Erken Doğum olmazsa da 38 de mecburi sezeryan olacak Allah’ın izniyle. İnşallah çatlamam ben çatlamaya çok müsaitim kızlar. Bacak ve üst tarafımda çatlak var zaten. Kurban bayramı da tam iş bayramı yatsak göze batar. Kendi evimde yatıyorum kimse bi şey demiyor da o zaman baya bi sinir ederler beni . Hatta dalga bile geçerler gibime geliyor

Kızlar devlet hastanesinde dogum yapmis olan varmi aranizda ? Gercekten anlatildigi gibi ebeler sinirli mi oluyor. Özel hastaneye muayeneye gidiyordum her gittigimde sürekli ücret artti tek maasla zor oluyo dogum ucreti de 1300 dediler aslinda cok deil ama bizim o dönem.tasinma isimiz olacak arti o ay bebek esyalari alinacak besik vs o yuzden kafam karışık

Benım sımdıden gunde 5 kez falan bebi sertlesıyo karnımda dokununca hıssedıyorum dun drda yuz ustu yatıyodu babasına yaramazlık yaptı donduremedıkte cok guldurdu bızı

Buyukler artik canim hissetmeye basla bak uyutmayacak :))))
Hareket saayisida artar.
Sonra bayaa gobis yamultuyorlar :)

Allah korusun riskin olsa kim ne diyebilir.
Sen kendine dikkat et dinlen son zamanlar daha da onemli olacak.
Insallah kolaylikla gecer anlayisla,o zamanlarda
Boyle insanlara sinir oluyorum.Daha kac kere hamile olacaksin varsin dinlen,yat di mi yaa
Ben hic kiyamamm

Oy bıze neler yapcak yaramazlar cok fena sekılden sekle donuyolar zaten sımdı yerlerı bol ıns hersey guzel olsun

Merhaba canım bendede aynı durum söz konusu 2 güne bir çok şükür şimdiye kadar budurumdan dolayı sıkıntı yaşamadım. inşallah sende yaşamazsın .

Merhaba canım bendede aynı durum söz konusu 2 güne bir çok şükür şimdiye kadar budurumdan dolayı sıkıntı yaşamadım. inşallah sende yaşamazsın .
Acile gittim muayene ettiler çok şükür kötü biley yokmuş idrar Kaçağı olabilir ya da normal akıntı dediler.ben terlemekten olduğunu düşünmeye başladım dışarı çıkınca Sıcakta oluyo çünkğ
Teşekkür ederim

Hemsire sans canim.Iyileride var bence.
Ben devlette yapmadim ama yattim bi sure once kendim.Kuzenimede refakat ettim.
Ama dogumda mesela refakatcına kalir giyim,bakim,ihtiyac vb.Esin yaninda cok duramayabilir fln.
Ozelde bakimini bile yapiyorlar.Esin istedigi gb yaninda,istedigin 1-2 kisi cok durur moral olur.Gelip bilgilendiriyorlar yardimci oluyorlar.Yani sadece hemsireyle sınırlı degil.
Ben aksi bisy olmazsa devlette olmayi goze alamam dogumda mesela.

yalansindunya Ahh o zaman ne kadar dursan konusacaklar belli :) En azindan biliyorsun huylarini.Saglik olsunda insallah❤

Ya benim Kafamı en çok meşgul eden konulardan biri bu rutin Dr iyi bir Dr ama doğum yaptırmıyor.Bana devletin doğum hastanesini öneriyor.En iyi özel hastane bile doğum esnasında riskli bir durum görünce hemen devlete yolluyor dedi.Yakınımdaki doğum hastanesini öneriyor ama o hastanede refakatçi almıyorlar eşin dahil herkes sadece ve sadece 14.00-15.00 arası ziyaretçi saatinde gelebiliyorlar.Okuldan arkadaşımı da özeldeki doktoru Arkadaşın bebeği ters döndüğü için o hastaneye göndermiş.Allah korusun doktorun önerisini dinlemeyip pişman olmaktan çok korkuyorum.Yoksa devlet asla düşünmezdim.
Bilmiyorum bilmiyorum

Benimde bebegim 40.haftada ters döndü canim.Hersey normaldi bekliyorduk nişanım bile gelmisti ama sonra makat gelisli oluverdi :) Kafasini seviyorduk karnimdan düsün :)
Ozeldeki doktorum isinin ehliydi o zaman devlete yonlendirmedi.

Yonlendirseydide devlettede bi doktorla ve kursa katildigim icin bir ebe ile gorusuyordum surekli.Bunu da saglayabilirsin acil gitsende bakar.
Hatta onlarlada goruserek 5 gun daha bekledim ben en son mecburi sezeryan kesinlesti bebegin durumundan dolayi.

Diger turlu durumlarda Allah korusun arastirilacak ya da riskli bir durum oldugundan ekipman ve gece bile ameliyat ekibi hazir bulundugundan yonlendirmek zorundalar zaten.Ama genel olarak agırlama memnuniyet tabii ki bir olamaz.

Bence burda doktorun deneyimi cok onemli kilit nokta. Ozeldeki doktorun devlette bilindik dogumevlerinde calistiysa ve o ozel hastanenin yenidogan yogunbakimi falan varsa buyuk ihtimalle sorun olmuyor.

Su bi gercek: normal dogum dusunuyosan ozelde muthis ilgi var. Ozel bi odaya aliniyosun kendi doktorun belirli araliklarla geliyo, senden sorumlu bir ebe surekli acilmani kontrol ediyor ve herkes guler yuzlu inanilmaz moral oluyor.

Devlette kisi sayisi yogun ve herkese ozele ihtimam gosterilmiyor, sanci odasu diye bi yere aliyolar ve acilman artana kadar bekletiyolar. Gelen giden pek olmuyo.

Bir de ben sezaryen olan biri olarak hastane mikrobundan cok korkarim ki bu devlet hastanelerinin ameliyathanelerinde oluyor genelde.

Bizim Gazi universitesinde su an bildigim 3 klinigin servisinde hastane mikrobu var mesela.

Tecrube acisindan devlet cok iyi,belki ozelde bir yilda gorulen vaka orda bir ayda goruluyo ama iste diger soru isaretlerini unutmamak lazim derim...

Ahh ahh ben de ayni dert vallahi kollar bacaklar ayi gibi oldum 6 kilo ya cikti bugun artik basliyorum ben saglikli yiycem no hamur no pilav ekmek bi de yuruyus vallahi depresyona girdim :))

sen özelde mi düşünüyorsun

Ahh ahh ben de ayni dert vallahi kollar bacaklar ayi gibi oldum 6 kilo ya cikti bugun artik basliyorum ben saglikli yiycem no hamur no pilav ekmek bi de yuruyus vallahi depresyona girdim :))

4 ayı 1 kilo ile kapattim ama bu ay simdiden 1 kilo aldim toplam 2 oldu :)
Ama karnim beni bile sasirtiyor acikcasi :)bariz belli hamile oldugum.
Yuruyus hep yapiyoruz belki de bana onun katkisi var.Kilo beni hamilelikte korkutmuyor ama hamilelik sonrasi sırf yuk sadece ya

Yaaa ne guzel yok yok benimki anormal oldu biliyorum artik dikkat ediyorum toparlamam lazim ben bu degilim yani seni de tebrik ediyorum vallahi cok kiskandim gaza geldim acayip :))

Selam kızlar. Epeydir aktif olarak girmiyordum ama hep okuyordum yazdıklarınızı. plojovic SaskinAnne bebisler kızmış cok sevindim. Gözünüz aydın. Purpplee dlkkydlntpl kızlar sizin de olumlu gelişmeleri okudum. Maşallah. Bi rahatlayin artik tr_lelli canım başın sağolsun. İnan cok üzüldüm. Rabbim sabrini artirsin. İstediğin ama hayirli olan bir vakitte saglikli bir bebek nasip etsin insinşal. Unuttugum arkadaşlar varsa hepinize selamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…