- 11 Ekim 2017
- 12.316
- 11.879
- 298
- 34
Ay masallah buaene erkek senesıKızlar ben de dün gittim muayeneye 15+5 te kilo 156 gr. Cinsiyet erkek. Ben de dünden beri benim bebiş kilolu mu olacak diye düşünüp duruyorum. Bebeği görünce çok mutlu oluyorum
cnm ,Kizlar ya kafama takkilan bir sey varyatakta dinlenirken, uyurken veya egzersiz yaparken sırt üstü dümdüz yatmak sakıncalı mı? Bu pozisyon damarlara fazladan basınç uygularmis ve bebeğe giden kan akışını azaltırmis. Anneden bebege giden kan akışı, bebegin gelişmesi ve büyümesi açısından son derece önemli oldugundan sırt üstü yatmayin diye heryerde okuyorum siz ne düşünüyorsunuz dikkat ediyormusunuz? Ve Doktora soran varmı bu konuyu?
Üzülme canım öyle düşünme bebegini etkilemeBende kaç defa sordum geri mi diye iyi dedi ama siz böyle yazdıkça şüphelenmeye başladım
Bakamıyorum ben bu bebeğe sağlıklı bisey yiyemiyorum çok üzüldüm
cnm ,
ben arastırdım bu konuyu . sırt ustu yatınca bebeğı besleyen damarlardan kan akısı azalıyormus bu yuzden de bebek beslenemıyormus yanı az beslenıyormus ama en ıyı pozısyon sola yatıs pozısyonuymus hatta ayagının altına yastık fln koyuyorsun pozısyonu gormussundur her yerde. ama tabı kısa surelı saga yatıslar ve sırt ustu yatıslar bu durumu etkılemıyor cok.. mesela gece farkında olmadan sırt ustu veya sağa yattın uyanınca sola don.. doktora da sordum sola yatmak en sağlıklısı dıyor bebgın rahatı ıcın okudugum ve zaman zaman bahsettıgım bır kıtabım var . o kıtapta da yapılan arastırmalarda ( amerıkada) sırt ustu ve sağa yatan anne adaylarında bebek olumlerı daha cok yasanmaktaymıs . bebek oksıjensız kalıyormus
gözün aydın cnm ,Eveeet sevgili dostlarımPurpplee SaskinAnne A Atape bizim de kontrolümüz iyiydi Allah'ıma şükürler olsun kanama alanı kabusu bitmiş Rabbim hiçbir hamileye bu kötü deneyimleri yaşatmasın, yaşayanlara acil şifalar versin inşallah Progestan'ı kesebilirsin dedi ve 3'lü tarama için kan verdim. 1 ay sonra yani 20. haftamızda ayrıntılıya gideceğiz inşallah.
Bugün sadece tansiyonum biraz yüksek çıktı ve son bir iki gündür başım çok ağrıyodu nezleye bağlamıştım ama doktora söyleyince tansiyondan olabilir dedi. Tuzlu tüketiyodum sanırım artık onu kesmem gerekNormalde 8/5 9/5 falan çıkardı tansiyonum bugün 11/7 çıktı
Veee asıl bomba haber: popiş arasından bir badem göründü bugün net bi şekildeCinsiyetimiz netleşti: Rabbim izin verirse oğluşuma bir erkek kardeş geliyor inşallah
Son olarak bir iyi haber daha, bu aralar aşırı oburum çok yiyorum ama Allah'tan hiç kilo almamışımoğluş da 170 gram 16-17cm dedi doktor. Çok şükür haftasıyla uyumlu
oyle dusunme ... olurmu ole sey ... her yıyecegın muadılı var. et yerıne mercımek ve fasulye tuket, onegayı kuru yemısten almaya calıs . annesı o buyur daha yolun basındayız... bırkac haftaya toparlar emınım ... stres yapma sakınBende kaç defa sordum geri mi diye iyi dedi ama siz böyle yazdıkça şüphelenmeye başladım
Canım bence bunlara takılma her doktorun ölçümüde farkedebilir doktorun iyi dediyse sorun yoktur merak etme şimdiden sonra daha hızlı kilo artımı olacak zaten kimseyle kıyas yapmayalım bence butür şeyleri ,hem seninde geç döllenme değilmiydi ona göre hesapla istersen gününü yakalasa dahi geç döllenme her zaman geriden hesaplanır doktorum ona göre benim satımı 5gün ileri aldı mesela ama senin hala aynı görünüyor ona göre hesaplarsan normal çıkacaktır kilosuda bebeğinin. Anne babanında fiziksel yapısı önemliBende kaç defa sordum geri mi diye iyi dedi ama siz böyle yazdıkça şüphelenmeye başladım
Ona göre hesapladı aslında haftasına göre iyi dedi amaCanım bence bunlara takılma her doktorun ölçümüde farkedebilir doktorun iyi dediyse sorun yoktur merak etme şimdiden sonra daha hızlı kilo artımı olacak zaten kimseyle kıyas yapmayalım bence butür şeyleri ,hem seninde geç döllenme değilmiydi ona göre hesapla istersen gününü yakalasa dahi geç döllenme her zaman geriden hesaplanır doktorum ona göre benim satımı 5gün ileri aldı mesela ama senin hala aynı görünüyor ona göre hesaplarsan normal çıkacaktır kilosuda bebeğinin. Anne babanında fiziksel yapısı önemli
Sag ol canım. İyiyim ben de şükür. Bi iki gündür bulantılar geri geldi. Kan ilacini dügün kullanmiyorum ondan mi bilemedim. Kontrol vaktini iple çekiyorum artik. 3 haftadır gitmedim. Benden böyle canımHoşgeldin canım çok Sağol sen nasılsın iyisin inşallsh
Canım bence senin bebişin kilosu normal.benimki biraz fazla kilolu gibi. Sen canını sıkma. İnternette 100 gr normal diyorOna göre hesapladı aslında haftasına göre iyi dedi ama
Aynen canım. Sağım solum herkes erkeğe hamileAy masallah buaene erkek senesı
Iyi olmana sevindim canım.Bende hiç bulantı olmadı kan ilacını düzenli kullanmıyorum demişsin belkide Ondandır dene bakalım düzenli kullanınca bulanacak mı.Ben bir hafta önce gitmiştim kontrole.pazartesi günü farklı bir doktora randevum var inşallah her şey yolundadır.Sag ol canım. İyiyim ben de şükür. Bi iki gündür bulantılar geri geldi. Kan ilacini dügün kullanmiyorum ondan mi bilemedim. Kontrol vaktini iple çekiyorum artik. 3 haftadır gitmedim. Benden böyle canım
Benim de öyle :) erkek senesi diyorlar :)Aynen canım. Sağım solum herkes erkeğe hamile
Cogu koso erkekn evet bıde yavas yavas burmauada basladı yaramazlarAynen canım. Sağım solum herkes erkeğe hamile
Bende kaç defa sordum geri mi diye iyi dedi ama siz böyle yazdıkça şüphelenmeye başladım
Ben 160 eşim 165 boyunda annemde dedi senin çocuğun çok büyük olamaz zaten diyeCanim bebegin gelisiminde 'geri' demek bambaska bir durumdur.
Boyle kilo boy farklilikları ki suan icin cok erken bile,anne baba etkenleri vb bircok seyle alakalidir.Yani mesela anne babasi cok yapili olan bir bebek ayni kiloda dogan diger bebekten iri bile durabilir.
Ya da farkliliklar olur az/cok beklenen degerler arasinda olmasi bellenir.
Doguncada mesela ilk aylar 1-1bucuk kilo alir sonra yavaslamaya baslar anneler genelde yine ayni seylere takilir.Ama persentil degerleri en aciklayici sey.
Bizler gibiler yani oyle dusun
Kuruyemislerede önem ver.
Takilmayacagim canim rahat olcam artık öyle karar verdim ne kadar yapabilirsemCanım bence senin bebişin kilosu normal.benimki biraz fazla kilolu gibi. Sen canını sıkma. İnternette 100 gr normal diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?