- 11 Ekim 2017
- 12.316
- 11.879
- 298
- 34
Aunen göbekte ıyıce cıktı cnm cok kılo almakta ıstemıyorum bebek alsın sadece dıkkatli yıyorumGayet normal bence. Benim de hamile olduğum belli oluyor hatta belimde de kalınlaşma var.
Benım sımdıden gunde 5 kez falan bebi sertlesıyo karnımda dokununca hıssedıyorum dun drda yuz ustu yatıyodu babasına yaramazlık yaptı donduremedıkte cok guldurdu bızıKurban bize yatış olur artik :)))))))
Bende 39+5te dogum yaptim.
Hatta hic catlagim yoktu ama son haftanin basinda kızım ters döndü yani makat gelisliydi canim,o döndükten sonra catladi karnimin en alti sol tarafi,zaten ustten karnimin eti bile aciyordu kafasini seviyorduk bariz :) kipirdadiginda da ayaga kalkiyordum acidan :))))))))
Ya galiba erkek bebekte daha cok karin ortasinda catlaklar oluyor karin öne dogru sivrildigi icin galiba :/ benim kizimda cok az yanlarda olmustu o da sonra belirsizlesti zaten hic catlagim yokmus gibi oldu bu sefer kacamicam galiba annemde de var zaten bi de cok hizli kilo aliyorum Off yaaTam hafta hatirlamiyorum ama ben Agustosun 6 sinda dogum yapmistim, catlaklar Haziran ortasinda olustu ve birden oldu ya cok enteresandi cidden sok olmustum.
Pembe pembe resmen sanki o gece oluvermis gibiydiSimdi sezaryen dikisine dik 7-8 tane catlak var hatira kalan
Muhtemelen canim. O son haftalarda bebek de cok hizli kilo aliyo biz de aliyoruz ya belki de ondan hizlaniyo catlama isi
Kurban bize yatış olur artik :)))))))
Bende 39+5te dogum yaptim.
Hatta hic catlagim yoktu ama son haftanin basinda kızım ters döndü yani makat gelisliydi canim,o döndükten sonra catladi karnimin en alti sol tarafi,zaten ustten karnimin eti bile aciyordu kafasini seviyorduk bariz :) kipirdadiginda da ayaga kalkiyordum acidan :))))))))
Benım sımdıden gunde 5 kez falan bebi sertlesıyo karnımda dokununca hıssedıyorum dun drda yuz ustu yatıyodu babasına yaramazlık yaptı donduremedıkte cok guldurdu bızı
Erken Doğum olmazsa da 38 de mecburi sezeryan olacak Allah’ın izniyle. İnşallah çatlamam ben çatlamaya çok müsaitim kızlar. Bacak ve üst tarafımda çatlak var zaten. Kurban bayramı da tam iş bayramı yatsak göze batar. Kendi evimde yatıyorum kimse bi şey demiyor da o zaman baya bi sinir ederler beni . Hatta dalga bile geçerler gibime geliyor
Oy bıze neler yapcak yaramazlar cok fena sekılden sekle donuyolar zaten sımdı yerlerı bol ıns hersey guzel olsunBuyukler artik canim hissetmeye basla bak uyutmayacak :))))
Hareket saayisida artar.
Sonra bayaa gobis yamultuyorlar :)
Allah korusun riskin olsa kim ne diyebilir.
Sen kendine dikkat et dinlen son zamanlar daha da onemli olacak.
Insallah kolaylikla gecer anlayisla,o zamanlarda
Boyle insanlara sinir oluyorum.Daha kac kere hamile olacaksin varsin dinlen,yat di mi yaa
Ben hic kiyamamm
Buyukler artik canim hissetmeye basla bak uyutmayacak :))))
Hareket saayisida artar.
Sonra bayaa gobis yamultuyorlar :)
Allah korusun riskin olsa kim ne diyebilir.
Sen kendine dikkat et dinlen son zamanlar daha da onemli olacak.
Insallah kolaylikla gecer anlayisla,o zamanlarda
Boyle insanlara sinir oluyorum.Daha kac kere hamile olacaksin varsin dinlen,yat di mi yaa
Ben hic kiyamamm[/QUOTE
Tabiki de zarar verecek bir şey yapmam isterse dünyanın lafını etsin umrumda olmaz cevap bile vermem öyle bir yapım var da o lafları duymak mesele çok sinir olurum yanıma o kalır o kadar.
Merhaba canım bendede aynı durum söz konusu 2 güne bir çok şükür şimdiye kadar budurumdan dolayı sıkıntı yaşamadım. inşallah sende yaşamazsın .Kızlar ya günlük ped kullanıyorum normalde hep.Arada azıcık su geliyor gibime geliyordu.Bugün emin olmak için günlük Pedi bir ara çıkardım amniyon sıvısı test Pedi aramaya çıktım bulamadan eve döndüm ıslaklık hissediyordum eve gelince bir baktım iç çamaşırımın büyük bir Kısmi ıslanmış.ortasında bir damla sarı akıntı etrafı Şeffaf.Dün kontrolde doktor amniyon sıvısının normal olduğunu söylemişti.
Acaba o gelen Sıvı ne sıvısı ? Aranızda bunu yaşayan var mi ?
Çok stresliyim leke bitti yeni bir soru işareti başladı.
Lütfen benim gibi olanlar varsa yazabilir mi ???
Acile gittim muayene ettiler çok şükür kötü biley yokmuş idrar Kaçağı olabilir ya da normal akıntı dediler.ben terlemekten olduğunu düşünmeye başladım dışarı çıkınca Sıcakta oluyo çünkğMerhaba canım bendede aynı durum söz konusu 2 güne bir çok şükür şimdiye kadar budurumdan dolayı sıkıntı yaşamadım. inşallah sende yaşamazsın .
Kızlar devlet hastanesinde dogum yapmis olan varmi aranizda ? Gercekten anlatildigi gibi ebeler sinirli mi oluyor. Özel hastaneye muayeneye gidiyordum her gittigimde sürekli ücret artti tek maasla zor oluyo dogum ucreti de 1300 dediler aslinda cok deil ama bizim o dönem.tasinma isimiz olacak arti o ay bebek esyalari alinacak besik vs o yuzden kafam karışık
Ya benim Kafamı en çok meşgul eden konulardan biri buHemsire sans canim.Iyileride var bence.
Ben devlette yapmadim ama yattim bi sure once kendim.Kuzenimede refakat ettim.
Ama dogumda mesela refakatcına kalir giyim,bakim,ihtiyac vb.Esin yaninda cok duramayabilir fln.
Ozelde bakimini bile yapiyorlar.Esin istedigi gb yaninda,istedigin 1-2 kisi cok durur moral olur.Gelip bilgilendiriyorlar yardimci oluyorlar.Yani sadece hemsireyle sınırlı degil.
Ben aksi bisy olmazsa devlette olmayi goze alamam dogumda mesela.
yalansindunya Ahh o zaman ne kadar dursan konusacaklar belli :) En azindan biliyorsun huylarini.Saglik olsunda insallah❤
Ya benim Kafamı en çok meşgul eden konulardan biri burutin Dr iyi bir Dr ama doğum yaptırmıyor.Bana devletin doğum hastanesini öneriyor.En iyi özel hastane bile doğum esnasında riskli bir durum görünce hemen devlete yolluyor dedi.Yakınımdaki doğum hastanesini öneriyor ama o hastanede refakatçi almıyorlar eşin dahil herkes sadece ve sadece 14.00-15.00 arası ziyaretçi saatinde gelebiliyorlar.Okuldan arkadaşımı da özeldeki doktoru Arkadaşın bebeği ters döndüğü için o hastaneye göndermiş.Allah korusun doktorun önerisini dinlemeyip pişman olmaktan çok korkuyorum.Yoksa devlet asla düşünmezdim.
Bilmiyorum bilmiyorum
Bence burda doktorun deneyimi cok onemli kilit nokta. Ozeldeki doktorun devlette bilindik dogumevlerinde calistiysa ve o ozel hastanenin yenidogan yogunbakimi falan varsa buyuk ihtimalle sorun olmuyor.Ya benim Kafamı en çok meşgul eden konulardan biri burutin Dr iyi bir Dr ama doğum yaptırmıyor.Bana devletin doğum hastanesini öneriyor.En iyi özel hastane bile doğum esnasında riskli bir durum görünce hemen devlete yolluyor dedi.Yakınımdaki doğum hastanesini öneriyor ama o hastanede refakatçi almıyorlar eşin dahil herkes sadece ve sadece 14.00-15.00 arası ziyaretçi saatinde gelebiliyorlar.Okuldan arkadaşımı da özeldeki doktoru Arkadaşın bebeği ters döndüğü için o hastaneye göndermiş.Allah korusun doktorun önerisini dinlemeyip pişman olmaktan çok korkuyorum.Yoksa devlet asla düşünmezdim.
Bilmiyorum bilmiyorum
Bende de yok, ayaktayken üstten bakınca göbeğimin baya altında sol taraf hafif şiş ama yatınca karnım dümdüz. Sert de değil yatarken.Ben de senin gibiyim yatıyorum bakıyorum ama sertlik filan görmüyorum
Ahh ahh ben de ayni dert vallahi kollar bacaklar ayi gibi oldum 6 kilo ya cikti bugun artik basliyorum ben saglikli yiycem no hamur no pilav ekmek bi de yuruyus vallahi depresyona girdim :))Bebisin o buyuk ihtimalle :) aynen oyle geriliyor.Elini koydugunda hatta daha sert hissedersin normalden.❤Oralarda kaymalar olur :) Ozellikle yemek sonralari dikkat edebilirsin canim.
Ekim bebelerinin ortak noktasi mi ya :))))))
Suan kizimda 6 aylik oldugum halimdeyim korkmuyor degilim valla.
sen özelde mi düşünüyorsunBence burda doktorun deneyimi cok onemli kilit nokta. Ozeldeki doktorun devlette bilindik dogumevlerinde calistiysa ve o ozel hastanenin yenidogan yogunbakimi falan varsa buyuk ihtimalle sorun olmuyor.
Su bi gercek: normal dogum dusunuyosan ozelde muthis ilgi var. Ozel bi odaya aliniyosun kendi doktorun belirli araliklarla geliyo, senden sorumlu bir ebe surekli acilmani kontrol ediyor ve herkes guler yuzlu inanilmaz moral oluyor.
Devlette kisi sayisi yogun ve herkese ozele ihtimam gosterilmiyor, sanci odasu diye bi yere aliyolar ve acilman artana kadar bekletiyolar. Gelen giden pek olmuyo.
Bir de ben sezaryen olan biri olarak hastane mikrobundan cok korkarim ki bu devlet hastanelerinin ameliyathanelerinde oluyor genelde.
Bizim Gazi universitesinde su an bildigim 3 klinigin servisinde hastane mikrobu var mesela.
Tecrube acisindan devlet cok iyi,belki ozelde bir yilda gorulen vaka orda bir ayda goruluyo ama iste diger soru isaretlerini unutmamak lazim derim...
Ahh ahh ben de ayni dert vallahi kollar bacaklar ayi gibi oldum 6 kilo ya cikti bugun artik basliyorum ben saglikli yiycem no hamur no pilav ekmek bi de yuruyus vallahi depresyona girdim :))
Yaaa ne guzel yok yok benimki anormal oldu biliyorum artik dikkat ediyorum toparlamam lazim ben bu degilim yani seni de tebrik ediyorum vallahi cok kiskandim gaza geldim acayip :))4 ayı 1 kilo ile kapattim ama bu ay simdiden 1 kilo aldim toplam 2 oldu :)
Ama karnim beni bile sasirtiyor acikcasi :)bariz belli hamile oldugum.
Yuruyus hep yapiyoruz belki de bana onun katkisi var.Kilo beni hamilelikte korkutmuyor ama hamilelik sonrasi sırf yuk sadece ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?