- 4 Şubat 2018
- 473
- 396
- 53
- 35
Hoşbulduk canım
Inşallah bir sıkıntı olmaz.haftasıns göre büyük MÜ acaba normalde 22.haftaya kadar Yapılıyor diy biliyorum.ben de 19+6 da yaptırmıştım erken yaptırdığımı düşünüyordum hatta.doktor bişey söylrmedi mi ?
Evet sor istersen doktorumda baya deneyimli bir doktor çünkü bu konuda yanılacağını sanmıyorım benimde aynı şekilde sırtüstü uzanınca oluyordu sadece ayaktayken olmuyordu günde 5sefer falan oluyordu en fazlaSırt üstü uzanırsam oluyo onun dışında olmuyo.Çevremdeki bütün anneler kendilerinde de Zamsnında olduğunu Söylüyorlar doktor da bu kasılmayı gerekli görüyo kendince ama ben farklı bir doktora sorayım bi de temkinli olmak Lazım
Benide 22bittiğinde çağırdı gidecepim zaten 22-24 arası oluyor dedi normal zamanda gitmişsin benceHaftasına göre 5 gün büyük. Ama bana ayrıntılı için randevu vereceklerinde 20-24 hafta arası bakılır ona göre gelin demişti. 21 +0 da bana tam zamanı gibi gelmişti
Uyurken sola dönük uyuyorum da gündüzleri hareket izlemek için Sırt üstü yatıyordum o da geldi aklıma belkide Sırt üstü kan akışı yavaşladığı için kasılıyor olabilir mi dşye..Aklımda tutayım bu u tşk csnımBana sırt üstü yatma dedi doktorum birde aklında olsun seninde Sola ve sağa yat dedi bende yatmıyorum hiç olmasın diyePurpplee
Bugün ılk dozu oldum 20+1 de olmuş oldum 1 ay sonra tekrar gidicem. Hiç birşey hissetmedim bu arada yan etki olarak.Kizlar tetanoz asisi olan var mi?
Benim.bugunlerde olmam gerekiyor
Nasip olursa tatil planı yapan anneler varmı hamileyken.
Belkide normaldir bu haftalarda ama kötü örneklerde var yani kasılmalar normal ama derecesi sayısı falan önemli sanırom bende araştırdım internette oyüzden dikkat etmekte fayda var sanırımUyurken sola dönük uyuyorum da gündüzleri hareket izlemek için Sırt üstü yatıyordum o da geldi aklıma belkide Sırt üstü kan akışı yavaşladığı için kasılıyor olabilir mi dşye..Aklımda tutayım bu u tşk csnım
Kizlar tetanoz asisi olan var mi?
Bu zeynep hanım hic hareket etmedi bugün ya
Kızlar bugün ayrıntılı ultrasona girdim 21 haftadayım. Kağıtta gebelik haftasının ileri olması nedeniyle değerlendirme iyi yapılamadı yazıyor . Amniyon maayi de hafif azalmış . Şimdiden azalmış olması beni korkutuyor .Purpplee hoşgeldin
Bende 3 hafta önce oldumKizlar tetanoz asisi olan var mi?
Perşembe günü yaptırcam bendeMerhaba arkadaslar seker yukleme testi yaptiran varmi veya yaptiracak??
Bende 21. Haftada oldum ayrıntılı yıKızlar bugün ayrıntılı ultrasona girdim 21 haftadayım. Kağıtta gebelik haftasının ileri olması nedeniyle değerlendirme iyi yapılamadı yazıyor . Amniyon maayi de hafif azalmış . Şimdiden azalmış olması beni korkutuyor .Purpplee hoşgeldin
Merhaba arkadaslar seker yukleme testi yaptiran varmi veya yaptiracak??
Şeker yüklemesini dr mu söylüyor , bizim isteğimize mi bırakıyor?
Ben yaptıracağım canım 24. Hafta kontrole gittiğimde dr önerdi zaten ilk gebeliğimde de yaptırmıştım Allah korusun fark wdilmeyen şeker bebekte farklı sorunlar yaratabiliyor yapılmasını normal karşılıyorum.Merhaba arkadaslar seker yukleme testi yaptiran varmi veya yaptiracak??
Drlar arkadaşın dediği gibi öneriyorlar canım ben de yaptırıyorum kızımda da yaptırmıştım şimdi de yaptıracağım kızımda hatta ilkinde açlık normal tokluk şekeri biraz yüksek çıkmıştı takip ettik normal devam etti sonrasında. Sen nasıl tercih edersenŞeker yüklemesini dr mu söylüyor , bizim isteğimize mi bırakıyor?
Benimde cevremde herkes sakin yaptitma hem zararli hemde gereksiz diyorlar aslinda ben 22. Haftamdayim ama bugun doktora gittim 24.gozuktu doktor tahlil istedi hepsi seker yuklem icinmi anlamadim yaptirip yaptirmamakda kararsizim sabaha cagirdi tahlil icin.İftarda misafirim vardı yine baya yorulmuşum daha da çağırmam artık kimseyi ayakta fazla duramamaya başladım kalçam çok ağrıdı sizlerin de olutor mu kızlar magnezyum eksikliğinden midir acaba
2 hafta sonra yaptiracam bende
26 oluyor
Oyle konusmustuk yani doktorla
Bilgilendirir,önerir
Ama tabii oncelik senin isteğindir canım
24-28 haftalar arası yapılabiliyor
Canım birkaç gün değil de birkaç haftalık ileri yönlü fark çıktığında gebelik şekerinden şüphelenebiliyorlar tabi ki de olduğu anlamına gelmese de takipte olunması isteniyor. Her şeyden önce bence senin ne düşündüğün ne hissettiğin önemli çevremde yorum yapan böyle insanlar olduğunda uzmanlık durumlarına bakarım ki genelde sağlık alanında hiçbir vasfı olmayan sadece sağdan soldan duyumu olan insanlar böyle telkinlerde bulunuyor kendimi ve dr u dinliyorum. Yani kendim için durum bu eğer yaptırmak istemezsen sen bilirsin ama yaptıracak olursan da elinde iyi ya da kötü bir veri olmuş olur. Sen nasıl istersenBenimde cevremde herkes sakin yaptitma hem zararli hemde gereksiz diyorlar aslinda ben 22. Haftamdayim ama bugun doktora gittim 24.gozuktu doktor tahlil istedi hepsi seker yuklem icinmi anlamadim yaptirip yaptirmamakda kararsizim sabaha cagirdi tahlil icin.
Bende ayniyim canim bugun bende misafir agirladim ve dedimki gidince yok artik ben kimseyi agirlayamam belim kalcam ayaklarim bacaklarim oyle bi r agriyorki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?