2018 Ekim Anneleri

Canım plasenta aşağıdaysa vajinal muayene pek yapılmıyormuş. kanama olabiliyormuş. Bu bilgiyi dün nette okudum. Benim de bebek aşağıda araştırırken denk geldi. Ama yine de doktorun daha iyi bilir tabiki

Öyle kendini en kötüsüne hazırlama Sema. Rabbim sana bu evladı nasip etmiş sen her durumda onun annesisin ve bizler emanetçiyiz sadece Rabbim onu bizden daha çok düşünür. Lütfen aklına olumsuz şeyler getirmemeye çalış. Bugüne bu ana odaklan inşallah seninde bebeğinde sağlığı iyi ve iyi kalacak böyle düşünüyorum. Vesveseler olumsuzluklar tüm annelerden uzak kalsın inşallah.

Merhabalar.. Yoğunlukla 3lü testten bahsedilmiş. Ben daha önce de yazmıştım ama tekrar yazmak isterim. Ilk hamileliğimde hem devlet hem özele gidiyordum ve devlette 3lü test yaptılar. 3lü test sonucu 1:250 gibi birşey çıkmıştı. Ozeldeki doktorum zaman kaybetmeden amniyosentez yaptır dedi. Ben de bu işlem için bir perinatolog buldum ve gittim. Kendisine olayları anlattım ve bana kendisinin 3lü test yaptirtmadigini, bu testin güvenirliğinin çok ama çok düşük olduğunu söyledi. 2li test sorunsuz çıktığı için bana detaylı taramaya kadar beklemeyi önerdi. Detaylıda en az 2 anomali birden görülürse amniyosentez yapmanın daha mantıklı olduğunu söyledi. Ben kalan sürece bu doktorla devam ettim.. Detaylı da bebeğin kalbinde parlaklık var dedi. Tabi biz bunu duyunca mahvolduk.. Doktor şu an kalbinin tam olarak görevini yerine getirmediğini dolayısıyla kireçlenme yapabildiğini ve bunun da parlaklık olarak göründüğünü, çok yüksek ihtimalle doğunca geçeceğini söyledi ve sadece bu bulguyla amniyosentez önermem seçim senin dedi. Biz de doktorumuza güvendik ve amniyosentez yaptırmadık. Kızım şu an 5 yaşında ve kromozom anomalisi yok çok şükür. Bu arada ilerleyen haftalarda da türlü türlü sıkıntılar cıktı. Bir ara bacak boyu kısa dedi, 27 haftalıkken suyu azalmış dedi ve 36 da sezaryenle bekletmeden aldı fakat bu süreçte hicbirzaman tekrar kromozom anomalisinden bahsetmedi. Doktorum Istanbul Anadolu yakasında görünmek isteyen olursa bilgilerini de verebilirim.

canım valla bende aynı senın gıbıydım de annemle bırlıkte yapmak ıstedım onlarda yaz boyunca burda burda olmayacaklar eylul sonu dogumdan önce gelicekler anca bizde gitmeden buyuk kısmını hallettik

canım valla bende aynı senın gıbıydım de annemle bırlıkte yapmak ıstedım onlarda yaz boyunca burda burda olmayacaklar eylul sonu dogumdan önce gelicekler anca bizde gitmeden buyuk kısmını hallettik
Hayırlı olsun canım o zaman senin ciciler de.Rabbim güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inş

Günaydın güzel annişler..Ben bugün yutkunmayarak uyandım bi baktım boğaz bembeyaz Daha 3 gün olmuştu halbuki antibiyotik bitireli.Doktora gittim iltihaplanmış ve antibiyotik şart defi.Tabikş gebelikte verilen kategoride yine.Dedim çok olmaz mı bi süredir kullanıyorum böyle.Gebelikte de ilaç kullanılır ama kategorisine göre normal dedi.Ama üzüldüm gene de.Dedim neden bu kadar hastalanıyorum (hamileliğim çok rahat ama sürekli hastayım)Çok güzel bi açıklama yaptı dr: “Elimize bi kıymık batsa iltihapla karşılı verir vücut onu atabilmek için.Yani vücut yabancı bi cisim istemez.Çocukta böyledir.Vücut onu atmak istemesin diye plesanta bebeği korumaya alır ve bu yüzden vücudun gücünü düşürür ki çocuğa zarar veremesin diye dedi.Yani sizin vücut direnciniz düşünce plesantanın bebeğinizi daha çok korumaya çalıştığını anlayabilirsiniz” dedi ve rahatladım açıkçası..

bu arada ebe de beni yakalayınca zaten Pazartesi sizi izlemeye çağırtacaktık iyi oldu sesi,rutin kontrolü yaptı ,bebişin kalp atışını dinledi ve aşımı yaptı

İkili tarama testi normal çıkan arkadaşlar üçlüyü yaptırıp ta kafayı karıştırmayın. İkili tarama testinin güvenilirliği daha yüksektir.
lütfen kafamı karıştırıyorsunuz bunu söyleyip durmayın. kaç doktora sordum ne alaka dediler.
ben ikili kötü çıkıp dörtlü taramada rahata ermiş biriyim.
lütfen bu kadar emin konuşmayın.

Hayırlı olsun canım o zaman senin ciciler de.Rabbim güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inş
amın canım yınede cok eskık var bıtek kıyafet ısını hallettım kalanıda artık gördükce begendikce alırım insan heves edıyor gorunce zaten.Kendime böyle alısverıs yaptıgımı hatırlamıyorum anne olmak böyle bişey heralde en güzeli onun olsun istıyo insan

Ben de senin gibi düsünüp hiç ikili üçlü yaptırmmıştım ama normal ultrosonda bebeğin beyninde kist var down olabilir dediler dörtlü test yaptırdım bileyim diye mecbur. En güzeli bilememek ama içine kurt atınca drlar uğraşıyorsun

Günaydınlar herkese, hayırlı cumalar. Dün sürekli burnum aktı ama önemsememiştim. Sabah uyandığımda boğazım da acımaya başlamış. 2-3 yıldır her mayıs ayında bu şekilde bir kez hastalanıyorum, çok şükür halzislik ve ateş yok. Ama burnumu silmekten başım ağrıdı. Allah hepimizi beter hastalıklardan korusun.

Kesinlikle.Haberini aldığım günden beri kıyafetlerde sürekli ona bakıyorum.Hamile kıyafetlerimi bile eşim zorla aldırdı :)

Kızlar annemde açlık şekerimi ölçtüm 80 1 saat sonra tokluk 147 cıktı
Dün 190 cikmisti
Hipoglisemi var bende bu kadar yüksek çıkması normal degil

lütfen kafamı karıştırıyorsunuz bunu söyleyip durmayın. kaç doktora sordum ne alaka dediler.
ben ikili kötü çıkıp dörtlü taramada rahata ermiş biriyim.
lütfen bu kadar emin konuşmayın.
siz benım yazdığımı dikkatlı okumadığınız herhalde ben ikili tarama testi normal çıkan arkadaşlara söyledim... Riskli çıkan arkadaşlar ileri tetkik yaptırabilirler ... Bunu ben söylemiyorum , doktorların birçogu ikili tarama testini daha güvenirlir buluyor... Bu testler zaten tarama testidir risk düşük çıktığında bebeğin %100 sağlıklı olduğu anlamıda gelmiyor, yüksek risk çıktığı zaman da bebekte anomoli olacağı anlamına da gelmiyor.... Yane çok paniğe kapılacak, yada tamamen rahata erilecek bir durum yok ortada......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…