2018 Ekim Anneleri

Ayrıntılı ultrasona ne için gidiyorsunuz üçlü Dörtlü test için mi ?
Yok o testleri yaptrmadim ben. Onu soruyo ailede oyle bi hastalik yoksa teklf bile etmedi. Sadece boyle bisy var bu zamnda dedi. Bunda kalp beyn olcmleri incelemelerini yapiyolar. Yarim saati geciyo baya detayli tek tek bakiyolar.

Hayrlisi olsun ins. Ben Trde marmarste yasiyodum. Kucuk yer oldgndan doktrlar hastaneler hep bilinir. Hic duymadk boylw seyler. zaten iki iyi dr var herkes onlarda:) belki bazi hastaneler doktrlari uyariydr boyle durumlarda gondern diye. Yonetmle alakali da olablr

SaskinAnne kekik bende kullaniyrm. Hatta ilk hamileligmde o kadr cayini içtim. Mideme iyi geliyo diye. Smdi sadece arada yemeklere atyrm. Fazla olmaynca bence cok bisy olmaz da riskli gebeler ayri ozen gostermeli tabi

Selam hanımlar,

Bi kaç sayfayı okudum doğumdan ve doktorlardan konuşulmuş. Siz doktorunuzla dodoğum şeklini konuştunuz mu? Ya da hastanenin doğum şartlarını öğrendiniz mi?

Ben daha konuşmadım hiç, normal istiyorum ama mesai saatleri dışında doktorum geliyor mu hastane şartları nasıl detaylı bilgi almadım henüz mayıs sonu gidişimde konuşmayı düşünüyorum ona göre devam edeceğim.

Kekik ya da hamilelikte zararlı olabilecek yiyecekler düşük riski olanlarda tehlikeliymiş sanırım. Doktorum maydanoz, nane falan zararlı derler ama sağlıklı gebeliklerde zarar vermez kasma demişti. Hamur işi, hazır gıda, şeker dışında hiç engellemiyorum kendimi ben. Hiç sorun olmadı şimdiye kadar çok şükür

Moralim çok bozuk
Kekik zararliymis hamilelikte bende bilmeden tavuk üstünde sos olarak vardı yedim canim da sıkıldı ya bisey olursa
Cnn bn araştırdım onu merak etme eser miktarda yenen kekiğin zararı yok. Kekik çayı ve kekik yağı gibi konsantre ürünler etki ediyor. Et fln pişirirken ben az miktarda koyuyorum.kokusunu alıyor.korkma

Kızlar bende her gün baş ağrısı başladı hergün sabah aksam basım agrıyor benim gbi olan var mı ?
Cnn ise başladığımdan beri bnm bas ağrılarım arttı ve üstelik istifra ile sonuçlanıyor migren gibi... baş afrika bilmeyen ben mahfoluyirum.

Bildigim kadariyla makat geliste yani bebek tersse direk sezaryen oneriyor doktorlar. Doktoru neden devlete yonlendirmis acaba sezaryen icin gerekli donanimin olmama ihtimali yoktur heralde hastanede?

Bir de karsi komsum yeni dogum yapti. Zekai Tahir Burak ta yani Buyuk Dogumda. Evet orda makat gelisli bebegi normal doguma zorlamislar. Kiz yaklasik 14 saat suni sanci almis ve dogum sirasinda sag koprucuk kemigini kirmislar bebegin. Makat gelisi bu yuzden sezaryene yonlendiriyolar canim bildigim kadariyla.

Bir de devlet hastanesinde de universite hastanesinde de eger normal dogum dusunuyorsan, sancin ya da suyun mesai saatleri disinda gelirse o zaman dogumuna rastgele o gunku nobetci uzman doktor ya da bas asistan girer. Eger ozel hocaya gidiyosan da onlarin cogu sadece planli doguma yani istege bagli sezaryene mesai saatleri icinde giriyor.

Ozelde seni takip eden hekim gece 2 de olsa sabah 5 de olsa normal dogum da olsa sezaryen de olsa, iki eli kanda da olsa geliyor ve dogumunu o yaptiriyor. Beni en cok guvende hissettiren de bu acikcasi.

Yakin zamanda dogum yapan bir arkadasim var. Onun ilk gebeligi de sorunluymus yani yuksek tansiyon hastasi, troidi var, sekeri yuksek ve kanda pihtilasma sorunu varmis ve kizini 1350 gram dogurmus. Simdi bir oglu oldu yine premature. Iste bu arkadas ozele gittiginde ona en basindan bir kadin dogum hastanesinde yatmasini onermisler. Cunku gebeligi boyunca müşade altinda tutulmasi ve yatarak takip edilmesi gereken ozel bir durumu varmis. O da buyuk dogumda yatti ama gebeligi boyunca yatti. Eve sadece 1-2 gunlugune izin kagidi ile cikabiliyodu. Iste bu kadat kapsamli takip ve tedavi gerektiren gebeliklerde devleti onerebiliyolar. Benim duydugum bi bu arkadas var...

Ben normal doğum istemiyorum çünkü korkum var.Bir Ayağım Ahmet hocada olacdk o Yüzden eğer ille de normal doğum derlerse Ahmet Hoca'yı seçerim gibi geliyo
Ha tabi Rabbim öncelikle o günlere ulaşmayı nasip etsin inşallah

Kızlar el ve ayakta sinir uyuşması gibi çekilme yaşıyor musunuz. Çok dayanılmaz birşey iki kere yaşadım.
Benim oluyordu son iki gündür olmuyor cok sukur sol kolun dirsektan assaya uyusuyorsu hamilelikte ödemden kaynaklı sinir sıkısmasından kaynaklanıyormus ama beraberinde bacak ve yuzde olursa ve koldada devam ederse norolojıye gıtmem gerektıgını soyledı dr um.

Evet hala kavurma yaptığımda koyuyorum bi tatlı kaşığı. Hiç kafana takma, hemde ilk üç ayı atlatmışken.

Canim bende kanama alani olmasina ragmen yiyorum ama tabii az miktarda. Simdi senden duydum, toplam ne kadar yemis olabilirsin ki canim dert etme bence. Dokunmaz insallah

Bende yiyiorum kulaktan dolma bilgilere çok inanma bence sürekli kekik yemedğin sürexe birşey olmaz korkma

SaskinAnne kekik bende kullaniyrm. Hatta ilk hamileligmde o kadr cayini içtim. Mideme iyi geliyo diye. Smdi sadece arada yemeklere atyrm. Fazla olmaynca bence cok bisy olmaz da riskli gebeler ayri ozen gostermeli tabi

Cnn bn araştırdım onu merak etme eser miktarda yenen kekiğin zararı yok. Kekik çayı ve kekik yağı gibi konsantre ürünler etki ediyor. Et fln pişirirken ben az miktarda koyuyorum.kokusunu alıyor.korkma
Kızlar çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz
Siz de olmasanız napcam ben

Kızlar bende her gün baş ağrısı başladı hergün sabah aksam basım agrıyor benim gbi olan var mı ?
Ben varım ne yazık ki. Yüksek yastığa geçmiştim mide bulantısindan dolayı o da boyun ağrısı yaptı ve sonuç doğal olarak baş ağrısı

Eğer bendede devam ederse gideceğim çünkü dayanamıyorum bi yerim ağrısa daha iyi

Cnn ise başladığımdan beri bnm bas ağrılarım arttı ve üstelik istifra ile sonuçlanıyor migren gibi... baş afrika bilmeyen ben mahfoluyirum.
Bnmde öyle hep sol tarafım agrıyor gercekten pozitf olmayı cok etkiliyor bu bas agrısıda
Nane kaynattım onun sıcak suyunu kokladım birAz hafifledi ama yine gelir kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…