2018 Ekim Anneleri

Ben bıde bıtaraftan nefes alamıyodum amelıyat olmstm ama hıc etkı etmedı amelıyyatta ıkı yastıkla yatar oldm
Ben bıde bıtaraftan nefes alamıyodum amelıyat olmstm ama hıc etkı etmedı amelıyyatta ıkı yastıkla yatar oldm
Hanımlar burda ki konuyu anlayamadım benim burnum kanıyor hamilelikte başıma geldi doktorum normal dedi ama sonrasında ameliyat mı gerekecek miş?

Günaydın kızlar bisey soracagim benim toksoplazma bagisikligim var et salam sucuk.. vs bunlardan mikrop alsam bile bebegi etkilemez dimi? Pisiriyorum ama dışarda yediklerim oldu kafama takildi
Yemesen daha iyi olur cnnm ben de var ve Dr um salam sucuk sosis çiğ köfte yeme ve çiğ ete dokunma dedi. Her ay toxoplazma testini yaptır dedi.

Kızlar bugun ıkı kere oldu karnımın sag tarafında boyle tıtresım oldu anlayamadım ılk dega basıma geldı yasayan var mı ne olabılır

Günaydın kızlar.. üç isim var aklımızda Mert, Emir, Buğra bunlardan hangisini koysak?. Netten bebek arabası bakıyorum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Deneyimli anneler yada yeni alan hamiş arkadaşlar ne aldınız hangi markanın düşünüyorsunuz?

Kızlar bugun ıkı kere oldu karnımın sag tarafında boyle tıtresım oldu anlayamadım ılk dega basıma geldı yasayan var mı ne olabılır
Dün akşam benim de oldu cnm yoğun bı sekilde. Ya bebisten ya da rahim bağları kuvvetleriyle ondan olabilir. Seninle günlerimiz hemen hemen aynı

İsim konusu cok zor :) içinde ğ gibi harfler gecen isimler koymamayı düsünüyorum ben yurt dısına cıkar ilerde bisey olur cocugun adını dogru yazıp okuyamazlar.Bebek arabası peg pregonun book 51 modelını aldık biz oturma alanları diğerleribe nazaran daha pamuklu kumasa sahipti birde ünitesiyle birlikte katlayıp bagaja koyma ımkanı var.Onun dısında concord bide mamas ın arabaları ıyı geldi bana

Evet inşallah sağlıkla o zamanlar gelir de iyice Büyüyüp güçlenirler de esas tekme neymiş görürüz :))

Kızlar burnumda bısey yok ama senepsız tıkalı hıc nefes alamıyorum ya aynı olan varmı napmak lazm
Ben gebeligin basinda bogazim aciyinca kbb ye gitmistim. Doktor bana burun tikanikligin oluyorsa bitkisel bir sprey onereyim dedi.Gebelikte olabiliyor burun tikanikligi dedi.Bende olmadigi icin istemedim.Doktora sor canim uzun surerse.

Aynen, bilindik zorlanmayacak isimler iyi. Bi de bi başlık açsak alışverişlerde tavsiye alsak.

Hanımlar burda ki konuyu anlayamadım benim burnum kanıyor hamilelikte başıma geldi doktorum normal dedi ama sonrasında ameliyat mı gerekecek miş?
Benim de burnum tıkalı oluyo ve bazen peçeteye silince kanadığını görüyorum.Benxer durumu burda birilerinin daha yaşadığını öğrenince hamilelikle alakalı demekki dedim ve dün doktoruma söyledim.bazen hamileliklerde damarlardaki baskıdan böyle Şeyler olabiliyor dedi kbb ye bir git istersen dedi tansiyonumu sordu yüksek olmadığına göre şu an olumsuz bişeye işaret değil demek istedi.Ameliyat konusunu dlkkydlntpl yazdı sanırım önceden bir burun ameliyat-ı geçirmiş

Imkansiz degil canim ya imkansiz olsa biz hissetmeyiz. Ben ilk gebeligimde 16.haftada kediden korktum.Ben korkunca kizim da bi tekme atti neye ugradigimi sasirdim. Bu sefer de 18 haftalio kontrole gittigimde doktor hareketleri hisseditir musun dedi. Evet dedim guzel dedi. Ilk gebeligim de degil bebek hareketleri oldugundan eminim vurmalarin.22 den once hissedilmez demek hic gercekci degil.

Günaydın hanımlar, inşallah hepimiz için güzel ve huzurlu bir gün olur

Bebek hareketleri konusunda şurada ayrıntılı bir makale var:
https://www.babycenter.com/0_fetal-movement-feeling-your-baby-kick_2872.bc
Benim doktorum da 4. aydan önce hissetmen pek mümkün değil demişti yani 16. haftadan önce. Bebek keseden çok daha minik oluyo, aslında 7-8 haftalıkken hareket etmeye başlıyolar ama işte kesenin içi su dolu olduğu için bizim onları hissetmemiz mümkün olmuyor.

Makalede de diyor 16-22. haftalar arasında hissedebilirsiniz diye. Bu şekilde bir hafta aralığı ifade etmek, kesinlikle şu haftada hissedilir gibi bir ifadeden daha anlamlı geliyor bana şahsen. Çünkü herkesin bünyesi farklı, bebeğin kız ya da erkek olma durumuna göre gelişimi farklı olabilir ya da vücut yapımız farklı: düşük kiloda olanlarda yağ kitlesi az olduğu için belki de daha kolay hissediliyodur gibi gibi pek çok etken var. Tüm anne adaylarını aynı kefeye koyup kesin 20. haftada ya da 22. haftada hissederin denmesi bence doğru değil.

İlk gebeliğimde 18+ kaçtı hatırlamıyorum ama sabah ezanına uyanmıştım sırt üstü yatıyodum hiç unutmuyorum. Oğlumun kol ya da bacağını kaydırdığını ve tepik tepik vurduğunu hissetmiştim baya İşte 20 li haftalara geçtiğimizde Allah izin verirse hem kasları daha güçlenecek bebişlerin hem de büyümüş olacaklar ve harketlerini takip edip sıklığına bakmak falan daha rahat olacak göreceksiniz

Bazen karıştırılıyor gibi düşünüyorum bence benim doktorumda ancak 20hafta civarı hissedilir demişti ilk gebelipimde 20. Haftada hissettim gerçekten ikinci gebelikler biraz daha erken oluyor 4-5 gündür hissediyırum bende net şekilde yani 17.haftada hissetmeye başladım 2.de

Evet cnm bende 18.haftada hafıf hıssettım sonra daha arttı ıse basladımdan berı az hıssedıyorum oturur pozısyonda falan oldugum ıcın belkı bıkac fazla sonra hareketlerı kılo aldıkca artar dıye dusunuyorum bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…