- 13 Nisan 2018
- 733
- 1.226
- 63
- 39
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.621
24. Haftadan sonra herhalde canım. Ben yaptiramiycam ama sağlık ocağında kan alamıyorlar benden. Bugün normal rutin kontrolüm var doktorumla. Hastanede yapabilirlerse yaptırırım belki sorucam.Şeker yüklemesi hangi haftalarda oluyor du?
İlk defa sabaha karşı bacağıma giren krampla uyandım hala kalçam ağrıyor nasıl bişimiş bu kramp. Hemen magnezyum kullanmaya başlıyorum kafama göre bırakmıştım ben.
İnşallah canım göreyim kızımı ne alemde bakalım :)Ayda 1 gitmek boyle bisey herhalde insan merkatan catlar yahu :)) benim 3 bebe olmasina ragmen 15 edemiyorum bazen otu bocegi bahaneyle gidiyoruzinsallah hersey yolundadir
Ya acikcasi 2.de 7.5 aylikken lojman degistik ne kadar yardimci gelse aileler yetismis olsada sen ister istemez kendi duzenini olusturmak icin biseylere girisiyorsun yorgunluktan kendimi atiyordum resmen bide benim rahimim belki bi sureden sonra buyumuyor bu sebeple bebeleri kasik aramda tasiyorum sezaryen yeri fena aciyor dayanamiyorum o acilara (ki benim agri esigim cok yuksek ntsde 90 sanciyi hissetmiyorum cogu 50de doguma giriyor) ondan erkenden isleri halledip bekleyecegim. Ortanca 2 yasinda onla ugrasmak bile buyuk mesele.
Canım bence amniyosentez yaptır. Yani ben senin yerinde olsam yaptırırdım . He bebeği aldıramazdım sonuç ne olursa olsun o ayrı ama ne ile mücadele edeceğimi bilirdim en azından. Bence kötü bişey çıkmayacak. Korkma sen güçlü ol ki bebeğinde güçlü olsun. Dualarımız seninle.Çok çok geçmiş olsun tekrardan canım takip haricinde bir şey gerektirmiyorsa bana göre şanslısın aslında Ben de amniyosentez yaptıracağım . Peki amniyosentezde bir sıkıntı çıkarsa gebeliği mi sonlandıracaklardı . Bana genetik kromozomal bir hastalık çıkması durumunda gebeliği sonlandıracaksanız amniyosentez mutlaka yaptırmanız gerekir dedi . Ben de yaptıracağım ama inan sonrasını bilmiyorum . Yani olumsuz bir şey çıkarsa ne yapacağımı ne yönde hareket edeceğimi
Bende lcw den aldım. 38 giyiyorum normalde 40 aldım baya rahat geldi. Tabi bikac kere giydim. Buralar çok sıcak. Hamilelikten önce beli lastikli şalvarlarım vardı onlar hala oluyorlar. Baya kurtardılar beni. Başkada bisey almaya gerek yok zaten bence belki 1.2 elbise olabilir. Şunun şurasında 3 ay daha giyicez.hamile pantolonu konuşulmuş ben LCW'den aldım. 3 yıl önce de LCW'den almıştım onun beli istediğin gibi daraltılıyodu içinde lastik vardı düğmeye takıp ayarlıyodun çok iyiydi o yenileri artık o modelde değilmiş. tüm kotla aldıktan sonra bollaşıyor ama yine de 40 aldım doğuma kadar giyerim diye.
gerçi yazın pek kot da giyilmez beli lastikli ince pantolonlarımı giyerim
Ay evet ismini karıştırıyorum hep :) pardon ne farkı var ben farkını bilmiyorum sadece gözüme hoş geldi 1250 de cazip geldi fiyat olarak :)Canım bizde Chicco trio love alacağız ama fiyatı 2500 bizim burda. 1250 nerde acaba baktığınız Chicco trio Sprint modeli mi
Doğuda ne yazıkki bu markalar yok bayramda gittiğimde canım sürüş katlama vs herşeylerine bakıcam nasip olursa bayramı bekliyorum :)Chicco güzelmiş sürüş konforuna bakıp kıyas yaptın mı?
Ay evet ismini karıştırıyorum hep :) pardon ne farkı var ben farkını bilmiyorum sadece gözüme hoş geldi 1250 de cazip geldi fiyat olarak :)
Bende lcw den aldım. 38 giyiyorum normalde 40 aldım baya rahat geldi. Tabi bikac kere giydim. Buralar çok sıcak. Hamilelikten önce beli lastikli şalvarlarım vardı onlar hala oluyorlar. Baya kurtardılar beni. Başkada bisey almaya gerek yok zaten bence belki 1.2 elbise olabilir. Şunun şurasında 3 ay daha giyicez.
Liteway i çok önermişler evet, çok sıkıntı çıkarıyosa o zaman casual daha ağır basıyo artık :) onuda bi test edeyim bakalım hayırlısı, baby&plus önerenlerde var gidip gezemiyorumki deneyip karar vereyimchicco liteway vardı bizde de onu kullanırız yine.
tekerleklerinde sorun vardı giderken takılıyodu onu yaptırmamız lazım öncesinde.
chicconun çok kakliteli olduğunu söyleyemiycem ama nispeten ucuz bi de hafif...
Bence korkma canım bende bazen aşağıda bazen yukarıda hissediyorum bence yeri bol olduğu için kafasına göre iniyor çıkıyorAşıdan geldim kızlar. Geçen sefer vurulur vurulmaz ağrımıştı. Şuan ağrı yok inşallah ağrımaz. Ama kızım çok korkuttu beni. Ebe o kadar uğraştı ki kalp atışı için ama yok duyamadı. Sonra gitti başka el aleti getirdi onunla denedi ama yine yok. En son aşağıya, kasıklarıma doğru denedi de duyduk çok şükür. Kaç gündür aşağıda hissediyorum zaten tekmeleri. Bu kadar aşağıda olması normal mi ya, moralim bozuldu
Çok geçmiş olsun canım. İstanbulda olmadığım için doktor ismi veremem ama amniyosentez hakkında yazmak istedim. Benim bebeğimdede kalp ile ilgili problem görüldü ve genetik rahatsızlık olabileceğini amniyosentez yaptırmam gerektiği söylendi. Hemen yaptırmaya karar verdik benim kendi doktorum yaptı. İnan güvendiğin ve işin ehli olan bir doktorda yaptırırsan korkulacak hiç bir şey yok. Kalçadan vurulan iğne bile daha çok acıtıyor. İlk ultrasonda bebeğin yerleşimine ve ölçümlerine bakıyorlar. Sonra iğne ile girip sıvıyı alıyorlar çok hafif bir şey hissediyorsun sıvıyı çekerken biraz basınç hissi hissettim o kadar. Masaya yatıp kalkmam 10-15 dakika anca sürdü. Benim bebeğim çok hareketli normalde ama işlem sırasında hiç hareket etmedi zaten 5 dk anca sürüyor, iğneyi çıkardıktan sonra haereket etmeye başladı. Hastane de 3 saat kadar dinlendim eve geldim hatta gelirgelmez hemen kısa bir duş aldım. İlk gün istirahat ettim. Sonraki günlerde kendimi yormadan biraz uzandım biraz oturdum ilk 5 gün belirtiler olursa hemen gel dediler. Sonra da 3 hafta ağır kaldırmamak, cinsellik gibi yasaklar var onlara dikkat ediyorsun o kadar. Korkulacak bir şey değil yani inan sonucu beklemek daha zor. Bizim sonucumuz pazartesi çıkacakmış 3 haftadır hayat kabus gibi geçiyor. İnşallah hepimiz sağlıklı sonuçlar alırız sadece kalp ile ilgilenmek durumunda kalırız.Günaydın herkese,
Doktora gittim o da muayene etti, evet kalpten çıkan damarlar ters oluşmuş o da bu bilgiyi doğruladı maalesef . Bu durumla doğan bebeklerin %5inde genetik kromozomal bozukluk saptanıyormuş . Dünkü doktor da mutlaka amniyosentez yaptırman gerekir dedi . Ultrason bulguları normal, ailede böyle bir durum yok, kan uyuşmazlığı yok, akraba evliliği vs bizde zaten hiç yoktur aklıma gelebilecek olumsuz etki edebilecek tüm durumları düşünüyorum bizde yok hiç biri ama yine de bundan %100 emin olamazsın dedi . Kalp damarlarının ters oluşmuş olması da çook çok nadir görülen bir durummuş mesela . Sebebi de bilinmiyormuş. Sonuç olarak amniyosentez yaptırmaya karar verdim . İstanbulda amniyosentez yaptıran arkadaşlar hangi hastanede hangi doktora yaptırdınız.. işlem hakkında bilgi verebilir mi ne kadar sürdü 1 kez mi iğne batırıyorlar vs k.bakmayın buraya da yazıp sizin de kafanıza olumsuz düşünceler takılmasına sebep oluyor muyum bilmiyorum . Ama çok üzgünüm ne diyceemi ne düşüneceğimi bilmiyorum .
Demi canım ya, valla duyamayınca kalp atşını bi korktum ama geçti neyseki. Allahtan hissediyorum hareketleri aşağıda da olsa. Yerleri daralınca napıcaklar bakalımBence korkma canım bende bazen aşağıda bazen yukarıda hissediyorum bence yeri bol olduğu için kafasına göre iniyor çıkıyor. İçini ferah tut güzel düşün güzel olsun
İşte o düşünce var ya insanı yiyip bitiriyor, sonuç kötü gelirse ne olacak bizi neler bekliyor. Ben amniyosentez olalı 3,5 hafta oluyor sonuçlar daha çıkmadı ve bizim hastalığımız için verilen oran %50 -60, ağlamaktan 2 kilo verdim bu süreçte dün dayanamadım artık bir psikoloğa gittim. Şimdi bir kitap tavsiye etti onu okuyorum ve iç sıkıntısı ile sonuçları bekliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Çok çok geçmiş olsun tekrardan canım takip haricinde bir şey gerektirmiyorsa bana göre şanslısın aslında Ben de amniyosentez yaptıracağım . Peki amniyosentezde bir sıkıntı çıkarsa gebeliği mi sonlandıracaklardı . Bana genetik kromozomal bir hastalık çıkması durumunda gebeliği sonlandıracaksanız amniyosentez mutlaka yaptırmanız gerekir dedi . Ben de yaptıracağım ama inan sonrasını bilmiyorum . Yani olumsuz bir şey çıkarsa ne yapacağımı ne yönde hareket edeceğimi
Öyle gerçekten sıcaklar benide çok etkiliyor normalde sıcak havayı severim ama şimdi terlemiyorum resmen su çıkıyor vücudumun heryerinden. Allah yardım etsin temmuzda ağustosta bütün hamilelere..benim de vardı bahsettiğin gibilastikli şalvarım üzerine bişey alıp onları da giyebilirim ben de.
zaten ramazan bayramı sonrası 20 gün yıllık iznimi kullanıcam geçen seneden kalan.
sonra 2-3 hafta da rapor alıcam. (yıl sonu doğum iznim bittikten sonra raporları bitirecek kadar vakit kalmıyor nasılsa)
6 ağustosta 32 haftalık oluyorum 2 hafta işe gelirim diyorum sonra bi hafta kurban bayramı giriyor araya 35'te de doğum iznini başlatırım.
kızımda 37'de çıkmıştım 38+3'te de doğurmuştum sezaryenle. şimdi sıcakta o kadar kalmak istemiyorum, şimdiden basıyo beni ofisin sıcağı millet üşüyo şu an mesela ben terliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?