İnsan heves ediyor canım bende almayacagım dyrdum ama onu alayım bunu alayım derken bi sürü sey oldu . Bide zaman kısıtlı dahada agırlasmadan hersey hazır olsun istedim . Riskli bir durumunuz yoksa beklemek mantıklı çok şükür benim riskli bir durumum yok ama tek gebeliğe göre çoğul gebelik zor. Fakat allah tek gebelik gbi yasatıyor bana bunu bzen bakıyorım benden cok derdi olan var burda kzlar bide beni gözünüzün önüne alın ve halinize şüküredinn dua edin bol bol.Ya ne kadar güzel, rengarenk kıyafetler. Sağlıkla gelsin inşallah bebekler. Ben daha bir iğne bile almadım. Temmuza kadar da düşünmüyorum. Cinsiyetimiz kesinleşecek 3 hafta sonra ayrıntılıda sonra bayram vs var. Bebeğin şimdiden örme battaniyeleri yelekleri fln var ama kıyafet ve diğer ihtiyaçlara başlamadık biz. 5.ayı bitirelim istiyoruz eşimle. Hatta ona kalsa 2 takım ve bir bez alsak yeter doğumdan sonra da çıkar alırız, hevessiz insanliste yapıyorum arada ama hepsi farklı yerlerde, her seferinde de baştan başlıyorum listelere
Benim kızım olucak cinsiyetimiz belli oldu ama geçmişte düşük hikayem olduğu için 24 haftayı görmeden bişey almayı düşünmüyorum. İlkinde almıştım bi kaç bişey onlar duruyor gerçi onlar erkek için ama olsun :) en erken temmuz sonu ağustosta bişeyler alırım :) diğer arkadaşın bir değil iki değil üç tane birden geliyor. Bence de alsın azar azar yoksa son dk hangisine yetişir :)Ya ne kadar güzel, rengarenk kıyafetler. Sağlıkla gelsin inşallah bebekler. Ben daha bir iğne bile almadım. Temmuza kadar da düşünmüyorum. Cinsiyetimiz kesinleşecek 3 hafta sonra ayrıntılıda sonra bayram vs var. Bebeğin şimdiden örme battaniyeleri yelekleri fln var ama kıyafet ve diğer ihtiyaçlara başlamadık biz. 5.ayı bitirelim istiyoruz eşimle. Hatta ona kalsa 2 takım ve bir bez alsak yeter doğumdan sonra da çıkar alırız, hevessiz insanliste yapıyorum arada ama hepsi farklı yerlerde, her seferinde de baştan başlıyorum listelere
İnsan heves ediyor canım bende almayacagım dyrdum ama onu alayım bunu alayım derken bi sürü sey oldu . Bide zaman kısıtlı dahada agırlasmadan hersey hazır olsun istedim . Riskli bir durumunuz yoksa beklemek mantıklı çok şükür benim riskli bir durumum yok ama tek gebeliğe göre çoğul gebelik zor. Fakat allah tek gebelik gbi yasatıyor bana bunu bzen bakıyorım benden cok derdi olan var burda kzlar bide beni gözünüzün önüne alın ve halinize şüküredinn dua edin bol bol.
Benim kızım olucak cinsiyetimiz belli oldu ama geçmişte düşük hikayem olduğu için 24 haftayı görmeden bişey almayı düşünmüyorum. İlkinde almıştım bi kaç bişey onlar duruyor gerçi onlar erkek için ama olsun :) en erken temmuz sonu ağustosta bişeyler alırım :) diğer arkadaşın bir değil iki değil üç tane birden geliyor. Bence de alsın azar azar yoksa son dk hangisine yetişir :)
Masallah Allah kolaylik, guc versin. Ben baslamadim hic. Hevesleniyorum ama biraz daha gecsin diyorum. Ikiz benim biraz riskli gidiyor. Elimden orgu filan da gelir ama bekliyim biraz daha diyorum. Artik nasipse bir cirpida alirim insallah ihtiyaclari.Kızlar babannemiz hergün bir dolu sey alıyor benim aldıklarım hariç nereye sığacak bunlar bilmiyorum şimdiden bir sürü kıyafet doldu. Bende süt sagma mak . Burun aspiratörü vs hemen hemen eksiklerimi tamamladkm bebek bezide biraz stok yapıyorum. Benim doğuma allahın izniyle az kaldı doktorum üçüz oldugu için 30. Haftaya kadar bekletıyor bende 34 dıyorum hamgimiz kazanırız bilmiyorum inş ben kazanırım hayırlısı ile sag salim. Sizler nelr aldınız ? Herkes resim atsa güzel olur fikir olur birbirimize
Ben ağırlıklı olarak tulumlar alıyorum evler sıcak evrt ama yinede havalar serin olur polar tulumlarda aldım terletmeyen penye tulumlarda aldım sadeve uzun kol bodyler alacağım içine giydirmek için daha önce yazın doğum yapmıştım çok rahattı ama yinede banyodan sonra şapka eldiven giydiriyordumBebek eşyaları konusu açılmışken, biz çocuklara nasıl giysiler almalıyız? Normal giderse herşey ekimde doğacaklar, evler ısınmaya başlar o zamanlarda. Ama yazlıklar da ince gelir sanırım. Şuan oturduğumuz evde ekim 15ten sonra merkezi sistem açılıyor ve hamam gibi oluyor içerisi, ama burdan taşınacağız daha soğuk bir yer olursa eğer bebekler için kışlık giysiler ne zaman çıkmaya başlar? Bebekleri nasıl giydirmek lazım? Fikri veya tecrübesi olanlar var mı?
Amin canım teşekkür ederim hepimiz yavrularımızı sağlıkla alalım inşallah. Bende aynı fikirdeyim. Yapmak istediğim şeyler var malzemesini netten alıp yapmayı düşünüyorum ama tabi dediğim gibi KPSS falan geçtikten sonra :)Öyle tabi canım, Allah herkesin bebeğini/bebeklerini korusun. Sizin için 3 kat zor olacak ama 3 kat da tatlı olacak =)
Bu bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah =) Bizim de erkek gibi dedi doktor ma ahem kesinleşmeden, hem 5 ayı (22-23 hafta) doldurmadan, aradan bayramı tez savunmamı vs çıkarmadan alışveriş düşünmüyoruz. Bir de memlekete gideceğiz 32.haftadan sonra eşya taşımak istemiyoruz fazla. Netten alacaklarımı oraya bırakacağım. Ankara'dayken de gözüme güzel gelen şeylerden alarak başlamayı düşünüyorum. Kapı süsü, bebek şekeri gibi ürünleri yapmak için malzemeleri toparlamam lazım =)
Çok yaramaz doktorda aynısını dedi :) bağırsaklar yer değiştirmeye başladı mi artık? Yoksa sonlara doğru mu? Sanki bağırsak hareketlerimi yukarda hissediyor gibiyimYorulunca zorlanabilirsin canim kaslar gerildikce.Bazi hareketleride zorlayici oluyor asagida karistiriyormus gb :) O pozisyondan oluyor hala rahat donebildikleri icin.
Gaz sancisi butun karnina yayilabilir ama direkt asagida ya da alt karninda hissetmen eskisi gb olmaz.Artik yerleri biraz daha degisik.Yediklerinle alakali olabilir tabii.
Ama sen yine de doktorunla paylas
Ayrintilidan sonra bicok sey gorulebiliyor.
Gecme ihtimali icin ne dedi canim?
Insallah gecici bi durumdur.
Insallah guzel haberler duyarsin.
Benimde şişiyor karnım sert birde bu gaza çözüm var miBence olur aynılarını yaşıyorum bugünlerde aynı yerde aynı sancı ve karnım aşırı büyük bu tabiki bebek olamaz gaz yanlızca
Ben ağırlıklı olarak tulumlar alıyorum evler sıcak evrt ama yinede havalar serin olur polar tulumlarda aldım terletmeyen penye tulumlarda aldım sadeve uzun kol bodyler alacağım içine giydirmek için daha önce yazın doğum yapmıştım çok rahattı ama yinede banyodan sonra şapka eldiven giydiriyordum
Tamam teşekkür ederimZeynep Kamilde var en gelişmişi ana hemen gün almanız lazım çünkü geç geliyormuş tarih
Çok güzeller güle güle giysinler miniklerKızlar babannemiz hergün bir dolu sey alıyor benim aldıklarım hariç nereye sığacak bunlar bilmiyorum şimdiden bir sürü kıyafet doldu. Bende süt sagma mak . Burun aspiratörü vs hemen hemen eksiklerimi tamamladkm bebek bezide biraz stok yapıyorum. Benim doğuma allahın izniyle az kaldı doktorum üçüz oldugu için 30. Haftaya kadar bekletıyor bende 34 dıyorum hamgimiz kazanırız bilmiyorum inş ben kazanırım hayırlısı ile sag salim. Sizler nelr aldınız ? Herkes resim atsa güzel olur fikir olur birbirimize
kızlar merhaba ben mesaideyim sürekli yazamıyorum ama okuyorum genelde yazılarınızı..
bende bi kaç bişey aldım..
şimdi kafama takılan bi kaç şey var bi topikte okudum tulumlar çabuk küçülüyor demişler,
bi kısımda demiş ki tulum çok rahat,çocuğun gazını çıkarırken sırtı açılmıyor filan
hastane çıkışı kaç tane alınmalı sizce
ıslak mendil yerine pamuk alıp ıslatıp kullanmayı düşünüyordum hiçbir ıslak mendile güvenemiorum siz ne yapacaksınız hangi markalara bakacaksınız
Hastane çıkışını 10lu alır mıyım bilmiyorum ama 2 tane 5li takım düşünüyorum. Onun dışında 0-3 birkaç tane, biraz da 0-6 aylık giysiler alacağım.
Islak mendil büyük kolaylık bence, alırsam uni baby ıslak pamuk mendile bakarım. Geçen sene tüysüz kedimizin rahatsızlığından dolayı yüzünü sürekli onunla sildik. Ama ben kendi cildimi sildiğimde yaktı nedense, eşim de aynısını söylüyor. Bizde böyle bir etki bırakıyorsa bebeklere zararı olmuyor mu acaba diye düşünüyor insan. Kedimiz çok hassas olmasına rağmen rahatsız olmuyordu.
O şekilde olan cok duydum canım, kendiliginden leke kayboluyormuş, inşallah senin de öyle olur üzme kendini..Kızlar bugün detaylı ultrason yaptırdık perinatolog a. Kalbinde gri leke çıktı kalsiyum birikmesiymis. Yüzde 7 hamilelerde olurmuş ve down sendromu riskini iki kat arttırırmis. 34yas da bu riski artırıyormuş. Dr kalp odalarını çizip gösterdi. Tam bir saat detaylı inceledi. Fetal DNA testi önerdi. Ama öyle bişey olursa gebeliği sonlandırirmisiniz dedi benn de hayır doğururum dedim. Testi henüz yaptirmadik. Tedavisinin anne karnında yapılmadığıni sordum tedavisi yokmuş. Soktayim insallah düzelir yavrumun kalbi ve Allahim hepimizin evlatlarını sağlıkla hepimize bağışlasinn. Çok uzgunüü mm ve korkuyorum
Ben tulumseviyorum evet çabuk küçülüyor ayaklı olduğu için ama alt üstlerde küçülüyor aynı şekilde ben genelde 3 ay aldım yenidoğan az aldım tulumları biraz bol giydirebiliriz ilk zamanlar yani sizin tercihiniz yinede ıslak mendil unibaby yenidoğan en güveniliri şuan ama onada alerji olabiliyor bazı bebekler kızımda olmuştu ilk zamanlar pamuk zeytinyağ su ile temizledim bir süre sonrasında yine unibaby kullandım hiç pişik olmadı hemde yaz bebeği olmasına rağmen sık sık temizlenirse iyi oluyorkızlar merhaba ben mesaideyim sürekli yazamıyorum ama okuyorum genelde yazılarınızı..
bende bi kaç bişey aldım..
şimdi kafama takılan bi kaç şey var bi topikte okudum tulumlar çabuk küçülüyor demişler,
bi kısımda demiş ki tulum çok rahat,çocuğun gazını çıkarırken sırtı açılmıyor filan
hastane çıkışı kaç tane alınmalı sizce
ıslak mendil yerine pamuk alıp ıslatıp kullanmayı düşünüyordum hiçbir ıslak mendile güvenemiorum siz ne yapacaksınız hangi markalara bakacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?