2018 Ekim Anneleri

Kızlar fetal DNA sonuçlarım geldi, çok şükür bebeğim çok sağlıklı
Hadi geçmiş olsun canım Allahım hayırlı doğumlar da nasip etsin.canım sana bir şey soracaktım ben daha ayrıntılı ultrasona gidemedim de samsun medikalparkta gitmiştin değil mi senin dr un mu yaptı ayrıntılıyı yoksa tayfun alper beye mi yönlendirdi merak ettim. Benim takibe gittiğim dr yok medikal parkta tayfun bey için de aradık ama uygun olduğu saat için çarşamba arayacaklarmış buradan kalkıp samsuna gideceğiz orada da sıkıntı olsun istemiyorum sen nasıl bir yol izledin acaba beni de aydınlatabilir misin

Merhaba kızlar,

Ben hamile kalmadan önce bir kan testi yaptırmıştım. Orada hepatit b direncimin olmadığı çıktı. Doktor da tetenaz ve hepatit b vurulmamı istedi. 2 ŞER dozdan sonra hamile kaldım. Sonrasında da kadın doğumcum hiç bişi demediği için aklıma gelmedi. Geçen hafta arayıp sağlık ocağına çağırdılar aşı için. Ben de kendi doktoruma ulaştım. ister vurul ister vurulma dedi. Zaten 2 doz vurulduğum için öncesinde, son dozum da ekimde olduğu için ben de gerek görmedim. Doğumdan sonra vurulurum artık son dozu. Yani anladığım bu tetanoz aşısı durumu çok mühim değil...

Haftasonu detaylıya da girdim. Çok zevkli tabi bebişi izlemek. Poz vermedi ama doktor aşağıdan yukarıdan kırpa kırpa bir poz verdi. USG den rahatsız oluyorlarmış.

Allah hepimizin bebeğine sağlıklı dünyaya gelmeyi nasip etsin.

Selam...

Aşi ic8n bilgi almak isteyn arkadas sormuski bu asiyi yaptiran varmi yasanan tecrubeleri öğrenmek istemis.. yani sadece iyileri yada kotuleri istiyorum diye bir secenek koymamis ortaya..

Herkes farkli tecrubeler yasiyor gerek kullandigi ilaclarda gwrek asilarda ben kullandim bana hic yam etki olmadi sukur bunuda yazdim X anne adayi ise bu konu ile ilgili tecrubesini yazdi onunki olumlu degilmis oda ayri bir secenek .. sonucda bilinclenmek icin arti yada eksileri toparlayip bunu bilmek isteyen soran kisi hesabini yapip buna gore karar verir .. iyi ornekleri yazik kotuleri elemenin bi anlami oldugunu dusunmuyorum ..

X anne adiyininda bu ornegi verirken kotu niyeti oldugunuda dusummuyorum yasananlari sormus bi bayan oda kendi yasadigini yazmis cok fazla irdeleyip okuz altinda buzag aramaya gerek yok b3nce ... birbirimizi bu zor ve en cok morale ihtiyac duydugumuz zamanda bu kadar kirmayalim ...hep soyluyorum insan ogluyuz iyiside bize kotusude Allah her daim iyileri yasatsin insallah..

Üzgünüm ama haksızsınız.Fakat nedeni tetanoz yaptırmama hakkındaki görüşünüz değil,eleştiriye olan kapalı tutumunuz.Siz nasıl ters ve olumsuz bir biçimde yaptırmamayı savunuryorsanız(haklı veya haksız) diğerlerinin buna tepki vermesini kaldırmak durumundasınız.Bu platform size olduğu kadar herkese açık ve kimse kırıcı üslubunuzu “doğru bile olsa”(!) kaldırmak zorunda değil.İyi günler..

Ben ayrıntılı ultrason a girmedim. Bir risk varsa çıkmışsa o risk vardır dedi Samsun’daki doktor. Ayrıntılı ultrason almadı. Ben test yaptırdım ayrıntılı ultrason için burdan gün almıştım 2 Ağustos a ona da gitmicem canım.

Tamam canım teşekkür ederim verdiğin bilgi için ben bakalım perşembeye diye aradım da onlar dönüş yapacaklarmış bir aksilik olmazsa o zaman yaptıracağım üçlü testin bir sonucu biraz riskli çıkmıştı iyi kötü ne derse dr en azından bilincinde hareket etmeye çalışırım. Çok teşekkürler

Hanımefendi düşüncelerinize saygı duyuyorum ama öküz altında buzağı aramak ifadesini yakıştıramadım benim bir şey aradığım yoktu sonuçta elbette ki olumsuz şeyler de yaşıyoruz paylaşıyoruz dert ortağı oluyoruz ben yalnızca tetanoz aşısı buna sebep olur gibi bir yaklaşım olduğu için yazdım. Neyse iyi günler size. Forumu rahatsız ettiysem özür dilerim kızlar amacım kimseyi kırmak ya da rahatsız etmek değildi

Merhaba kızlar

Renkli doppler yaptıranlar bana bi yardım ediversin lütfen. bebeğin iç organlarına baktırmak amacıyla renkli doppler randevusu aldım fakat internette renkli doppler ile ayrıntılı ultrason ayrı şeyler olarak anlatılıyor.
Yazana göre; renkli doppler damar sistemine bakıyormuş, ayrıntılı ise organlarına. Yani öyle sanıyorum? Öyle mi?

Bu iki yötem bir arada mı yapılıyor yoksa ikisi için ayrı ayrı randevu mu almam gerekiyor acaba?

Bilen yaptiran tecrübeli anneler beni bı aydınlatır mısınız lutfen

siz detaylı ultrason randevusu alıyorsunuz. onlar hepsini yapıyor :)

Estafurullah canim nie rahatsiz olayim kendi sahsima boyle birsey yasamadim.. evet belki olmustur ne biliyoruz sonucda buarada her turlu seyle karsilasiyoruz olmadiginin garantisini siz bize sunabilirmisniz ??

Siz de burda bir cok k9nuda bizim gibi tecrubeleri almak icin sorular soruyorsunuz degilmi aldiginiz cevaplar herzaman olumlu olmaya biliyor buda o orneklerden biri .. ozaman burda kotu seyler yasayan annelerde yasadiklarini yazmasin kotu etkileniyoruz diye boyle birsey olabilirmi bu sacmalik ...
Sizin tecrubeniz gibi diyer arkadasin tecrubeside onemli her ne kadar kotu bir tecrube olsada demek istedigim bu lutfen algingan olmayin kendinizi dusunurken bahsetiginiz empatiyi sizde yapin karsi taraf icin karalama ya girismeye neden oyle yazdin daha ilimli yazsaydin demeye gerek yok yasanilan yazilmis evirip kivirip allayip pullamaya da gerek yok diye dusunuyorum ..

Belki bir milyon da bir ihtimal ama yasanmismi demekki yasanmis siz bunu sorgularsaniz yalanci durumuna dusurmus olursunuz x kisiyi kusura bakmayin ama benimde gonlum buna 3l vermez hepmiz alingan bir donemdeyiz yineliyorum lutfen kendinize verilen tepkiden rahatsiz olduysaniz sizde bubub kat be katini verdiniz karsiyida dusunun .

Ozaman oturalim hep birlikde sadece ciceklerden boceklerden guzel anlardan bahsedelim kotu an gecirenler3de sen dur sakin yazma moralimizi bozuyor bizi korkutuyorsun diyelim bumudur.

Ben bu konuda cok hassasim simdiye kadar cok az guzel seyler yasadim cok sukur simdilik iyi ya rum yarina garantim yok..

Yasadigim olumsuz kotu gunlerde bana neden boyle oldu niye soyle oldu tedavisi yokmuydu su ilaci kullandinmi bu testi yaptinmi kasiklarin agridimi kanaman oldumu vs vs gibi sorular sorulmus sa bu sorularin herbiri yarami tuz gibi yaksada ben belki bir anneye bir onlem olur diye her d3fasinda yarami acik kanatip anlatmissam konu ile ilgili suphesini giderince yada o donem bunlari yasamamis bir annenin kalkip bunlari nie anlatoyorsun kotu oluyorum korkuyorum derse kusura bakmasin hic bir kimse orda dur derim ...

Bu zihniyetteki kisilwrin zor gunler gecirip yazan arkadaslara gecmis olsun dileklerini bile sorgularim ..

Hani sen rahatsiz oluyordun hani bu gibi konular okuyunca korkuyordun ....???

Bazilarini sanirim hic anlayamiycam buda benim eksigim olsun napalim kotuyu yasayan kisilerin bizlerin hos gorusun3 ilgisine duasina s3vgisine daha cok ihtiyaci var bu4da kac kisi yuregi elinde sonuclarini b3kliyor herk3sin gebeligi sorunsuz gitmiyor kendi sahsima soyluyorum oyi haberini ornegini okudugum arkadaslarimin kotu haberlerini yada t3crubelerinide okumaya yuregim acik korkmuyomuyum evet cokk uzulmuyormuyum evet cok ama devekusu gibi kafami kuma gomecegime belki onun acisina ortak olup onu zerre kadar anlik rahatlatirim.

Benim gibi sadece dinlenmek oturmak zorunda olan anne adayları oturduğunuz yerden belki sizde buna benzer el emeği bi battaniye yapmak istersiniz bu ikinci benim bi günde bitane bitiyo çok kolay hem zaman geçirmede size yardımcı olur belki

Canım benim Dr ikisini de yaptı istersen dr unu arayıp sor ama ayrintilida iç organları na bakiliyo

hayır ben size sormadım ki haksızmıyım haklımıyım burda taraf mı arıyorsunuz ne hadsizlik bu canım bilgilenmek için burdayız. Niye beni eleştireceksiniz durup dururken yarışmadamıyız ne münasebet. Eleştiye açık yada kapalı yaftası yapıştıracağınız bir şey mi var burda. Kusurunuzada bakıyorum ayrıca. Abesle iştigal... hatta absürd

Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Bu yünlerden alıp kayınvalideme ördüreceğim ben de. Ben sıkılıyorum büyük parçaları örerken, o da bir günde bitirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…