Bunu biliyoruz canım ama benim dr um bunu söylediği halde ikili taramayı kendisi yapmadığı ve ense kalınlığı düzgün alınmamış olabileceği için o da doğru sonuç vermeyebilir ben o yüzden istiyorum dedi. Ben de hak verdim sonuçta onlar da başkalarının yaptığı işin doğruluğunu bilmiyorlar bazen beğenmiyorlar.İkili tarama testi normal çıkan arkadaşlar üçlüyü yaptırıp ta kafayı karıştırmayın. İkili tarama testinin güvenilirliği daha yüksektir.
Benim merzifonda dr um canım samsunda medikalparkta tayfun alper isminde bir prof varmış onu önerdi sen de mi ona gideceksin fiyatlar ne kadar sordun mu? Haftaya alabilirsem randevu alacağım. Üçlüde benim de 246 ya 1 risk çıktı ama ben önemsemiyorum seninki daha iyiiyi aslında ama nedenbugüne hemen o testleri önermiş ki
İkili tarama testi normal çıkan arkadaşlar üçlüyü yaptırıp ta kafayı karıştırmayın. İkili tarama testinin güvenilirliği daha yüksektir.
2lide Risk yokken neden 3lü 4lüyü yaptır der bu doktorlar!!! her sey belli olur detaylıda, down da.. ama sonraki tedavilere yönlendirmek için,ufak tefek bir şeyler görünce hemen down dan süpheleniyoruz deyip orda da can sıkıyolar hiçbir sey yokken.. inşallah tertemiz cıkar mutlu dönersin..Benim doktorum Nagihan Yılmaz. Ona gideceğim. Ben istem dışı yaptırdım biraz üçlüyü yani bilinçsizce pişmanım. İkili testim iyiydi ense kalınlığı herşey normaldi. Ben yarın ayrıntılı ultrason a gireceğim bilmiyorum ayrıntılı ultrasonda down sendromuyla alakalı bilgiler verebilir mi
2lide Risk yokken neden 3lü 4lüyü yaptır der bu doktorlar!!! her sey belli olur detaylıda, down da.. ama sonraki tedavilere yönlendirmek için,ufak tefek bir şeyler görünce hemen down dan süpheleniyoruz deyip orda da can sıkıyolar hiçbir sey yokken.. inşallah tertemiz cıkar mutlu dönersin..
Evet aslında doktorların uyarması gerekir diye düşünüyorum ikili iyi çıktıysa neden 3lü yapılıyor? Benimde 2li testim iyi çıktı zaten doktorumda bu en önemlisi demişti yaparken 3 lü falan istemedi kızımdada öyle olmuştu sadece 2li yapmıştı ..çol güvenilirliğide yok zaten bu testlerin bence üzmeyin boşyere kendinizi umsrım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimiziİkili tarama testi normal çıkan arkadaşlar üçlüyü yaptırıp ta kafayı karıştırmayın. İkili tarama testinin güvenilirliği daha yüksektir.
Ya ikili normalse 3luyu niye yapıyorlar Allah Allah. Ikili daha güvenilir canim rahat olMoralim çok bozuk kızlar ikili testim normal çıkmıştı, üçlü test sonucum 1211 çıktı. Amniyosentez yada şu yurtdışı testini önerdi. Anlayamıyorum çok mu yüksek
Ya ikili normalse 3luyu niye yapıyorlar Allah Allah. Ikili daha güvenilir canim rahat ol[/QUOTE
İnşallah canım
Bravoo size çok doğru düşünüyorsunuz. Tam teslimiyetSon zamanlarda malum formda zamani geldigi için iki testler uclu testler ve ayrintili ultrason muayeleri oluyor...
Cahilligime verin ama bir şeyi merak ediyorum..
Şimdi bu yapilan tahlilerde yada muayelerde gorulen en ufak her hangi bir sorun karsinda bile
Hic bir tedavi uygulanamiyor degil mi...
Eger oyle ise neden yuzde yuz emin bile olmayan durumlar karsinda bu testler yapiliyor ki anlamiyorum
Annelere babalara eziyetten baska ne ise yariyor bunlar...
Resmi olarak bu haftalarda bebegi aldirabiliyorlar mi...ondan mi yapiyorlar riskli cikan olursa ebeveynler aldirabilirsin diye mi yapiliyor
Kurtaj gibi bir sey yaptirma ihtimali olmayan bunu asla dusunmeyen anne ve babalar niye bu testleri yaparlar anlamiyorum..
Uzuluyorum burada okudugim yorumlara..
Misal ben ne ikili ne uclu nede ayrintili ultrasonyana girmiyecem..
Tek inancim dua..bol bol dua ediyorum..rabbim evladimizi bize bagislasin sag saglim saglikli omurlu olsun diye...
İnşallah cnm çok sağol Allah'ım herkesin evladını bağışlasın. Benim karaciğer enzimlerim ve tiroidim de yüksek çıktı gebelikte bunlar da bebek için çok önemli. Herşeye hazırlıkli olmak lazimKorkma lütfen düzeleceğine geçeceğine inan. İnşallah sağlıkla doğsun. Böyle düşünceler stresse sebep oluyor bebeğe yine zarar veriyor. Allah korusun doğduktan sonra da türlü türlü sıkıntı çıkabiliyor. Şimdi sen böyle tatsız bir bilgiye sahipsin diye bu evladının sağlıksız doğacağını asla garantilemez. Test sonucu tamamen sağlıklı çıksaydıda çok sağlıklı doğacağının garantisi yok. Lütfen böyle düşünüp içini ferahlat. Ben inanıyorum sağlıkla gelecek bebeğin. Benim çok yakın komşum detaylı ultrasona girdi. Herşey mükemmel di sorunsuz.... 5 gün sonra rahmi tamamen açıldı bebek neredeyse düşecekken farkettiler sonra sayısız ilaç iğne aldı. Şimdi hala yatıyor ... bu kadın tam ohh be dediği yerde böyle bir sınav yaşıyor. Bu sebeple sağlıklı olanların da garantisi yok. Lütfen üzülme arkadaşım. İyi olacağına inanıyorum. Sevgiler
İnşallah cnm 8yil oldu ben bekleyeli ve bu 4.gebeligim. Allah korusun kalbiyle ilgili sorun var ya doğunca ameliyata falan alırlar mı oglumuGün doğmadan neler doğarmış cnm allahım size bağışlasın korusun inşallahkorkma inşallah kaybolur gider doğuma kadar
İnşallah cnm hepimiz saglikla kavusalim yavrularimizaBişey olmaz Allahın izniyle doğuma kadar geçer inşalllah bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın
Katılıyorumİkili tarama testi normal çıkan arkadaşlar üçlüyü yaptırıp ta kafayı karıştırmayın. İkili tarama testinin güvenilirliği daha yüksektir.
Çok detaylı baktı cnm defalarca kalbine. Geçedebilir bir iki aya kadar dedi down sendromlu olursa sonlandırır misiniz dedi yok dedim.Yorulunca zorlanabilirsin canim kaslar gerildikce.Bazi hareketleride zorlayici oluyor asagida karistiriyormus gb :) O pozisyondan oluyor hala rahat donebildikleri icin.
Gaz sancisi butun karnina yayilabilir ama direkt asagida ya da alt karninda hissetmen eskisi gb olmaz.Artik yerleri biraz daha degisik.Yediklerinle alakali olabilir tabii.
Ama sen yine de doktorunla paylas
Ayrintilidan sonra bicok sey gorulebiliyor.
Gecme ihtimali icin ne dedi canim?
Insallah gecici bi durumdur.
Insallah guzel haberler duyarsin.
Evet yaptırdım cnm bebeğimi dogurma yaşım 35oldugu için o da riski artırıyor muscnm geçmiş olsun buna benzer birsey benım arkadaşımın başına geldi bebeğin kalbinde parlaklık varmış, genellıkle down sendromunda görünüyormuş sana söylediklerini arkadaşımada söyledi ... Ama bebek sağlıklı doğdu... İkili tarama testinde yaptırdın mı?
Sağlıkla kullanın insallah cnmKızlar babannemiz hergün bir dolu sey alıyor benim aldıklarım hariç nereye sığacak bunlar bilmiyorum şimdiden bir sürü kıyafet doldu. Bende süt sagma mak . Burun aspiratörü vs hemen hemen eksiklerimi tamamladkm bebek bezide biraz stok yapıyorum. Benim doğuma allahın izniyle az kaldı doktorum üçüz oldugu için 30. Haftaya kadar bekletıyor bende 34 dıyorum hamgimiz kazanırız bilmiyorum inş ben kazanırım hayırlısı ile sag salim. Sizler nelr aldınız ? Herkes resim atsa güzel olur fikir olur birbirimize
İnşallah cnm amin inşallahO şekilde olan cok duydum canım, kendiliginden leke kayboluyormuş, inşallah senin de öyle olur üzme kendini..
Sağlıkla kucağına alırsın insaallah canim. Allah yardımcın olsunÇok detaylı baktı cnm defalarca kalbine. Geçedebilir bir iki aya kadar dedi down sendromlu olursa sonlandırır misiniz dedi yok dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?