2018 Ekim Anneleri

İnsan heves ediyor canım bende almayacagım dyrdum ama onu alayım bunu alayım derken bi sürü sey oldu . Bide zaman kısıtlı dahada agırlasmadan hersey hazır olsun istedim . Riskli bir durumunuz yoksa beklemek mantıklı çok şükür benim riskli bir durumum yok ama tek gebeliğe göre çoğul gebelik zor. Fakat allah tek gebelik gbi yasatıyor bana bunu bzen bakıyorım benden cok derdi olan var burda kzlar bide beni gözünüzün önüne alın ve halinize şüküredinn dua edin bol bol.
 
Benim kızım olucak cinsiyetimiz belli oldu ama geçmişte düşük hikayem olduğu için 24 haftayı görmeden bişey almayı düşünmüyorum. İlkinde almıştım bi kaç bişey onlar duruyor gerçi onlar erkek için ama olsun :) en erken temmuz sonu ağustosta bişeyler alırım :) diğer arkadaşın bir değil iki değil üç tane birden geliyor. Bence de alsın azar azar yoksa son dk hangisine yetişir :)
 

Öyle tabi canım, Allah herkesin bebeğini/bebeklerini korusun. Sizin için 3 kat zor olacak ama 3 kat da tatlı olacak =)


Bu bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah =) Bizim de erkek gibi dedi doktor ma ahem kesinleşmeden, hem 5 ayı (22-23 hafta) doldurmadan, aradan bayramı tez savunmamı vs çıkarmadan alışveriş düşünmüyoruz. Bir de memlekete gideceğiz 32.haftadan sonra eşya taşımak istemiyoruz fazla. Netten alacaklarımı oraya bırakacağım. Ankara'dayken de gözüme güzel gelen şeylerden alarak başlamayı düşünüyorum. Kapı süsü, bebek şekeri gibi ürünleri yapmak için malzemeleri toparlamam lazım =)
 
Bebek eşyaları konusu açılmışken, biz çocuklara nasıl giysiler almalıyız? Normal giderse herşey ekimde doğacaklar, evler ısınmaya başlar o zamanlarda. Ama yazlıklar da ince gelir sanırım. Şuan oturduğumuz evde ekim 15ten sonra merkezi sistem açılıyor ve hamam gibi oluyor içerisi, ama burdan taşınacağız daha soğuk bir yer olursa eğer bebekler için kışlık giysiler ne zaman çıkmaya başlar? Bebekleri nasıl giydirmek lazım? Fikri veya tecrübesi olanlar var mı?
 
Masallah Allah kolaylik, guc versin. Ben baslamadim hic. Hevesleniyorum ama biraz daha gecsin diyorum. Ikiz benim biraz riskli gidiyor. Elimden orgu filan da gelir ama bekliyim biraz daha diyorum. Artik nasipse bir cirpida alirim insallah ihtiyaclari.
 
Ben ağırlıklı olarak tulumlar alıyorum evler sıcak evrt ama yinede havalar serin olur polar tulumlarda aldım terletmeyen penye tulumlarda aldım sadeve uzun kol bodyler alacağım içine giydirmek için daha önce yazın doğum yapmıştım çok rahattı ama yinede banyodan sonra şapka eldiven giydiriyordum
 
Prmm hepsi çok ciciler evet 3 kat alışveriş zor olur ama doğunca çok tatlı olacaklar :) bende almaya başladım kıyafet özellikle birden almak zor olur çünkü kamera aldım odası için ev büyük mutfaktayken duyamam diye bebek arabasını aldık emzik birkaö oyuncak aldık ama alacağım şeyler var tabi daha ıslak mendil özellikle stok yapacağım bende bez almak isteniyorum çünkü küçük kalabilir hızlı kilo alırsa diye süt sağma makinası alacağım avent daha öncede kullandım harikaydı kesinlikle tabsiye ederim..
 
Amin canım teşekkür ederim hepimiz yavrularımızı sağlıkla alalım inşallah. Bende aynı fikirdeyim. Yapmak istediğim şeyler var malzemesini netten alıp yapmayı düşünüyorum ama tabi dediğim gibi KPSS falan geçtikten sonra :)
 
Çok yaramaz doktorda aynısını dedi :) bağırsaklar yer değiştirmeye başladı mi artık? Yoksa sonlara doğru mu? Sanki bağırsak hareketlerimi yukarda hissediyor gibiyim
Gaz sancısı olduğuna da söyle kanaat getirdim sabah çok ağrım vardı sonradan rahatladım doktorda demişti gaz ağrısı olabilir diye ama çok şiddetlenirse yine giderim. Kendisi ağrı normal kanama olmadıkça dedi progestan rahatlatır devam et dedi
 
Bence olur aynılarını yaşıyorum bugünlerde aynı yerde aynı sancı ve karnım aşırı büyük bu tabiki bebek olamaz gaz yanlızca
Benimde şişiyor karnım sert birde bu gaza çözüm var mi
 

Aklımda bulunsun :)
 
kızlar merhaba ben mesaideyim sürekli yazamıyorum ama okuyorum genelde yazılarınızı..
bende bi kaç bişey aldım..
şimdi kafama takılan bi kaç şey var bi topikte okudum tulumlar çabuk küçülüyor demişler,
bi kısımda demiş ki tulum çok rahat,çocuğun gazını çıkarırken sırtı açılmıyor filan
hastane çıkışı kaç tane alınmalı sizce
ıslak mendil yerine pamuk alıp ıslatıp kullanmayı düşünüyordum hiçbir ıslak mendile güvenemiorum siz ne yapacaksınız hangi markalara bakacaksınız
 
Çok güzeller güle güle giysinler minikler
Annem de baya bişey aldı ama henüz ben hiç bişey almadım
 

Hastane çıkışını 10lu alır mıyım bilmiyorum ama 2 tane 5li takım düşünüyorum. Onun dışında 0-3 birkaç tane, biraz da 0-6 aylık giysiler alacağım.
Islak mendil büyük kolaylık bence, alırsam uni baby ıslak pamuk mendile bakarım. Geçen sene tüysüz kedimizin rahatsızlığından dolayı yüzünü sürekli onunla sildik. Ama ben kendi cildimi sildiğimde yaktı nedense, eşim de aynısını söylüyor. Bizde böyle bir etki bırakıyorsa bebeklere zararı olmuyor mu acaba diye düşünüyor insan. Kedimiz çok hassas olmasına rağmen rahatsız olmuyordu.
 

aynen bende kullanıyorum mesela göz makyajı silmek için vs.
böyle katkısız bebişlere göre gelmiyor bana uni baby kullandım,johnsos baby,komili bunları hep kullandım kendime ama bilmiyorum içime sinmiyor
 
O şekilde olan cok duydum canım, kendiliginden leke kayboluyormuş, inşallah senin de öyle olur üzme kendini..
 
Ben tulumseviyorum evet çabuk küçülüyor ayaklı olduğu için ama alt üstlerde küçülüyor aynı şekilde ben genelde 3 ay aldım yenidoğan az aldım tulumları biraz bol giydirebiliriz ilk zamanlar yani sizin tercihiniz yinede ıslak mendil unibaby yenidoğan en güveniliri şuan ama onada alerji olabiliyor bazı bebekler kızımda olmuştu ilk zamanlar pamuk zeytinyağ su ile temizledim bir süre sonrasında yine unibaby kullandım hiç pişik olmadı hemde yaz bebeği olmasına rağmen sık sık temizlenirse iyi oluyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…