Bizim buralarda 32 den sonra başlıyor ama değişiyor mu acaba illere göre?28 haftadan sonra basliyor diye hatirliyorum nst.
Rahim agzi icin normal bi olcum seninki.
Doktorun kontrol edecektir aslinda sadece bebege bakmiyorlar genelde.
Plesantaya bakti benim doktorda,2 hafta once ayrintilida yakin cikmisti rahim agzina,bayaa yukari cikmis ölctü bize de gosterdi gayet normal dedi.
2 yıl garantisi varmış ama emin olamadım bende sağlam görünüyor. Kocaman gerçi mahalle arasında, toplu taşımada sıkıntı olur mu bilemedim bebekle çok kullanmayacağım toplu taşımayı gerçi.
Cadillac air de baktım oda güzel görünüyor ama quantum indirimdeysi güzelse kaçırmayayım dedim.
Hep aklımda chicco liteway plus vardı. Geçen ebebek mağazasına gidip denedik inanılmaz ağır geldi bana. Hem anakucağı hem araba tek kaldırıp kullanması zor olur diye vazgeçtik yoksa direk onu alacaktım bende. Nasıl hareket ettirmesi rahat kullanabilir misiniz bir daha mı baksam acaba.
Canim ya üzülme. Inan cahil kafalilar anlamıyorlar dün beni aramis tansiyonun yuksekmis noldu dedi senin yuzunden dedim. Ama benden iyi kaynana mi bulacaksin dedi sende benden iyi gelin mj bulacaksin sanki dedim sustu. Benim çok yaram var da anlatamadığım boşver. Bebeklerimiz önemli bak dün bugün daha 1 defa hareket etmedi. Okulun mezuniyet töreni var gitmem lazım akşama kadar hareket olmazsa doktora gidecegimSorma cnm eşim bugün gece calisiyo annesine bıraktı beni. O yan odada uyuyo ben ağlıyorum uyuyamıyorum evladımı benden başka kim bu kadar düşünebilir? İnsan üzülür biraz. İki hafta önce buraya yemeğe geldik elimi neye atsamm Begüm onu seviyorum yaptım bunu seviyorum yaptım diyo kayınbabam da öyle. Kalanları da onlara paketlenip veriyorlar. Ben hamileyim beni düşünen yok bugün bütün gün bişey yemedim buraya gelecegimi söyledik ona rağmen yemek yapmamış dondurucudan buzlu buzlu yemek çıkarıyor. Direkt isitirsak besin değeri bozulur dedim Begüm öyle yiyo sen niye yemiyosun diyo. O hamileyken çok güzel beslenmis! Yarın eve gidicem yalnız kalırım daha iyi. Eşim de cnm korkuyo çok fazla bu 4.gebeligim olduğu için hep kaybettik başından beri sevinemiyo. Doğduğunda sevinirim diyo. Karnımı yalnız ben seviyorum konuşuyorum oglumla
Weewell in temassız ölçerini aldım canım :)8 tane alt camasiri okuyunca belki tek kullanimliklar isini kolaylastirir diye dusundum canim.Kenarindan yirtip cikariveriyorsun pedle birlikte hemencik.Eve de tasimamis olursun.
Depend'i de arastirabilirsin o da ayni mantik direkt ped gb.Ama azalinca kanaman tek kullanimliklarda bayaa rahat.
Benim kizim 4 yasinda canim.
2 kapili dolabi ama ici duzenleyiclerle cesitlendirdim duzenledim.
bir de yatagi var.
Birde ikeanin 4 bolmeli ici renkli buyuk sepetlerle oyuncak duzenleyicisi.
Onun disinda kendi askisi,yazma tahtasi,acik raf halinde kitapliklari ve kendi tercihleri var.Ekstra hicbirseye hic ihtiyaclari yok inan.
Dolabinin uzerinede 2 buyuk kutu almistim kizlik yazlik degisimi onlara koyuyorum.
En onemlisi dolaplari kapi agzina koymamak ve sabitlemek gerekli
Ama bi mucize :) ustelik hayatta insanin basina kac kez gelebilir.
Ama bazi insanlar gercekcidir.Esinde oyleyse mantik olarak yaklasiyordur :)
Bende bebek bezini acinca ilk kizimda,amaan bu kucucuk demistim :))))))))
o bez bile buyuk geliyor o totise dusun canim :))))))))
Cabuk toparliyorlar ama bayaa mini oluyorlar yenidoganlar.
Ilk sayfada gorebilirsin canim.
Bizde hic yanilma olmadi.
Acillerde bile temazsizdir zaten
Temazsiz ya da kulaktan isini gorur bence.
Sadece ne aldigin onemli.
Biz medicalden almistik markalara cok meyillenmeyip.
Özelde yaptirdim canim.Hic ucret talep edilmedi.
Hayir olsun insallah daha iyisindir
Canim hic takilma inan ki.
Hem genetik,hem olcumler yanilabilir hemde gunu gununu tutmaz bi sonraki gidisinde ileri bile cikabilir.
Bide artik bas cevresi,fl uzunlugu vs bile birbirinden farkli haftalarda cikabilir.Hic kafani karistirmasin.
Doguncada annelerin kilo savasi oluyor cok uzuluyorum.Cidden sagligi yerinde olsunda.
merhaba, size tavsiyem NIFTY testini yaptırmanız, sadece 2 tup kan alınıyor, tek dezavantajı pahalı bir test Ankarada 1500-2400 araliginda.. ben bu konuda başlık da acmistim...istersen atarım onu sana..İyi geceler bugün muayene ve şeker yüklemeyi oldum. Kalbindeki gri leke ve kalsiyum birikmesi küçülmüş ama küçülmesi down sendromu riskini değiştirmiyor dedi, doğduktan sonra kalp hastası olur mu dedim hayır olmaz ama down sendromunu 6kat arttırıyor dedi Dr tekrar fetal DNA testini onerdi. Moralim çok bozuk. Eşim de eğer öyleyse bize bişey olsa kim bakacak ona dedi doğru karar verelim dedi ben de asla çocuğumdan vazgeçmem o benim mucizem dedim eğer sonlardirirsak senden ayrilirim dedim. Alışverişe bile hevesi yok doğmamış çocuğa alınır mı diyo. Kayınvalide de geldi bugün Dr a ben endişelim zaten sürekli öteki torunu ve gelininin ne kadar iyi bı anne olduğundan bahsetti saatlerce. Down sendromu riskini bugün öğrendi sen iyi beslenemedigin için mi öyle oldu diyo. Nasıl moralim bozuldu ben oğlum için zorla yemeye çalışıyorum hiç istahim yokken. Bunun kromozom hastalığı olduğunu anlattım kv ye. İnşallah diğer torunum gibi sağlıklı olur diyo ne bu kiyaslama ya. Bu arada 682 Gr olmuş. Ben de 2-3kilo almisim
chicco trio travelBebek arabası alan, karar veren var mı?
Travel sistem istemiyordum ama Casual Quantum ebebekte indirimde şu an mağazada da gördük eşimin içine sindi ben hala kararsızım.
Arkadaşlar ben 20. Haftamı bitirdim ve bugüne kadar suyum hep azdı. Doktorum geçen hafta kontrolde bebeğin hareketlerini normalde o haftada hissedemeyeceğimi hatta bu sıvı azlığında daha da imkansız olduğunu söyledi. Ama inanın içerdeki hiç durmuyor özellikle geceleri çok çok hareketli. şu anda bile hissediyorum ve 1 saatten fazladır hareket ediyor. Bi 10 15 hareketten sonra bikaç dakika duruyor sonra tekrar bu böyle devam ediyor. Gündüz de biraz tepiniyor duruyor. bir saat sonra yine. Bu kadar hareket normal mi bilemedim. Tabi bazı günler daha sakin ama son iki gündür neredeyse hep böyleyiz.
Bizim buralarda 32 den sonra başlıyor ama değişiyor mu acaba illere göre?
Weewell in temassız ölçerini aldım canım :)
Rabbim hayırlı sağlıklı bir bebek nasip etsin inşalllahKızlar merhaba,
Beni hatırlar mısınız bilemiyorum ama selam vermek istedim. Bende bebeğimi kaybetmeseydim sizlerle birlikte doğum yapacaktım. Malesef rahmimde septum olduğu ortaya çıktı. Diğer pıhtılaşma ve genetik testleri normal çıktı. Rahmimdeki zar alınacak adet bitiminde. Hamilelerin duası kabul olur diyolar. Dua edin bana
İnşallah canım benimSonrasi daha da hareketli :))
Normal canim,benimkide oyle.
Dunden paylastim hatta doktorun soylediginide.Sadece cok oynamadan sebep agrin ya da kramplarin biraz fazla olabilir dedi.Kizimda boyleydi.
İle göre değil bence hastaya göredir belki.
28den sonrası genelleme.Ama bakalım baslayacaz mi 1 ay sonra gidince :)
Hic gerek kalmasin insallah kullanmayaa :)
Evet o her konuda böyle hiçbir zaman Coşkulu olmaz şaşırmaz bişeye ona göre her şey çok olası8 tane alt camasiri okuyunca belki tek kullanimliklar isini kolaylastirir diye dusundum canim.Kenarindan yirtip cikariveriyorsun pedle birlikte hemencik.Eve de tasimamis olursun.
Depend'i de arastirabilirsin o da ayni mantik direkt ped gb.Ama azalinca kanaman tek kullanimliklarda bayaa rahat.
bir de yatagi var.
Onun disinda kendi askisi,yazma tahtasi,acik raf halinde kitapliklari ve kendi tercihleri var.Ekstra hicbirseye hic ihtiyaclari yok inan.
Dolabinin uzerinede 2 buyuk kutu almistim kizlik yazlik degisimi onlara koyuyorum.
Hem genetik,hem olcumler yanilabilir hemde gunu gununu tutmaz bi sonraki gidisinde ileri bile cikabilir.
Bide artik bas cevresi,fl uzunlugu vs bile birbirinden farkli haftalarda cikabilir.Hic kafani karistirmasin.
Doguncada annelerin kilo savasi oluyor cok uzuluyorum.Cidden sagligi yerinde olsunda.
teşekkur ederım cnm özelde ücret taleğ etmediler mi özel sağlık sigortan mı var ?8 tane alt camasiri okuyunca belki tek kullanimliklar isini kolaylastirir diye dusundum canim.Kenarindan yirtip cikariveriyorsun pedle birlikte hemencik.Eve de tasimamis olursun.
bir de yatagi var.
Zor Günlerden geçiyorsun şu sıralar canım kendini sakin tutmaya çalış üzülme dicem de annenin neyi varO beslenme lafindan dolayı 3 gündür tansiyonum yüksek ve bugün kızım hareket etmedi bile. Ne kadar benciller o kıyaslama be kadar kötü birşey ne demek o torunu gibi peki Allah korusun da o torununun akibetini biliyor mu
Inşaallah sağlıklı doğar bebisin ama eşine de anlam veremedim bir cana göz göre göre kıymak ve kesinliği de yok belki sağlıklı doğacak
Nolur kaynana da eşine de prim verme. Tadını çıkar. Ben taktım noldu kapı dışına çıkamadım kaç gündür şimdi de dert oldu hareketi yok diye çok moralim bozuk bugün zaten anneme de sıkıldım bütün gün ağladım
Bende 21haftalıkken 20hafta ölçmüştü kafama çok takılmıştı sonraki gittiğimde haftasını yakaladı hiç kafanızı takmayın zaten sıkıntı olsa dr söylerGeldik doktordan. Bebekte bi sıkıntı yok çok şükür her şeyi yolunda ama 1 hafta geri ölçtü doktor 21+ görünüyorKendi doktoruma denk geldim çıkarken ona da sordum bu haftalarda olabilir hatta genetik bile olabilir dedi eşimde bende çok iri yapıda insanlar değiliz minyonuz. Sonucu getir kontrolde degerlendiririz dedi rahatlatıcı konuştu.
Bu aralar dikkat edemiyorum beslenmeme hareketlarime sanırım üzülsem mi haftaya kontrole gidene kadar normal devam mı etsem bilemedim
Tekrar geçmiş olsun canım ben yaştan dolayı yüksek risk grubundayım ama aklımdan bile geçirmedim aldırmayı.Rabbim korusun sağlıklı hayırlı uzun Ömür versin diye her gün defalarca dua ediyorum başka da yapacağım bişey yok.Bebişlerimiz sağlıklı olacak öyle hissediyorum üzülme sen deİyi geceler bugün muayene ve şeker yüklemeyi oldum. Kalbindeki gri leke ve kalsiyum birikmesi küçülmüş ama küçülmesi down sendromu riskini değiştirmiyor dedi, doğduktan sonra kalp hastası olur mu dedim hayır olmaz ama down sendromunu 6kat arttırıyor dedi Dr tekrar fetal DNA testini onerdi. Moralim çok bozuk. Eşim de eğer öyleyse bize bişey olsa kim bakacak ona dedi doğru karar verelim dedi ben de asla çocuğumdan vazgeçmem o benim mucizem dedim eğer sonlardirirsak senden ayrilirim dedim. Alışverişe bile hevesi yok doğmamış çocuğa alınır mı diyo. Kayınvalide de geldi bugün Dr a ben endişelim zaten sürekli öteki torunu ve gelininin ne kadar iyi bı anne olduğundan bahsetti saatlerce. Down sendromu riskini bugün öğrendi sen iyi beslenemedigin için mi öyle oldu diyo. Nasıl moralim bozuldu ben oğlum için zorla yemeye çalışıyorum hiç istahim yokken. Bunun kromozom hastalığı olduğunu anlattım kv ye. İnşallah diğer torunum gibi sağlıklı olur diyo ne bu kiyaslama ya. Bu arada 682 Gr olmuş. Ben de 2-3kilo almisim
Temassızdan aldım çok teşekkür ederim inşallah gerek kalmaz ama önemli bi ihtiyaçtıYani kizim 1 yasinda suana kadar problem yasamadm. Kucukken zaten anlamadi adam gibi. Smdi de bi bakiyo sonra ses yok:)
İnşallah sağlıklıdır sağlıklı bi şekilde kavuşursunz miniğinizeİyi geceler bugün muayene ve şeker yüklemeyi oldum. Kalbindeki gri leke ve kalsiyum birikmesi küçülmüş ama küçülmesi down sendromu riskini değiştirmiyor dedi, doğduktan sonra kalp hastası olur mu dedim hayır olmaz ama down sendromunu 6kat arttırıyor dedi Dr tekrar fetal DNA testini onerdi. Moralim çok bozuk. Eşim de eğer öyleyse bize bişey olsa kim bakacak ona dedi doğru karar verelim dedi ben de asla çocuğumdan vazgeçmem o benim mucizem dedim eğer sonlardirirsak senden ayrilirim dedim. Alışverişe bile hevesi yok doğmamış çocuğa alınır mı diyo. Kayınvalide de geldi bugün Dr a ben endişelim zaten sürekli öteki torunu ve gelininin ne kadar iyi bı anne olduğundan bahsetti saatlerce. Down sendromu riskini bugün öğrendi sen iyi beslenemedigin için mi öyle oldu diyo. Nasıl moralim bozuldu ben oğlum için zorla yemeye çalışıyorum hiç istahim yokken. Bunun kromozom hastalığı olduğunu anlattım kv ye. İnşallah diğer torunum gibi sağlıklı olur diyo ne bu kiyaslama ya. Bu arada 682 Gr olmuş. Ben de 2-3kilo almisim
Balım ben bunu aldım.Bebek arabası alan, karar veren var mı?
Travel sistem istemiyordum ama Casual Quantum ebebekte indirimde şu an mağazada da gördük eşimin içine sindi ben hala kararsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?