Napsam krem felan k sürsem ıyıce nefes alamıcm gece bıle kalkıp yarm lt suyu devırdm yanmafoluyorum resmen yuruyemıyorum metrodan eve gelene kada
Günaydın kızlar.. üç isim var aklımızda Mert, Emir, Buğra bunlardan hangisini koysak?. Netten bebek arabası bakıyorum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Deneyimli anneler yada yeni alan hamiş arkadaşlar ne aldınız hangi markanın düşünüyorsunuz?
Ben normalde her bi tıkı beybiye yormuyordum ama son bi haftada dikkat çekici bir şekilde olanlara dr"kasılma"deyince çok bozuldumGünaydın hanımlar, inşallah hepimiz için güzel ve huzurlu bir gün olur
Bebek hareketleri konusunda şurada ayrıntılı bir makale var:
https://www.babycenter.com/0_fetal-movement-feeling-your-baby-kick_2872.bc
Benim doktorum da 4. aydan önce hissetmen pek mümkün değil demişti yani 16. haftadan önce. Bebek keseden çok daha minik oluyo, aslında 7-8 haftalıkken hareket etmeye başlıyolar ama işte kesenin içi su dolu olduğu için bizim onları hissetmemiz mümkün olmuyor.
Makalede de diyor 16-22. haftalar arasında hissedebilirsiniz diye. Bu şekilde bir hafta aralığı ifade etmek, kesinlikle şu haftada hissedilir gibi bir ifadeden daha anlamlı geliyor bana şahsen. Çünkü herkesin bünyesi farklı, bebeğin kız ya da erkek olma durumuna göre gelişimi farklı olabilir ya da vücut yapımız farklı: düşük kiloda olanlarda yağ kitlesi az olduğu için belki de daha kolay hissediliyodur gibi gibi pek çok etken var. Tüm anne adaylarını aynı kefeye koyup kesin 20. haftada ya da 22. haftada hissederin denmesi bence doğru değil.
İlk gebeliğimde 18+ kaçtı hatırlamıyorum ama sabah ezanına uyanmıştım sırt üstü yatıyodum hiç unutmuyorum. Oğlumun kol ya da bacağını kaydırdığını ve tepik tepik vurduğunu hissetmiştim bayaİşte 20 li haftalara geçtiğimizde Allah izin verirse hem kasları daha güçlenecek bebişlerin hem de büyümüş olacaklar ve harketlerini takip edip sıklığına bakmak falan daha rahat olacak göreceksiniz
İsimlerin hepsi güzel bizde karar veremedik ilk isim metin ama 2. İsim karar veremedik henüz :) biz bebek arabası stokke aldık baya rahat kullanışlı ve yüksek anne hizasındaGünaydın kızlar.. üç isim var aklımızda Mert, Emir, Buğra bunlardan hangisini koysak?. Netten bebek arabası bakıyorum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Deneyimli anneler yada yeni alan hamiş arkadaşlar ne aldınız hangi markanın düşünüyorsunuz?
Bende daha hafıf pıtpıtları hıssedıyorum cnm hareketlerı nezaman guclenıyor pekı 23 24 muBazen karıştırılıyor gibi düşünüyorum bence benim doktorumda ancak 20hafta civarı hissedilir demişti ilk gebelipimde 20. Haftada hissettim gerçekten ikinci gebelikler biraz daha erken oluyor 4-5 gündür hissediyırum bende net şekilde yani 17.haftada hissetmeye başladım 2.de
On ust kosomda hafıf cnm ahahah degısıktı bılmıyorum belkı rahım buyudugu ocın olmustu ıse basladımdan berı pek hareketlerı hıssetmıyorum cok az normalmı bugun hıc hıssedemedım daha belkı darkında olmadım ama uyuyomu kı halaHer krem nemlendirme yapmaz.Burun onemli.Daha cok yorabilir canim.
Ya sadece nemlendirme icin Nazalnem kullanabilirsin ya da doktorun sprey vs verecektir.Onlarinda dozlulari cok sık kullanildiginda bagimlilik hapar aklinda olsun.
Zaten alerjin varsa bu mevsimlerde ilaclarin olmali
Gobiste cok tatli olmus masallah ❤☆
Buarada daha fazla yanda ya da arkaya dogru hissediyorsan titresimleri bagirsak hareketleri olabilir cunku artik onlarinda yeri bayaa degisti :))))
Mert diyorum ben :)
Bebek arabasi icinde anakucaginda sonra kullanilacak parca ile tamamen katlanmasi cok buyuk kolaylik aklinda olsun derim
Ben de Mert diyorumGünaydın kızlar.. üç isim var aklımızda Mert, Emir, Buğra bunlardan hangisini koysak?. Netten bebek arabası bakıyorum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Deneyimli anneler yada yeni alan hamiş arkadaşlar ne aldınız hangi markanın düşünüyorsunuz?
KonuştumSanada mahnezyum berebılır benımde kalcalarm oturup yuruımekten cok acıyor
Merhaba, kramplar için aradım dr u. Magnezyum ilacı al dedi günde 1 dediSanada mahnezyum berebılır benımde kalcalarm oturup yuruımekten cok acıyor
Evet 20 dne sonra baya fazlalaşıyor her bebekte farjlı oluyor tabi ben gece bile uyanıyordum hareketlerine ama hangi haftalardı bu hatırlayamıyorum heralde 20-30 haftalar arasıydıBende daha hafıf pıtpıtları hıssedıyorum cnm hareketlerı nezaman guclenıyor pekı 23 24 mu
cnm 16. haftada bana da sordu doktor hareket hissediyormusun diye yok dedim bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum dedim, zaten hissedemezsen bebeğin hareketlerini ben rahimden dolayı kasılma , hareketlılığı kastettım dedi doktor... Bende onuda hissetmiyorum dedim... Yane benım çevremde ki kadınlara da sordum ilk hareketlılığı ne zaman hissettiniz diye çoğu 20-24 hafta arası dedi... oda kelebek çırpması gibiymiş, çok hafifmiş, 26. haftadan itibaren kuvvetli bir şekılde hissediliyormuş ...Ben erken hissedilen hareketlilik yaaa rahim büyümesi yada psikolojiktir.Imkansiz degil canim ya imkansiz olsa biz hissetmeyiz. Ben ilk gebeligimde 16.haftada kediden korktum.Ben korkunca kizim da bi tekme atti neye ugradigimi sasirdim. Bu sefer de 18 haftalio kontrole gittigimde doktor hareketleri hisseditir musun dedi. Evet dedim guzel dedi. Ilk gebeligim de degil bebek hareketleri oldugundan eminim vurmalarin.22 den once hissedilmez demek hic gercekci degil.
Ben normalde her bi tıkı beybiye yormuyordum ama son bi haftada dikkat çekici bir şekilde olanlara dr"kasılma"deyince çok bozuldum
Klasik cümle :sağlıklı olsunlar da aman
On ust kosomda hafıf cnm ahahah degısıktı bılmıyorum belkı rahım buyudugu ocın olmustu ıse basladımdan berı pek hareketlerı hıssetmıyorum cok az normalmı bugun hıc hıssedemedım daha belkı darkında olmadım ama uyuyomu kı hala
benım dediğim de ilk hamilelikte cnm... 2. Hamileikte rahim dokuları gevşedi için daha erken hissedilebiliyr...Bazen karıştırılıyor gibi düşünüyorum bence benim doktorumda ancak 20hafta civarı hissedilir demişti ilk gebelipimde 20. Haftada hissettim gerçekten ikinci gebelikler biraz daha erken oluyor 4-5 gündür hissediyırum bende net şekilde yani 17.haftada hissetmeye başladım 2.de
benım dediğim de ilk hamilelikte cnm... 2. Hamileikte rahim dokuları gevşedi için daha erken hissedilebiliyr...Bazen karıştırılıyor gibi düşünüyorum bence benim doktorumda ancak 20hafta civarı hissedilir demişti ilk gebelipimde 20. Haftada hissettim gerçekten ikinci gebelikler biraz daha erken oluyor 4-5 gündür hissediyırum bende net şekilde yani 17.haftada hissetmeye başladım 2.de
Bana da her kadinda farkli dedi doktor . Ben ilk gebeligimde cok zayiftim daha erken hissettim. O korkunca hissettigim tekmeydi. Gayet de eminim cunku sonrasinda da bebek hareketi nasil olur bolca deneyimledim. Bu defa da 18 lerde hissetmeye basladim ve eminim.cnm 16. haftada bana da sordu doktor hareket hissediyormusun diye yok dedim bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum dedim, zaten hissedemezsen bebeğin hareketlerini ben rahimden dolayı kasılma , hareketlılığı kastettım dedi doktor... Bende onuda hissetmiyorum dedim... Yane benım çevremde ki kadınlara da sordum ilk hareketlılığı ne zaman hissettiniz diye çoğu 20-24 hafta arası dedi... oda kelebek çırpması gibiymiş, çok hafifmiş, 26. haftadan itibaren kuvvetli bir şekılde hissediliyormuş ...Ben erken hissedilen hareketlilik yaaa rahim büyümesi yada psikolojiktir.
Benim de aklıma geldi.Doktor erkek olduğu için başına gelmediği için mi acaba anlamıyor diyorum bazen.Ben gecen kendi doktoruma degilde detayli icin baska doktora gittim.Orda bi hanim vardi yardimcisi,ona diyordu ki yumurtlama zamani hissedilmez agrisi sizisi olmaz :)))))
Erkek diye bilmedigini dusundum.
Cunku bende olurdu mesela hep bi sorunda yoktu.
Bazi seyler bazi durumlar genellemelerin dısında.Sen eminsen cidden kimseyi inandirman gerekmiyor zaten :)
Kucucuk hareketler guclendikce daha iyi anlarsin.
Sende hareketli oldugun icin hiasetmemissindir canim.Daha cok yeni hissetmeye basladin ya ondan,her kipirdadigini hissetmezsin cok gerilince elini kolunu acinca flndir
Daha da sıkıştıkça hep hissedilecek yurusende,hareketli olsanda
bunyBen gecen kendi doktoruma degilde detayli icin baska doktora gittim.Orda bi hanim vardi yardimcisi,ona diyordu ki yumurtlama zamani hissedilmez agrisi sizisi olmaz :)))))
Erkek diye bilmedigini dusundum.
Cunku bende olurdu mesela hep bi sorunda yoktu.
Bazi seyler bazi durumlar genellemelerin dısında.Sen eminsen cidden kimseyi inandirman gerekmiyor zaten :)
Kucucuk hareketler guclendikce daha iyi anlarsin.
Sende hareketli oldugun icin hiasetmemissindir canim.Daha cok yeni hissetmeye basladin ya ondan,her kipirdadigini hissetmezsin cok gerilince elini kolunu acinca flndir
Daha da sıkıştıkça hep hissedilecek yurusende,hareketli olsanda
Günaydın kızlar.. üç isim var aklımızda Mert, Emir, Buğra bunlardan hangisini koysak?. Netten bebek arabası bakıyorum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Deneyimli anneler yada yeni alan hamiş arkadaşlar ne aldınız hangi markanın düşünüyorsunuz?
Iyi de bağışıklık varsa tekrar test yaptırmaya gerek yok kiYemesen daha iyi olur cnnm ben de var ve Dr um salam sucuk sosis çiğ köfte yeme ve çiğ ete dokunma dedi. Her ay toxoplazma testini yaptır dedi.
Bende neyin ne olduğunu tam bi ogrensemBağışıklığı olan annelerde bisey olmuyo diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?