2018 Ekim Anneleri

Kızlar ben de dün gittim muayeneye 15+5 te kilo 156 gr. Cinsiyet erkek. Ben de dünden beri benim bebiş kilolu mu olacak diye düşünüp duruyorum. Bebeği görünce çok mutlu oluyorum
Ay masallah buaene erkek senesı

cnm ,
ben arastırdım bu konuyu . sırt ustu yatınca bebeğı besleyen damarlardan kan akısı azalıyormus bu yuzden de bebek beslenemıyormus yanı az beslenıyormus ama en ıyı pozısyon sola yatıs pozısyonuymus hatta ayagının altına yastık fln koyuyorsun pozısyonu gormussundur her yerde. ama tabı kısa surelı saga yatıslar ve sırt ustu yatıslar bu durumu etkılemıyor cok.. mesela gece farkında olmadan sırt ustu veya sağa yattın uyanınca sola don.. doktora da sordum sola yatmak en sağlıklısı dıyor bebgın rahatı ıcın okudugum ve zaman zaman bahsettıgım bır kıtabım var . o kıtapta da yapılan arastırmalarda ( amerıkada) sırt ustu ve sağa yatan anne adaylarında bebek olumlerı daha cok yasanmaktaymıs . bebek oksıjensız kalıyormus

Bende kaç defa sordum geri mi diye iyi dedi ama siz böyle yazdıkça şüphelenmeye başladım
Bakamıyorum ben bu bebeğe sağlıklı bisey yiyemiyorum çok üzüldüm
Üzülme canım öyle düşünme bebegini etkileme

Ay Rabbim esirgesin.insallah hepimizin kuzuları sağlıkla sıhhatle doğsunlar

Aynen canım çok dikkat ediyorum özellikle sol tarafıma yatıyorum

gözün aydın cnm ,
ınan cok cok sevındım ,,, kanama alanları da sırasıyla bıtıyor ınsallah ... ıns. cumartesı gunu guzel hayırlı haberler alırım bende kontrolumuz var 3 lu taraama ıcın kan vereceğım

Bende kaç defa sordum geri mi diye iyi dedi ama siz böyle yazdıkça şüphelenmeye başladım
oyle dusunme ... olurmu ole sey ... her yıyecegın muadılı var. et yerıne mercımek ve fasulye tuket, onegayı kuru yemısten almaya calıs . annesı o buyur daha yolun basındayız... bırkac haftaya toparlar emınım ... stres yapma sakın

Canım bence bunlara takılma her doktorun ölçümüde farkedebilir doktorun iyi dediyse sorun yoktur merak etme şimdiden sonra daha hızlı kilo artımı olacak zaten kimseyle kıyas yapmayalım bence butür şeyleri ,hem seninde geç döllenme değilmiydi ona göre hesapla istersen gününü yakalasa dahi geç döllenme her zaman geriden hesaplanır doktorum ona göre benim satımı 5gün ileri aldı mesela ama senin hala aynı görünüyor ona göre hesaplarsan normal çıkacaktır kilosuda bebeğinin. Anne babanında fiziksel yapısı önemli

SaskinAnne şunuda ekleyeyim kesinlikle yediklerinle çok fazla ilgisi yok bunun çok yiyeyim bebeğim kilo alsın derken kendini beslersin bir arkadşım böyle düşünüp gayet sağlıklı bir şekilde bol miktar yedi özellikle et balık vs yani faydalı besinler yedi 20kgdan fazla aldı ama bebeği 2800gr doğmuştu sonra normal kilolara ulaştı tabiki yani buna takılma derim

Ona göre hesapladı aslında haftasına göre iyi dedi ama

Hoşgeldin canım çok Sağol sen nasılsın iyisin inşallsh
Sag ol canım. İyiyim ben de şükür. Bi iki gündür bulantılar geri geldi. Kan ilacini dügün kullanmiyorum ondan mi bilemedim. Kontrol vaktini iple çekiyorum artik. 3 haftadır gitmedim. Benden böyle canım

Kızlar selam. Nasılsınız ? Biz de bugün itibari ile 14+1 deyiz Allah’ın izni ile.. gebelik belirtileri, kusma vs.. bittiğinden beri ben hiç birşey hissetmiyorum. Hatta bazen hamilemiyim diye şüphe ediyorum. :) siz bebeklerinizi hissediyor musunuz? Benim ilk gebeliğim ondan nasıl hissedildiğini de bilmiyorum zaten

Sag ol canım. İyiyim ben de şükür. Bi iki gündür bulantılar geri geldi. Kan ilacini dügün kullanmiyorum ondan mi bilemedim. Kontrol vaktini iple çekiyorum artik. 3 haftadır gitmedim. Benden böyle canım
Iyi olmana sevindim canım.Bende hiç bulantı olmadı kan ilacını düzenli kullanmıyorum demişsin belkide Ondandır dene bakalım düzenli kullanınca bulanacak mı.Ben bir hafta önce gitmiştim kontrole.pazartesi günü farklı bir doktora randevum var inşallah her şey yolundadır.

Canim bebegin gelisiminde 'geri' demek bambaska bir durumdur.
Boyle kilo boy farklilikları ki suan icin cok erken bile,anne baba etkenleri vb bircok seyle alakalidir.Yani mesela anne babasi cok yapili olan bir bebek ayni kiloda dogan diger bebekten iri bile durabilir.
Ya da farkliliklar olur az/cok beklenen degerler arasinda olmasi bellenir.
Doguncada mesela ilk aylar 1-1bucuk kilo alir sonra yavaslamaya baslar anneler genelde yine ayni seylere takilir.Ama persentil degerleri en aciklayici sey.
Bizler gibiler yani oyle dusun
Kuruyemislerede önem ver.

Ben 160 eşim 165 boyunda annemde dedi senin çocuğun çok büyük olamaz zaten diye
Kuruyemiş deyince aycekirdegi diyorlar ama günlük ceviz yiyorum zaten

Canım bence senin bebişin kilosu normal.benimki biraz fazla kilolu gibi. Sen canını sıkma. İnternette 100 gr normal diyor
Takilmayacagim canim rahat olcam artık öyle karar verdim ne kadar yapabilirsem

Selammm anisler..

Kontrolden gelen hanimlarin gozu aydin kanama alanlarida kaybolup gitmis hepimizin cok şukut Allah 'a..

Kontrole Gidecek olan anislerede mutlu hayirli guzel haberlerle gelirler insanlar..

Bugun bizinde kontrol vardi teyzeleri 2li test sukurki Allah gonul huzuruyla o kapidan cikmayi nasip eyledi..
2li test iyi oldugu icin 3lu 4lu yapmayalim gerek yok dedi dr. Kanama alani vardi şukur oda yok olmus.

Mutlaka saglik ocagona got asilari yaptir dedi 20 gun sonra ayrintili ultrason icin cagirdi..

Cinsiyetde kesinlesto nasip olursa insallah kizimiz geliyor...gobek biraz cikti ilk defa 2 tane gebe pantlonu aldim lwc den uygundu dusunen anisler varsa bi bakmanizda fayda olabilir.

Yaradan Allah bu gunlerimizde yar ve yardimcimiz olsun insallah gonlumuze esenlik yavrularimiza saglik versin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…