Evet tetanoz tetikledi onunkini kasları kasıyormuş yada gevşetiyormuş onum rahmi açıldı durupdururken bir risk yoktuTetenoz aşısından mı rahim açıldı?hiç duymamıştım böyle birşey belki riskli gebeliklerde olabilir ama normalde zararsızdır bu aşı @elaelif123 bende olmadım olmayıda düşünmüyorum gereksiz gördüğüm için sadece ama doktorumda bu aşının zararı yok yararı tartışılır dedi sen bilrisin dedi ilk gebelipimdede yaptırmamıştım doğum yapcağım hastahaneyede güvendiğim için yaptırmayı düşünmüyorum zaten şuan hamileyken herhangi bir tetenozluk bir durum olursada çivi batması vs gibi zaten gidip aşı olabiliyormuşsun battığı gibi geçmiyormuş yani oyüzdende işim rahat şuan bence kendi doktorunuzla görüşün şartlarınızı doğum yapcağınız hastahaneyi düşünürek hareket edin derim ama bir zararıda olduğunu sanmıyorım yaptıranlardan tek duyduğum şikayet şiddetli kol ağrısı okadar
Tepki göstereceğim tabiki de adı üstünde platform burası ve herkes birbirinin tecrübesini duymak için burda olumsuzları gizleyelim psikolojiler bozulmasın diye bir düşünceniz varsa okumayın yoruma açık birşey sormayın! Empati bu şekilde yapılmaz. Tanımı bu değil yani!Yan etki dediğiniz şey herkeste ortaya çıkabilecek bir şey değil sonuçta bence bir şeyler yazarken aynı durumda ve tedirgin olabilecek insanları da düşünmek gerek. Hem rahimde açılma büyük oranda yapıyor olsa hiçbir hamileye yapmazlar ki bebeklerin hiçbirini anne karnında tutamazlar. Sonuçta dr önerileriyle yaptırıyoruz durumu riskli kanaması falan varsa anne adayının drlar da önermeyebiliyorlar. Ben yaptırdım bu da benim fikrim ama yapılmasını da doğru buluyorum. Tek risk oluşturan doğum ve doğum araç gereci değil her an her durumda risklerle karşı karşıyayız. İlk kızımda yapılmaya başlanmıştı geçen hafta son dozumu oldum. Ne şişme ne de başka yan etkiler olmadı. Burada insanlar tedirginler özellikle de ilk hamileliğini yaşayan anne adayları o yüzden sanki yazacaklarımı düşünüp tartıp yazarsak daha iyi olur. Buradan yanlış anlaşılma olmasını da istemem özgür bir platform istediğinizi yapmak en doğal hakkınız ama yazılanlardan etkilenecek birçok anne adayının olabileceğini düşünerek yazmak istedim cevaben. Affınıza sığınıyorum lütfen tepki göstermeden önce söylemiş olduğum hassasiyeti de gösterirsek daha güzel olur gibi geliyor. Hayırlı günler diliyorum
Hanımefendi saldırganca bir tutum sergileyin diye söylemedim benim de söyleyebileceğim bir çok şey var olumsuzluk konuşulacaksa ama burada süreçleri daha iyi düşüncelerle bitirelim diye bakıyoruz benim yazdıklarımdan belki siz de etkileneceksiniz diye söylemenin gereği yok diye yazmıyorum. Nasıl ki yaşantılarımız bize özgüyse hamilelik yaşantılarımız ilaçların bizleri etkileme düzeyleri bile farklı farklı. Sizin söylediğinize istinaden kaçınacak korkuya kapılacak insanlar olabilir diye yazdım.Tepki göstereceğim tabiki de adı üstünde platform burası ve herkes birbirinin tecrübesini duymak için burda olumsuzları gizleyelim psikolojiler bozulmasın diye bir düşünceniz varsa okumayın yoruma açık birşey sormayın! Empati bu şekilde yapılmaz. Tanımı bu değil yani!
Saldırmak ne demek canım siz uslubunuza dikkat edin birşey sormuşlar fikrimi yazdım. Sizi rahatsız eden olumsuz deneyim yaşanmış olması mı bunu benim paylaşmam mı? Burdaki işiniz bu mu sizin? Sizi hiç ilgilendirmez gereği var yok herkes kendi bilir! Herkes biliyor yan etki herkeste farklı etkileri olur. Genel bilgiler zaten web de yazıyor burda kişisel tecrübeler paylaşılıyor farkı bu zaten. psikoloji eyleme yeri değil burası diye düşünüyorum.Hanımefendi saldırganca bir tutum sergileyin diye söylemedim benim de söyleyebileceğim bir çok şey var olumsuzluk konuşulacaksa ama burada süreçleri daha iyi düşüncelerle bitirelim diye bakıyoruz benim yazdıklarımdan belki siz de etkileneceksiniz diye söylemenin gereği yok diye yazmıyorum. Nasıl ki yaşantılarımız bize özgüyse hamilelik yaşantılarımız ilaçların bizleri etkileme düzeyleri bile farklı farklı. Sizin söylediğinize istinaden kaçınacak korkuya kapılacak insanlar olabilir diye yazdım.
Neyse daha fazla buradaki insanları meşgul etmeyeceğim nasılsa yazacağım hiçbir şey size ulaşmayacak anlayabileceğinizi düşünerek yazmıştım. Meslek gereği insanların kendilerini iyi mutlu hissetmeleri benim için önemli olduğundan yazmıştım ama farklı insanların farklı tepkileri olduğunu hesaba katmam gerekirdi. Hayırlı günler size daha da yazmam konu hakkında sizi rahatsız ermemSaldırmak ne demek canım siz uslubunuza dikkat edin birşey sormuşlar fikrimi yazdım. Sizi rahatsız eden olumsuz deneyim yaşanmış olması mı bunu benim paylaşmam mı? Burdaki işiniz bu mu sizin? Sizi hiç ilgilendirmez gereği var yok herkes kendi bilir! Herkes biliyor yan etki herkeste farklı etkileri olur. Genel bilgiler zaten web de yazıyor burda kişisel tecrübeler paylaşılıyor farkı bu zaten. psikoloji eyleme yeri değil burası diye düşünüyorum.
Günaydınnnn
Gece çok kötü rüyalar gördüm moralim çok düşük uyandım ama zeynep hanım kendini iyiden hissettirmeye basladi artik elimi koydugumda vurduğunu hissediyorum
Babası elini koydu karnıma hareket ediyor dedim diye hemen durdu :) zaten tüm nazi babasına:)
plojovic Sen demistin biraz vakit geçsin hissedersin diye ne kadar güzel birşeymiş çok şükür Rabbime baya da hareketli bazen sağda bazen solda :) yalnız geçen hastanede asistan dr. Baska bi hastaya soylerken duydum sag olmaz sola yat diye ben bi sag bi sol yatıyorum gece. Gündüz dinlenirken bazen düz yatıyorum ama gece düz yatmıyorum zararı olurmu ki
Ben karma aşısı da yaptırmayacağım. Bu bilgiyi de paylaşmam sorun mu mesela burda. Fikrimi söylemem neden rahatsızlık veriyor. Neden burdayız. Zaten hiç birimiz doktor değiliz ki! Arkadaşımın doktoru tetanoz aşısı açılmayı tetikledi dedi. Ben bunu paylaşıyorum. Tetanoz aşısı yaptıranlar beni dinlemeyecekler tabiki! Bana fikrim soruldu söyledim. Burda ne saygısız bencil insanlar var onlara tahammül ediyoruz. Ama fikrimizi söylemeye tahammül edilemiyor. Herkes kendi üslubuna baksın yani herkes hamile burda! Tetanoz yüzünden geldiğimiz duruma bakın ama haksız mıyım?Aşı için tartismayin.
D Darmiss canim rahim acilmasi zaten 20-24 hafta arasi farkedilmeden olan ilk etkeni durumun.Farkedilmemis olabilir.Ama tetonoz asisi ile baglantisi yoktur.
Bende ilkinde yaptirdim cidden abartilacak hicbirsey yok.Asılar zaten doz ayarlidir herkese ayni etkiyi yapmaz.
Ki bu kadar basit asi dogunca 2.ayında karma asisinda bebeğinize yapilacak gözönünde bulundurun
"kaposi sarj sarkomu" derken ne yazdığınızı anlamadım, benim de cmv igg pozitif ve doktorum gayet iyi dedi. Bir sorun yok yani.Arkadaşlar dün gece uyuyamadim ya internette cmv geciren lerde kaposi sarj sarkomu falan yazıyor olabilir mi gerçekten saçma ama korktum cmv igg pozitif olan yazabilir mi acaba doğru mu yalan mi
genital siğil olabilir. acil doktora gitmelisiniz.Kızlar bir ay önce kadar ağrılarım olmuştu ve tahliller sonucu idrar yolu enfeksiyonu denildi. 2 doz monurol aldım. Ağrılarım geçti aslında ama genital bölgedeki yanma geçmedi , idrar sırasında değil yanma, sanki yara varmış gibiydi. Hatta doktoruma da söyledim daha sonra ama önemsemedi. Ara ara bakıyordum yinede bugün farkettim ki tam olarak idare çıkış yerinde et beni gibi birşey çıkmış kahverengi. Ne olduğunu anlayamadım. Dokununca yanmanin orda olduğuna emin oldum. İnternette bakınca korktum ama bendeki ne ki anlamadım da. Hiç duyan bilen var mı böyle birşeyi?
Ben karma aşısı da yaptırmayacağım. Bu bilgiyi de paylaşmam sorun mu mesela burda. Fikrimi söylemem neden rahatsızlık veriyor. Neden burdayız. Zaten hiç birimiz doktor değiliz ki! Arkadaşımın doktoru tetanoz aşısı açılmayı tetikledi dedi. Ben bunu paylaşıyorum. Tetanoz aşısı yaptıranlar beni dinlemeyecekler tabiki! Bana fikrim soruldu söyledim. Burda ne saygısız bencil insanlar var onlara tahammül ediyoruz. Ama fikrimizi söylemeye tahammül edilemiyor. Herkes kendi üslubuna baksın yani herkes hamile burda! Tetanoz yüzünden geldiğimiz duruma bakın ama haksız mıyım?
Ben de bunu anlatmaya çalışmıştım ama belki dikkat edemediğim üslubumdan kaynaklandı bilmiyorum. İlk hamileliğimden öğrendiğim tek şey olumsuz düşüncelerin olumsuzlukları çektiği oldu şimdi oldukça rahatım dr umun önerdiği bir şey varsa ben uzmanı olmadığım için ona güvenme yoluna gidiyorum ama tüm yaşantımızda karşılaşabileceğimiz beklemediğimiz ve bizim kontrolümüz dışında etkiler olabiliyor. Bunların da olağan şeyler olduğunu kabullendikten sonra rahatım şimdi. Yaşadığımız her şeyi haktan diyerek kabulleniyorum hamilelikle doğumla bebişle ilgili olan şeyleri o beni rahatlattı.Tetanoz aşısı ile ilgili olumsuz yorumları bende okumuştum yaptırmadan önce. Hatta buradan da sormuştum. Bu sebeple takipli doktoruma sordum yaptır dedikten sonra yaptırdım. Bu asiyi önceden de olmuştum. O zamanda şimdide kol ağrısından başka bişey yapmadı. Böyle yazılanları okuyunca tedirgin olmadım desem yalan olur. Her ilacın mutlaka yan etkisi olacak mesela aile hekiminin verdiği kan ilacı bende kasılma yaptı halbuki herkes kullanıyor
sonundaBugün elimi karnıma koydugumda hareket etti Zeynep hanım. Çok net hissettim sonrada oturdum ağladım. Bi daha öyle yakalayamadım ama vurduğu belliydi canim kuzum
evet 3 gündür kolum ağrıyorTetanoz asisi oldunuz mu arkadaslar?
Bir günü diğerine uymuyor herhalde bugün hiç hareket yok mesela belki de uykudadırsonunda
"kaposi sarj sarkomu" derken ne yazdığınızı anlamadım, benim de cmv igg pozitif ve doktorum gayet iyi dedi. Bir sorun yok yani.
Ya canım tesadüfenbende gordum hsv tip8 yazıyordu cmv aktif enfeksiyon görülebilirfalan ya biraz cahilim belkivfarkli yorumladım canım baktım da kaposi sarkomu hivlı hastalarda görülüyor cmv ne alaka onu anlamadım anlamadım sen bak banada anlat herpes tip 8 zaten yarin sezaryan olacam allahın izniyle butun tahlillerim temiz ben biraz psikolojik takıntılı biriyim ne gorsem acaba bende mi var diyorumnsenn bak canim banada yaz belki senn eğitimli sin anlarsın"kaposi sarj sarkomu" derken ne yazdığınızı anlamadım, benim de cmv igg pozitif ve doktorum gayet iyi dedi. Bir sorun yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?