- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 42
Evet ilk gebeliklerde 20 hafta civarı hisswdiliyor bende öyle hissettim önceki hissetiğim pıtpıtları aaymıyorum bile :) gerçek hareket 20deydi şimdi 17de başladı az az 20lerde artar sanıyorumbenım dediğim de ilk hamilelikte cnm... 2. Hamileikte rahim dokuları gevşedi için daha erken hissedilebiliyr...
Ben çiğ keke bayilirim. Kek yapiyodum kalan kisimdan kasik kasik yedim sonra ogrendim yenmemesi gerektigini. O korku o adrenalin evet cok tuhaf. Kontrollerimde hep saglikli dediler bebeğe. Bence bu kadar stres yapma bagisikligin varmis zatenplojovic senin bilgin var mı toksoplazma bağışıklığı konusunda? Bugün rapor almaya gittiğimde doktorumu görürsem soracağım ama göremezsem ya ben yedim ama pizza da yedim geçen pastırma aşerdim 2-3 dilim yedim ya bisey olduysa bebegime çok korkuyorum
evet canım,sağlıkla büyüsünler zamanında gelsinler inşallahCok yok aramız cnm gobus kocaman oldu buyusunler
Benim de aklıma geldi.Doktor erkek olduğu için başına gelmediği için mi acaba anlamıyor diyorum bazen.
plojovic senin bilgin var mı toksoplazma bağışıklığı konusunda? Bugün rapor almaya gittiğimde doktorumu görürsem soracağım ama göremezsem ya ben yedim ama pizza da yedim geçen pastırma aşerdim 2-3 dilim yedim ya bisey olduysa bebegime çok korkuyorum
maşallah, çok güzel görünüyorKızlar gunaydın bız oglumla işe gıdıyoruz gobeegımız önden gıdıyo sızde ne alem gobekler bebekler :)
Allahm saglıkla dogdukları gunlerı de gostersın hepımızemaşallah, çok güzel görünüyor
Canim bi daha test yaptırsam mi igm pozitif olduysa sonradanBüyük ihtimal :)
Gerci kadin bile kadinin halinden anlamazken adaminki normal :))))))
Canim bu az miktarlar ve herseyde illa yok.
IgG pozitif ciktiysa bildigim kadariyla bagisikligin var ve bu durumda tekrar gecirmek mumkun olmuyor.
Kanda yine kontrol edilip IgM varligi cikiyorsa bazi durumlarda yeni bir enfeksiyon varligi olabiliyor.Ama bu oranlar cok dusuk.Anneden bebege gecmeside ilk trimesterde daha az ama daha zararli,son trimesterde daha fazla ama zarari yok denecek kadar az.
Sen en iyisi doktoruna sor bisy olacagini sanmiyorum.
Zeytin yagini bilemicem ama badem yagi tuylenme yapiyomus canim. Bebe yagida oyle. Benimde gobegim yağlamamama ragmen tuylendi dokulceklermis dogumdan sonra.
Canim bi daha test yaptırsam mi igm pozitif olduysa sonradan
Ben kullamoyorum memnunumNette araştırdım Solantenin hamileler için kremi var yorumlar iyi. Solenta Pregna. Alıp deneyim diyorum.
cnm 16. haftada bana da sordu doktor hareket hissediyormusun diye yok dedim bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum dedim, zaten hissedemezsen bebeğin hareketlerini ben rahimden dolayı kasılma , hareketlılığı kastettım dedi doktor... Bende onuda hissetmiyorum dedim... Yane benım çevremde ki kadınlara da sordum ilk hareketlılığı ne zaman hissettiniz diye çoğu 20-24 hafta arası dedi... oda kelebek çırpması gibiymiş, çok hafifmiş, 26. haftadan itibaren kuvvetli bir şekılde hissediliyormuş ...Ben erken hissedilen hareketlilik yaaa rahim büyümesi yada psikolojiktir.
aminnnnnn inşallah hepimizeAllahm saglıkla dogdukları gunlerı de gostersın hepımıze
cnm ben zaten iilk hamillelık için demiştim ben 18. haftama girdim burda kı bazı arkadaşlar ilk gebelık olmasına rağmen erken hissetmişler .... ilk gebelıkte tecrübesiz olduğumuz için anlamayabiliriz , karışabilir... Zaten belırttım ikinci gebelıgı olan daha erken hisseder, ama ilk gebelıgı olanlar 22. haftada hissetmeye başlarlar... Bende senin gibi düşünüyorum tabiki bebekle bağ kurmak, konuşmak gerekıyor bizde aynısını yapıyoruz ... Zaten bu kanıtlanacak bir durum değil ben sadece düşüncelerimi yazmıştım...Senin ilk bebeğin mi? ilk bebeğinse zaten 16 lı haftalarda hissetmemen normal bence. Ama şu an yanımda olsan elimi karnıma koyup hafifçe bastırsak oğluşumun vuruşlarını sen de hissedersin ve bize hak verirsinBir de rahim büyümesi falan dedikleri hareketle bebek hareketleri zaten bambaşka. Yaşadığında ikisini de karıştırmanın mümkün olmadığını fark edeceksin. Kasılmada gerçekten karnın parmaklarınla bile bastıramayacak kadar sert kaskatı kesiliyo ve o anda bebeğe kan akışı falan da azalıyo o yüzden bebek zaten hareketsiz kalıyor, sıkışıp kalıyor. İçini tuhaf bir his kaplıyo sanki içinde bir hava emici var da, rahmini içerden kuvvetlice emiyomuş gibi çok tuhaf bi his. ve tüm karın bölgende yani tüm rahminde hissediliyor.
Ben şu an hissettiklerimin psikolojik olmadığından %100 eminim, yanımızda olsan sen de emin olurdun teyzesiRahim büyümesiyle ilgili de bazı arkadaşlarn tabiriyle "kayma", içinde baloncuklar kayıyomuş gibi hisler olabilir belki ama içerden bir minişin "pıt" diye vuruşu bunların hiçbiriyle karıştırılmaz. Çünkü rahmin uzvu yok ki pıt diye, hem içerden hem de dışardan elle hissedilebilen bir vuruş yapsın Bir de sevgili @plojovic in de dediği gibi kanıtlamaya gerek yok, hareketlerini hissetsek de hissetmesek de minişlerimiz bizi duyup hissediyor çünkü şu an tek vücut gibiyiz Her fırsatta elimi karnıma koyup onunla konuşmak ve hem dokunsal hem de ruhsal bir bağ kurmak, iletişim kurmaya çalışmak bana çok mantıklı geliyor. Rabbim onlara sağlık sıhhat versin, hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza da almayı nasip etsin inşallah
Canim sordum birdaha bulaşmaz dedi. Ama icim rahat etsin diye test yaptı rubellaya falan tekrar bakalim diyeDoktorunla konuş canım tedirginliklerini söyle.Dediğim gb belki gerek görmeyecektir
O bende de oluyor ara ara sıkıntı yapma canım. Akşam eve gidince uzan biraz bekle ooo nasıl hareket edecek bakKızlar ben bugun bıc pıtpıt hıssedemedım ya bıde karnımda hafıf agrı var karnımda endıselenıyorum
Kızlar gunaydın bız oglumla işe gıdıyoruz gobeegımız önden gıdıyo sızde ne alem gobekler bebekler :)
Günaydın tatlı hamişler dün tansiyonum çok düştü 9 a 5 olmuştu baya rahatsızlandım sonra geçti çok şükür
Günaydın kızlar bisey soracagim benim toksoplazma bagisikligim var et salam sucuk.. vs bunlardan mikrop alsam bile bebegi etkilemez dimi? Pisiriyorum ama dışarda yediklerim oldu kafama takildi
Gunaydın
Çok mu sıcak sanki normalde cok severim sıcagı ama şimdiden mahvetti yazın ortasında ne yapacagız acaba ?
Günaydın kızlar.. üç isim var aklımızda Mert, Emir, Buğra bunlardan hangisini koysak?. Netten bebek arabası bakıyorum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Deneyimli anneler yada yeni alan hamiş arkadaşlar ne aldınız hangi markanın düşünüyorsunuz?
Kızlar ben bugun bıc pıtpıt hıssedemedım ya bıde karnımda hafıf agrı var karnımda endıselenıyorum
cnm ben zaten iilk hamillelık için demiştim ben 18. haftama girdim burda kı bazı arkadaşlar ilk gebelık olmasına rağmen erken hissetmişler .... ilk gebelıkte tecrübesiz olduğumuz için anlamayabiliriz , karışabilir... Zaten belırttım ikinci gebelıgı olan daha erken hisseder, ama ilk gebelıgı olanlar 22. haftada hissetmeye başlarlar... Bende senin gibi düşünüyorum tabiki bebekle bağ kurmak, konuşmak gerekıyor bizde aynısını yapıyoruz ... Zaten bu kanıtlanacak bir durum değil ben sadece düşüncelerimi yazmıştım...
Canim sordum birdaha bulaşmaz dedi. Ama icim rahat etsin diye test yaptı rubellaya falan tekrar bakalim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?